Kies uw Wandelreis

We bieden verschillende wandelniveaus, afhankelijk van de balans tussen fysieke uitdaging en comfortniveau die je nodig hebt

Rustige Wandelreizen

Our Onze rustige wandelreizen zijn ontworpen met de parttime wandelaar in gedachten.

Bedoeld voor mensen voor wie het nemen van foto’s, het ontmoeten van de plaatselijke bevolking en het genieten van een lange lunch net zo belangrijk zijn als de wandeling zelf.

Gemiddelde Wandelafstand: 12-13km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 3.5-5 uur per dag

5-Dagen / 4-Nachten Rustig St Agnes - St Ives vanaf £569 per persoon Bekijk Reisplan
6-Dagen / 5-Nachten Rustig Holywell - St Ives vanaf £669 per persoon Bekijk Reisplan
7-Dagen / 6-Nachten Rustig Newquay - St Ives vanaf £799 per persoon Bekijk Reisplan
8-Dagen / 7-Nachten Rustig Mawgan Porth - St Ives vanaf £889 per persoon Bekijk Reisplan
9-Dagen / 8-Nachten Rustig Mother Ivey’s Bay - St Ives vanaf £979 per persoon Bekijk Reisplan
10-Dagen / 9-Nachten Rustig Padstow - St Ives vanaf £1119 per persoon Bekijk Reisplan

Gemiddelde Wandelreizen

Onze Gemiddelde wandelreizen zijn geschikt voor mensen die gewend zijn aan regelmatige lichaamsbeweging.

Wandelaars zullen de mogelijkheid om elke dag voldoende afstand af te leggen, zonder daarbij over hun grenzen te gaan, waarderen.

Hoewel deze wandelingen worden ingedeeld als 'Gemiddeld', zijn er een aantal dagen welke meer uitdagend zijn vanwege de lengte van de wandelingen, het aantal stijgingen en afdalingen en/of ruig terrein. Dit geld in het bijzonder voor het gedeelte tussen St Ives en Portcurno.

Gemiddelde Wandelafstand: 18-19.5km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 4-7 uur per dag

4-Dagen / 3-Nachten Gemiddeld Padstow - Newquay vanaf £449 per persoon Bekijk Reisplan
5-Dagen / 4-Nachten Gemiddeld Padstow - Perranporth vanaf £569 per persoon Bekijk Reisplan
7-Dagen / 6-Nachten Gemiddeld Gwithian - Penzance vanaf £799 per persoon Bekijk Reisplan
6-Dagen / 5-Nachten Gemiddeld Padstow - Portreath vanaf £669 per persoon Bekijk Reisplan
8-Dagen / 7-Nachten Gemiddeld Padstow - St Ives vanaf £889 per persoon Bekijk Reisplan
10-Dagen / 9-Nachten Gemiddeld Newquay - Penzance vanaf £1119 per persoon Bekijk Reisplan
12-Dagen / 11-Nachten Gemiddeld Padstow - Penzance vanaf £1339 per persoon Bekijk Reisplan

Uitdagende Wandelreizen

Het type wandelaar dat vroeg in de ochtend start en niet stopt totdat het eindpunt is bereikt?

Zo ja, dan zijn onze Uitdagende Wandelreizen heel geschikt voor u.

Gemiddelde Wandelafstand: 23-31.5 km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 5-8 uur per dag

4-Dagen / 3-Nachten Uitdagend Padstow - Perranporth vanaf £449 per persoon Bekijk Reisplan
5-Dagen / 4-Nachten Uitdagend St Ives - Penzance vanaf £569 per persoon Bekijk Reisplan
6-Dagen / 5-Nachten Uitdagend Padstow - St Ives vanaf £669 per persoon Bekijk Reisplan
7-Dagen / 6-Nachten Uitdagend Perranporth - Penzance vanaf £799 per persoon Bekijk Reisplan
8-Dagen / 7-Nachten Uitdagend Mawgan Porth - Penzance vanaf £889 per persoon Bekijk Reisplan
9-Dagen / 8-Nachten Uitdagend Padstow - Penzance vanaf £979 per persoon Bekijk Reisplan

Het Pad

Route

Beginnend in Padstow, een charmante vissershaven omringd door schitterende zandstranden gelegen aan het begin van de Camel River, volgt de route de oevers van de Camel Estuary. Kronkelend door kleine baaien daalt het pad vervolgens af naar de baai van Porthcothan, passeert het de grote overblijfselen van een heuvelfort uit de IJzertijd in Trevelgue Head en gaat door naar Newquay, de bruisende surfhoofdstad van het Verenigd Koninkrijk.

Inhammen en landtongen leiden naar Perranporth Beach. Vanaf daar bestippelen de overblijfselen van tinmijnen vaak het landschap. Het pad loopt over kliffen langs Porthtowan naar de haven in Portreath. Het pad klimt nu langzaam een ​​paar kilometer omhoog voordat het weer afdaalt naar ‘Hell’s Mouth’, een spectaculaire bres in de kliffen.

Let op voor zeehonden en andere wilde dieren terwijl het pad de vuurtoren bij Godrevy Point passeert. Een lange strandwandeling leidt naar de drukke haven van Hayle. Zandduinen en meer stranden verbinden deze haven met de prachtige badplaats St Ives, ooit de belangrijkste vissershaven van Cornwall.

Verderop passeert de route de ‘Carracks’, beruchte schipbreukelende rotsen, alvorens verder langs de kust te lopen, langs baaien en oude tinmijnen. Na Pendeen Watch vuurtoren bezoekt het pad Cape Cornwall en rafelt een beetje landinwaarts voorbij het dorpje St. Just. Vervolgens loopt het pad nogmaals dicht langs de kust, op weg naar het mooie vissersdorpje Sennan Cove.

