> Bedrijfsverhaal
Ons verhaal - Hillwalk Tours

“IN ELKE WANDELING IN DE NATUUR KRIJGT MEN VEEL MEER DAN MEN ZOEKT.” ― JOHN MUIR

Op een ochtend in 2008, kijkend naar de zonsopkomst over het Beara-schiereiland in Zuidwest-Ierland, begon een idee te vormen in het hoofd van een jonge Ier genaamd James Byrne. Voor hem zag hij een uitzicht net zo spectaculair als de landschappen die hij had gezien tijdens zijn reizen in Zuid-Amerika, Maleisië en Nieuw-Zeeland.

De schemering brak aan over de dramatische bergen, die uitkijken over de Atlantische Oceaan, en de ochtend kleurde in veertig tinten grijs. Op dat moment besloot James dat het zijn missie zou zijn ervoor te zorgen dat andere mensen het onvergetelijke uitzicht, dat hij voor zijn ogen zag, zouden kunnen ervaren.

Ons verhaal - Hillwalk Tours

EN DAT WAS HET DAN, HILLWALK TOURS WAS GEBOREN.

“Maar hoe zouden ze deze wonderen van de wereld zien? Vanuit een zitplaats in een bus? Het raampje van een helikopter?” dacht James.

Hij wist dat je volledig moest opgaan in de natuurlijke wereld, wil je de frisse Ierse bries volledig op je huid voelen of de vochtige, kostbare Schotse lucht inademen. Opgaan in de natuur is alleen mogelijk door er te zijn, in ziel, lichaam en geest, reizend door het landschap door één voet voor de andere te zetten.

Ons verhaal - Hillwalk Tours

VANAF DE EERSTE TOUR TOT VANDAAG

De eerste tocht die werd verkocht was de Dingle Way in 2009. Sindsdien heeft Hillwalk Tours gelukkige ervaringen geboden aan meer dan 25.000 wandelaars.

Veel is veranderd sinds die eerste tocht werd verkocht. In 2012 werden wandeltochten in Schotland toegevoegd en een paar jaar later, in 2015, begonnen we met het verkopen van wandeltochten in Engeland. In 2017 boden we onze eerste tocht aan buiten het Verenigd Koninkrijk en Ierland: de beroemde pelgrimsroute Camino de Santiago in Spanje.

Medewerkers van Hillwalk Tours

HET CREËREN VAN ERVARINGEN DIE MENSEN GELUKKIG MAKEN

In ons heldere en diverse hoofdkantoor in de stad Galway, aan de westkust van Ierland, is één ding echter onveranderd gebleven: de missie die James Byrne in 2009 startte.Het creëren van ervaringen die mensen gelukkig maken is ons belangrijkste doel. Dat doen we door mensen te helpen naar de natuur te vluchten. Zo simpel is het.

De missie reikt verder dan onze wandelaars die naar de paden reizen. Het betekent ook dat het werken bij Hillwalk Tours een gelukkige ervaring moet zijn voor onze medewerkers. We hebben het voorrecht te werken in een vriendelijk en meertalig team, dat persoonlijke klantenservice biedt – of je al onderweg bent op een wandelpad of gewoon droomt over een wandeltocht die al jaren op je bucket list staat. We nemen mensen aan die geven om wat we doen. We bieden hen ondersteuning en zorgen voor ze, en bieden kansen om te leren en groeien.

Ons verhaal - Hillwalk Tours

DUURZAAM TOERISME IS BELANGRIJK

Ook creëren we gelukkige ervaringen voor onze B&B’s, en voor de restaurants, winkels en taxibedrijven die diensten verlenen aan onze wandelaars. Dit zijn vaak kleine bedrijven in afgelegen gebieden, die achter zijn gebleven door stedelijke migratie en een gebrek aan investeringen in plattelandsregio’s. Hun warme gastvrijheid en vriendelijke ontvangst is de kern van de magie van een tocht bij Hillwalk Tours. We zijn gedreven om bij te dragen aan de instandhouding van deze landelijke gemeenschappen.

We zijn gezegend met zo veel ruige kustlijnen, torenhoge bergen, zanderige stranden en lieflijke dorpjes die toegankelijk zijn voor wandelaars, en dit willen we graag zo houden. Als meer en meer mensen de wildernis intrekken, neemt onze gezamenlijke voetafdruk in het milieu toe. Afval, schade aan vegetatie en vervuiling van water zijn hier onder meer het gevolg van. Bescherming van de omgeving is niet alleen iets waarover wij preken, maar iets waar wij ook actief mee bezig zijn, door de idealen van Leave No Trace te steunen. Wij geloven dat de gedachte van Leave No Trace een merkbare impact op natuurbehoud kan hebben. Daarom moedigen we al onze wandelaars aan het lastig te maken voor anderen om je te zien of horen, en om GEEN SPOOR ACHTER TE LATEN van je bezoek.

Teamleden van Hillwalk Tours