Kies uw Wandelreis

We bieden verschillende wandelniveaus, afhankelijk van de balans tussen fysieke uitdaging en comfortniveau die je nodig hebt

Rustige Wandelreizen

Our Onze rustige wandelreizen zijn ontworpen met de parttime wandelaar in gedachten. Bedoeld voor mensen voor wie het nemen van foto’s, het ontmoeten van de plaatselijke bevolking en het genieten van een lange lunch net zo belangrijk zijn als de wandeling zelf.

Kijk uit voor het 👣 symbool: Dit programma omvat de gehele Cotswold Way route van Chipping Campden naar Baths.

Houd er rekening mee dat de Cotswold Way een goed onderhouden parcours is zonder bijzonder moeilijke gedeelten. Veel wandelaars zijn echter verbaasd over de frequentie van steilere klimmetjes en er is wat klimmen en dalen op elk deel van het parcours.

Gemiddelde Wandelafstand: 14-16km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 3-5 uur per dag

4-Dagen Rustig Chipping Campden - Winchcombe vanaf £409 per persoon Bekijk Reisplan
5-Dagen Rustig Chipping Campden - Dowdeswell vanaf £539 per persoon Bekijk Reisplan
6-Dagen Rustig Chipping Campden - Birdlip vanaf £629 per persoon Bekijk Reisplan
7-Dagen Rustig Chipping Campden - Painswick vanaf £739 per persoon Bekijk Reisplan
8-Dagen Rustig Painswick - Bath vanaf £829 per persoon Bekijk Reisplan
9-Dagen Rustig Chipping Campden - Dursley vanaf £919 per persoon Bekijk Reisplan
10-Dagen Rustig Chipping Campden - Wotton-Under-Edge vanaf £1019 per persoon Bekijk Reisplan
13-Dagen Rustig 👣 Chipping Campden - Bath vanaf £1369 per persoon Bekijk Reisplan

Gemiddelde Wandelreizen

Onze Gemiddelde wandelreizen zijn geschikt voor mensen die gewend zijn aan regelmatige lichaamsbeweging. Wandelaars zullen de mogelijkheid om elke dag voldoende afstand af te leggen, zonder daarbij over hun grenzen te gaan, waarderen.

Kijk uit voor het 👣 symbool: Dit programma omvat de gehele Cotswold Way route van Chipping Campden naar Baths.

Houd er rekening mee dat de Cotswold Way een goed onderhouden parcours is zonder bijzonder moeilijke gedeelten. Veel wandelaars zijn echter verbaasd over de frequentie van steilere klimmetjes en er is wat klimmen en dalen op elk deel van het parcours.

Gemiddelde Wandelafstand: 18-22km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 4-7 uur per dag

4-Dagen Gemiddeld Chipping Campden - Cleeve Hill vanaf £409 per persoon Bekijk Reisplan
5-Dagen Gemiddeld Chipping Campden - Leckhampton Hill vanaf £539 per persoon Bekijk Reisplan
6-Dagen Gemiddeld Chipping Campden - Painswick vanaf £629 per persoon Bekijk Reisplan
7-Dagen Gemiddeld Painswick - Bath vanaf £739 per persoon Bekijk Reisplan
8-Dagen Gemiddeld Leckhampton Hill - Bath vanaf £829 per persoon Bekijk Reisplan
9-Dagen Gemiddeld Cleeve Hill - Bath vanaf £919 per persoon Bekijk Reisplan
10-Dagen Gemiddeld Stanton - Bath vanaf £1019 per persoon Bekijk Reisplan
11-Dagen Gemiddeld 👣 Chipping Campden - Bath vanaf £1159 per persoon Bekijk Reisplan

Uitdagende Wandelreizen

Het type wandelaar dat vroeg in de ochtend start en niet stopt totdat het eindpunt is bereikt?

Zo ja, dan zijn onze Uitdagende Wandelreizen heel geschikt voor u.

Kijk uit voor het 👣 symbool: Dit programma omvat de gehele Cotswold Way route van Chipping Campden naar Baths.

Gemiddelde Wandelafstand: 22-28 km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 5-8 uur per dag

4-Dagen Uitdagend Chipping Campden - Leckhampton Hill vanaf £409 per persoon Bekijk Reisplan
5-Dagen Uitdagend Chipping Campden - Painswick vanaf £539 per persoon Bekijk Reisplan
6-Dagen Uitdagend Painswick - Bath vanaf £629 per persoon Bekijk Reisplan
7-Dagen Uitdagend Leckhampton Hill - Bath vanaf £739 per persoon Bekijk Reisplan
8-Dagen Uitdagend Winchcombe - Bath vanaf £829 per persoon Bekijk Reisplan
9-Dagen Uitdagend 👣 Chipping Campden - Bath vanaf £919 per persoon Bekijk Reisplan

Het Pad

Route

Beginnend in het marktdorpje en voormalige wolcentrum van Chipping Campden, volgt de Cotswold Way rustige paden en sporen door weelderige landbouwgronden en charmante Engelse dorpjes, zoals Broadway en Stanton. Weiden en af ​​en toe een bosgedeelte worden gepasseerd terwijl het pad afdaalt naar de ruïnes van de Abdij van Hailes en vervolgens doorloopt naar het aantrekkelijke voormalige wolstadje Winchcombe.

Vanaf Winchcombe stijgt de route weer en klimt langs het neolitisch langgraf van Belas Knap en, na door meer bos te zijn gegaan, gaat vervolgens door naar het hoogste punt van het hele pad bij Cleeve Hill (317 m). Door oude beukenbossen en kalkgrasland en langs wat meer prehistorische sites loopt de route langs het oost- en zuidelijke gedeelte van het nabijgelegen Cheltenham en Gloucester.