Vlakbij is het beroemde Land’s End, waar de Atlantische Oceaan onophoudelijk tegen monumenten zoals ‘Wolf Rock’ en de ‘Lange Schepen’ slaat. Op weg naar Porthcurno passeert het pad een beroemd openluchttheater in Minack Point. In de beschutte, ogenschijnlijk subtropische vallei bij Lamorna nodigt een oud smokkelaarscafé je uit voor een pauze.

Een stukje verderop is de indrukwekkende St. Michael’s Mount vaak te zien aan de andere kant van Mount’s Bay. Door het mooie vissersdorpje Mousehole loopt het pad het drukke badplaatsje van Newlyn binnen en komt dan uiteindelijk bij Penzance, het einde van onze langste tours.

Terreinoverzicht

Het lopen op de SWCP is over het algemeen eenvoudig met goed onderhouden voetpaden en aangename stranden en, voor de meeste secties, loopt de route nooit ver van dorpen en steden af. Het terrein tussen St Ives en Pendeen is ruiger en uitdagender, maar gaat niet voorbij aan iemand met een redelijke conditie.

Het hoogste punt van dit gedeelte van het wandelpad ligt op slechts 110 meter boven zeeniveau en voor het grootste deel blijft de route lager dan 100 meter. Er zijn echter veel hellingen en afdalingen waarbij het pad klimt van kliffen-hoogte naar zeeniveau en dan weer omhoog. De totale opstijging bedraagt ​​ongeveer 5300 m over de route van Padstow tot Penzance.

Hoogteprofiel:

Elevation Profile South West Coast Path

Terrein in Etappes

Padstow tot Porthcothan Bay: Voornamelijk met gras begroeide paden langs blootgestelde klif-top paden met af en toe aangenaam strand wandelen. Zoals het meeste van het kustpad is er een beetje ‘op en neer’ gedurende de dag.

Porthcothan Bay tot Newquay:Het grootste deel van de dag volgt het pad kustpaden met een aantal korte beklimmingen en afdalingen. Er is wat wandelen over geasfalteerde voetpaden en weggetjes naar Newquay.

Newquay tot Perranporth: Het eerste deel van de wandeling bevindt zich voornamelijk in een stedelijke of voorstedelijke setting. U heeft dan de keuze uit vier verschillende opties om de rivier de Gannel over te steken met de veerboot of getijdenbruggen. Daarna wordt het meer landelijk, langs stille paden, stranden, zandduinen en met gras begroeide padjes langs de kliffen. Deze wandeling bevat ook enkele steile maar korte beklimmingen.

Perranporth tot Portreath: Het pad loopt eerst door heide en volgt dan met gras begroeide paden en paden. Deze kunnen op plaatsen ruig en rotsachtig zijn. Frequente beklimmingen in en uit inhammetjes en baaien.

Portreath tot Hayle: Na een paar korte, maar vrij steile beklimmingen aan het begin van de wandeling, valt het pad af en wordt het wat platter. Een mix van kliftoppaden, sporen door zandduinen en een beetje asfaltwandelen.

Hayle tot St Ives: Wegen en verharde voetpaden vanuit Hayle nemen aanvankelijk het pad het binnenland in. Vanuit Lelant volgt de wandeling zandpaden door de duinen voordat beboste paden door groene gebieden naar St Ives leiden.

St Ives tot Gurnard’s Head: Een bijzonder mooi maar afgelegen en blootgesteld gedeelte met regelmatige steile beklimmingen en afdalingen. Rotsachtig en soms zeer ruig en nat onder de voet.

Gurnard’s Head tot St Just: Regelmatige steile beklimmingen en afdalingen met enkele natte gedeelten voor het bereiken van Pendeen. Makkelijker terrein na het passeren van de Geevor-tinmijn en minder afgelegen rond Cape Cornwall.

St Just tot Porthcurno: Een goede mix van wandelen over relatief vlakke oppervlakken, maar ook regelmatige steile beklimmingen en afdalingen. Gemakkelijke grindpaden tussen Sennen Cove en Land’s End en wat meer afgelegen na het passeren van Land’s End.

Porthcurno tot Penzance: Regelmatige beklimmingen en afdalingen in en uit afgelegen baaien met een ruig terrein en soms natte grond op weg naar Mousehole. Daarna eindigt de wandeling met vlakker en meer stedelijk asfalt lopen.

Prijzen/Inbegrepen

Tour lengte Prijs Per Persoon ( £ ) Eenpersoonstoeslag ( £ ) :¹
4 dagen / 3 nachten 449 220 BOEK NU
5 dagen / 4 nachten 569 300 BOEK NU
6 dagen / 5 nachten 669 400 BOEK NU
7 dagen / 6 nachten 799 450 BOEK NU
8 dagen / 7 nachten 889 510 BOEK NU
9 dagen / 8 nachten 979 540 BOEK NU
10 dagen / 9 nachten 1119 610 BOEK NU
12 dagen / 11 nachten 1339 720 BOEK NU
¹Een eenpersoonstoeslag is een toeslag voor wandelaars die een eenpersoonskamer willen boeken. De totale tourprijs per persoon die een eenpersoonskamer aanvraagt, is de prijs per persoon plus de eenpersoonstoeslag.

What is bij de prijs inbegrepen?

