Kies uw Wandelreis

We bieden verschillende wandelniveaus, afhankelijk van de balans tussen fysieke uitdaging en comfortniveau die je nodig hebt

Rustige Wandelreizen

Onze rustige wandelreizen zijn ontworpen met de parttime wandelaar in gedachten.

Bedoeld voor mensen voor wie het nemen van foto’s, het ontmoeten van de plaatselijke bevolking en het genieten van een lange lunch net zo belangrijk zijn als de wandeling zelf.

Gemiddelde Wandelafstand: 13-16km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 3-5 uur per dag

4-Dagen / 3-Nachten Rustig Ballintoy - Bushmills vanaf €479 per persoon Bekijk Reisplan
5-Dagen / 4-Nachten Rustig Ballintoy - Portstewart vanaf €579 per persoon Bekijk Reisplan
6-Dagen / 5-Nachten Rustig Ballycastle - Portstewart vanaf €699 per persoon Bekijk Reisplan
7-Dagen / 6-Nachten Rustig Rathlin Island - Portstewart vanaf €819 per persoon Bekijk Reisplan
8-Dagen / 7-Nachten Rustig Murlough Bay - Portstewart vanaf €939 per persoon Bekijk Reisplan

Gemiddelde Wandelreizen

Onze gemiddelde wandelreizen zijn geschikt voor mensen die gewend zijn aan regelmatige lichaamsbeweging.

Wandelaars zullen de mogelijkheid om elke dag voldoende afstand af te leggen, zonder daarbij over hun grenzen te gaan, waarderen.

Kijk uit voor het 👣 symbool: Dit programma omvat de gehele Antrim Glens & Causeway Coast route uit Glenariff naar Portstewart.

Gemiddelde Wandelafstand: 16-20km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 5-7 uur per dag

4-Dagen / 3-Nachten Gemiddeld Ballintoy - Portstewart vanaf €479 per persoon Bekijk Reisplan
5-Dagen / 4-Nachten Gemiddeld Ballycastle - Portstewart vanaf €579 per persoon Bekijk Reisplan
6-Dagen / 5-Nachten Gemiddeld Rathlin Island - Portstewart vanaf €699 per persoon Bekijk Reisplan
7-Dagen / 6-Nachten Gemiddeld Murlough Bay - Portstewart vanaf €819 per persoon Bekijk Reisplan
8-Dagen / 7-Nachten Gemiddeld Orra Beg - Portstewart vanaf €939 per persoon Bekijk Reisplan
9-Dagen / 8-Nachten Gemiddeld Glenariff Forest Park - Portstewart vanaf €1059 per persoon Bekijk Reisplan
10-Dagen / 9-Nachten Gemiddeld 👣 Cushendall - Portstewart vanaf €1169 per persoon Bekijk Reisplan

Het Pad

Route

Onze Antrim Glens & Causeway Coast-routes volgen grotendeels de ‘Ulster Way’, een officiële langeafstandswandeling van 1000 km rond Noord-Ierland. Daarnaast hebben we enkele extra niet-bewegwijzerde gedeelten toegevoegd die een prachtig uitzicht of gemakkelijkere wandelpaden bieden.

Van Cushendall tot Ballycastle volgen gemiddelde tours het ‘Moyle Way’-gedeelte van de Ulster Way. Dit wandelpad voert je door de beroemde Glens of Antrim, de pittoreske bossen en rivieren van Glenariff Forest Park, en door afgelegen hooglanden terwijl je je een weg baant naar de stad Ballycastle.

Vervolgens bezoeken vele van onze rustige tochten Murlough Bay, bekend van de populaire televisieseries ‘Game of Thrones’, en gaan dan verder naar een adembenemende klifwandeling bij Fair Head. Dit paradijs voor klimmers biedt ook een panoramisch uitzicht op Schotland. De meeste routes omvatten ook een bezoek aan Rathlin Island, waar u zich kunt verdiepen in de rijke geschiedenis van het eiland en getuige kunt zijn van de wereldberoemde dieren in het wild, waaronder de beroemde papegaaiduikers.

Vanuit de levendige badplaats Ballycastle loopt de route over land- en bospaden en over kleine, stille weggetjes. De route leidt vervolgens naar het charmante dorpje Ballintoy, bekend om zijn iconische Carrick-a-Rede touwbrug. Als u vanuit Ballintoy verder naar het westen loopt, voegt het pad zich bij het ‘Causeway Coast Way’-gedeelte van de Ulster Way. Hier loopt u langs de meest geprezen en schilderachtige kustlijn van Noord-Ierland.

Deze adembenemende kustlijn loopt langs het historisch rijke Dunseverick Castle en verder naar de wereldberoemde Giant’s Causeway. Dichtbij ligt de stad Bushmills, de thuisbasis van ‘s werelds oudste whiskystokerij. Het pad gaat verder langs de kustlijn en neemt u mee door de schilderachtige kustdorpjes Portballintrae en Portrush, met een glimp van de magnifieke ruïnes van Dunluce Castle, voordat u uiteindelijk aankomt in de pittoreske Victoriaanse badplaats Portstewart.

Terreinoverzicht

Dit pad biedt een grote verscheidenheid aan terreinen die u kunt verkennen. Van betoverende bospaden en rustige kleine heidepaden tot adembenemende uitzichten op kliffen, serene strandwandelingen, ontspannen promenadewandelingen en af en toe een rustig landweggetje, elke dag brengt een nieuwe en opwindende ervaring met zich mee.

De Gemiddelde wandeltours omvatten specifiek de meer veeleisende berggedeelten van de Moyle Way in de Antrim Glens. Deze wandelingen, van Cushendall/Orra Beg naar Glenariff Forest Park en van Orra Beg naar Ballycastle, voeren u door afgelegen platteland en bereiken het hoogste punt van de wandeling bij Sleaveanorra (Orra More), op 500 meter hoogte. Deze secties kunnen drassig en ruig terrein hebben en bij slecht weer kan de navigatie iets uitdagender worden.

Onze Rustige wandeltochten zijn ontworpen om de prachtige kust van Antrim te laten zien en zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren wandelaars. Langs het kustgedeelte van het pad bereikt het hoogste punt ongeveer 180 meter boven zeeniveau, wat een beheersbare uitdaging vormt. Bovendien zijn geen van de offroad-gedeelten bijzonder afgelegen, waardoor de bereikbaarheid en het comfort tijdens de hele reis worden gegarandeerd.

De totale stijging over de hele route is ongeveer 3.000 m.
Aangezien deze route is verdeeld in drie verschillende secties (afhankelijk van de door u gekozen wandeltocht), vindt u hieronder de beklimmingen voor elk:

 • Antrim Glens (Cushendall – Glenariff Forest Park – Ballycastle): 1200m
 • Rathlin Island: 150-550m
 • Causeway Coast (Murlough Bay – Ballycastle – Portstewart): 1500m

Hoogteprofiel (exclusief Rathlin Island):

Antrim Glens (van Cushendall tot Ballycastle – 42km)

antrimglens elevation profile

Antrim Causeway Coast (van Murlough Bay tot Portstewart – 62km)

antrim elevation profile

Terrein in Etappes

Cushendall – Glenariff Forest Park: Kustwandeling aan het begin, dan een rustig pad langs de rivier en over landweggetjes, gevolgd door een aantal bospaden door Glenariff Forest Park. Enkele steile beklimmingen op het ‘Scenic Trail’ wandelpad in het bospark.

Orra Beg – Glenariff Forest Park: Afgelegen berggebied, over open heidevelden en beschutte bospaden. Een groot deel van dit gedeelte is vaak drassig en erg nat onder de voeten. Beide bergen liggen op 500 meter, dus de temperatuur zal iets koeler zijn dan op zeeniveau.

Orra Beg – Ballycastle: Afgelegen bospaden, wandelpaden en rustige landweggetjes. Betoverende boswandeling door Breen Oak bos. Een korte, steile klim met onderaan een begroeid gedeelte. De boswandelingen kunnen vaak nat onder de voeten zijn.

Murlough Bay – Ballycastle: Kustweg en afgelegen strand, steile klim naar klifpaden. Offroad-paden kunnen op sommige plaatsen wat ruig zijn. Stille Landwegen en schilderachtige kustweggetjes, eindigend met een strandwandeling.

Rathlin Island: Keuze van trajecten. Rustige eilandweggetjes en -paadjes door een zacht glooiend landschap van weilanden. Het pad naar de westelijke vuurtoren volgt een lange, rustige weg met een aanvankelijk steile klim en meerdere kleine glooiende gedeelten die het gevoel kunnen geven dat u meer hebt geklommen dan u in werkelijkheid deed.

Ballycastle – Ballintoy: Rustige wegen vanaf Ballycastle, dan langs (soms overwoekerde) bospaden, kleine weggetjes en eindigend met een kustpad.

Ballintoy – Bushmills (Giant’s Causeway): Pittoreske kustpaden die naar een lang strand leiden, gevolgd door prachtige schilderachtige klifpaden helemaal tot aan de Giant’s Causeway. Enkele korte maar steile klimmen tussen Dunseverick en Giant’s Causeway.

Bushmills (Giant’s Causeway) – Portstewart: Schilderachtige kustpaden en secundaire wegen, lange strandwandeling naar een levendige badplaats, strandwandelingen naast golfbanen, eindigend op een bruisende promenade.

Waarom kiezen voor Hillwalk Tours?

Ben je op zoek naar een avontuur dat adembenemende landschappen combineert met de kans om je onder te dompelen in de lokale cultuur? Zoek dan niet verder dan een wandelvakantie met Hillwalk Tours! Met meer dan tien jaar ervaring in deze branche zijn wij gespecialiseerd in het creëren van unieke en onvergetelijke wandelreizen door Ierland, Schotland, Engeland, Wales en Spanje.

Of je nu een ervaren wandelaar bent of een beginner, we hebben een scala aan tochten die passen bij alle niveaus van fitheid en interesses, dus we zijn ervan overtuigd dat een wandelvakantie met Hillwalk Tours echt een ervaring van je leven zal zijn. Bovendien is ons hoofddoel bij Hillwalk Tours “ervaringen creëren die mensen gelukkig maken”. Kijk daarom eens naar een aantal manieren waarop wij ervoor proberen te zorgen dat u de best mogelijke ervaring met ons heeft:

De grootste keuze aan routes voor de paden die we aanbieden, gegarandeerd!

We willen dat u deze gebieden van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid in uw eigen tempo verkent, met bijna 400 routes om uit te kiezen op 21 verschillende paden (en we zijn altijd op zoek om meer toe te voegen).

We boeken uw tour altijd direct!

We huren geen derde partijen in om tours voor onze klanten te organiseren. We verkopen geen tours van andere derde partijen. We boeken en organiseren altijd al onze tours zelf.

Het creëren van onvergetelijke zelfgeleide wandeltochten is alles waar we ons op richten, niets anders!

We richten ons alleen op het creëren en organiseren van zelfgeleide wandeltochten, en niets anders! En we doen dit al geruime tijd (sinds 2008), met tot nu toe meer dan 20.000 wandeltochten die met ons zijn gemaakt, en dat worden er steeds meer…

U kunt uw tourinformatie gemakkelijk raadplegen!

U ontvangt een specifiek Hillwalk Tours-account waar u kunt inloggen om toegang te krijgen tot al uw tourdocumenten, het GPS-bestand van de route en andere belangrijke details. Raadpleeg uw tourinformatie altijd en overal, op elk apparaat.