Bosgebieden en wat meer hellingen en afdalingen leiden naar een aantal hogere punten met brede vergezichten, waaronder Cooper’s Hill, beroemd om het kaasrollen. De route komt vervolgens naar het aantrekkelijke stadje Painswick en daarna daalt het weer af om het Stroudwater-kanaal over te steken.

Een aantal steile hellingen en afdalingen worden beloond met een panoramisch uitzicht en neolithische grafkamers en heuvelforten uit de ijzertijd vergezellen het pad door beukenbossen en velden op weg naar het betoverende dorp Wotton-under-Edge. Vanaf daar wordt de route afgelegen en passeert een aantal pittoreske schoonheidsvlekken, interessante Cotswold-huizen en nog twee forten uit de ijzertijd.

Het laatste stuk van de Cotswold Way loopt langs de uitgestrekte landgoederen van twee prachtige oude landhuizen in Dodington Park en Dyrham Park. Na het oversteken van een slagveld uit de 17e eeuw daalt de route af naar Bath, een van de mooiste steden in Groot-Brittannië, waar de spectaculaire Bath Abbey en de Romeinse badhuizen een geschikte locatie zijn om het einde van de Cotswold Way te markeren.

Waarom loopt de route van noord naar zuid?

De meeste wandelaars lopen de Cotswold Way in noord- zuidelijke richting, van Chipping Campden naar Bath. Aangezien het een beetje moeilijk kan zijn om met openbaar vervoer van of naar Chipping Campden te reizen, geven de meeste wandelaars er de voorkeur aan dit probleem uit de weg te krijgen voordat ze aan hun wandeling beginnen.

Bovendien wordt algemeen erkend dat het noorden van de Cotswold Way een groter deel van de aantrekkelijke dorpjes en stadjes die kenmerkend zijn voor de Cotswolds passeert. Dit betekent dat de wandeling begint in het hart van de Cotswolds, in plaats van in een grote stad. Bovendien biedt het beëindigen van een lange wandeling in stijl in een stad als Bath, met zijn lange geschiedenis, badhuizen, abdij en verfijnde Georgische architectuur, een zekere mate van triomf en prestatie die toch passend lijkt.

 

Terreinoverzicht

Er wordt vaak gezegd dat bijna iedereen die redelijk fit is de Cotswold Way kan bewandelen. Het glooiende terrein is relatief gemakkelijk om te lopen en is grotendeels ideaal voor bedaarde wandelingen, terwijl de vele dorpen langs de route de perfecte setting zijn voor lange pub-lunches. Veel van het wandelen is vrij bedaard en volgt goed onderhouden paden en sporen langs de Cotswold Edge, door bossen en weiden en over parken en commons. Sommige gedeeltes kunnen modderig zijn na periodes van regen.

De route klimt niet naar grote hoogten en er zijn geen bijzonder moeilijke secties. Veel wandelaars zijn echter verbaasd over de frequentie van wat steile beklimmingen en er zijn hellingen en dalen op elk deel van het wandelpad. De totale stijging is ongeveer 4.000 m over de hele route en het hoogste punt ligt op slechts 317 meter boven zeeniveau.

Hoogteprofiel:

Elevation Profile Cotswold Way

Terrein in Etappes

Chipping Campden tot Stanton: Makkelijk te lopen paden en landweggetjes leiden u door groen platteland en charmante oude Engelse dorpjes. Een gematigde klim uit Chipping Campden wordt gevolgd door een lange maar gemakkelijke klim naar Broadway Tour. Vanaf daar is het een lange afdaling naar Broadway, een gematigde klim uit Broadway en een kortere maar vrij steile afdaling vóór Stanton.

Stanton tot Cleeve Hill: Deze wandeling gaat voornamelijk over weilanden en langs bospaadjes. Een gematigde klim uit Wood Stanway en een steile klim vanuit Winchcombe gevolgd door een steile afdaling door een bos.

Cleeve Hill tot Leckhampton Hill: Rustige paden en spoorweggetjes door groen platteland en bos gebied. Verschillende gematigde beklimmingen en afdalingen en een steilere klim naar Lineover Wood.

Leckhampton Hill to Painswick: Deze wandeling gaat voornamelijk langs eeuwenoude bospaden met veel uitstekende plekken om te stoppen voor een picknick. Een steile klim op Coopers Hill.

Painswick tot Nympsfield: Een steile klim, en dan behoorlijk wat stijgingen en dalingen door bos en open, glooiend landschap met veel geweldige uitzichten bij goed weer.

Nympsfield tot Wotton-under-Edge: Voor het grootste gedeelte redelijk gemakkelijk lopen op goede paden met een aantal steile maar niet erg lange beklimmingen bij Cam Long Down, vanuit Dursley en omhoog naar het Tyndale-monument.

Wotton-under-Edge tot Old Sodbury: Wat stijgen en dalen, voornamelijk door open platteland. Dit gedeelte van het pad voelt vrij afgelegen met slechts een paar kleine dorpjes om te bezoeken.

Old Sodbury tot Cold Ashton: Voor het grootste gedeelte door vlak, open landschap en velden. Hoewel het nooit geïsoleerd is, is dit deel van het pad behoorlijk afgelegen en passeert het pad slechts enkele kleine gehuchten.

Cold Ashton tot Bath:Rustige landweggetjes en boerderijpaden uit Cold Ashton en daarna een lange, geleidelijke afdaling naar de prachtige stad Bath. Een zachte klim aan het begin van de dag en een steilere klim in Bath.