 • Verblijf in vriendelijke, familie gerunde gasthuizen
 • Ontspan in een luxe en-suite slaapkamer*
 • Een stevig ontbijtgeeft u energie voor de hele dag
 • Bagage? Geen zorgen, wij vervoeren het voor u!
 • Gedetailleerde routebeschrijvingen, kaarten en GPS-tracks zorgen ervoor dat u nooit verdwaalt
 • Routebeschrijvingengeschreven en bijgewerkt door het Hillwalk Tours-team
 • Alternatieve/aanvullende route-opties op basis van lokale kennis
 • Onze waterdichte kaartenhoes houdt uw kaarten en documenten droog
 • Als u contact met ons wilt opnemen, staan we 24/7 voor u klaar
 • Tips van insiders voor de beste plekken om te eten en drinken**
 • Verken de lokale geschiedenis en cultuur met onze fascinerende gids
 • Ontdek de interessantste attracties op de route
 • Reisinformatie nodig? Wij helpen u graag

* Tenzij reeds volgeboekt, in welk geval we zullen proberen een privé badkamer vast te leggen

** U heeft elke dag de mogelijkheid picknicklunches en avondmaaltijden te kopen. Als u op een afgelegen locatie verblijft, dan kan uw gastheer of -vrouw dit meestal op verzoek voor u verzorgen.

Let op:

Af en toe rekenen we extra toeslagen op de South West Coast Path voor tours die in het hoogseizoen beginnen. Dit is te wijten aan de hogere kosten die gemoeid zijn met het boeken van onze upgrade-optie of in gevallen waarin onze normale accommodatie leveranciers geen beschikbaarheid hebben, en een alternatieve, duurdere leverancier wordt gezocht met uw goedkeuring.

Vanwege de populariteit van Cornwall en de afgelegen ligging van sommige delen van het pad, zijn transfers naar en vanaf het pad vereist, net als meerdere overnachtingen op sommige accommodaties. Standaard transfers staan ​​vermeld op onze reisplanpagina’s, maar er kunnen er meer nodig zijn om uw tour te boeken. De kosten van alle transfers zijn in de prijs ingebouwd, maar voor groepen van 4 wandelaars of meer kunnen extra transfers nodig zijn, waarvoor een kleine toeslag kan gelden.

Tweepersoonskamers met twee eenpersoonsbedden en Driepersoonskamers met drie eenpersoonsbedden zijn niet beschikbaar in de meeste accommodaties op het South West Coast Path. Tweepersoonskamers (een tweepersoonsbed) en Familiekamers (een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed) kunnen worden verstrekt. Als alternatief kunnen we twee aparte kamers boeken, waarvoor de eenpersoonskamer dan een eenpersoonstoeslag oploopt.

Extra Dagen/Activiteiten

Het South West Coast Path loopt door vele gezellige kustplaatsjes. Trakteer uzelf op een dag rust en ontspan op het strand!

Padstow:Met zijn levendige haven, winkels, cafés en restaurants is Padstow een ideale plek om de unieke sfeer van Cornwall in te ademen.

St Agnes: Ontspan op een van de vier gouden stranden in dit schilderachtige dorpje met zijn bloeiende gemeenschap, vele galerieën en ambachtelijke werkplaatsen.

St Ives:Verken de smalle straatjes en pittoreske haven van dit bruisende vissersstadje waar musea, cafés, galeries en mooie stranden u uitnodigen om te ontspannen en te genieten van de sfeer.

Penzance:Wandel langs de prachtige promenade met het beroemde Jubilee-zwembad of bezoek de nabijgelegen verbazingwekkende eilandwereld van de berg St Michael met meer dan duizend jaar geschiedenis.

Boek Extra Dagen

 1. Kies WAAR u wilt verblijven.
 2. Beslis HOEVEEL NACHTEN u nodig heeft.
 3. Ga naar het  BOEKINGSFORMULIER en vul de ‘Extra Nachten/Andere Verzoeken’ sectie in.

De kosten voor extra nachten tijdens uw South West Coast Path tour beginnen vanaf £ 75 per persoon per nacht en vanaf £ 100 voor individuele wandelaars met eigen privékamer. 

Let op: als u extra nachten boekt op een locatie die niet langs de route van uw tour ligt, moet u uw eigen arrangementen treffen om uw bagage naar deze locatie over te zetten.

Uw Accommodatie

Een verblijf in de beste B&B’s gedurende uw tijd in Engeland kan van een “goede” wandelreis een “geweldige” wandelreis maken.

Daarom hebben we iedere B & B waar u zult verblijven persoonlijk gecheckt.

Als fervente wandelaars, weten we dat u een plek wilt waar u ’s avonds heerlijk kunt ontspannen.

Een plek waar een warme glimlach van uw gastheer/gastvrouw u direct, zodra u binnenkomt, welkom doet voelen.

Het is fijn om te weten dat wanneer uw wandeluitrusting nat wordt, deze van u overgenomen wordt en de volgende ochtend heerlijk droog weer wordt teruggegeven.

Comfortabele bedden, en-suite badkamers, een interessant ontbijtmenu – dit zijn allemaal dingen waar James van houdt, dus u kun gerust op zijn dat hij zijn best doet om dit ook voor u te vinden.

Als u een extra nacht in één van de locaties wilt verblijven, laat ons dit gewoon even weten.

Let op:

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van accommodatie langs het ‘South West Coast Path’ zijn wij soms genoodzaakt om u voor meer dan één nacht in dezelfde locatie onder te brengen. U zult dan door de eigenaar van de B&B of door een lokaal taxibedrijf van en naar het pad worden gebracht. De kosten van deze transfers zitten bij de prijs inbegrepen. De wijziging zal geen invloed hebben op het reisschema.

In het algemeen proberen we accommodaties te boeken die zo dicht mogelijk bij de plaatselijke voorzieningen zijn. Als u op een afgelegen locatie verblijft (waar toegang tot lokale pubs en restaurants niet haalbaar is), zal de eigenaar van de B & B waarin u verblijft ervoor zorgen dat u goed te eten krijgt.