Wij doen niet aan kant-en-klare, generieke reisgidsen

We lopen persoonlijk elk pad dat we aanbieden en maken onze eigen gedetailleerde routebeschrijvingen. Door dit te doen, kunnen we u meer routes, route-opties en alternatieven bieden dan welk ander wandeltourbedrijf dan ook!

We worden altijd sterk aanbevolen door andere wandelaars

Onze tours en service hebben consequent 5 * beoordelingen van wandelaars ontvangen. Bekijk onze beoordelingen op GoogleFacebook & Tripadvisor.

U kunt uw tour beginnen op elke gewenste dag/datum

We beperken u niet om uw tour op specifieke data te boeken. Zo zorgen wij ervoor dat u uw tour kunt boeken om te beginnen op elke gewenste dag / datum tijdens het wandelseizoen.

We hebben routes die passen bij uw fitnessniveaus

We bieden 3 wandelniveaus; ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ & ‘Uitdagend’, die zijn ontworpen om te voldoen aan alle soorten fitnessniveaus en capaciteiten van wandelaars.

U kunt in u eigen tempo lopen

Aangezien al onze tours zelf-geleid zijn, kunt u de paden in uw eigen tempo bewandelen in plaats van u aan een strikt schema te moeten houden, waardoor u de vrijheid hebt om te genieten van de prachtige natuur en omgeving.

We zijn er 24/7 om u te ondersteunen

U kunt ons 24/7 dag of nacht telefonisch bereiken als u ooit extra ondersteuning nodig hebt tijdens uw wandeltocht.

We hebben een zeer lage aanbetaling

Onze aanbetaling van € 100/£ 100 is een van de laagste, zo niet de laagste, in de branche.

Prijzen/Inbegrepen

Tour lengte Prijs Per Persoon (€ ) Eenpersoonstoeslag (€ ) :¹
4 dagen / 3 nachten 479 300 BOEK NU
5 dagen / 4 nachten 579 360 BOEK NU
6 dagen / 5 nachten 699 420 BOEK NU
7 dagen / 6 nachten 819 470 BOEK NU
8 dagen / 7 nachten 939 510 BOEK NU
9 dagen / 8 nachten 1059 580 BOEK NU
10 dagen / 9 nachten 1169 670 BOEK NU
¹Een eenpersoonstoeslag is een toeslag voor wandelaars die een eenpersoonskamer willen boeken. De totale tourprijs per persoon die een eenpersoonskamer aanvraagt, is de prijs per persoon plus de eenpersoonstoeslag.

What is bij de prijs inbegrepen?

 • Verblijf in vriendelijke, familie gerunde gasthuizen
 • Ontspan in een comfortabel en-suite slaapkamer*
 • Een goed ontbijt geeft u energie voor de hele dag
 • Bagage? Geen zorgen, wij vervoeren het voor u!
 • Gedetailleerde routebeschrijvingen, kaarten en GPS-tracks zorgen ervoor dat u nooit verdwaalt
 • Routebeschrijvingengeschreven en bijgewerkt door het Hillwalk Tours-team
 • Alternatieve/aanvullende route-opties op basis van lokale kennis
 • Onze waterdichte kaartenhoes houdt uw kaarten en documenten droog
 • Als u contact met ons wilt opnemen, staan we 24/7 voor u klaar
 • Tips van insiders voor de beste plekken om te eten en drinken**
 • Verken de lokale geschiedenis en cultuur met onze fascinerende gids
 • Ontdek de interessantste attracties op de route
 • Reisinformatie nodig? Wij helpen u graag

*Tenzij reeds volgeboekt. In dit geval zullen we proberen een privé badkamer vast te leggen 

** U heeft elke dag de mogelijkheid picknicklunches en avondmaaltijden te kopen. Als u op een afgelegen locatie verblijft, dan zal de B&B eigenaar op verzoek een smaakvolle verrassing voorbereiden.

Let op:

Af en toe rekenen we extra toeslagen op de Antrim Glens & Causeway Coast voor tours die in het hoogseizoen beginnen. Dit is te wijten aan de hogere kosten die gemoeid zijn met het boeken van onze upgrade-optie of in gevallen waarin onze normale accommodatie leveranciers geen beschikbaarheid hebben, en een alternatieve, duurdere leverancier wordt gezocht met uw goedkeuring.

Extra Dagen/Activiteiten

Antrim heeft allerlei charmante mensen voor u te ontmoeten en plekken voor u om te ontdekken. Het zou zonde zijn om hier niet even voor een tijdje te blijven!

Bushmills / Portballintrae: Bezoek de Giant’s Causeway, de grootste toeristische attractie van Noord-Ierland, of ontdek de 400 – jaar oude geheimen van de beste whisky van Ierland in de Bushmills stokerij.

Portstewart: De noordkust van Antrim heeft enkele van de mooiste golfbanen van de wereld. Test uw spel bij Royal Portrush, thuisbasis van de 2010 US Open Kampioen Graeme McDowell.

Belfast*: Er is altijd veel te doen in de Noord-Ierse hoofdstad. We bevelen zeker aan de Titanic Walking Tour te doen (de Titanic was gemaakt in Belfast) en het stadhuis en het Ulster museum te bezoeken.

Antrim Glens & Causeway Coast: hier is Game of Thrones gefilmd

De succesvolle HBO-reeks Game of Thrones werd in Noord-Ierland gefilmd en de regio van Antrim Glens & Causeway Coast mag terecht fier zijn op de vele iconische filmlocaties van de kaskrakerreeks.

Voor Game of Thrones fans die de 7 Koninkrijken van Westeros te voet willen ontdekken, is onze 10-daagse gemiddelde Antrim Glens & Causeway Coast Wandeltocht de beste keuze, omdat deze alle locaties op de kaart hieronder omvat. Startpunt van de wandeling ligt in Glenariff (Dothraki Sea) en Portstewart Strand, in Game of Thrones gekend als Dorne Coast, is het eindpunt. Veel van de onderstaande filmlocaties kunt u ook bezoeken op onze rustige en kortere gemiddelde tours.

Dit is onze kaart van de route met de filmlocaties die je onderweg tegenkomt:

Game Of Thrones Kaart Of Ierland Noordend

Iconische filmlocaties van Game of Thrones langs het Antrim Glens & Causeway Coast Wandelpad

1 – Glenariff (Dothraki Sea) Waar Sansa Stark samen met Littlefinger naar Arryn’s pogingen om te duelleren kijkt.
2 – Fair Head (Dragonstone) Fair Head is de plaats waar Jon Snow in Aflevering 3 van Seizoen 7, eindelijk Daenrys en haar draken in Dragonstone ontmoet.
3 – Murlough Bay (Slaver’s Bay) Murlough Bay is het decor voor Slaver’s Bay waar Ser Jorah en Tyrion gevangengenomen worden nadat een slavenschip hen ontdekt.
4 – Larrybane Quarry (The Stormlands) Larrybane Quarry is de setting voor The Stormlands en grenst aan Sea of Dorne in Westeros.
5 – Ballintoy Harbour (Lordsport Harbour) In Seizoen 2 is dit de locatie van Lordsport Harbour als Theon Grevjoy naar huis terugkeert.
6 – Dunluce Castle (Pyke Castle) House of Grevjoy woont in Dunluce Castle.
7 – Portstewart Strand (Dorne Coast) De scene waarin Stannis Baratheon de Zeven Goden van Westeros afwijst in Seizoen 2 van Game of Thrones werd op Portstewart Strand gefilmd en in Seizoen 5 is dit uitgestrekte strand de setting voor de Coast of Dorne wanneer Jaime Lannister door zijn zuster Cersei gevraagd wordt haar dochter Myrcella terug te brengen naar King’s Landing.

 

Er zijn nog andere Game of Thrones filmlocaties die niet op onze Antrim Glens & Causeway Coast Route liggen die je per taxi of met openbaar vervoer kunt bezoeken.

Andere Game of Thrones filmlocaties die bezocht kunnen worden

8 – Dark Hedges (een dreef uit King’s Landing) Deze dreef is te zien in Seizoen 2, Aflevering 1: Op King’s Road, wanneer Arya Stark uit King’s Landing ontsnapt. Ze vervoegt de Nachtwacht in een kar en reist verder noordwaarts op King’s Road. De Dark Hedges liggen op 13 km van Ballycastle en zijn te bereiken met de auto of met de bus met aansluitend een korte wandeling.
9 – Cushendun Caves (The Stormlands / scene met de Shadow) Beroemd geworden door Aflevering 4 van Seizoen 2 van Game of Thrones als geboorteplaats van de Shadow. Cushendun ligt op slechts 10 minuten rijden van Cushendall.

Boek Extra Dagen

 1. Kies WAAR u wilt verblijven.
 2. Beslis HOEVEEL NACHTEN u nodig heeft.
 3. Ga naar het  BOEKINGSFORMULIER en vul de ‘Extra Nachten/Andere Verzoeken’ sectie in.

De kosten voor extra nachten tijdens uw Antrim Glens & Causeway Coast tour beginnen vanaf € 75 per persoon per nacht en vanaf € 120 voor individuele wandelaars met eigen privékamer. 

U kunt ook extra nachten toevoegen op een aantal andere populaire locaties in Ierland: Dublin (Dún Laoghaire), Belfast, etc. Informeer a.u.b. bij het reserveren. De kosten van deze extra nachten variëren per locatie en geboekte datum.

Let op: als u extra nachten boekt op een locatie die niet langs de route van uw tour ligt, moet u uw eigen arrangementen treffen om uw bagage naar deze locatie over te zetten.

Uw Accommodatie

Een verblijf in de beste accommodatie tijdens uw verblijf in Ierland kan van een “goede” wandelreis een “geweldige” wandelreis maken.

Daarom nemen we bij Hillwalk Tours de kwaliteit van onze accommodatiepartners serieus. Zozeer zelfs dat u zult merken dat we ernaar streven om alleen te werken met hoogwaardige en goed beoordeelde accommodatie. Bovendien zijn de meeste van onze accommodatiepartners persoonlijk gecontroleerd door een lid van het Hillwalk Tours-team om uw comfort te garanderen.

Als fervente wandelaars, weten we dat u een plek wilt waar u ’s avonds heerlijk kunt ontspannen. Een plek waar een warme glimlach van uw gastheer/gastvrouw u direct, zodra u binnenkomt, welkom doet voelen. Wanneer uw wandeluitrusting nat wordt, wordt deze van u overgenomen en de volgende ochtend weer droog teruggegeven.

Comfortabele bedden, en-suite badkamers, een interessant ontbijtmenu – dit zijn allemaal dingen waar wij van houden, dus vertrouw erop dat we ons best doen om u dezelfde ervaring te bieden.

Voor meer informatie over de soorten accommodatie die u kunt verwachten tijdens een wandelvakantie op Hillwalk Tours, kijk hier: Accommodatie tijdens uw wandeltocht

Als u een extra nacht in één van de locaties wilt verblijven, laat ons dit gewoon even weten.

Let op:

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van accommodatie langs de ‘Antrim Glens & Causeway Coast’ zijn wij soms genoodzaakt om u voor meer dan één nacht in dezelfde locatie onder te brengen. U zult dan door de eigenaar van de B&B of door een lokaal taxibedrijf van en naar het pad worden gebracht. De kosten van deze transfers zitten bij de prijs inbegrepen. De wijziging zal geen invloed hebben op het reisschema

In het algemeen proberen we accommodaties te boeken die zo dicht mogelijk bij de plaatselijke voorzieningen zijn. Als u op een afgelegen locatie verblijft (waar toegang tot lokale pubs en restaurants niet haalbaar is), zal de eigenaar van de B & B waarin u verblijft ervoor zorgen dat u goed te eten krijgt.