Prijzen/Inbegrepen

Tour lengte Prijs Per Persoon ( £ ) Eenpersoonstoeslag ( £ ) :¹
4 dagen 409 270 BOEK NU
5 dagen 539 300 BOEK NU
6 dagen 629 360 BOEK NU
7 dagen 739 400 BOEK NU
8 dagen 829 460 BOEK NU
9 dagen 919 520 BOEK NU
10 dagen 1019 580 BOEK NU
11 dagen 1159 690 BOEK NU
13 dagen 1369 830 BOEK NU
¹Een eenpersoonstoeslag is een toeslag voor wandelaars die een eenpersoonskamer willen boeken. De totale tourprijs per persoon die een eenpersoonskamer aanvraagt, is de prijs per persoon plus de eenpersoonstoeslag.

What is bij de prijs inbegrepen?

 • Verblijf in vriendelijke, familie gerunde gasthuizen*
 • Ontspan in een luxe en-suite slaapkamer**
 • Een stevig ontbijt geeft u energie voor de hele dag
 • Bagage? Geen zorgen, wij vervoeren het voor u!
 • Gedetailleerde kaarten en beschrijvingen zorgen ervoor dat u niet verdwaald
 • Als u ons nodig heeft, wij zijn 24/7 bereikbaar
 • Onze waterdichte kaartenhouder houdt uw kaarten droog
 • Insidertips voor de beste eet- en drinkplekjes***
 • Verken de lokale geschiedenis in onze boeiende gids
 • Ontdek de opwindendste attracties op de route
 • Informatie nodig over vervoer? Wij helpen u graag

* Eindigt uw tour in de UNESCO Werelderfgoedstad Bath? Boek dan een upgrade naar een van onze luxe opties om het einde van uw Cotswolds Way tour te vieren!

** Tenzij reeds volgeboekt, in welk geval we zullen proberen een privé badkamer vast te leggen

*** U heeft elke dag de mogelijkheid picknicklunches en avondmaaltijden te kopen. Als u op een afgelegen locatie verblijft, dan kan uw gastheer of -vrouw dit meestal op verzoek voor u verzorgen

Let op:

Driepersoonskamers met drie eenpersoonsbedden zijn niet beschikbaar in de meeste accommodaties op de Cotswold Way. Familiekamers (een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed) kunnen worden verstrekt. Als alternatief kunnen we twee aparte kamers boeken, waarvoor de eenpersoonskamer dan een eenpersoonstoeslag oploopt.

Extra Dagen/Activiteiten

Geef die vermoeide benen wat rust en verken een aantal van de andere bezienswaardigheden van de Cotswolds!

Chipping Campden: Deze charmante middeleeuwse marktstad wordt gezien als de mooiste van alle Cotswold stadjes met haar mooie honingkleurige gebouwen die dateren uit de 15e eeuw.

Painswick: Het is perfect gelegen voor een pauze halverwege, deze gezellige 18e-eeuwse marktstad biedt veel om te ontdekken, zoals Rococo Garden, een 19e-eeuws juweeltje, gelegen in een verborgen Cotswold-vallei.

Bath: De historische stad Bath met haar glorieuze Georgische architectuur en 2000 jaar oude Romeinse baden is een door UNESCO beschermd gebied. Deze bruisende stad met haar mooie open ruimtes en vele bezienswaardigheden staat ook bekend vanwege haar cafés en restaurants.

Boek Extra Dagen

 1. Kies WAAR u wilt verblijven.
 2. Beslis HOEVEEL NACHTEN u nodig heeft.
 3. Ga naar het  BOEKINGSFORMULIER en vul de ‘Extra Nachten/Andere Verzoeken’ sectie in.

De kosten voor extra nachten tijdens uw Cotswold Way tour beginnen vanaf £ 65 per persoon per nacht en vanaf £ 100 voor individuele wandelaars met eigen privékamer. 

Let op: als u extra nachten boekt op een locatie die niet langs de route van uw tour ligt, moet u uw eigen arrangementen treffen om uw bagage naar deze locatie over te zetten.

Uw Accommodatie

Een verblijf in de beste B&B’s gedurende uw tijd in Engeland kan van een “goede” wandelreis een “geweldige” wandelreis maken.

Daarom hebben we iedere B & B waar u zult verblijven persoonlijk gecheckt.

Als fervente wandelaars, weten we dat u een plek wilt waar u ’s avonds heerlijk kunt ontspannen.

Een plek waar een warme glimlach van uw gastheer/gastvrouw u direct, zodra u binnenkomt, welkom doet voelen.

Het is fijn om te weten dat wanneer uw wandeluitrusting nat wordt, deze van u overgenomen wordt en de volgende ochtend heerlijk droog weer wordt teruggegeven.

Comfortabele bedden, en-suite badkamers, een interessant ontbijtmenu – dit zijn allemaal dingen waar wij van houden, dus vertrouw erop dat we ons best doen om u dezelfde ervaring te bieden.

Als u een extra nacht in één van de locaties wilt verblijven, laat ons dit gewoon even weten.

Let op:

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van accommodatie langs de ‘Cotswold Way’ zijn wij soms genoodzaakt om u voor meer dan één nacht in dezelfde locatie onder te brengen. U zult dan door de eigenaar van de B&B of door een lokaal taxibedrijf van en naar het pad worden gebracht. De kosten van deze transfers zitten bij de prijs inbegrepen. De wijziging zal geen invloed hebben op het reisschema.

In het algemeen proberen we accommodaties te boeken die zo dicht mogelijk bij de plaatselijke voorzieningen zijn. Als u op een afgelegen locatie verblijft (waar toegang tot lokale pubs en restaurants niet haalbaar is), zal de eigenaar van de B & B waarin u verblijft ervoor zorgen dat u goed te eten krijgt.