Reisinformatie

Reizen naar en van uw South West Coast Path wandelreis is makkelijk… als u weet hoe!

In uw wandelreispakket ontvangt u alle informatie over openbaarvervoer die u nodig heeft om uw reis zo makkelijk als mogelijk te maken.

In de tussentijd, als u van te voren zelf al wat wilt plannen, hier zijn onze tips:

De gemakkelijkste luchthavens staan hieronder vermeld. Langere reistijden zijn van toepassing als u ervoor kiest om naar een van de luchthavens in Londen te vliegen

Vertrek vanuit Cornwall na uw wandelreis:

Maak gebruik van de bus- of treindiensten naar Newquay, Bristol, Exeter en Londen.

Reist u met de auto?

Als je jouw auto voor de duur van de rondreis bij de eerste of laatste accommodatie van de rondreis wilt laten staan, dan kun je voor aanvang van de rondreis rechtstreeks contact opnemen met de accommodatie-eigenaren om te controleren of dit mogelijk is. Wij zullen de contactgegevens van de accommodatie doorgeven.

Veelgestelde Vragen

Over onze Engeland wandelvakanties

Wat is een individuele wandelvakantie?

Een individuele wandelvakantie geeft u de vrijheid om op eigen tempo van het Engelse landschap te genieten. U wandelt zonder een gids. We zullen u voorzien met alles dat u nodig heeft om de wandeling alleen of met goede vrienden met succes te voltooien.

Wij plannen uw route, vervoeren uw bagage en laten u alle plaatsen die een bezoek waard zijn zien, maar u besluit zelf of u liever een uurtje langer in bed blijft ’s ochtends!

Bieden wij u ook wandelvakanties met gids aan?

Wandelvakanties met gids zijn niet beschikbaar bij Hillwalk Tours.

Wanneer kunnen we onze Hillwalk Tours wandelvakantie beginnen?

Over het algemeen kunnen onze wandelreizen plaatsvinden tussen maart en oktober, maar er zijn enkele uitzonderingen. Informatie over de mogelijke start- en einddatums van tours vindt u op de individuele tour paginas.

Betekent een 7-daagse reis 7 dagen wandelen?

Onze 7-daagse reizen omvatten 5 dagen wandelen. De eerste en de laatste dagen van al onze wandeltochten zijn reisdagen voor vervoer naar/uit de stad waar uw wandeling zal beginnen/eindigen. Als u 7 dagen wilt wandelen, kies dan één van onze 9-daagse reizen.

Bevat een 7-daagse reis 7 nachten accommodatie?

Onze 7-daagse reizen omvatten 6 nachten accommodatie – de eerste 6 nachten van uw wandelvakantie. Uw reis eindigt op dag zeven zodra u bij de laatste B & B uitcheckt.

Wat is de eenpersoonstoeslag?

De eenpersoonstoeslag is een toeslag voor wandelaars die een eenpersoonskamer willen. De totale tourprijs per persoon die een eenpersoonskamer aanvraagt, is de prijs per persoon plus de eenpersoons toeslag. De toeslag dekt de extra kosten in verband met het accommoderen van een persoon in hun eigen kamer.

Mogen we onze hond meenemen?

Het is niet mogelijk een hond op een Hillwalk Tours – Engeland wandelvakantie mee te nemen. Helaas zijn bij de meeste van onze accommodaties geen huisdieren toegestaan.

Kunnen we in afwachting van onze reis bus-/treinkaartjes kopen?

Ja, bus- en treinkaartjes kunnen online voorafgaand aan uw reis gekocht worden. Specifieke vervoersinformatie is beschikbaar op de reispagina’s voor elk wandelgebied.

Indien we met de auto komen, waar kunnen we tijdens onze wandelvakantie parkeren?

Als je jouw auto voor de duur van de rondreis bij de eerste of laatste accommodatie van de rondreis wilt laten staan, dan kun je voor aanvang van de rondreis rechtstreeks contact opnemen met de accommodatie-eigenaren om te controleren of dit mogelijk is. Wij zullen de contactgegevens van de accommodatie doorgeven.

Over bagagevervoer en accommodatie

Moeten we onze eigen bagage tijdens de wandelvakantie dragen?

Nee, op al onze Engeland wandelreizen wordt uw bagage iedere dag naar uw volgende accommodatie gebracht, terwijl u wandelt. De bagage zal voor 4 uur ’s middags arriveren. Het maximale gewicht toegestaan voor deze dienst is 20 kg per persoon.

In wat voor soort accommodatie zullen we verblijven?

U verblijft tijdens uw wandeltocht in traditionele Engelse Bed & Breakfasts (B & B’s) en landelijke herbergen. Om zeker van uw comfort te zijn, is elke B & B waarin u verblijft persoonlijk door een teamlid van het Hillwalk Tours-team gecheckt. U kunt een warm welkom verwachten, eigen badkamer en elke ochtend een stevig ontbijt. Voor meer informatie over de accommodatie waar u verblijft, zie het tabblad Accommodatie voor elk van onze tourregio’s.

Kunnen we een lijst met al onze accommodaties voor vertrek krijgen?

Ja, gewoonlijk sturen we een maand voor de startdatum van uw reis uw wandelpakketje (inclusief de details van waar u zult verblijven) naar uw thuisadres toe. Dit kan op verzoek eerder naar u toegestuurd worden.

Zal onze B & B dichtbij de plaatselijke stad/dorp zijn?

In het algemeen proberen we accommodaties te boeken die zo dicht mogelijk bij de plaatselijke voorzieningen zijn. Als u op een afgelegen locatie verblijft (waar toegang tot lokale pubs en restaurants niet haalbaar is), zal de eigenaar van de B & B waarin u verblijft ervoor zorgen dat u goed te eten krijgt.