Reisinformatie

Let op: Antrim ligt in Noord-Ierland, dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk (VK). De valuta die in Noord-Ierland wordt gebruikt, is het pond sterling (£) en niet de euro (€).

Als u Noord-Ierland rechtstreeks per veerboot of vliegtuig binnenkomt, is een paspoort vereist. Als u een EU-burger bent, is een nationale identiteitskaart niet voldoende, omdat het VK niet langer in de EU is.

Reizen naar Noord-Ierland vanuit de Republiek Ierland: volgens het Noord-Ierse Protocol zal het eiland Ierland geen landgrens hebben tussen Noord-Ierland en de Republiek Ierland. Dit betekent dat mensen vrij kunnen reizen tussen Noord-Ierland en de Republiek Ierland zonder controle aan de landgrenzen.

Reizen naar en van uw Antrim Glens & Causeway Coast wandelreis is makkelijk… als u weet hoe!

In uw wandelreispakket ontvangt u alle informatie over openbaarvervoer die u nodig heeft om uw reis zo makkelijk als mogelijk te maken.

In de tussentijd, als u van te voren zelf al wat wilt plannen, hier zijn onze tips:

Zowel Aer Lingus als Ryanair bieden directe vluchten van over de gehele wereld naar Ierland.

Vertrek vanuit Portstewart:

Maak gebruik van de ‘Journey Planner’ optie op de  Translink website.

Reist u met de auto?

Als je jouw auto voor de duur van de rondreis bij de eerste of laatste accommodatie van de rondreis wilt laten staan, dan kun je voor aanvang van de rondreis rechtstreeks contact opnemen met de accommodatie-eigenaren om te controleren of dit mogelijk is. Wij zullen de contactgegevens van de accommodatie doorgeven.

Veelgestelde Vragen

Over onze wandeltochten

1. Wat is een individuele wandelvakantie?

Een zelfgeleide wandeltocht betekent dat u wandelt zonder gids.

We zullen u voorzien met alles dat u nodig heeft om de wandeling alleen of met goede vrienden met succes te voltooien. Wij plannen uw route, vervoeren uw bagage en tonen u alle plaatsen die een bezoek waard zijn. Maar u besluit zelf of u liever ’s ochtends een uurtje langer in bed blijft! Dit geeft u de vrijheid om in uw eigen tempo te genieten van de wandelpaden en het prachtige landschap.

Lees hier meer over de voordelen van een zelfgeleide wandeltocht in vergelijking met een wandeltocht met gids.

2. Hoe zijn de wandeltochten qua moeilijkheidsgraad ingedeeld?

Het kiezen van de juiste wandel tocht kan moeilijk zijn. Het is belangrijk om de balans van fysieke uitdaging en het comfort niveau dat u nodig heeft te overwegen. Om het u de beslissing wat makkelijker te maken, hebben wij een menu van Langzame Avonturen, Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandeltochten opgesteld.

Voordat we het verschil tussen de diverse niveaus uitleggen, is het belangrijk op te merken dat elke wandeltocht binnen een bepaalde regio dezelfde officiële wandelroute volgt. Bijvoorbeeld, als u in Kerry in Ierland gaat wandelen, maakt het niet uit of u een ‘Rustige of een ‘Uitdagende’ tocht kiest – u wandelt langs het officiële ‘Kerry Way’ pad. Om deze wandelroute toegangkelijk te maken voor alle wandelaars, hebben wij ofwel 1) de minder veeleisende secties van de route uitgezocht, of 2) de gemiddelde dagelijkse wandeling tussen de accommodaties verkort.

 1. Dezelfde route, gemakkelijker secties: Bijvoorbeeld, langs het Kerry Way in Ierland, zijn onze ‘Rustige’ wandeltochten beperkt tot de minder veeleisende secties van het wandelpad, terwijl onze ‘Uitdagende’ wandeltochten de gehele route omvatten, inclusief de moeilijkste secties.
 2. Dezelfe Route, Kortere Afstanden: Bijvoorbeeld, langs het Hadrian’s Wall Path in Engeland, kunt u de gehele route lopen op een 8-Daagse Uitdagende wandeltocht, of een 10-Daagse Gemiddelde wandeltocht. Echter, terwijl u voor de Uitdagende tocht een vlot tempo moet houden van 23 km per dag, geeft de Gemiddelde tocht een iets meer ontspannen tempo van een gemiddelde 18 km per dag.

Hieronder vindt u een algemeen overzicht van elke moeilijkheidsgraad. Merk op dat de cijfers voor de ‘Gemiddelde Dagelijkse Wandeling’ en ‘Wandeltijd’ kunnen verschillen tussen de regio’s. Slechte weeromstandigheden kunnen de gemiddelde wandeltijd, die is gebaseerd op een persoon van normale fitness lopende met een gematigde snelheid van ongeveer 4 km/u, beïnvloeden. De wandel tijd houdt rekening met het terrein, maar niet met de benodigde tijd voor pauzes, fotos enz.

Voor meer details over de dagelijkse aftstanden, het niveau van de klim en het terrein dat het wandelpad doorkruist, verwijzen wij u naar de reisroute pagina van elke individuele wandeltocht.

Langzaam avontuur

 12-13 km / 3-5 uur

Onze Slow Adventure-wandeltochten moedigen een rustiger tempo aan, waardoor deelnemers de tijd kunnen nemen om de locaties en het landschap langs de route te bewonderen. Ze zijn ontworpen om wandelaars een meer meeslepende en ontspannen ervaring te bieden terwijl ze de rijke geschiedenis en adembenemende landschappen om hen heen verkennen. Dit type tour is perfect voor degenen die een langzamer tempo verkiezen, waardoor ze meer tijd hebben om te genieten en het eten, de cultuur en de bezienswaardigheden langs de route te verkennen.

Rustige

 12-18km / 3-6 uur

Onze Rustige wandelreizen zijn ontworpen met de parttime wandelaar in gedachten. Terwijl u toch een aantal beklimmingen kunt verwachten, bieden deze wandeltochten de kortste dagelijkse wandelingen, wat dus ook minder omhoog- en omlaag klimmen betekent. Dit geeft u ruim de tijd om van het landschap en de vergezichten te genieten, foto’s te maken, een lange lunch pauze te nemen en, indien nodig, de meer lastige delen van de wandeling te ondernemen.

Gemiddelde

 16-23km / 4-7 uur

Onze Gemiddelde wandelreizen zijn geschikt voor mensen die gewend zijn aan regelmatige lichaamsbeweging. Ze bieden langere, maar toch haalbare dagelijkse wandelingen en geven u wat meer van een uitdaging zonder verder te gaan dan uw persoonlijke limieten. Er zijn meer beklimmingen per dag, maar hardere dagen worden in het algemeen gevolgd door rustigere dagen. U zult natuurlijk ook nog tijd hebben voor een ontspannen lunch pauze en om foto’s te nemen.

Uitdagende

 22-30km / 5-9 uur

Onze Uitdagende wandelreizen zijn ontworpen voor de ervaren wandelaar en wandelaars die van een goede uitdaging houden. Ze bieden u de langste dagelijkse wandelingen met de hoogste beklimmingen aan en zullen uw uithoudingsvermogen testen door u vaak de hele dag te laten lopen. Zoals met al onze wandeltochten staat u natuurlijk een warme douche en de beste lokale gastvrijheid te wachten aan het einde van uw dagelijkse wandeling, zodat u elke avond lekker kunt ontspannen en uw batterijen opniew kunt opladen.
3. Waarom boeken bij Hillwalk Tours?

Ons kerndoel bij Hillwalk Tours is om ervaringen te creëren die mensen gelukkig maken. Enkele van de manieren waarop we dit proberen te bereiken en ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring met ons heeft, zijn:

De grootste keuze aan routes voor de paden die we aanbieden, gegarandeerd – We willen dat u deze gebieden van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid in uw eigen tempo verkent, met bijna 400 routes om uit te kiezen op 22 verschillende paden (en we zijn altijd op zoek om meer toe te voegen).

We boeken uw tour altijd direct – We huren geen derde partijen in om tours voor onze klanten te organiseren. We verkopen geen tours van andere derde partijen. We boeken en organiseren altijd al onze tours zelf.

Het creëren van onvergetelijke zelfgeleide wandeltochten is alles waar we ons op richten, niets anders! – We richten ons alleen op het creëren en organiseren van zelfgeleide wandeltochten, en niets anders! En we doen dit al geruime tijd (sinds 2008), met tot nu toe meer dan 20.000 wandeltochten die met ons zijn gemaakt, en dat worden er steeds meer…

U kunt uw tourinformatie gemakkelijk raadplegen! U ontvangt een specifiek Hillwalk Tours-account waar u kunt inloggen om toegang te krijgen tot al uw tourdocumenten, GPS-gegevens van de route en andere belangrijke details. Raadpleeg uw tourinformatie altijd en overal, op elk apparaat.

Wij doen niet aan kant-en-klare, generieke reisgidsen – We lopen persoonlijk elk pad dat we aanbieden en maken onze eigen gedetailleerde routebeschrijvingen. Door dit te doen, kunnen we u meer routes, route-opties en alternatieven bieden dan welk ander wandeltourbedrijf dan ook!

We worden altijd sterk aanbevolen door andere wandelaars – Onze tours en service hebben consequent 5 * beoordelingen van wandelaars ontvangen. Bekijk onze beoordelingen op GoogleFacebook & Tripadvisor.

U kunt uw tour beginnen op elke gewenste dag/datum – We beperken u niet om uw tour op specifieke data te boeken. Zo zorgen wij ervoor dat u uw tour kunt boeken om te beginnen op elke gewenste dag / datum tijdens het wandelseizoen.

We hebben routes die passen bij uw fitnessniveaus – We bieden 3 wandelniveaus; ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ & ‘Uitdagend’, die zijn ontworpen om te voldoen aan alle soorten fitnessniveaus en capaciteiten van wandelaars.

U kunt in u eigen tempo lopen – Aangezien al onze tours zelf-geleid zijn, kunt u de paden in uw eigen tempo bewandelen in plaats van u aan een strikt schema te moeten houden, waardoor u de vrijheid hebt om te genieten van de prachtige natuur en omgeving.

We zijn er 24/7 om u te ondersteunen – U kunt ons 24/7 dag of nacht telefonisch bereiken als u ooit extra ondersteuning nodig hebt tijdens uw wandeltocht.

We hebben een zeer lage aanbetaling – Onze aanbetaling van € 100/£ 100 is een van de laagste, zo niet de laagste, in de branche.

4. Biedt u ook wandelvakanties met gids aan?

Wandelvakanties met gids zijn niet beschikbaar bij Hillwalk Tours.

Laat u zich echter niet afschrikken om een zelfgeleide wandeltocht te maken. Met behulp van onze op maat gemaakte documentatie die u van tevoren ontvangt, d.w.z. Routenotities en routebeschrijvingen, GPS-gegevens, lokale geschiedenis en attracties, eetgelegenheden / avondmaaltijdsuggesties enz, bent u goed voorbereid, waardoor het perfect beheersbaar is om de route zelf te voltooien – en niets te missen van de lokale informatie en geschiedenis terwijl u over het pad wandelt!