Reisinformatie

Reizen naar en van uw Cotswold Way wandelreis is makkelijk… als u weet hoe!

In uw wandelreispakket ontvangt u alle informatie over openbaarvervoer die u nodig heeft om uw reis zo makkelijk als mogelijk te maken.

In de tussentijd, als u van te voren zelf al wat wilt plannen, hier zijn onze tips:

Gunstig gelegen vluchthavens

Openbaar vervoer

Hoe u bij het begin van uw wandeltocht komt:

Vertrek uit de Cotswolds na uw wandelreis:

Maak gebruik van de trein- en busdiensten naar Birmingham, Bristol of Londen

Reist u met de auto?

Het is meestal mogelijk om uw auto bij uw eerste B&B te parkeren en deze simpelweg na de wandelreis weer op te halen.

Neem van te voren  contact met ons op, zodat wij de nodige regelingen voor u kunnen treffen.

Veelgestelde Vragen

Over onze Engeland wandelvakanties

Wat is een individuele wandelvakantie?

Een individuele wandelvakantie geeft u de vrijheid om op eigen tempo van het Engelse landschap te genieten. U wandelt zonder een gids. We zullen u voorzien met alles dat u nodig heeft om de wandeling alleen of met goede vrienden met succes te voltooien.

Wij plannen uw route, vervoeren uw bagage en laten u alle plaatsen die een bezoek waard zijn zien, maar u besluit zelf of u liever een uurtje langer in bed blijft ’s ochtends!

Bieden wij u ook wandelvakanties met gids aan?

Wandelvakanties met gids zijn niet beschikbaar bij Hillwalk Tours.

Wanneer kunnen we onze Hillwalk Tours wandelvakantie beginnen?

Over het algemeen kunnen onze wandelreizen plaatsvinden tussen maart en oktober, maar er zijn enkele uitzonderingen. Informatie over de mogelijke start- en einddatums van tours vindt u op de individuele tour paginas.

Betekent een 7-daagse reis 7 dagen wandelen?

Onze 7-daagse reizen omvatten 5 dagen wandelen. De eerste en de laatste dagen van al onze wandeltochten zijn reisdagen voor vervoer naar/uit de stad waar uw wandeling zal beginnen/eindigen. Als u 7 dagen wilt wandelen, kies dan één van onze 9-daagse reizen.

Bevat een 7-daagse reis 7 nachten accommodatie?

Onze 7-daagse reizen omvatten 6 nachten accommodatie – de eerste 6 nachten van uw wandelvakantie. Uw reis eindigt op dag zeven zodra u bij de laatste B & B uitcheckt.

Wat is de eenpersoonstoeslag?

De eenpersoonstoeslag is een toeslag voor wandelaars die een eenpersoonskamer willen. De totale tourprijs per persoon die een eenpersoonskamer aanvraagt, is de prijs per persoon plus de eenpersoons toeslag. De toeslag dekt de extra kosten in verband met het accommoderen van een persoon in hun eigen kamer.

Mogen we onze hond meenemen?

Het is niet mogelijk een hond op een Hillwalk Tours – Engeland wandelvakantie mee te nemen. Helaas zijn bij de meeste van onze accommodaties geen huisdieren toegestaan.

Kunnen we in afwachting van onze reis bus-/treinkaartjes kopen?

Ja, bus- en treinkaartjes kunnen online voorafgaand aan uw reis gekocht worden. Specifieke vervoersinformatie is beschikbaar op de reispagina’s voor elk wandelgebied.

Indien we met de auto komen, waar kunnen we tijdens onze wandelvakantie parkeren?

In het algemeen kunnen we parkeergelegenheid regelen bij uw eerste B&B. Indien u met de auto komt, laat ons dit van te voren weten.

Over bagagevervoer en accommodatie

Moeten we onze eigen bagage tijdens de wandelvakantie dragen?

Nee, op al onze Engeland wandelreizen wordt uw bagage iedere dag naar uw volgende accommodatie gebracht, terwijl u wandelt. De bagage zal voor 4 uur ’s middags arriveren. Het maximale gewicht toegestaan voor deze dienst is 20 kg per persoon.

In wat voor soort accommodatie zullen we verblijven?

U verblijft tijdens uw wandeltocht in traditionele Engelse Bed & Breakfasts (B & B’s) en landelijke herbergen. Om zeker van uw comfort te zijn, is elke B & B waarin u verblijft persoonlijk door een teamlid van het Hillwalk Tours-team gecheckt. U kunt een warm welkom verwachten, eigen badkamer en elke ochtend een stevig ontbijt. Voor meer informatie over de accommodatie waar u verblijft, zie het tabblad Accommodatie voor elk van onze tourregio’s.

Kunnen we een lijst met al onze accommodaties voor vertrek krijgen?

Ja, gewoonlijk sturen we een maand voor de startdatum van uw reis uw wandelpakketje (inclusief de details van waar u zult verblijven) naar uw thuisadres toe. Dit kan op verzoek eerder naar u toegestuurd worden.

Zal onze B & B dichtbij de plaatselijke stad/dorp zijn?

In het algemeen proberen we accommodaties te boeken die zo dicht mogelijk bij de plaatselijke voorzieningen zijn. Als u op een afgelegen locatie verblijft (waar toegang tot lokale pubs en restaurants niet haalbaar is), zal de eigenaar van de B & B waarin u verblijft ervoor zorgen dat u goed te eten krijgt.

Wat is het verschil tussen een ‘twin’ en een ‘double’ kamer?

Een ‘twin’ kamer is een kamer voor twee personen met twee losse bedden. Een ‘double’ kamer heeft één groot bed (voor twee personen).