Wat is het verschil tussen een ‘twin’ en een ‘double’ kamer?

Een ‘twin’ kamer is een kamer voor twee personen met twee losse bedden. Een ‘double’ kamer heeft één groot bed (voor twee personen).

Over uw wandelpakket

Wat is in mijn wandelpakket inbegrepen?

– Routebeschrijving (samengesteld door een lid van het Hillwalk Tours team, die zelf de route heeft bewandeld)
– Gedetailleerde wandelkaart(en)
– Waterdichte kaarthouder
– Een voorkijkje waar u zult verblijven
– Onze tips voor de meest interessante bezienswaardigheden op uw route
– Een kijkje in de fascinerende plaatselijke geschiedenis
– Een gids voor de beste plaatsen voor eten en drinken
– Informatie over bergveiligheid, contactgegevens in geval van nood & de landcode
– Een trailpaspoort, afhankelijk van de regio waarin u loopt en de gekozen route. Zie de sectie Prijzen / Inbegrepen voor elke tour voor meer informatie.

Verstrekt u GPS coördinaten?

U vindt GPS-coördinaten voor alle overnachtingen op uw tour in uw persoonlijke reisschema, dat u ontvangt na het boeken. GPS-tracks voor uw wandelroute worden ook verstrekt en kunnen worden gedownload. Hoewel we er redelijk zeker van zijn dat de tracks correct en up-to-date zijn, raden we aan dat ze niet worden gebruikt als het enige hulpmiddel voor navigatie. De belangrijkste navigatiemiddelen blijven altijd de markeringen langs het parcours, onze routebeschrijvingen en de kaarten die we in het wandelpakket verstrekken.

Hoeveel wandel pakketten krijgen wij?

U krijgt één wandel pakket per vier persoon. Dus,voor een groep van 1-4 persoon wordt één wandel pakket verstuurd, voor een groep van 5-8 persoon worden twee wandel pakketen verstuurd enz.

In welke taal is mijn wandel pakket beschikbaar?

Houd er alstublieft rekening mee dat alle informatie in onze Walking Packs, in het Engels zal zijn.

Over conditieniveaus

Hoe goed moet onze conditie zijn om op een wandelvakantie te gaan?

We zijn van mening dat iedereen van de schoonheid van het Engelse landschap moet kunnen genieten. Met dit in gedachten hebben we onze wandelreizen voor alle conditieniveaus ontworpen. Onze niveaus ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ en ‘Uitdagend’ voor wandelingen in de meeste regio’s stellen u in staat te beslissen hoe ver u elke dag wilt lopen. Dus, of u nu een beginnende wandelaar of een ervaren hiker bent, we hebben de reis die bij u past.

Wat is het verschil tussen Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandelreizen?

Het verschil tussen deze reizen zit hem in de afstand die u elke dag loopt:

 • Rustige reizen dekken een gemiddelde afstand van 12-16 km (7.5 – 9 mijl) per dag
 • Gemiddelde reizen dekken een gemiddelde van 18-22 km (11 – 14 mijl) per dag
 • Uitdagende reizen een gemiddelde van 26-30 km (16-19 mijl) per dag

Voor een gedetailleerd overzicht van hoe we onze wandeltochten beoordelen, zie het groene tabblad ‘Wandeltocht Niveaus’ bovenaan het gedeelte met de veelgestelde vragen.

Kunnen we een rustdag nemen?

Ja, we regelen met plezier een aanvullende nacht voor u waar u maar wilt. Suggesties voor interessante plaatsen om een rustdag te nemen zijn beschikbaar op de reispagina’s voor iedere wandelregio.

 

Over geld, vluchten en verzekeringen

Zijn pinautomaten/creditcard faciliteiten op de route beschikbaar?

Pinautomaten zijn in de meeste steden langs de route beschikbaar. Creditcards worden ook door de meeste bars en restaurants geaccepteerd. Echter, we bevelen aan dat u voor de zekerheid ook een redelijk bedrag aan contant geld meeneemt.

Maken ze in Engeland gebruik van de Euro?

Euro’s worden niet in Engeland geaccepteerd – de munteenheid in Engeland is het Pond Sterling (£).

Zijn vluchten en vervoer naar de start van de wandelreis inbegrepen?

Vluchten en vervoer naar het begin van de wandeltocht zijn niet in onze prijzen inbegrepen. Echter, we bieden wel gedetailleerde reisschema’s op onze reispagina’s aan hoe u het best met het openbaar vervoer bij het startpunt kunt komen. Voor meer informatie zie het tabblad Reisinformatie voor elk van onze tourregio’s.

Moet ik verzekering afsluiten?

Hillwalk Tours raadt u sterk aan voor voldoende verzekeringsdekking te zorgen voorafgaand aan uw reis.

Wandeltocht Niveaus

Welke Engeland Wandeltocht Moet U Kiezen?

Het kiezen van de juiste wandel tocht kan moeilijk zijn. Het is belangrijk om de balans van fysieke uitdaging en het comfort niveau dat u nodig heeft te overwegen. Om het u de beslissing wat makkelijker te maken, hebben wij een menu van Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandeltochten opgesteld.

Voordat we het verschil tussen de diverse niveaus uitleggen, is het belangrijk op te merken dat elke wandeltocht binnen een bepaalde regio dezelfde officiële wandelroute volgt. Bijvoorbeeld, als u langs het Muur van Hadrianus pad gaat wandelen, maakt het niet uit of u een ‘Rustige of een ‘Uitdagende’ tocht kiest – u wandelt langs het officiële ‘Muur van Hadrianus’ pad. Om deze wandelroute toegangkelijk te maken voor alle wandelaars, hebben wij de gemiddelde dagelijkse wandeling tussen de accommodaties verkort voor de rustige en gemiddelde wandeltochten.