5. Wanneer kunnen we onze Hillwalk Tours wandelvakantie beginnen?

U kunt uw wandeltocht starten op elke gewenste dag/datum binnen het wandelseizoen. In het algemeen valt het wandelseizoen voor de meeste van onze wandeltochten tussen maart en oktober, maar er zijn enkele uitzonderingen. Zie de individuele wandelreispagina’s voor meer informatie over de start- en einddatum van het wandelseizoen voor elke individuele wandelreis.

6. Betekent een 7-daagse reis 7 dagen wandelen?

Op onze 7-daagse reizen zult u 5 dagen wandelen. De eerste en de laatste dagen van al onze wandeltochten zijn reisdagen naar/uit de stad waar uw wandeling zal beginnen/eindigen. Als u 7 dagen wilt wandelen, kies dan voor één van onze 9-daagse reizen.

7. Betekent een 7-daagse reis 7 nachten accommodatie?

Op onze 7-daagse reizen worden 6 nachten accommodatie aangeboden – de eerste 6 nachten van uw wandelvakantie. Uw reis eindigt op dag zeven, zodra u uitcheckt bij de laatste accommodatie.

8. Wat is de eenpersoonstoeslag?

De eenpersoonstoeslag is een toeslag voor wandelaars die een eenpersoonskamer willen.

Dit is te wijten aan het feit dat de meeste accommodatieverschaffers hun kamers prijzen voor dubbele bezetting, wat betekent dat ze geen korting geven op de kamers, zelfs als ze maar door één persoon worden gebruikt. Bovendien hebben accommodatieverschaffers uiteengezet dat de kosten voor het schoonmaken van de kamer hetzelfde zijn, ongeacht het aantal mensen. Ook de potentiële kosten van het opgeven van een (of meerdere) tweepersoonskamer voor slechts één persoon tegen een goedkoper tarief, wanneer ze de kamer tegen het normale tarief aan meer dan één persoon kunnen verkopen, is te hoog.

Daarom is de totale tourprijs voor personen die een eenpersoonskamer aanvragen “de prijs per persoon plus de eenpersoonskamertoeslag”. Deze toeslag dekt de extra kosten die gepaard gaan met het opvangen van een individuele wandelaar op een eigen kamer.

9. Mogen we onze hond meenemen?

Het is niet mogelijk een hond op een Hillwalk Tours wandelvakantie mee te nemen. Helaas zijn huisdieren bij de meeste van onze accommodaties niet toegestaan.

Verder komt u op veel van de wandelpaden door landerijen en boerderij velden waar vee aanwezig is en waar honden dus niet zijn toegestaan.

10. Kunnen we in afwachting van onze reis bus-/treinkaartjes kopen?

Ja, bus- en treinkaartjes kunnen online voorafgaand aan uw reis gekocht worden. Specifieke vervoersinformatie is beschikbaar op de reispagina’s over elk wandelgebied.

Bij het boeken ontvangt u ook een stapsgewijze gids voor het openbaar vervoer waarin de mogelijke opties worden beschreven die u kunt nemen om u van uw aankomstluchthaven naar de startlocatie van uw tour te brengen.

11. Indien we met de auto komen, waar kunnen we tijdens onze wandelvakantie parkeren?

Over het algemeen kunnen we ervoor zorgen dat u bij uw eerste accommodatie kunt parkeren.

Indien u met de auto komt, laat ons dit van te voren even weten.

Over bagagevervoer en accommodatie

12. Moeten we onze eigen bagage tijdens de wandeltocht dragen?

Nee, op al onze wandelreizen wordt uw bagage iedere dag tijdens uw wandeling naar uw volgende accommodatie gebracht. De bagage zal voor 4 uur ’s middags arriveren. Gewichtslimieten zijn van toepassing op elk stuk bagage en variëren van trail tot trail, dus raadpleeg uw wandelpakketdocumenten en communicatie die u voorafgaand aan uw tour hebt ontvangen voor de maximale gewichtslimiet die per tas op uw geselecteerde tour is toegestaan.

13. In wat voor soort accommodatie zullen we verblijven?

Voor wandeltochten in Ierland, Schotland, Engeland en Wales: Tijdens uw wandeltocht verblijft u meestal in traditionele Bed & Breakfasts (B&B’s) / Guesthouses en kleine hotels. B&B’s/pensions zijn vaak particuliere logementen, waar de vriendelijke gastheren reizigers welkom heten in hun huizen.

Voor wandeltochten in Spanje: Tijdens uw wandeltocht verblijft u meestal in familiehotels, boetiekpensions (pensions), casas rurales (landhuisjes) en traditionele pazos (landhuizen).

Voor wandeltochten in Portugal: Tijdens uw wandeltocht verblijft u meestal in traditionele pensions en kleine hotels. Pensions zijn vaak particuliere logementen, waar de vriendelijke gastheren reizigers welkom heten in hun huizen. Daarnaast beschikken veel van de pensions en hotels langs de route ook over terrassen en zwembaden waar je heerlijk kunt ontspannen in de zon of kunt afkoelen na je wandeling.

Om uw comfort te garanderen, zijn de meeste accommodaties waarin u verblijft persoonlijk gecontroleerd door een lid van het Hillwalk Tours-team. Bij uw accommodatie kunt u rekenen op een warm welkom, een eigen badkamer (indien beschikbaar) en elke ochtend een smakelijk ontbijt (maar meestal geen andere maaltijden). Voor meer informatie over de soorten accommodatie die u kunt verwachten tijdens een wandelvakantie van Hillwalk Tours, kunt u hier lezen: Accommodatie tijdens uw wandeltocht

14. Kunnen we voor vertrek een lijst met al onze accommodaties krijgen?

Ja, u ontvangt vóór vertrek van uw reis een lijst met alle accommodaties waarin u verblijft. Zodra de laatste betaling voor uw tour is ontvangen, wordt een digitale kopie van uw wandelpakketdocumenten, zoals uw routenotities, accommodatiegegevens en avondmaaltijdsuggesties enz., aan u beschikbaar gesteld op uw Hillwalk Tours-account. In deze digitale kopie van uw wandelpakketdocumenten kunt u vinden in welke accommodatie u elke nacht verblijft. Als u bovendien een fysieke kopie van uw volledige wandelpakketdocumenten heeft aangevraagd, vindt u ook de gegevens van de accommodatie waar u tijdens uw rondreis verblijft ook in de afgedrukte documenten.

15. Ligt onze accommodatie in de buurt van een stad/dorp?

In het algemeen proberen we accommodaties te boeken die zo dicht mogelijk bij de plaatselijke voorzieningen gelegen zijn. Als u op een afgelegen locatie verblijft (waar toegang tot plaatselijke cafés, pubs en restaurants niet haalbaar is), zal de eigenaar van de accommodatie waarin u verblijft voor een goede maaltijd zorgdragen.

Houd er alstublieft rekening mee dat wij, naar aanleiding van de beschikbaarheid van accommodatie, soms genoodzaakt zijn om een accommodatie the boeken in andere aangrenzende plaatsen. Wij regelen het vervoer van en naar de wandelroute. Op de meeste locaties zal dit geen probleem zijn, echter op sommige locaties kan de beschikbaarheid voor problemen zorgen. Voor meer informatie, kunt u gerust contact opnemen met diegene die uw tour aan het boeken is.

16. Wat is het verschil tussen een ‘twin’ en een ‘double’ kamer?

Een ‘twin’ kamer is een kamer voor twee personen met twee losse bedden. Een ‘double’ kamer heeft één groot bed (voor twee personen).

Voor meer gedetailleerde informatie over de verschillende kamertypes, zie de volgende pagina: Kamertypes

Over uw wandelpakket

17. Wat is in mijn wandelpakket inbegrepen?

Zodra de laatste betaling voor uw tour is ontvangen, wordt een digitale PDF-kopie van uw wandelpakketdocumenten, zoals uw routenotities, accommodatiegegevens en avondmaaltijdsuggesties enz., voor u beschikbaar gesteld op uw Hillwalk Tours-account.

U ontvangt ook een wandelpakket per post (naar uw huisadres of naar uw eerste accommodatie tijdens uw tour) met essentiële fysieke items voor uw tour, zoals de vereiste kaarten voor de route en bagagelabels, en, indien gevraagd, een fysieke kopie ook van al uw reisdocumenten*.

*Als u liever een wandelpakket ontvangt met daarin ook afdrukken van al uw tourdocumenten, is het essentieel dat u binnen 48 uur na het boeken van uw tour per e-mail antwoordt om ons dit te laten weten.

Een overzicht van de documenten en items die u in een volledig wandelpakket kunt verwachten, is als volgt;
– Routenotities (opgesteld door een lid van het Hillwalk Tours-team die elke stap van uw tour heeft gelopen)
– Gedetailleerde wandelkaart(en)
– Een hoogwaardige waterdichte kaartentas
– Volledige details van uw accommodatie en waar u verblijft
– Onze tips over de meest interessante bezienswaardigheden die u langs de route kunt bezoeken
– Een blik op de fascinerende lokale geschiedenis
– Een gids voor de beste plekken om te eten en drinken
– Veiligheidsinformatie, contactgegevens voor noodgevallen en de landcode voor wandelaars

Let op: Per boeking ontvang je standaard één gratis wandelpakket. Op verzoek kunnen extra wandelpakketten worden verzonden tegen een toeslag van € 50 / £ 45 per wandelpakket. Als u extra wandelpakketten voor uw boeking wilt aanvragen, neem dan contact op met het teamlid dat uw boeking behandelt.

18. Verstrekt u GPS coördinaten?

De GPS-coördinaten van alle accommodaties waar u verblijft tijdens uw tocht vindt u in uw wandelpakket, dat u voor vertrek ontvangt. Bovendien vindt u in het pakket ook de GPS-coördinaten voor de trailheads (d.w.z. het begin- en eindpunt van uw dagelijkse wandelingen) voor de meeste van onze wandeltochten.

Voor uw gemak hebben we GPS-tracks voor de wandelroute vooraf geladen op GAIA GPS, een van ‘s werelds populairste GPS-navigatie-apps. Meer informatie ontvangt u tijdens uw boeking.

Houd er rekening mee dat hoewel we er redelijk zeker van zijn dat de tracks correct en up-to-date zijn, we aanbevelen om ze niet als het enige hulpmiddel voor navigatie te gebruiken. De belangrijkste navigatiemiddelen blijven de wegmarkeringen langs het pad, onze routebeschrijvingen en de kaarten die we in het wandelpakket leveren.

19. Hoeveel wandel pakketten krijgen wij?

Zodra de laatste betaling voor uw tour is ontvangen, wordt een digitale PDF-kopie van uw wandelpakketdocumenten, zoals uw routenotities, accommodatiegegevens en avondmaaltijdsuggesties enz., voor u beschikbaar gesteld op uw Hillwalk Tours-account. Dit PDF-document kunt u vervolgens doorsturen naar zoveel mensen binnen uw wandelgroep als u wilt.

Standaard ontvangt u per boeking één gratis fysiek wandelpakket (verzonden naar uw thuisadres of naar de eerste accommodatie op uw rondreis).

Op verzoek kunnen extra wandelpakketten worden verzonden tegen een toeslag van € 50 / £ 45 per wandelpakket. Als u extra wandelpakketten voor uw boeking wilt aanvragen, neem dan contact op met het teamlid dat uw boeking behandelt.

20. In welke taal is mijn wandelpakket beschikbaar?

Houd er alstublieft rekening mee dat alle informatie in onze wandelpakket, in het Engels zal zijn.

