Vanwege de zeer grote vraag en met snel volgeboekte accommodaties, lopen de wandeltochten voor 2023 snel vol - dus wacht niet langer en boek nu!
-
Verder kunnen we voor 2023 geen groepsboekingen meer accepteren voor 7+ wandelaars. Voor 2024 groepsboekingen graag zo vroeg mogelijk boeken.
Hillwalk Tours - Zelfgeleide Wandeltochten BOEK NU

Zelfgeleide Wandeltochten op de Camino

vanaf 299 per persoon
5 Star Hiking Holidays
5 Star Hiking Holidays
9.6/10 (153 recensies)

Unieke Camino-wandeltochten die zorgvuldig voor u zijn geselecteerd en ontworpen.

Wat zijn pelgrimspaden?

Pelgrimspaden zijn routes die worden gebruikt om zinvolle reizen te maken naar plaatsen van spirituele betekenis. De Camino de Santiago (Jacobsweg) is een van de meest beroemde pelrgimspaden ter wereld. De overblijfselen, of relikwieën, van Sint-Jacob werden door zijn volgelingen naar Spanje vervoerd en liggen naar zeggen begraven in Santiago de Compostela. De Camino de Santiago is echter geen enkele route, maar een groot netwerk van oude pelgrimsroutes die zich over Europa uitstrekken en uiteindelijk eindigen bij het graf van St. James.

Wat is de meest populaire Camino de Santiago-route?

De Camino Francés-route, die in het Engels meestal The French Way wordt genoemt, is de meest populaire route voor pelgrims. Het parcours begint in het Franse dorpje Saint Jean Pied de Port en eindigt 780km later in de stad Santiago de Compostela. Het meest populaire startpunt van de Camino Francés is het stadje Sarria, ongeveer 100 km gelegen van Santiago de Compostela. Door daar te beginnen, kunnen pelgrims alsnog hun officiële Camino de Santiago-bedevaartscertificaat ontvangen. Kortere Camino-wandelingen zijn ook perfect voor diegenen die een beperkte vakantietijd hebben of die Camino-wandelen willen ervaren maar liever niet de uitdaging van een lange wandeling.

Wat is de geschiedenis van pelgrimspaden in Ierland?

Ierland heeft een sterke geschiedenis van pelgrimspaden met veel middeleeuwse routes die vroeger naar belangrijke christelijke plaatsen leidden. Enkele van de meest bekende zijn St. Kevin’s Way naar Glendalough, de Kerry Camino naar de St. James’s kerk in Dingle, de Tochar Phadraig (oftewel St. Patrick’s Way) naar Croagh Patrick in de provincie Mayo en de The Saint’s Way (oftewel Crosan na Noamh), gelegen op het schiereiland Dingle aan de voet van Mount Brandon (genoemd naar de beroemde St. Brendan the Navigator). In de provincie Cork ligt het pad de St. Finbarr’s Way, richting Gougane Barra, de Slí Cholmcille kunt u vinden in de provincie Donegal en het Mám Éan Pilgrim Trail maakt onderdeel uit van onze West of Ireland tours, in Connemara.

 

Waar gaat u heen voor uw volgende wandelavontuur ?

Camino Frances
5 Star Hiking Holidays
5 Star Hiking Holidays
9.6/10 - 153 recensies
De Camino Frances is een van de pelgrimsroutes op de Camino de Santiago (ook wel de Sint Jacobsroute of Jacobsweg genoemd), die leiden naar het graf van apostel Jacobus bij de kathedraal van Santiago de Compostela. Samen met pelgrimsroutes naar Rome en Jeruzalem behoort de Camino de Santiago tot de drie grote christelijke pelgrimstochten van de middeleeuwen. Men gelooft dat het stoffelijk overscho..
vanaf €299 per persoon Details
Kerry Camino
5 Star Hiking Holidays
5 Star Hiking Holidays
8.3/10 - 6 recensies
De Camino de Santiago (de Jacobsweg) is een groot netwerk van oude pelgrimsroutes die zich over Europa uitstrekken en eindigen bij het graf van St. James in Santiago de Compostela, waar de overblijfselen of relikwieën van St. James (Santiago in het Spaans), zouden zijn begraven. De 57 km lange Kerry Camino maakt deel uit van dit netwerk en is een officiële pelgrimsroute zoals vermeld door de Cam..
vanaf €419 per persoon Details
St Kevin’s Way & Glendalough
5 Star Hiking Holidays
5 Star Hiking Holidays
10/10 - 1 recensies
De Camino de Santiago (de Jacobsweg) is een groot netwerk van oude pelgrimsroutes die zich over Europa uitstrekken en eindigen bij het graf van St.James in Santiago de Compostela, waar de overblijfselen of relikwieën van St.James (Santiago in het Spaans), zouden zijn begraven. De St Kevin’s Way, een van de oudste bedevaarten in Ierland, maakt deel uit van dit netwerk en staat op de lijst van of..
vanaf €399 per persoon Details

Wat onze wandelaars over ons denken

5 Star Hiking Holidays
5 Star Hiking Holidays
Verrassend goed, alles is heel goed georganiseerd. Mijn verzoek is professioneel en tijdig behandeld. Dat was ook uitstekend. Reinoud K. - Nederland
5 Star Hiking Holidays
5 Star Hiking Holidays
Je kunt goedkoper vinden, maar de kwaliteit is perfect! Ronald G. - Nederland
5 Star Hiking Holidays
5 Star Hiking Holidays
Behulpzaam en vriendelijk personeel, goede hotels of B & B's en de bagagetransfers zijn altijd op tijd. Christina S. - Nederland

Bekijk hier meer beoordelingen

Laat je inspireren voor je volgende wandelvakantie!
Payment methods
Copyright © 2023 Hillwalk Tours Ltd Company Nummer: 505910 VAT Nummer: IE9814698N Site by CloveRock Design
Wandelreizen Vinden