 • Dezelfe Route, Kortere Afstanden: Bijvoorbeeld, langs het Hadrian’s Wall Path kunt u de gehele route lopen op een 8-Daagse Uitdagende wandeltocht, of een 10-Daagse Gemiddelde wandeltocht. Echter, terwijl u voor de Uitdagende tocht een vlot tempo moet houden van 23 km per dag, geeft de Gemiddelde tocht een iets meer ontspannen tempo van een gemiddelde 18 km per dag.

Hieronder vindt u een algemeen overzicht van elke moeilijkheidsgraad. Merk op dat de cijfers voor de ‘Gemiddelde Dagelijkse Wandeling’ en ‘Wandeltijd’ kunnen verschillen tussen de regio’s. Slechte weeromstandigheden kunnen de gemiddelde wandeltijd, die is gebaseerd op een persoon van normale fitness lopende met een gematigde snelheid van ongeveer 4 km/u, beïnvloeden. De wandel tijd houdt rekening met het terrein, maar niet met de benodigde tijd voor pauzes, fotos enz.

Voor meer details over de dagelijkse aftstanden, het niveau van de klim en het terrein dat het wandelpad doorkruist, verwijzen wij u naar de reisroute pagina van elke individuele wandeltocht.

Rustige

12-18km 3-6 uur
Onze Rustige wandelreizen zijn ontworpen met de parttime wandelaar in gedachten. Terwijl u toch een aantal beklimmingen kunt verwachten, bieden deze wandeltochten de kortste dagelijkse wandelingen, wat dus ook minder omhoog- en omlaag klimmen betekent. Dit geeft u ruim de tijd om van het landschap en de vergezichten te genieten, foto’s te maken, een lange lunch pauze te nemen en, indien nodig, de meer lastige delen van de wandeling te ondernemen.

Gemiddelde

16-23km 4-7 uur
Onze Gemiddelde wandelreizen zijn geschikt voor mensen die gewend zijn aan regelmatige lichaamsbeweging. Ze bieden langere, maar toch haalbare dagelijkse wandelingen en geven u wat meer van een uitdaging zonder verder te gaan dan uw persoonlijke limieten. Er zijn meer beklimmingen per dag, maar hardere dagen worden in het algemeen gevolgd door rustigere dagen. U zult natuurlijk ook nog tijd hebben voor een ontspannen lunch pauze en om foto’s te nemen.

Uitdagende

22-30km 5-9 uur
Onze Uitdagende wandelreizen zijn ontworpen voor de ervaren wandelaar en wandelaars die van een goede uitdaging houden. Ze bieden u de langste dagelijkse wandelingen met de hoogste beklimmingen aan en zullen uw uithoudingsvermogen testen door u vaak de hele dag te laten lopen. Zoals met al onze wandeltochten staat u natuurlijk een warme douche en de beste lokale gastvrijheid te wachten aan het einde van uw dagelijkse wandeling, zodat u elke avond lekker kunt ontspannen en uw batterijen opniew kunt opladen.

Hoe Boeken

Hoe boek ik mijn wandelvakantie?

1. Selecteer simpelweg het wandelgebied in Engeland dat uw voorkeur heeft

2. Kies het type wandelreis die u wilt nemen: ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ of ‘Uitdagend’

3. Vervolgens, besluit hoeveel dagen u op reis wilt zijn

4. Klik op de ‘Maak een Boeking’ knop rechtsboven op onze webpagina

5. Vul tenslotte ons boekingsformulier in en maak een aanbetaling van 100 £ per persoon

Wat gebeurt er nadat ik heb geboekt?

1. Als u betaald hebt met een creditcard (door middel van Stripe) ontvangt u binnen 24 uur een e-mail met een bevestiging van het boekingsformulier en de betaling. In deze e-mail zult u worden gevraagd de gegevens te bevestigen.

Wanneer u betaalt via een overschrijving, kan het een aantal dagen duren voordat de betaling ons heeft bereikt. In dit geval ontvangt u een bevestigingse-mail met het verzoek uw gegevens te bevestigen zodra wij de betaling aan uw boekingsformulier hebben gekoppeld. Het zou kunnen dat u een automatische e-mail ontvangt met het bericht dat uw boekingsformulier is ontvangen, maar dat er geen betaling is binnengekomen – u kan dit bericht dan negeren.

2. Zodra uw bevestiging is ontvangen, beginnen wij met het maken van de boekingen voor uw reis. Daarom geldt: hoe eerder u ons deze bevestiging stuurt, des te eerder wij kunnen beginnen met het boeken van uw tour.

3. Zodra alle regelingen voor uw reis zijn bevestigd (dit proces duurt gewoonlijk zeven tot tien werkdagen), ontvangt u van ons een uitsplitsing van het uitstaande saldo en de uiterste betaaldatum.

4. Zodra de laatste betaling is ontvangen, sturen wij u een bevestigingsemail toe.

5. Uw wandelpakket wordt een maand voor de start van uw reis per post naar uw huisadres gezonden (op verzoek kunnen we dit eerder doen). Als de begindatum van de tour minder dan een maand in het verschiet ligt, wordt uw wandelpakket verstuurd naar de eerste B&B waar u verblijft, zodat u deze op het moment van aankomst kan ophalen. In dit geval zullen wij ook de digitale kopieën van de documenten uit het pakket versturen per e-mail.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Aanbetalingen en betaling van uitstaand saldo kunnen worden gedaan via:

1. Creditcard – via Stripe, een snelle en veilige manier voor het maken van online betalingen met Credit- of Debit kaart. Stripe behandeld elk jaar miljoenen transakties voor bedrijven over de hele wereld en is nu de geprefereerde betalingspartner voor veel grote bedrijven.