Over conditieniveaus

21. Hoe goed moet onze conditie zijn om op een wandelvakantie te gaan?

We proberen wandelroutes aan te bieden die geschikt zijn voor een groot aantal wandelaars en capaciteiten. Om dit te bereiken bieden we 4 verschillende moeilijkheidsgraden, d.w.z. Langzame Avonturen, Rustig, Gemiddeld en Uitdagend. Het verschil tussen elke moeilijkheidsgraad zit in de gemiddelde afstand die u elke dag zult lopen. Qua hoogte verschilt het niet, want het exacte pad wordt nog steeds gevolgd. Daarom zijn dezelfde hoogteverschillen (het klimmen op en neer) van het pad meestal aanwezig, ongeacht de moeilijkheidsgraad. Afhankelijk van het parcours vindt u in uw routebeschrijvingen enkele alternatieve en gemakkelijkere route-opties voor delen van de wandelroute om u te helpen navigeren en moeilijkere delen van de route te omzeilen, maar dit is niet altijd het geval.

Het is belangrijk op te merken dat de moeilijkheidsgraden van Hillwalk Tours alleen gebruikt mogen worden als leidraad voor uw eigen conditie en wat u denkt dat u dagelijks aankunt. Uiteindelijk bent u het die uw eigen conditie het beste kent. We raden u ten zeerste aan om de afstanden en wandeltijden voor elke route die u overweegt te bekijken, samen met eventuele aanvullende opmerkingen op de specifieke tourpagina, voordat u boekt.

22. Wat is het verschil tussen Langzame Avonturen, Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandelreizen?

Het verschil tussen deze reizen zit hem in de afstand die u elke dag loopt:

 • Langzame Avonturen bestrijken gemiddeld 12-13 km per dag (Langzame Avonturen zijn momenteel alleen beschikbaar op onze Hadrian’s Wall (oost naar west) en Camino Frances wandeltochten)
 • Rustige reizen dekken een gemiddelde afstand van 12-16 km (7.5 – 10 mijl) per dag
 • Gemiddelde reizen dekken een gemiddelde van 18-22 km (11 – 14 mijl) per dag
 • Uitdagende reizen een gemiddelde van 24-28 km (15-18 mijl) per dag

Voor een gedetailleerd overzicht van hoe we onze wandeltochten beoordelen, zie het volgende; Wandeltocht Niveaus

23. Kunnen we een rustdag nemen?

Ja, we organiseren graag een extra nacht voor u op elke willekeurige locatie tijdens u wandeltour.

Voor degenen die een wandeltocht maken in Ierland, kunnen we indien nodig ook extra nachten boeken in Dublin, in het pittoreske kustplaatsje Dún Laoghaire (op slechts 25 minuten met de trein van het stadscentrum van Dublin) of ook in de populaire steden van Galway en Belfast.

Suggesties voor interessante plaatsen voor een rustdag zijn beschikbaar op de reispagina’s over iedere wandelregio.

Over geld, vluchten en verzekeringen

24. Zijn bankmachines/creditcard faciliteiten op de route beschikbaar?

Geldautomaten (geldautomaten) zijn beschikbaar in de meeste grotere steden en dorpen. Houd er rekening mee dat uw thuisbank u waarschijnlijk kosten in rekening brengt voor het opnemen van geld in het buitenland.

Creditcards en bankpassen kunnen nu bijna overal worden gebruikt voor betaling. Er zijn echter nog enkele kleinere bedrijven die alleen contant geld accepteren, zoals kleinere winkels, B&B’s (voor lunchpakketten) of taxi’s (voor vervoer van of naar restaurants). We raden u daarom aan om wat contant geld (lokale valuta) mee te nemen als back-up.

Contactloze kaartbetalingen worden ook steeds vaker op veel plaatsen geaccepteerd (controleer de dagelijkse kaartlimieten voor gebruik).

25. Welke valuta heb ik nodig voor mijn wandelvakantie?

De munteenheid die in de Republiek Ierland wordt gebruikt, is de euro (€). Als u een wandeltocht in Ierland maakt (behalve de Antrim Glens & Coastline-tour), heeft u daarom euro’s nodig.

De munteenheid die in Noord-Ierland wordt gebruikt, is het Britse pond (£). Daarom heeft u, als u een Antrim Glens & Causeway Coast-wandeltocht maakt, Pound Sterling nodig. Let op: Als u via een luchthaven in de Republiek Ierland naar Noord-Ierland reist, wordt u geadviseerd ook euro’s mee te nemen.

De munteenheid die in het Verenigd Koninkrijk (dat wil zeggen Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland) wordt gebruikt, is het Britse pond (£). Daarom heeft u, als u een wandeltocht maakt in Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland, Britse ponden nodig.

De munteenheid die in Spanje wordt gebruikt is de Euro (€). Als u een wandeltocht in Spanje maakt (bijvoorbeeld de Camino Francés), heeft u daarom euro’s nodig.

De munteenheid die in Portugal wordt gebruikt, is de euro (€). Als u een wandeltocht door Portugal maakt, heeft u daarom euro’s nodig.

26. (T) Zijn vluchten en vervoer naar het begin en het einde van onze wandeltocht inbegrepen?

Vluchten en vervoer naar het begin en het einde van uw wandeltocht zijn niet inbegrepen bij onze wandeltochten. We bieden echter wel een gedetailleerde stapsgewijze handleiding met voorgestelde opties over hoe u vanaf tal van grote luchthavens met het openbaar vervoer naar de startlocatie van uw wandeling kunt komen. Zie bovendien voor meer reisinformatie het gedeelte ‘Reisinformatie’ op de individuele tourpagina voor elke route.

27. Moet ik een verzekering aanschaffen?

Hoewel een reisverzekering niet verplicht is om op wandelvakantie te gaan, raden we u ten zeerste aan om voor vertrek een adequate verzekering af te sluiten.

Helaas is een reisverzekering van derden niet beschikbaar via Hillwalk Tours en moet deze apart worden geboekt.

Hoe te boeken

28. Hoe boek ik mijn wandelvakantie?

1. Ga door onze website browsen om uw favoriete wandelroute te vinden.

2. Kies het type wandelreis dat u wilt nemen: ‘Langzame avonturen’, ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ of ‘Uitdagend’

3. Vervolgens, besluit hoeveel dagen u op reis wilt zijn

4. Klik op de ‘Boek Nu’ knop, rechtsboven op onze webpagina

5. Vul tenslotte ons boekingsformulier in en maak een aanbetaling van €100 per persoon

29. Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Aanbetalingen en verdere betalingen kunnen worden gedaan met behulp van:

1. Creditcard – via Stripe

Stripe, een snelle en veilige manier voor het maken van online betalingen met Credit- of Debit kaart. Stripe behandeld elk jaar miljoenen transakties voor bedrijven over de hele wereld en is nu de geprefereerde betalingspartner voor veel grote bedrijven.

2. Bankoverschrijving – Instructies en accountgegevens voor het uitvoeren van een bankoverschrijving vindt u op ons boekingsformulier en ook in de e-mail met de gegevens voor de laatste betaling. U kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen voor de vereiste accountgegevens.

Proces na boeking

30. Wat gebeurt er nadat ik heb geboekt?

1. Als u met creditcard of bankpas heeft betaald, ontvangt u binnen 24 uur een e-mail ter bevestiging van de ontvangst van uw boekingsformulier en aanbetaling. In deze e-mail zult u worden gevraagd de gegevens te bevestigen.

Wanneer u betaalt via een overschrijving, kan het een aantal dagen duren voordat de betaling ons heeft bereikt. In dit geval ontvangt u een bevestigingse-mail met het verzoek uw gegevens te bevestigen zodra wij de betaling aan uw boekingsformulier hebben gekoppeld. Het zou kunnen dat u een automatische e-mail ontvangt met het bericht dat uw boekingsformulier is ontvangen, maar dat er geen betaling is binnengekomen – u kan dit bericht dan negeren.

2. Zodra uw bevestiging is ontvangen, beginnen wij met het maken van de boekingen voor uw reis. Daarom geldt: hoe eerder u ons deze bevestiging stuurt, des te eerder wij kunnen beginnen met het boeken van uw tour.

3. Nadat alle arrangementen voor uw tour zijn bevestigd (dit proces kan normaal gesproken tussen de vijf en tien werkdagen duren), ontvangt u een uitsplitsing van het openstaande saldo voor uw tour en een vervaldatum voor betaling.

4. Zodra de laatste betaling is ontvangen, sturen wij u een bevestigingsemail toe.

5. Een PDF-kopie van uw wandelpakket met al uw tourgegevens en documenten wordt voor u beschikbaar gesteld op uw Hillwalk Tours-account, en fysieke items die nodig zijn voor uw tour (bijv. kaarten, bagagelabels, enz.) worden bij u thuis bezorgd. adres, of naar de eerste accommodatie op uw rondreis waar deze bij aankomst op u wacht. Als u heeft gevraagd om uw volledige wandelpakket af te drukken, wordt dit ook naar uw huisadres gestuurd of naar uw eerste accommodatie op de tour, waar het bij aankomst op u wacht.

6. U ontvangt een week voor de startdatum van uw tour een geautomatiseerde e-mail van ons, met wat aanvullende informatie om u te helpen bij uw voorbereiding voordat u op reis gaat.

7. Als u tijdens uw tour problemen hebt, kunt u ons 24/7 bereiken op ons noodnummer dat u in uw wandelpakket kunt vinden.

8. Nadat uw tour is afgelopen, sturen we u een feedbackformulier met betrekking tot uw tour en hoe het allemaal ging. We hechten enorm veel belang aan de feedback van onze klanten en de ervaring van onze tours, dus als u wat vrije tijd hebt, raden we u ten zeerste aan om dit feedbackformulier in te vullen, omdat het ons helpt om een service van hoge kwaliteit te blijven bieden en om verder te verbeteren waar nodig.

9. Ten slotte, als u anderen wilt vertellen over uw ervaring met Hillwalk Tours, kunt u een online beoordeling achterlaten op onze Google-, Facebook– of Tripadvisor-pagina’s.

Vergeet Niet!

31. Wat moet ik meenemen voor mijn wandeltocht?

ESSENTIEEL:
Let op: een gedetailleerde ‘Aanbevolen uitrustingslijst’ wordt bij uw wandelpakket gevoegd.

WATERDICHTE JAS EN OVERBROEK – Je weet nooit wanneer je bescherming tegen wind en regen nodig hebt – dus bereid je voor op onvoorspelbaar weer door een waterdichte, ademende jas en overbroek in te pakken. Je hebt ze misschien niet nodig, maar als je ze wel hebt, zul je ze graag hebben.

BASISLAAG – Dit is wat je tegen je huid draagt ​​en de beste opties zijn ademende en vochtafvoerende stoffen in plaats van katoen. Ze voeren vocht weg van de huid, zodat u zich prettiger voelt tijdens het lopen. Voor wandelen in Spanje en Portugal, in de warmere maanden, kun je ook shirts overwegen die UV-bescherming bieden, eventueel met lange mouwen om je huid tegen de zon te beschermen.

FLEECE – Een lichtgewicht fleece houdt je warm in de koudere maanden en op hogere hoogten of meer blootgestelde gebieden.

LICHTE EN COMFORTABELE BROEK – Zorg ervoor dat u een broek of legging kiest die rekbaar is of voldoende ruimte biedt om uw benen vrij te bewegen. Een afritsbare broek of short kan een goed idee zijn voor de warmere maanden. Veel mensen geven echter de voorkeur aan een lange broek die je beschermt tegen de zon of overgroeide begroeiing. Ze kunnen ook helpen op stukken met diep zand om het zand uit de laarzen te houden. Jeans / Denims zijn niet geschikt voor lange afstandswandelingen.