Over uw wandelpakket

Wat is in mijn wandelpakket inbegrepen?

– Routebeschrijving (samengesteld door een lid van het Hillwalk Tours team, die zelf de route heeft bewandeld)
– Gedetailleerde wandelkaart(en)
– Waterdichte kaarthouder
– Een voorkijkje waar u zult verblijven
– Onze tips voor de meest interessante bezienswaardigheden op uw route
– Een kijkje in de fascinerende plaatselijke geschiedenis
– Een gids voor de beste plaatsen voor eten en drinken
– Informatie over bergveiligheid, contactgegevens in geval van nood & de landcode
– Een trailpaspoort, afhankelijk van de regio waarin u loopt en de gekozen route. Zie de sectie Prijzen / Inbegrepen voor elke tour voor meer informatie.

Verstrekt u GPS coördinaten?

U vindt GPS-coördinaten voor alle overnachtingen op uw tour in uw persoonlijke reisschema, dat u ontvangt na het boeken. GPS-tracks voor uw wandelroute kunnen op verzoek worden verstrekt. Hoewel we er redelijk zeker van zijn dat de tracks correct en up-to-date zijn, raden we aan dat ze niet worden gebruikt als het enige hulpmiddel voor navigatie. De belangrijkste navigatiemiddelen blijven altijd de markeringen langs het parcours, onze routebeschrijvingen en de kaarten die we in het wandelpakket verstrekken.

Hoeveel wandel pakketten krijgen wij?

U krijgt één wandel pakket per vier persoon. Dus,voor een groep van 1-4 persoon wordt één wandel pakket verstuurd, voor een groep van 5-8 persoon worden twee wandel pakketen verstuurd enz.

In welke taal is mijn wandel pakket beschikbaar?

Houd er alstublieft rekening mee dat alle informatie in onze Walking Packs, in het Engels zal zijn.

Over conditieniveaus

Hoe goed moet onze conditie zijn om op een wandelvakantie te gaan?

We zijn van mening dat iedereen van de schoonheid van het Engelse landschap moet kunnen genieten. Met dit in gedachten hebben we onze wandelreizen voor alle conditieniveaus ontworpen. Onze niveaus ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ en ‘Uitdagend’ voor wandelingen in de meeste regio’s stellen u in staat te beslissen hoe ver u elke dag wilt lopen. Dus, of u nu een beginnende wandelaar of een ervaren hiker bent, we hebben de reis die bij u past.

Wat is het verschil tussen Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandelreizen?

Het verschil tussen deze reizen zit hem in de afstand die u elke dag loopt:

 • Rustige reizen dekken een gemiddelde afstand van 12-16 km (7.5 – 9 mijl) per dag
 • Gemiddelde reizen dekken een gemiddelde van 18-22 km (11 – 14 mijl) per dag
 • Uitdagende reizen een gemiddelde van 26-30 km (16-19 mijl) per dag

Voor een gedetailleerd overzicht van hoe we onze wandeltochten beoordelen, zie het groene tabblad ‘Wandeltocht Niveaus’ bovenaan het gedeelte met de veelgestelde vragen.

Kunnen we een rustdag nemen?

Ja, we regelen met plezier een aanvullende nacht voor u waar u maar wilt. Suggesties voor interessante plaatsen om een rustdag te nemen zijn beschikbaar op de reispagina’s voor iedere wandelregio.

 

Over geld, vluchten en verzekeringen

Zijn pinautomaten/creditcard faciliteiten op de route beschikbaar?

Pinautomaten zijn in de meeste steden langs de route beschikbaar. Creditcards worden ook door de meeste bars en restaurants geaccepteerd. Echter, we bevelen aan dat u voor de zekerheid ook een redelijk bedrag aan contant geld meeneemt.

Maken ze in Engeland gebruik van de Euro?

Euro’s worden niet in Engeland geaccepteerd – de munteenheid in Engeland is het Pond Sterling (£).

Zijn vluchten en vervoer naar de start van de wandelreis inbegrepen?

Vluchten en vervoer naar het begin van de wandeltocht zijn niet in onze prijzen inbegrepen. Echter, we bieden wel gedetailleerde reisschema’s op onze reispagina’s aan hoe u het best met het openbaar vervoer bij het startpunt kunt komen. Voor meer informatie zie het tabblad Reisinformatie voor elk van onze tourregio’s.

Moet ik verzekering afsluiten?

Hillwalk Tours raadt u sterk aan voor voldoende verzekeringsdekking te zorgen voorafgaand aan uw reis.

Wandeltocht Niveaus

Welke Engeland Wandeltocht Moet U Kiezen?

Het kiezen van de juiste wandel tocht kan moeilijk zijn. Het is belangrijk om de balans van fysieke uitdaging en het comfort niveau dat u nodig heeft te overwegen. Om het u de beslissing wat makkelijker te maken, hebben wij een menu van Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandeltochten opgesteld.

Voordat we het verschil tussen de diverse niveaus uitleggen, is het belangrijk op te merken dat elke wandeltocht binnen een bepaalde regio dezelfde officiële wandelroute volgt. Bijvoorbeeld, als u langs het Muur van Hadrianus pad gaat wandelen, maakt het niet uit of u een ‘Rustige of een ‘Uitdagende’ tocht kiest – u wandelt langs het officiële ‘Muur van Hadrianus’ pad. Om deze wandelroute toegangkelijk te maken voor alle wandelaars, hebben wij de gemiddelde dagelijkse wandeling tussen de accommodaties verkort voor de rustige en gemiddelde wandeltochten.