2. Overboeking – neem alstublieft contact met ons op voor de bank- en rekeninggegevens.

Vergeet Niet..

ONMISBAAR:

Let op: een gedetailleerde lijst met aanbevolen uitrusting wordt bijgevoegd in uw wandelpakket

◻ WATERBESTENDIGE JAS EN REGENBROEK – Je weet maar nooit wanneer je onverwachts bescherming nodig hebt tegen wind en regen. Bereid je dus goed voor door een ademende, waterbestendige jas en regenbroek in te pakken.

◻ BASISLAGEN – Een dunne basislaag op de huid kan het beste gemaakt zijn van een ademend, vochtafvoerend materiaal. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een katoenen T-shirt voeren deze stoffen vocht weg van het lichaam – dit maakt het wandelen een stuk comfortabeler.

◻ FLEECE – Dit materiaal is ideaal om warm te blijven in de koele maanden en op bergtoppen. ’s Zomers geeft het de mogelijkheid om lagen uit te trekken wanneer er hard gewandeld wordt.

◻ LICHTE, COMFORTABELE BROEK – Zorg ervoor dat je een broek kiest met stretch, of met genoeg ruimte om vrij te bewegen. Spijkerstof is niet geschikt voor wandelingen door heuvelachtig gebied en is duurt lang om te drogen.

◻ VOCHTAFVOERENDE SOKKEN – Kies goed passende sokken die niet van katoen gemaakt zijn. Sokken die het vocht wegvoeren van de voeten werken goed tegen een zweterig gevoel. Ook verminderen deze sokken de kans op blaren en pijnlijke plekken.

◻ SCHOEISEL – We raden aan om comfortabele, waterbestendige en lichte “wandel- of bergschoenen mee te nemen. Let erop dat de schoenen een goede ondersteuning van de enkel bieden en dat het profiel grip geeft op rotsen, gras en modder. Denk eraan dat de paden in veel van onze regio’s nat en modderig kunnen worden. Onze tip: Zorg ervoor dat je nieuwe berg- of wandelschoenen altijd uitprobeert op een of twee lange wandelingen voordat je ze meeneemt op een wandelvakantie.

◻ RUGZAK (met waterbestendige hoes) – Om alle benodigdheden in op te bergen, inclusief extra lagen kleding, regenbroek en -jas, EHBO-kit, camera, lunch, tussendoortjes en drinken. Onderschat niet hoe belangrijk het is om gehydrateerd te blijven! Neem elke dag op zijn minst 1 tot 2 liter water mee per persoon, afhankelijk van het weer.

◻ WARME MUTS & HANDSCHOENEN – Essentieel, zelfs in de zomer, bij hoge hoogten en open vlakten.

◻ CONTANT GELD – Neem voldoende mee voor de duur van de tour/hike: toegang tot pinautomaten en de mogelijkheid om met creditcard te betalen, zijn mogelijk beperkt.

◻ EHBO-KIT & ISOLATIEDEKEN– Het is verstandig om een simpele EHBO-kit bij te hebben voor hulp bij schaafwonden, blaren en verstuikingen. Handig om mee te nemen zijn pleisters & wondzalfjes, steriele schoonmaakdoekjes, pijnstillers, een pincet (voor splinters en teken), verband, zinkoxide-tape of sporttape (voor blaren of verstuikingen) en een isolatiedeken van aluminiumfolie om warm – of koel – te blijven in het geval van een ongeluk.

◻ FLUITJE & ZAKLAMP – Voor het onwaarschijnlijke geval dat je een noodsignaal moet uitzenden (fluitje/zaklamp) of wanneer de wandeling langer duurt dan verwacht (zaklamp).

◻ MOBIELE TELEFOON – We raden iedereen aan om een mobiele telefoon aan te schaffen/mee te nemen. Dit stelt je in staat om contact op te nemen met de accommodaties en transfers van het pad, en eventueel om nooddiensten te bereiken in een geval van nood.

 • Bezoekers van andere Europese landen: De meeste Europese prepaid- en abonnementsklanten kunnen roaming gebruiken in het Verenigd Koninkrijk, maar informeer bij de provider voor de goedkoopste optie.
 • Bezoekers van buiten de EU (Verenigde Staten, Canada, etc.): Zorg ervoor dat je een GSM/UMTS-telefoon hebt die compatibel is voor Europese netwerken. Let er vooral op dat de telefoon beschikt over roaming of een geschikt buitenlandplan voor het land van bestemming. Als de GSM/UMTS-telefoon simlockvrij is, is het ook mogelijk om een Britse SIM-kaart te kopen en deze tijdens het verblijf te gebruiken. Een andere mogelijkheid is om een goedkope prepaid-telefoon aan te schaffen bij aankomst.
 • Deze zijn vaak al beschikbaar vanaf £15. Het beltegoed kan vervolgens met een creditcard worden bijgevuld.
 • Zorg ervoor dat je telefoon volledig is opgeladen voordat je begint aan een wandeltocht. Er zijn misschien plekken waarop er geen bereik is, maar over het algemeen dekt het mobiele signaal een groot gebied.

◻ REISADAPTER – In het Verenigd Koninkrijk gebruikt men stopcontact type G, met drie pinnen – het voltage is 230V.

 

EXTRA SUGGESTIES:

◻ ZONNEBRANDCRÈME, ZONNEBRIL EN (ZONNE)HOED (april tot september) – Laten we hopen dat deze van pas zullen komen!

◻ INSECTENSPRAY & KLAMBOE (alleen mei tot september) – Meest belangrijk voor Schotland maar ook goed om te hebben voor andere regio’s. Onze tip: Avon ‘Skin So Soft’ body lotion.