WICKING SOCKS – Kies niet-katoenen sokken die goed passen en vocht van je voeten afvoeren om te voorkomen dat ze gaan zweten. Sommige mensen dragen twee paar: een inlegzool tegen de huid en daar overheen sokken van wol of een wolmix. Dit zal de kans op blaren en ‘hotspots’ helpen verminderen.

  • Onze tip: Breng een beetje vaseline of een soortgelijke anti-blarenzalf aan onder je sokken, om wrijving en blaren te verminderen.

SCHOENEN – Wij raden u aan comfortabele, waterdichte, lichtgewicht schoenen of laarzen mee te nemen, die goede enkelsteun bieden en goede grip bieden op rotsen, gras, zand en modder. Afhankelijk van het typische klimaat van het land, de regionale ligging en het wandelpad zelf, kunnen het terrein en de toestand onder de voeten sterk variëren.

 • Als u bijvoorbeeld een wandeltocht maakt in de Burren, het westen van Ierland, Dingle of op de Great Glen Way, raden wij u aan uw schoenen zorgvuldig uit te kiezen en iets mee te nemen dat geschikt is voor langere stukken wandelen op asfalt of op harde grond.
 • Veel wandelaars vinden wandelschoenen voldoende en vaak comfortabeler voor de Speyside Way Whiskey Trail, en voor wandelaars die het asfaltgedeelte van Callander naar Lochearnhead op de Rob Roy Way wandelen
 • Voor de South Downs Way raden we goede zolen aan om te helpen bij delen van blootliggende vuurstenen. Sommige wandelaars brengen zowel lichte schoenen als laarzen mee om voorbereid te zijn op verschillende terreinen.
 • Voor de Camino Frances raden wij u aan comfortabele, waterdichte, lichtgewicht schoenen of laarzen mee te nemen.
 • Veel wandelaars vinden dat goede kwaliteit sportschoenen met dikke zolen voldoende kunnen zijn voor de Fishermen’s Trail in Portugal. Voor het vroege voorjaar en de herfst kunt u echter ook waterdichte schoenen overwegen. Bovendien volgt de Vissersroute vaak paden en sporen met diep, fijn zand. Dit kan in uw schoenen terechtkomen, wat erg irriterend kan zijn of zelfs kan leiden tot wrijving en blaren. Om deze reden geven sommige wandelaars er de voorkeur aan enkelhoge laarzen mee te nemen, ook al zijn deze over het algemeen warmer dan lager uitgesneden wandelschoenen.
  • Onze tip: Als u voor uw vakantie nieuwe laarzen of schoenen koopt, zorg er dan voor dat u ze vóór uw wandeltocht een of twee langere wandelingen uitprobeert!

GAITERS / ZAND GAITERS – Door uw bovenlaars en onderbeen te bedekken, helpen deze om uw voeten en broek droog te houden in nat gras en moerassig terrein of vrij van zand. We raden u aan beenkappen mee te nemen, vooral voor onze tochten langs de westkust van Ierland en de Cotswolds Way, maar het is handig om deze altijd aan uw voeten te hebben als de grond bijzonder nat wordt. Sommige mensen gebruiken korte, waterdichte slobkousen, maar voor kustpaden zoals de Fishermen’s Trail, waar heel fijn zand is, kun je ook zandslobkousen krijgen die gemaakt zijn van lichte stof en speciaal gemaakt zijn voor dit soort wandelen. Als alternatief hebben we wandelaars gezien die oude sokken in stukken sneden en het bovenste deel van de sok als hoes over de laars gebruikten.

RUGZAK / RUGZAK (met waterdichte hoes of voering) – Om al uw benodigdheden op te bergen en droog te houden – inclusief extra lagen kleding, uw waterdichte kleding, bescherming tegen de zon, EHBO-doos, camera en uw lunch, snacks en drankjes. Voor dagtochten is een rugzak-/rugzakformaat van ongeveer 20 liter meestal goed.

Vergeet niet hoe belangrijk het is om gehydrateerd te blijven en neem elke dag minimaal 1 – 2 liter water per persoon mee, afhankelijk van het weer!

ZONNECRÈME, ZONNEBRIL EN ZONNEHOED – Bescherming tegen de zon is essentieel, vooral in de zomermaanden en in landen met een typisch zonnig klimaat.

WARME MUTS & HANDSCHOENEN – Ze kunnen essentieel zijn op veel wandelpaden, zelfs in de zomer, op grotere hoogten en op kwetsbare plaatsen.

CONTANT GELD – Hoewel het veel gemakkelijker is geworden om creditcards/betaalkaarten en contactloos betalen te gebruiken, zijn pinautomaten en creditcarddiensten op sommige locaties nog steeds beperkt. Het is daarom belangrijk dat u voldoende contant geld bij u heeft om de diensten tussen de grotere nederzettingen te betalen, vooral voor kleinere winkels en cafés en voor fooien in restaurants. (Raadpleeg uw wandelpakket voor meer details).

EERSTE HULP KIT – Het is een goed idee om een ​​kleine, eenvoudige EHBO-doos te hebben voor het omgaan met kleine verwondingen zoals verstuikingen, schaafwonden, snijwonden en blaren. Goede dingen om mee te nemen zijn pleisters en wondverbanden, steriele reinigingsdoekjes, pijnstillers, pincetten (voor splinters en teken), verbandmiddelen en zinkoxidetape, elastoplasttape (voor blaren of verstuikingen) of blarenpleisters (zoals COMPEED).

FLUIT/TORCH/HIGH VISIBILITY VESTS – Dit standaard stuk wandeluitrusting is voor het zeer onwaarschijnlijke geval dat u om hulp moet waarschuwen (het standaard fluitsignaal is drie lange stoten) of als uw wandeling langer duurt dan verwacht en u uiteindelijk binnenloopt het donker. Bovendien hebben veel routes, vooral in Ierland, gedeelten die over wegen lopen. Voor deze wandelingen kunt u het beste een High Visibility Vest meenemen. Dit verhoogt uw zichtbaarheid, vooral bij slecht weer of als het donker wordt en uw wandeling langer duurt dan verwacht.

STEKKERADAPTER (/OMVORMER)

 • Voor Ierland en Groot-Brittannië: in Ierland en Groot-Brittannië worden stekkers met 3 vierkante pinnen gebruikt – de spanning is 230 V.
 • Voor Spanje en Portugal: De in Spanje en Portugal gebruikte stekkers zijn van het type F-stekker (ook bekend als Schuko-stekker) die in veel Europese landen wordt gebruikt. Het heeft twee ronde pinnen van 4,8 mm met een onderlinge afstand van 19 mm – de standaardspanning is 230 V.

MOBIELE TELEFOON / MOBIELE TELEFOON

Wij raden u ten zeerste aan een mobiele telefoon mee te nemen of aan te schaffen. Hiermee kunt u contact opnemen met uw accommodatie en vervoerders vanaf de route en in geval van nood hulp inroepen.

 • Bezoekers uit Europese landen: Europese mobiele telefoongebruikers kunnen over het algemeen zonder extra kosten gebruik maken van ‘roaming’ in andere Europese landen. In de huidige vorm brengen veel Europese netwerkexploitanten ook geen kosten in rekening voor roaming in Groot-Brittannië (Schotland, Engeland, Wales en Noord-Ierland), maar controleer dit voor u op reis gaat bij uw exploitant voor meer informatie en de beste tarieven.
 • Bezoekers uit de Verenigde Staten, Canada en elders: Zorg ervoor dat u een GSM/UMTS-telefoon hebt die compatibel is met Europese netwerken en een roamingdienst/geschikt telefoonabonnement voor het land waar u naartoe reist.

Als uw telefoon ontgrendeld is en compatibel is met GSM/UMTS, kunt u vaak een SIM-kaart kopen bij diverse mobieletelefoonwinkels en supermarkten in het land van uw rondreis en deze in uw eigen telefoon gebruiken.

Als alternatief kunt u bij aankomst een goedkope prepay-telefoon kopen. Het is vaak mogelijk om een ​​zeer eenvoudige prepaidtelefoon te kopen voor slechts € 20 of £ 15. Je kunt dan opwaarderen met vouchers of een creditcard/debetkaart.

Als uw telefoon digitale eSIM-kaarten ondersteunt, kunt u mogelijk een afzonderlijk abonnement aanschaffen bij uw telefoonnetwerkprovider voor gebruik in het buitenland, of een prepaidabonnement bij een lokale netwerkprovider in het land van uw bestemming.

Om internationaal te kunnen bellen in Europa moet u 00 kiezen als de internationale toegangscode (en niet 011 zoals in de VS of Canada). Als u belt vanaf een mobiele telefoon, voert u + in plaats van 00 in, of houdt u gewoon de 0 ingedrukt.

Zorg ervoor dat je telefoon volledig is opgeladen voordat je aan je wandeling begint. Houd er rekening mee dat je onderweg misschien niet altijd een telefoonsignaal hebt, maar over het algemeen zou het dekkingsniveau redelijk goed moeten zijn.

Als u een smartphone heeft, raden wij u aan een kaartapp zoals Google Maps te installeren en uw locatie/GPS-service ingeschakeld te hebben. Hierdoor kunnen we u beter helpen als u onderweg hulp nodig heeft door uw locatie te identificeren.

AANVULLENDE SUGGESTIES:

MIDGE / INSECT REPELLENT & MIDGE NET – handig om te hebben als je het nodig hebt.

  • Onze tip: Smidge – een product ontwikkeld in Schotland en beschouwd als de #1 Midge Repellent Spray van Groot-Brittannië.

CAMERA – Essentieel voor het maken van foto’s van het adembenemende landschap tijdens uw reis, zodat u tegen uw vrienden kunt opscheppen over uw vakantie.

KOMPAS – Een kompas (en de mogelijkheid om het te gebruiken) is een goed idee, maar over het algemeen geen vereiste voor onze reizen.

WANDELSTOKKEN – Helpen bij voorwaartse beweging, verminderen de impact op uw knieën en helpen bij het evenwicht op moeilijk terrein. Sommige wandelaars merken dat het hen ook helpt met het diepe zand. Een paar is het beste, maar veel wandelaars gebruiken er ook maar één.

OORDOPJES – We weten hoe belangrijk het is om een ​​goede nachtrust te krijgen. Omdat er mogelijk andere gasten in het pension zijn met andere plannen voor hun nacht, raden wij u aan oordopjes mee te nemen om zoete dromen te garanderen!

ZWEMAPPARATUUR – Voor onze kustwandelpaden moet een zwempak of zwemkleding en een lichtgewicht handdoek in uw tas zitten als u wilt stoppen om te zwemmen tijdens uw wandelingen (of bij uw accommodatie waar mogelijk een zwembad aanwezig is, vooral voor onze tochten in Portugal en Spanje). Houd er echter rekening mee dat dit de Atlantische Oceaan is. Houd u aan de borden/waarschuwingen op de stranden, pas op voor sterke stromingen en ga niet te ver op pad!

Tijdens Uw Wandelreis

32. Zijn er specifieke in- en uitchecktijden bij elke accommodatie?

Uw kamer is elke dag uiterlijk vanaf 16.00 uur klaar en soms al eerder.

De inchecktijden bij uw accommodatie zijn over het algemeen niet voor 16.00 uur. Het is mogelijk dat u iets eerder kunt inchecken (bijvoorbeeld rond 15.00 uur), maar dit is niet gegarandeerd. Als u een eerdere inchecktijd wilt aanvragen, dient u van tevoren contact op te nemen met de gastheer/-vrouw van uw accommodatie om dit te bespreken.