 • Dezelfe Route, Kortere Afstanden: Bijvoorbeeld, langs het Hadrian’s Wall Path kunt u de gehele route lopen op een 8-Daagse Uitdagende wandeltocht, of een 10-Daagse Gemiddelde wandeltocht. Echter, terwijl u voor de Uitdagende tocht een vlot tempo moet houden van 23 km per dag, geeft de Gemiddelde tocht een iets meer ontspannen tempo van een gemiddelde 18 km per dag.

Hieronder vindt u een algemeen overzicht van elke moeilijkheidsgraad. Merk op dat de cijfers voor de ‘Gemiddelde Dagelijkse Wandeling’ en ‘Wandeltijd’ kunnen verschillen tussen de regio’s. Slechte weeromstandigheden kunnen de gemiddelde wandeltijd, die is gebaseerd op een persoon van normale fitness lopende met een gematigde snelheid van ongeveer 4 km/u, beïnvloeden. De wandel tijd houdt rekening met het terrein, maar niet met de benodigde tijd voor pauzes, fotos enz.

Voor meer details over de dagelijkse aftstanden, het niveau van de klim en het terrein dat het wandelpad doorkruist, verwijzen wij u naar de reisroute pagina van elke individuele wandeltocht.

Rustige

12-18km 3-6 uur
Onze Rustige wandelreizen zijn ontworpen met de parttime wandelaar in gedachten. Terwijl u toch een aantal beklimmingen kunt verwachten, bieden deze wandeltochten de kortste dagelijkse wandelingen, wat dus ook minder omhoog- en omlaag klimmen betekent. Dit geeft u ruim de tijd om van het landschap en de vergezichten te genieten, foto’s te maken, een lange lunch pauze te nemen en, indien nodig, de meer lastige delen van de wandeling te ondernemen.

Gemiddelde

16-23km 4-7 uur
Onze Gemiddelde wandelreizen zijn geschikt voor mensen die gewend zijn aan regelmatige lichaamsbeweging. Ze bieden langere, maar toch haalbare dagelijkse wandelingen en geven u wat meer van een uitdaging zonder verder te gaan dan uw persoonlijke limieten. Er zijn meer beklimmingen per dag, maar hardere dagen worden in het algemeen gevolgd door rustigere dagen. U zult natuurlijk ook nog tijd hebben voor een ontspannen lunch pauze en om foto’s te nemen.

Uitdagende

22-30km 5-9 uur
Onze Uitdagende wandelreizen zijn ontworpen voor de ervaren wandelaar en wandelaars die van een goede uitdaging houden. Ze bieden u de langste dagelijkse wandelingen met de hoogste beklimmingen aan en zullen uw uithoudingsvermogen testen door u vaak de hele dag te laten lopen. Zoals met al onze wandeltochten staat u natuurlijk een warme douche en de beste lokale gastvrijheid te wachten aan het einde van uw dagelijkse wandeling, zodat u elke avond lekker kunt ontspannen en uw batterijen opniew kunt opladen.

Hoe Boeken

Hoe boek ik mijn wandelvakantie?

1. Selecteer simpelweg het wandelgebied in Engeland dat uw voorkeur heeft

2. Kies het type wandelreis die u wilt nemen: ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ of ‘Uitdagend’

3. Vervolgens, besluit hoeveel dagen u op reis wilt zijn

4. Klik op de ‘Maak een Boeking’ knop rechtsboven op onze webpagina

5. Vul tenslotte ons boekingsformulier in en maak een aanbetaling van 100 £ per persoon

Wat gebeurt er nadat ik heb geboekt?

1. Als u betaald hebt met een creditcard (door middel van Stripe) ontvangt u binnen 24 uur een e-mail met een bevestiging van het boekingsformulier en de betaling. In deze e-mail zult u worden gevraagd de gegevens te bevestigen.

Wanneer u betaalt via een overschrijving, kan het een aantal dagen duren voordat de betaling ons heeft bereikt. In dit geval ontvangt u een bevestigingse-mail met het verzoek uw gegevens te bevestigen zodra wij de betaling aan uw boekingsformulier hebben gekoppeld. Het zou kunnen dat u een automatische e-mail ontvangt met het bericht dat uw boekingsformulier is ontvangen, maar dat er geen betaling is binnengekomen – u kan dit bericht dan negeren.

2. Zodra uw bevestiging is ontvangen, beginnen wij met het maken van de boekingen voor uw reis. Daarom geldt: hoe eerder u ons deze bevestiging stuurt, des te eerder wij kunnen beginnen met het boeken van uw tour.

3. Zodra alle regelingen voor uw reis zijn bevestigd (dit proces duurt gewoonlijk zeven tot tien werkdagen), ontvangt u van ons een uitsplitsing van het uitstaande saldo en de uiterste betaaldatum.

4. Zodra de laatste betaling is ontvangen, sturen wij u een bevestigingsemail toe.

5. Uw wandelpakket wordt een maand voor de start van uw reis per post naar uw huisadres gezonden (op verzoek kunnen we dit eerder doen). Als de begindatum van de tour minder dan een maand in het verschiet ligt, wordt uw wandelpakket verstuurd naar de eerste B&B waar u verblijft, zodat u deze op het moment van aankomst kan ophalen. In dit geval zullen wij ook de digitale kopieën van de documenten uit het pakket versturen per e-mail.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Aanbetalingen en betaling van uitstaand saldo kunnen worden gedaan via:

1. Creditcard – via Stripe, een snelle en veilige manier voor het maken van online betalingen met Credit- of Debit kaart. Stripe behandeld elk jaar miljoenen transakties voor bedrijven over de hele wereld en is nu de geprefereerde betalingspartner voor veel grote bedrijven.