◻ CAMERA – Absoluut noodzakelijk om de adembenemende landschappen vast te leggen, wat weer helpt wanneer je tegen je vrienden en familie wilt opscheppen over de reis.

◻ WANDELSTOKKEN – Dit hulpmiddel vergroot balans en verlicht de druk op de knieën, met name op moeilijker terrein. Een paar is het beste, maar ook één stok kan al veel doen.

◻ GAMASCHEN – Door het bovenste deel van de schoenen en het onderste deel van de benen te bedekken, blijven je voeten en broek droog – zelfs in nat gras of moerassig terrein.

◻ OORDOPPEN – We weten hoe belangrijk het is om een goede nachtrust te hebben tussen het wandelen door. Het kan echter zo zijn dat er gasten in het gasthuis verblijven die andere plannen hebben voor hun nacht. En simpel paar oordopjes verzekert een diepe slaap en fijne dromen!

◻ KOMPAS – Een kompas (en de vaardigheid om ermee om te gaan) is een goed idee maar niet noodzakelijk voor onze Ierse tours.

Tijdens Uw Wandelreis

Wanneer is mijn kamer beschikbaar?

Uw kamer is elke dag uiterlijk om 4 uur ’s middags beschikbaar, soms eerder.

Hoe laat zal mijn bagage arriveren?

Uw bagage komt iedere dag voor 4 uur ‘s middags aan

Wat voor soort ontbijt is beschikbaar?

Zowel continentaal ontbijt als warm ontbijt is iedere ochtend beschikbaar.

Waar kan ik een lunchpakket halen? Kan ik dit ook langs de route kopen?

Lunchpakketjes moeten elke ochtend, voordat u met de wandeling begint, gekocht worden, aangezien u hoogstwaarschijnlijk gedurende dag geen winkels of cafés zult tegenkomen.

Waar kan een avondmaaltijd halen?

Over het algemeen kunt u een avondmaaltijd kopen in één van de plaatselijke restaurants, cafés of pubs dichtbij uw accommodatie. Als er geen restaurants/cafés/pubs in de buurt zijn, dan kunt een avondmaaltijd bij uw gastheer/gastvrouw kopen.

Zijn er droogvoorzieningen beschikbaar bij mijn accommodatie?

Het merendeel van uw gastvrouwen en -heren kunnen u helpen bij het drogen van uw wandelspullen.

Wat is het verschil tussen kilometers en mijlen?

1 kilometer = 0.621371192 mijl
1 mijl = 1.609344 kilometer

Hoe ga ik om met dieren die ik tijdens mijn wandeling tegenkom?

In Engeland zijn veel wandelpaden gelegen op privé terrein. Dit betekent dat boeren vaak hun vee in dezelfde velden laten grazen. Sommig vee kan best intimiderend zijn en zelf af en toe naar u toe lopen.Maar maakt u zich geen zorgen. U zult er al snel achterkomen dat deze dieren juist erg timide zijn. Blijf gewoon normaal doorwandelen (niet rennen) en u zult geen problemen hebben.

Hieronder hebben we een aantal tips opgesomd hoe u problemen met vee op uw wandeling kunt voorkomen:
– Wandel, indien mogelijk, niet tussen de koeien en hun kalveren
– Loop om de kudde heen, niet door de kudde
– Kalveren en jonge stieren zijn erg nieuwsgierig en kunnen naar u toelopen. Geen zorgen, spring en schreeuw, en ze zullen weer wegrennen.

Hoe ga ik om met dieren die ik tegenkom tijdens mijn wandeling?

In Englenad zijn vele wandelpaden gelegen op privé terrein. Dit betekent dat boeren vaak hun vee hebben grazen in de zelfde velden. Sommige veedieren, vooral de Schotse Hooglander (met de grote horens) kunnen nogal intimiderend zijn. Maar maak u geen zorgen. U zult er al snel achterkomen dat deze dieren juist erg timide zijn. Blijf gewoon normaal doorwandelen (niet rennen) en u zult geen problemen hebben.

Hieronder hebben we een aantal tips opgesomd hoe u problemen met vee op uw wandeling kunt voorkomen:

Wandel, indien mogelijk, niet tussen de koeien en hun kalveren
Loop om de kudde heen, niet door de kudde
Kalveren en jonge stieren zijn erg nieuwsgierig en kunnen naar u toelopen. Geen zorgen, spring en schreeuw, en ze zullen weer wegrennen.

Zal ik bereik op mijn mobiele telefoon hebben?

De meeste gebieden hebben mobiele telefoon bereik, zelfs op de wandelroutes. Echter, het kan zijn dat u door een aantal afgelegen gebieden wandelt, waar bereik of beperkt is, of zelfs helemaal niet beschikbaar is.

Heeft onze accommodatie Wi-Fi verbinding?

Ja, in de meeste Bed and Breakfast is Wi-Fi is beschikbaar.

Zijn de paden duidelijk aangegeven?

Ja, de meeste routes zijn erg duidelijk aangegeven met een wegwijzer bij iedere afslag.

Klimaat

In Engeland, beroemd vanwege de regen en het weelderige groene platteland, zorgt de Golfstroom voor een mild klimaat en weer dat sterk beïnvloed wordt door de zee. De warmste maanden zijn juli en augustus, met temperaturen van gemiddeld 16 tot 21°C. Regen valt het hele jaar door, en het Engelse weer kan erg wisselvallig zijn. Gemiddelde regenval in het noorden is meer dan 1.600 milimeter, maar het midden en zuiden van het land registreert een jaarlijks gemiddelde van nog geen 800 milimeter. April, mei en juni zijn de droogste maanden.

Weather England