• Dag 1 Aankomst in Chipping Campden

  Gebruik vanaf de plek van aankomst de openbaar vervoersinformatie die wij u verstrekken om uw reis naar Chipping Campden te beginnen.

  Let op: Er zijn op zondag geen busverbindingen tussen Moreton-in-Marsh en Chipping Campden dus u moet een korte taxirit maken.
 • Dag 2 Chipping Campden - Stanton

  17 km 4-6 Uur 410 Meter

  Het typische Cotswold dorp staat bol van geschiedenis, het is prachtig onderhouden en staat vol met prachtige oude gebouwen – Chipping Campden, Broadway en Stanton hebben dit allemaal. Andere hoogtepunten zijn prachtige uitzichten op de Severn Valley in Wales van Dover’s Hill en de vele oude bomen die u passeert op de route.

 • Dag 3 Stanton - Cleeve Hill

  22 km 5-8 Uur 560 Meter

  Een dag vol historische schatten voor u om te ontdekken. De oude ruïnes van een cisterciënzer klooster in Hailes en Sudeley Castle, niet ver van het pad bij Winchcombe, zijn beide prachtige voorbeelden van de rijke geschiedenis van de regio. Echter, wellicht het hoogtepunt van deze wandeling, is een ongelooflijk goed bewaarde begraafplaats van meer dan 5000 jaar oud bij Belas Knap.

 • Dag 4 Cleeve Hill - Leckhampton Hill

  18 km 4-6 Uur 460 Meter

  Weids uitzicht vanaf de top van Cleeve Common (op 317m – het hoogste punt van de wandeling) waar de Brecon Beacons in Wales zichtbaar zijn op een heldere dag. Lineover Wood, waar sommige bomen soms meer dan 700 jaar oud zijn is bijzonder indrukwekkend.

 • Dag 5 Leckhampton Hill - Painswick

  20 km 5-7 Uur 490 Meter

  Vroeg op de dag, loopt u door Crickley Hill Country Park met een prachtig uitzicht vanaf de helling op de vlakten beneden. De stille wandelaar heeft een goede kans om enkele van de wilde herten die rond de majestueuze beuk bossen dicht bij Birdlip zwerven, te spotten. Het pad daalt af via een golfbaan naar het pittoreske stadje Painswick.

 • Dag 6 Painswick - Nympsfield

  20/23 km 5-8 Uur 525/635 Meter

  Vandaag, na eerst een paar kilometer lopen door een open landschap, leidt het pad u door enkele van de prachtige bosrijke gebieden op de Cotswold Way. Standish Wood en Stanley Wood, welke u zal bezoeken tijdens uw wandeling van vandaag, zijn hier goede voorbeelden van.

 • Dag 7 Nympsfield - Wotton-Under-Edge

  15/19 km 6-7 Uur 510 Meter

  Een korte, steile beklimming naar de top van Cam Long Down biedt een prachtig uitzicht op het omliggende platteland. Verder naar Noord Nibley, passeert u een monument gewijd aan de nagedachtenis van William Tyndale – een plaatselijke bekendheid die verantwoordelijk is voor de Engelse vertaling van de Bijbel in de 16e eeuw.

 • Dag 8 Wotton-Under-Edge - Old Sodbury

  21 km 5-7 Uur 450 Meter

  Deze wandeling is een van de meer afgelegen routes op het parcours met een paar kleine dorpjes, maar vooral door het platteland en langs rustige wegen en paden. Later op de dag komt u langs twee forten uit de IJzertijd (bij Horton en Little Sodbury) – nederzettingen die meer dan 2000 jaar oud zijn.

 • Dag 9 Old Sodbury - Cold Ashton

  14 km 4-5 Uur 280 Meter

  Stelt u zich voor hoe sommige van de rijkste mensen van Engeland leven als u langs de uitgestrekte landgoederen van twee prachtige oude graafschapswoningen in Dodington Park en Dyrham Park loopt. De gronden zijn prachtig om doorheen te wandelen en misschien hebt u het geluk om herten, konijnen en zelfs vossen op de route tegen te komen.

 • Dag 10 Cold Ashton - Bath

  17 km 4-6 Uur 310 Meter

  Vandaag brengt de wandeling u over een slagveld waar, in 1643, honderden Engels soldaten stierven tijdens de strijd in de Engelse Burgeroorlog. Vanuit deze mooie, maar op de een of andere manier angstaanjagende, plek daalt u af naar de majestueuze stad Bath. De reis eindigt bij het toepassend spectaculaire Bath Abbey naast de Romeinse baden – een geweldig einde van een geweldige wandeling!

 • Dag 11 Vertrek uit Bath

Meer informatie over de Cotswold Way