2. Overboeking – neem alstublieft contact met ons op voor de bank- en rekeninggegevens.

Vergeet Niet..

ONMISBAAR:

Let op: een gedetailleerde lijst met aanbevolen uitrusting wordt bijgevoegd in uw wandelpakket

◻ WATERBESTENDIGE JAS EN REGENBROEK – Je weet maar nooit wanneer je onverwachts bescherming nodig hebt tegen wind en regen. Bereid je dus goed voor door een ademende, waterbestendige jas en regenbroek in te pakken.

◻ BASISLAGEN – Een dunne basislaag op de huid kan het beste gemaakt zijn van een ademend, vochtafvoerend materiaal. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een katoenen T-shirt voeren deze stoffen vocht weg van het lichaam – dit maakt het wandelen een stuk comfortabeler.

◻ FLEECE – Dit materiaal is ideaal om warm te blijven in de koele maanden en op bergtoppen. ’s Zomers geeft het de mogelijkheid om lagen uit te trekken wanneer er hard gewandeld wordt.

◻ LICHTE, COMFORTABELE BROEK – Zorg ervoor dat je een broek kiest met stretch, of met genoeg ruimte om vrij te bewegen. Spijkerstof is niet geschikt voor wandelingen door heuvelachtig gebied en is duurt lang om te drogen.

◻ VOCHTAFVOERENDE SOKKEN – Kies goed passende sokken die niet van katoen gemaakt zijn. Sokken die het vocht wegvoeren van de voeten werken goed tegen een zweterig gevoel. Ook verminderen deze sokken de kans op blaren en pijnlijke plekken.

◻ SCHOEISEL – We raden aan om comfortabele, waterbestendige en lichte “wandel- of bergschoenen mee te nemen. Let erop dat de schoenen een goede ondersteuning van de enkel bieden en dat het profiel grip geeft op rotsen, gras en modder. Denk eraan dat de paden in veel van onze regio’s nat en modderig kunnen worden. Onze tip: Zorg ervoor dat je nieuwe berg- of wandelschoenen altijd uitprobeert op een of twee lange wandelingen voordat je ze meeneemt op een wandelvakantie.

◻ RUGZAK (met waterbestendige hoes) – Om alle benodigdheden in op te bergen, inclusief extra lagen kleding, regenbroek en -jas, EHBO-kit, camera, lunch, tussendoortjes en drinken. Onderschat niet hoe belangrijk het is om gehydrateerd te blijven! Neem elke dag op zijn minst 1 tot 2 liter water mee per persoon, afhankelijk van het weer.

◻ WARME MUTS & HANDSCHOENEN – Essentieel, zelfs in de zomer, bij hoge hoogten en open vlakten.

◻ CONTANT GELD – Neem voldoende mee voor de duur van de tour/hike: toegang tot pinautomaten en de mogelijkheid om met creditcard te betalen, zijn mogelijk beperkt.

◻ EHBO-KIT & ISOLATIEDEKEN– Het is verstandig om een simpele EHBO-kit bij te hebben voor hulp bij schaafwonden, blaren en verstuikingen. Handig om mee te nemen zijn pleisters & wondzalfjes, steriele schoonmaakdoekjes, pijnstillers, een pincet (voor splinters en teken), verband, zinkoxide-tape of sporttape (voor blaren of verstuikingen) en een isolatiedeken van aluminiumfolie om warm – of koel – te blijven in het geval van een ongeluk.

◻ FLUITJE & ZAKLAMP – Voor het onwaarschijnlijke geval dat je een noodsignaal moet uitzenden (fluitje/zaklamp) of wanneer de wandeling langer duurt dan verwacht (zaklamp).

◻ MOBIELE TELEFOON – We raden iedereen aan om een mobiele telefoon aan te schaffen/mee te nemen. Dit stelt je in staat om contact op te nemen met de accommodaties en transfers van het pad, en eventueel om nooddiensten te bereiken in een geval van nood.

 • Bezoekers van andere Europese landen: De meeste Europese prepaid- en abonnementsklanten kunnen roaming gebruiken in het Verenigd Koninkrijk, maar informeer bij de provider voor de goedkoopste optie.
 • Bezoekers van buiten de EU (Verenigde Staten, Canada, etc.): Zorg ervoor dat je een GSM/UMTS-telefoon hebt die compatibel is voor Europese netwerken. Let er vooral op dat de telefoon beschikt over roaming of een geschikt buitenlandplan voor het land van bestemming. Als de GSM/UMTS-telefoon simlockvrij is, is het ook mogelijk om een Britse SIM-kaart te kopen en deze tijdens het verblijf te gebruiken. Een andere mogelijkheid is om een goedkope prepaid-telefoon aan te schaffen bij aankomst.
 • Deze zijn vaak al beschikbaar vanaf £15. Het beltegoed kan vervolgens met een creditcard worden bijgevuld.
 • Zorg ervoor dat je telefoon volledig is opgeladen voordat je begint aan een wandeltocht. Er zijn misschien plekken waarop er geen bereik is, maar over het algemeen dekt het mobiele signaal een groot gebied.

◻ REISADAPTER – In het Verenigd Koninkrijk gebruikt men stopcontact type G, met drie pinnen – het voltage is 230V.

 

EXTRA SUGGESTIES:

◻ ZONNEBRANDCRÈME, ZONNEBRIL EN (ZONNE)HOED (april tot september) – Laten we hopen dat deze van pas zullen komen!

◻ INSECTENSPRAY & KLAMBOE (alleen mei tot september) – Meest belangrijk voor Schotland maar ook goed om te hebben voor andere regio’s. Onze tip: Avon ‘Skin So Soft’ body lotion.