Als u verwacht na 18.00 uur bij uw accommodatie te arriveren, dient u uw gastheer/-vrouw hiervan vooraf op de hoogte te stellen (met name B&B’s & Pensions). Redenen hiervoor kunnen zijn dat uw vlucht vertraging heeft, dat u nog aan het wandelen bent of dat u voor het inchecken bent gestopt om iets te eten of te drinken. Door ze van tevoren te laten weten, kunnen de hosts dienovereenkomstig plannen en ook geruststellen dat alles in orde is.

De uitchecktijd is meestal 10.00 uur, maar dit kan variëren, daarom is het vaak het beste om de uitchecktijden rechtstreeks met de gastheer/-vrouw van uw accommodatie te bespreken.

 

 

33. Hoe laat arriveert mijn bagage?

Uw bagage komt iedere dag voor 4 uur ‘s middags aan.

34. Wat voor soort ontbijt is beschikbaar?

Een smakelijk ontbijt is belangrijk om u voor te bereiden op de dag vol wandelen en avontuur die voor u ligt. Bij uw accommodatie kunt u een warm ontbijt, een continentaal ontbijt of misschien zelfs beide vinden!

In sommige gevallen, waar we geen andere keuze hebben dan u te boeken in een accommodatie waar geen ontbijt wordt geserveerd, zullen we de kosten van het ontbijt aftrekken van uw tourprijs, zodat deze in plaats daarvan kunnen worden gebruikt om ontbijt te kopen in een nabijgelegen café/restaurant.

De meeste gastheren/-vrouwen van accommodaties zullen altijd proberen zo goed mogelijk rekening te houden met dieetwensen, op voorwaarde dat ze van tevoren op de hoogte worden gesteld. Daarom, als u dieetwensen heeft (bijv. veganistisch, vegetarisch, etc.), laat het ons dan weten in de het “Eventuele dieetwensen/allergieën?” veld op ons boekingsformulier bij het boeken.

Houd er rekening mee dat niet alle bedrijven gemakkelijk kunnen voldoen aan dieetwensen, zoals vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, enz., vooral in meer afgelegen en landelijke gebieden. Als u een specifiek dieet nodig heeft, raden we u aan dit van tevoren te informeren of met uw gastheer/-vrouw te bespreken. Misschien vindt u het ook handig om een app te downloaden, zoals Vanilla Bean of Happy Cow, beide beschikbaar op Android en iOS, om u te helpen een locatie te vinden die aan uw behoeften voldoet.

35. Waar kan ik elke dag lunchen? Kan ik een lunchpakket langs het pad ophalen?

In je routebeschrijving geven we een lijst van plaatsen waar je elke dag minstens één café, pub, winkel of restaurant kunt verwachten. Openingstijden kunnen echter veranderen, sommige plaatsen gaan pas ‘s middags open en bedrijven kunnen onverwachts sluiten. We raden je daarom aan om ook bij je accommodatie te informeren waar je de volgende dag kunt lunchen, langs de route of aan het begin van de wandeling.

Als het niet mogelijk is om overdag eten of drinken te kopen, kun je een lunchpakket kopen voordat je begint in de ochtend, vooral als het een lange wandeling is. Als er geen winkels in de buurt zijn, kan de gastheer tegen een redelijke prijs op verzoek voor een lunchpakket zorgen.

De meeste gastheren/-vrouwen van accommodaties zullen altijd proberen zo goed mogelijk rekening te houden met dieetwensen, op voorwaarde dat ze van tevoren op de hoogte worden gesteld. Daarom, als u dieetwensen heeft (bijv. veganistisch, vegetarisch, etc.), laat het ons dan weten in de het “Eventuele dieetwensen/allergieën?” veld op ons boekingsformulier bij het boeken.

Houd er rekening mee dat niet alle bedrijven gemakkelijk kunnen voldoen aan dieetwensen, zoals vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, enz., vooral in meer afgelegen en landelijke gebieden. Als u een specifiek dieet nodig heeft, raden we u aan dit van tevoren te informeren of met uw gastheer/-vrouw te bespreken. Misschien vindt u het ook handig om een app te downloaden, zoals Vanilla Bean of Happy Cow, beide beschikbaar op Android en iOS, om u te helpen een locatie te vinden die aan uw behoeften voldoet.

36. Waar kan ik een avondmaaltijd halen?

Over het algemeen kunt u een avondmaaltijd kopen in één van de plaatselijke restaurants, cafés of pubs dichtbij uw accommodatie. Als er geen restaurants / cafés / pubs in de buurt zijn, dan kunt u een maaltijd bij uw gastheer/gastvrouw kopen.

De meeste gastheren/-vrouwen van accommodaties zullen altijd proberen zo goed mogelijk rekening te houden met dieetwensen, op voorwaarde dat ze van tevoren op de hoogte worden gesteld. Daarom, als u dieetwensen heeft (bijv. veganistisch, vegetarisch, etc.), laat het ons dan weten in de het “Eventuele dieetwensen/allergieën?” veld op ons boekingsformulier bij het boeken.

Houd er rekening mee dat niet alle bedrijven gemakkelijk kunnen voldoen aan dieetwensen, zoals vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, enz., vooral in meer afgelegen en landelijke gebieden. Als u een specifiek dieet nodig heeft, raden we u aan dit van tevoren te informeren of met uw gastheer/-vrouw te bespreken. Misschien vindt u het ook handig om een app te downloaden, zoals Vanilla Bean of Happy Cow, beide beschikbaar op Android en iOS, om u te helpen een locatie te vinden die aan uw behoeften voldoet.

37. Zijn er droogvoorzieningen beschikbaar bij mijn accommodatie?

Het merendeel van uw gastvrouwen en -heren kunnen u helpen bij het drogen van uw wandelspullen.

38. Wat is het verschil tussen kilometers en mijlen?

1 kilometre = 0.621371192 mijl

1 mijl = 1.609344 kilometres

39. Hoe ga ik om met dieren die ik tijdens mijn wandeling tegenkom?

Veel van de wandelpaden lopen door privélandbouwgrond. Dit betekent dat boeren hun vee (zoals runderen, schapen, geiten etc.) kunnen laten grazen in dezelfde velden waar u doorheen loopt. Sommige dieren kunnen er intimiderend uitzien. Maak u echter geen zorgen, u zult merken dat deze dieren eigenlijk vrij schuw zijn. Blijf op een normale manier lopen (niet rennen) en u zou geen problemen moeten hebben. Let daarnaast op eventuele borden die de boer heeft aangebracht.

Meer informatie over hoe om te gaan met dieren tijdens u wandeltour vind u in het veiligheidsinformatie- en landcodedocument dat u in uw wandelpakket kunt vinden.

40. Heb ik mobiele/gsm-ontvangst?

De meeste gebieden hebben ontvangst voor mobiele telefoons, zelfs als u aan het wandelen bent. Het is echter mogelijk dat u door sommige afgelegen gebieden reist waar de ontvangst beperkt of helemaal niet beschikbaar is.

Het is belangrijk op te merken dat, als u zich ooit in een noodgeval bevindt, mobiele telefoons/gsm’s nog steeds contact kunnen opnemen met de alarmnummers, zelfs zonder ontvangst van mobiele/gsm’s.

41. Heeft onze accommodatie Wi-Fi verbinding?

Ja, in de meeste accommodaties is wifi beschikbaar, maar dit is niet gegarandeerd. Bovendien is de wifi-kwaliteit, vanwege de afgelegen locaties van sommige accommodaties, niet altijd de beste.

42. Zijn de paden duidelijk aangegeven?

Ja, over het algemeen zijn de meeste routes zeer duidelijk bewegwijzerd met een markering direct voor en na elke afslag. Als u ooit twijfelt, kunt u ook de Hillwalk Tours-routebeschrijvingen of -kaarten in u wandelpakket bekijken.

43. Zal mijn wandeltocht taxitransfers omvatten?

Ja, het is mogelijk dat uw tour taxitransfers bevat om u van en naar het parcours te brengen. De reden hiervoor is:

 • Vanwege de beperkte accommodatiemogelijkheden op sommige locaties tijdens uw tour, moeten we u mogelijk een accommodatie boeken waarvoor transfers van/naar het start-/eindpunt van uw wandeling nodig zijn.
 • Vanwege beperkte accommodatie-opties of geen beschikbaarheid in accommodatie, moeten we u mogelijk voor meer dan één nacht in dezelfde accommodatie boeken om meerdere locaties te dekken, in welk geval taxitransfers vereist zijn om u van en naar het parcours te brengen.
 • Vanwege minimale vereisten voor overnachtingen in accommodaties op bepaalde routes, hebben we soms geen andere keuze dan u meerdere nachten op dezelfde locatie te laten verblijven en gebruik te maken van transfers om u van en naar het parcours te brengen.

De kosten van deze taxitransfers die u van en naar het parcours brengen, zijn inbegrepen in de tourprijs en hebben geen invloed op uw reisroute, d.w.z. u loopt nog steeds de exacte route zoals vermeld.

Klimaat / Weer

44. Welk weer kan ik verwachten tijdens mijn wandeltocht in Ierland?

Ierland, ook wel bekend als het Smaragden Eiland, kent een mild zeeklimaat, vanwege de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Golfstroom. De warmste maanden zijn juli en augustus met gemiddelde temperaturen tussen de 16 en 20°C. Regen valt het hele jaar door en weersomstandigheden in Ierland zijn vaak wisselvallig. Jaarlijkse regenval in de bergen en het westen van het land kan oplopen tot meer dan 2.000 milimeter, maar in andere gebieden ligt het gemiddelde beneden de 1.000 milimeter. De droogste maanden zijn april, mei en juni.

45. Welk weer kan ik verwachten tijdens mijn wandeltocht in Schotland?

Schotland kent een gematigd klimaat dat vaak erg wisselvallig is – het komt regelmatig voor dat alle vier siezoenen op één dag voorbij komen! De warmste maanden zijn juli en augustus, met temperaturen van rond de 17°C. Het regent het hele jaar door, maar de droogste maanden zijn gewoonlijk april, mei en juni. Jaarlijkse regenval in de westelijke Hooglanden kan oplopen tot meer dan 3.000 milimeter, terwijl in de oostkust gemiddeld minder dan 800 milimeter regen valt. Wind komt voornamelijk uit het westen en zuidwesten, en is constant aanwezig op de eilanden en in de Hooglanden.

Weather Scotland

46. Welk weer kan ik verwachten tijdens mijn wandeltocht in Engeland?

In Engeland, beroemd vanwege de regen en het weelderige groene platteland, zorgt de Golfstroom voor een mild klimaat en weer dat sterk beïnvloed wordt door de zee. De warmste maanden zijn juli en augustus, met temperaturen van gemiddeld 16 tot 21°C. Regen valt het hele jaar door, en het Engelse weer kan erg wisselvallig zijn. Gemiddelde regenval in het noorden is meer dan 1.600 milimeter, maar het midden en zuiden van het land registreert een jaarlijks gemiddelde van nog geen 800 milimeter. April, mei en juni zijn de droogste maanden.

Weather England

 

47. Welk weer kan ik verwachten tijdens mijn wandeltocht in Wales?

Wales is aan drie kanten omgeven door de zee en ervaart een zeeklimaat. Het kan soms behoorlijk winderig worden, maar de kusten zijn over het algemeen milder, terwijl de binnenlanden de neiging hebben om een ​​beetje kouder te worden. Over het algemeen zijn de temperaturen vrij mild, maar het kan relatief warm zijn tijdens de zomermaanden. De warmste maanden zijn juni, juli en augustus. Neerslag kan het hele jaar door worden verwacht en het weer in Wales kan behoorlijk veranderlijk zijn, zelfs over de ruimte van één dag. De droogste maanden zijn april mei en juni.

Weather Wales

48. Welk weer kan ik verwachten tijdens mijn wandeltocht in Spanje / langs de Camino de Santiago?

Galicië ligt aan de Atlantische kust in het noordwesten van Spanje. Het klimaat is daarom anders dan op veel andere populaire Spaanse vakantiebestemmingen. De regio heeft relatief milde en regenachtige winters en vrij zonnige zomers met lagere temperaturen dan de rest van Spanje.

De lente kan nat en winderig zijn, maar de wandelomstandigheden zijn koeler dan in de zomer. Nachten zijn vaak koud en er is veel regen, met name in bergachtige gebieden. Augustus is de warmste maand in Galicië, met een gemiddelde temperatuur van 18 °C, maar korte hittegolven kunnen ’s zomers plaatsvinden met hoogtepunten van rond de 30 °C. In deze tijd is het beboste en beschaduwde landschap van Galicië aangenamer dan andere delen van Spanje. In de vroege herfst is het weer stabieler en koeler, maar in de latere maanden is er weer kans op zware regenval.

Weather Camino

49. Welk weer kan ik verwachten tijdens mijn wandeltocht in Portugal?

Het kustgebied van de regio Alentejo in Portugal kent een mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme, droge zomers en milde, natte winters. De invloed van de Atlantische Oceaan brengt een verfrissende bries met zich mee die de zomerhitte verzacht, waarbij de temperaturen in juli en augustus gemiddelden bereiken van 24-29°C. Hoewel deze temperaturen in juli en augustus relatief bescheiden zijn in vergelijking met andere regio’s in Portugal, kunnen de hitte en het gebrek aan schaduw langs de route vaak zorgen voor moeilijke wandelomstandigheden. Daarom zijn er in juli en augustus geen wandeltochten beschikbaar voor de Rota Vicentina (visserspad). De lente- en herfstmaanden bieden perfecte wandelomstandigheden langs het pad, terwijl de winters zacht zijn, met temperaturen die zelden onder de 5°C dalen.

climate portugal hillwalk tours

Trailspecifieke vragen

50. WEST HIGHLAND WAY: Ik ben een individuele wandelaar, kan ik alsnog een tour boeken voor de West Highland Way?

Het is de laatste jaren steeds moeilijker geworden om een eenpersoonskamer langs de West Highland Way te boeken. Veel B&B’s langs dit wandelpad hebben geen eenpersoonskamers en zijn simpelweg niet bereid om individuele wandelaars een tweepersoonskamer te geven, tenzij ze deel uitmaken van een grotere groep (bijvoorbeeld een groep van drie personen). Om deze reden kan Hillwalk Tours alleen wandeltochten aanbieden voor solo wandelaars langs de West Highland Way tijdens de maanden maart, april & oktober. Helaas is het voor ons niet mogelijk tours te boeken voor individuele wandelaars tijdens andere maanden. Voor een solo-wandelaar die deel uitmaakt van een grotere groep, zullen we gedurende alle maanden van het wandelseizoen blijven proberen een eenpersoonskamer (maximaal één) te boeken. In al onze andere wandelregio’s in Schotland, Engeland, Ierland en Spanje bieden we natuurlijk nog steeds wandelvakanties aan voor individuele wandelaars, zonder beperkingen. Bedankt voor uw begrip.

51. CAMINO FRANCÉS: Wat is het Credencial del Peregrino (Pelgrimspaspoort)?

Het Credencial del Pelegrino of Pelgrimspaspoort is een klein boekje waarmee u uw voortgang langs de Camino kunt vastleggen door het verzamelen van zegels of sellos van vele van de accommodaties, cafés, winkeltjes, kerken enz. langs de route. Als uw reisroute tenminste de laatste 100 km van de wandeling naar Santiago omvat, dan zal de Credencial (minstens twee keer per dag gestempeld) dienen als het nodige bewijs om uw Compostela te verkrijgen (het certificaat van afronding van de Camino aangeboden door het Pelgrimsbureau in Santiago).

52. ANTRIM GLENS & COASTLINE: Maakt Noord-Ierland deel uit van Ierland of het Verenigd Koninkrijk (VK)?

Antrim ligt in Noord-Ierland, dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk (VK). De valuta die in Noord-Ierland wordt gebruikt, is het pond sterling (£) en niet de euro (€).

Als u Noord-Ierland rechtstreeks per veerboot of vliegtuig binnenkomt, is een paspoort vereist. Als u een EU-burger bent, is een nationale identiteitskaart niet voldoende, omdat het VK niet langer in de EU is.

Reizen naar Noord-Ierland vanuit de Republiek Ierland: volgens het Noord-Ierse Protocol zal het eiland Ierland geen landgrens hebben tussen Noord-Ierland en de Republiek Ierland. Dit betekent dat mensen vrij kunnen reizen tussen Noord-Ierland en de Republiek Ierland zonder controle aan de landgrenzen.

53. HADRIAN'S WALL PATH: In welke richting moet ik het pad lopen?

Het Muur van Hadrianus wandelpad kan zowel van oost naar west (richting Bowness-on-Solway) als van west naar oost (richting Newcastle) worden bewandeld. De ‘oorspronkelijke’ richting was om vanuit Newcastle te starten en richting Bowness te wandelen, maar de laatste tijd wandelen veel wandelaars het pad liever van west naar oost, richting Newcastle.

Als u op zoek bent naar Hadrian’s Wall Tours van oost naar west (Newcastle naar Bowness-on-Solway), klik dan hier.

Als u op zoek bent naar Hadrian’s Wall Tours van west naar oost (Bowness-on-Solway naar Newcastle), klik dan hier.

Er zijn argumenten die voor beide richtingen kunnen worden aangevoerd en het hangt dus echt af van persoonlijke voorkeur:

Waarom zou men het pad van west naar oost lopen?

De laatste jaren kiezen veel wandelaars ervoor om de route van west naar oost te lopen, dat wil zeggen vertrekkend vanuit Bowness-on-Solway en wandelend richting Newcastle. De belangrijkste reden om deze richting te kiezen is dat de overheersende winden in Groot-Brittannië meestal uit het westen waaien. Als u van west naar oost loopt, heeft u dus meestal de wind in de rug.

Een andere reden is dat veel van de beste uitzichten langs het middengedeelte van de wandelroute van west naar oost lopen en sommigen zeggen dat men door in deze richting te wandelen ook een beter inzicht krijgt in hoe de Muur werd aangelegd. Ten slotte is het een stuk gemakkelijker om verder te reizen nadat u in Newcastle bent geëindigd, vergeleken met Bowness, en bovendien zijn sommige wandelaars van mening dat er iets poëtisch kan zijn aan het eindigen van een wandeling langs de muur op een plaats die ‘Wallsend’ heet.

Waarom zou men het pad van oost naar west lopen?

De officiële gids beschrijft de route van het Muur van Hadrianus wandelpad van oost naar west, dat wil zeggen beginnend vanuit Newcastle. Veel wandelaars zijn van mening dat het ‘natuurlijker’ is om vanuit een grote stad het open landschap in te lopen en te eindigen in de rustige Solway-monding, wat een betere plek lijkt om na te denken over  prestaties dan het stedelijke en industriële Wallsend in Newcastle.

Het maakt het meestal ook gemakkelijker om het begin van de wandeling te bereiken vanwege de betere vervoersverbindingen naar Newcastle. Bovendien kunt u, als u op deze manier begint, al vroeg in uw tocht het lange stuk langs de B6318 Militaire Weg uit de weg ruimen. U krijgt ook van dag tot dag wat meer Romeinse archeologie te zien en het landschap wordt steeds beter naarmate u verder naar het westen wandelt – tot op zekere hoogte. Ten slotte volgt u de richting waarin de Romeinen de Muur bouwden. Daarom zijn de torentjes en mijlkastelen ook genummerd van oost naar west.

54. HADRIAN'S WALL PATH (OOST NAAR WEST): Wat is een Langzaam Avontuur tour?

Onze ‘Langzaam Avontuur’ wandeltochten over het Hadrian’s Wall Path richten zich op het meest spannende centrale deel en beslaan minder dagelijkse afstand dan onze standaard Gentle reisroutes. Ze zijn ontworpen om wandelaars een meer meeslepende en ontspannen ervaring te bieden terwijl ze de rijke geschiedenis en prachtige landschappen van deze iconische UNESCO Werelderfgoedlocatie verkennen. Dit type tour is perfect voor degenen die een langzamer tempo verkiezen, waardoor ze meer tijd hebben om de archeologie en attracties langs het centrale deel van de Muur van Hadrianus te genieten en te verkennen.

Hoogtepunten en kenmerken

 • Rustig tempo: Het belangrijkste doel van deze “Langzaam Avontuur” tour is om een rustiger tempo aan te moedigen, zodat de deelnemers de tijd hebben om de bezienswaardigheden en het landschap te waarderen. Dit betekent kortere dagelijkse wandelafstanden van 12-13 km.
 • Diepgaande verkenning: De kortere afstanden geven je meer tijd om de geschiedenis en archeologie van Hadrian’s Wall te verkennen en de attracties langs de route te bezoeken waar uitgebreide uitleg en verhalen de fascinerende geschiedenis van de Muur tot leven brengen.
 • Verborgen juweeltjes: Deze tour is ontworpen om je meer tijd te laten doorbrengen bij sommige van de minder bekende en minder bezochte delen van Hadrian’s Wall waar je de kans hebt om verborgen archeologische schatten te ontdekken en momenten van rust te genieten.
 • Flexibel dagelijks reisschema: De dagelijkse wandelingen zijn kort, waardoor je je kunt aanpassen aan je eigen tempo en interesses. Dit betekent meer tijd om te blijven hangen bij een fascinerende ruïne, te genieten van een adembenemend uitzicht, of te kletsen met medereizigers.
 • Laat geen sporen na: Nadruk op verantwoorde en duurzame toeristische praktijken, zodat het natuurlijke en culturele erfgoed van Hadrian’s Wall behouden blijft voor toekomstige generaties.

Samengevat zijn onze “Langzaam Avontuur” wandeltochten over het Hadrian’s Wall Path helemaal gericht op het nemen van je tijd, je onderdompelen in de geschiedenis en schoonheid van het gebied, en elk moment van de reis koesteren. Het is een kans om contact te maken met het landschap, de archeologie, en de verhalen die Hadrian’s Wall zo’n unieke en boeiende bestemming maken.

Lees meer

Hoogtepunten Noord-Ierland: Antrim in 9 foto’s

Bossen, gletsjervalleien, kastelen, een epische kustlijn en talloze Game of Thrones filmlocaties – Antrim is misschien wel het veelzijdigste gebied in...

september 16, 2019 by

Top 10 Game of Thrones-locaties in Noord-Ierland

Ben jij blij dat je weer elke week helemaal kan opgaan in de wereld van Game of Thrones? Bezoek dan...

april 29, 2019 by

10 Redenen om Antrim te bezoeken

De ruige kustlijn lang de Giant’s Causeway, pittoreske plaatsjes en unieke natuurgebieden – graafschap Antrim heeft alle ingrediënten voor een...

juni 6, 2017 by