◻ CAMERA – Absoluut noodzakelijk om de adembenemende landschappen vast te leggen, wat weer helpt wanneer je tegen je vrienden en familie wilt opscheppen over de reis.

◻ WANDELSTOKKEN – Dit hulpmiddel vergroot balans en verlicht de druk op de knieën, met name op moeilijker terrein. Een paar is het beste, maar ook één stok kan al veel doen.

◻ GAMASCHEN – Door het bovenste deel van de schoenen en het onderste deel van de benen te bedekken, blijven je voeten en broek droog – zelfs in nat gras of moerassig terrein.

◻ OORDOPPEN – We weten hoe belangrijk het is om een goede nachtrust te hebben tussen het wandelen door. Het kan echter zo zijn dat er gasten in het gasthuis verblijven die andere plannen hebben voor hun nacht. En simpel paar oordopjes verzekert een diepe slaap en fijne dromen!

◻ KOMPAS – Een kompas (en de vaardigheid om ermee om te gaan) is een goed idee maar niet noodzakelijk voor onze Ierse tours.

Tijdens Uw Wandelreis

Wanneer is mijn kamer beschikbaar?

Uw kamer is elke dag uiterlijk om 4 uur ’s middags beschikbaar, soms eerder.

Hoe laat zal mijn bagage arriveren?

Uw bagage komt iedere dag voor 4 uur ‘s middags aan

Wat voor soort ontbijt is beschikbaar?

Zowel continentaal ontbijt als warm ontbijt is iedere ochtend beschikbaar.

Waar kan ik een lunchpakket halen? Kan ik dit ook langs de route kopen?

Lunchpakketjes moeten elke ochtend, voordat u met de wandeling begint, gekocht worden, aangezien u hoogstwaarschijnlijk gedurende dag geen winkels of cafés zult tegenkomen.

Waar kan een avondmaaltijd halen?

Over het algemeen kunt u een avondmaaltijd kopen in één van de plaatselijke restaurants, cafés of pubs dichtbij uw accommodatie. Als er geen restaurants/cafés/pubs in de buurt zijn, dan kunt een avondmaaltijd bij uw gastheer/gastvrouw kopen.

Zijn er droogvoorzieningen beschikbaar bij mijn accommodatie?

Het merendeel van uw gastvrouwen en -heren kunnen u helpen bij het drogen van uw wandelspullen.

Wat is het verschil tussen kilometers en mijlen?

1 kilometer = 0.621371192 mijl
1 mijl = 1.609344 kilometer

Hoe ga ik om met dieren die ik tijdens mijn wandeling tegenkom?

In Engeland zijn veel wandelpaden gelegen op privé terrein. Dit betekent dat boeren vaak hun vee in dezelfde velden laten grazen. Sommig vee kan best intimiderend zijn en zelf af en toe naar u toe lopen.Maar maakt u zich geen zorgen. U zult er al snel achterkomen dat deze dieren juist erg timide zijn. Blijf gewoon normaal doorwandelen (niet rennen) en u zult geen problemen hebben.

Hieronder hebben we een aantal tips opgesomd hoe u problemen met vee op uw wandeling kunt voorkomen:
– Wandel, indien mogelijk, niet tussen de koeien en hun kalveren
– Loop om de kudde heen, niet door de kudde
– Kalveren en jonge stieren zijn erg nieuwsgierig en kunnen naar u toelopen. Geen zorgen, spring en schreeuw, en ze zullen weer wegrennen.

Hoe ga ik om met dieren die ik tegenkom tijdens mijn wandeling?

In Englenad zijn vele wandelpaden gelegen op privé terrein. Dit betekent dat boeren vaak hun vee hebben grazen in de zelfde velden. Sommige veedieren, vooral de Schotse Hooglander (met de grote horens) kunnen nogal intimiderend zijn. Maar maak u geen zorgen. U zult er al snel achterkomen dat deze dieren juist erg timide zijn. Blijf gewoon normaal doorwandelen (niet rennen) en u zult geen problemen hebben.

Hieronder hebben we een aantal tips opgesomd hoe u problemen met vee op uw wandeling kunt voorkomen:

Wandel, indien mogelijk, niet tussen de koeien en hun kalveren
Loop om de kudde heen, niet door de kudde
Kalveren en jonge stieren zijn erg nieuwsgierig en kunnen naar u toelopen. Geen zorgen, spring en schreeuw, en ze zullen weer wegrennen.

Zal ik bereik op mijn mobiele telefoon hebben?

De meeste gebieden hebben mobiele telefoon bereik, zelfs op de wandelroutes. Echter, het kan zijn dat u door een aantal afgelegen gebieden wandelt, waar bereik of beperkt is, of zelfs helemaal niet beschikbaar is.

Heeft onze accommodatie Wi-Fi verbinding?

Ja, in de meeste Bed and Breakfast is Wi-Fi is beschikbaar.

Zijn de paden duidelijk aangegeven?

Ja, de meeste routes zijn erg duidelijk aangegeven met een wegwijzer bij iedere afslag.

Klimaat

In Engeland, beroemd vanwege de regen en het weelderige groene platteland, zorgt de Golfstroom voor een mild klimaat en weer dat sterk beïnvloed wordt door de zee. De warmste maanden zijn juli en augustus, met temperaturen van gemiddeld 16 tot 21°C. Regen valt het hele jaar door, en het Engelse weer kan erg wisselvallig zijn. Gemiddelde regenval in het noorden is meer dan 1.600 milimeter, maar het midden en zuiden van het land registreert een jaarlijks gemiddelde van nog geen 800 milimeter. April, mei en juni zijn de droogste maanden.

Weather England