> Accommodatie tijdens uw wandeltocht

Navigeren in accommodatie-opties in het buitenland kan ontmoedigend zijn. Accommodatieselectie in Europa biedt meer opties dan in bijvoorbeeld Noord-Amerika, en bovendien, omdat elk land in Europa zijn eigen culturen en talen heeft, kunnen ze ook hun eigen accommodatietypes hebben met hun eigen kleine eigenaardigheden.

Tijdens onze wandeltours hoeft u zich hier geen zorgen over te maken, aangezien wij al uw accommodatie boeken, zodat u er zeker van kunt zijn dat een comfortabele accommodatie voor u is geselecteerd op elke locatie van uw tour. Bij Hillwalk Tours nemen we de kwaliteit van onze reizen zeer serieus. Daarom zult u bij het boeken bij ons merken dat de meeste accommodatie waarin u verblijft persoonlijk is gecontroleerd door een lid van het Hillwalk Tours-team om uw comfort te garanderen, en dat we er altijd naar  streven om alleen te werken met hoogwaardige en goed beoordeelde accommodaties.

Mochten we ooit problemen ondervinden bij het boeken van accommodatie voor uw wandelvakantie, b.v. al onze accommodatiepartners hebben geen beschikbaarheid op een bepaalde locatie, dan gaan we altijdvan tevoren met u bespreken of u wilt dat we doorgaan met het boeken van accommodatie waarmee we normaal niet zouden werken om uw reis te vervullen, of we kunnen proberen om uw tour te boeken voor een alternatieve datum, om de kwaliteit van de accommodatie tijdens uw tour niet in gevaar te brengen.

Bij uw accommodatie kunt u een warm welkom, een eigen badkamer (indien beschikbaar) en elke ochtend een smakelijk ontbijt verwachten. De soorten accommodatie waarin u op onze paden kunt verblijven, zijn onder meer: traditionele bed and breakfasts (B&B’s), pensions, herbergen, kleine boetiekhotels, pensiones & casa rurales (voor onze Camino Francés-tours in Spanje), en soms ook enkele grotere hotelketens. Om u meer inzicht te geven in elk van deze soorten accommodatie, hebben we deze handige gids hieronder gemaakt.

Bed & Breakfasts (B&B’s)

De meest voorkomende accommodatieverstrekkers waarmee wij samenwerken zijn traditionele Bed & Breakfasts (B&B’s). B&B’s zijn typisch kleine, door een familie gerunde accommodatie-aanbieders die een comfortabele kamer voor de nacht bieden, evenals een stevig ontbijt in de ochtend. Dit zijn traditioneel eengezinswoningen waar de gastheren ook permanent wonen. Gastheren zijn doorgaans erg gastvrij en willen graag hun lokale kennis met gasten delen.

B&B’s hebben vaak gemeenschappelijke ruimtes waar je kunt ontbijten of een praatje kunt maken met andere gasten of zelfs familieleden (als je dat wilt) en daarom populair zijn bij wandelaars die mede-avonturiers willen ontmoeten of meer willen leren over lokale culturen en familietradities. -diepte. B&B’s komen veel voor op het platteland en in kleinere steden en bieden een meer intieme ervaring en een kans om uzelf onder te dompelen in de lokale cultuur, met gastheren die meestal heel bereid zijn om met u over het gebied te praten en hun voorkennis aan te bieden.

ross na ri glenbeigh

Gasthuizen

Net als bij B&B’s zijn pensions/gasthuizen vaak particuliere logeerhuizen waar de gastheren u verwelkomen in hun eigen huis. Gasthuizen zijn over het algemeen grotere etablissementen dan B&B’s, waarbij B&B’s vaak een lager aantal gastenkamers hebben (meestal tot maximaal 5 slaapkamers), terwijl pensions meer kamers tellen.

Gasthuizen zijn vaak speciaal gebouwd of specifiek omgebouwd om bezoekers te ontvangen (landhuizen enz.), maar zonder de volledige faciliteiten van een hotel. In bepaalde pensions kunt u een receptie vinden om in te checken, naast werknemers voor kook- en huishoudelijke taken, taken die de gastheer of familieleden zouden doen in een kleinere B&B.

Kortom, een gasthuis of pension is als een middenweg tussen een B&B en een klein hotel.

ben nevis guesthouse hillwalk tours

Herbergen

Een herberg verwijst meestal naar een pub, meestal een op het platteland of in een kleine stad of dorp, die ook accommodatie ter plaatse biedt in een ander deel van de pub. Ze hebben meestal een beperkt aantal kamers, vaak met een eigen stijl en karakter. Bovendien bevinden herbergen zich meestal in landelijke of historische gebieden en hebben ze vaak een gezellige en charmante sfeer. Omdat ze vaak eerst een pub / restaurant zijn, zijn andere diensten zoals live-entertainment soms te vinden bij herbergen.

Herbergen zijn meestal kleiner en hebben minder kamers dan hotels, en hoewel herbergen eerder in familiebezit zijn of een persoonlijk tintje hebben, verschillen ze van B&B’s en pensions vanwege het feit dat er een pub op het terrein is. Ten slotte, hoewel dit niet altijd het geval is, kunnen herbergen soms hun eigen historische achtergrond hebben, wat betekent dat het gebouw zelf overal charmante historische kenmerken kan hebben.

the volunteer inn Cotswold way

Kleine boetiekhotels

Op locaties waar B&B’s en pensions niet direct beschikbaar zijn, kunnen we ervoor kiezen om u in een klein boetiekhotel te laten verblijven om een authentieke ervaring te garanderen. Meestal zijn deze kleinere boetiekhotels door een familie gerund of niet-zakelijk, wat betekent dat u een meer intieme sfeer wordt geboden dan in een grotere hotelketen. Zoals men zou verwachten, bieden hotels meestal meer voorzieningen, zoals een receptie, een restaurant en mogelijk extra faciliteiten zoals een fitnessruimte of een spa, dan in een B&B of pension.

ceann sibeal hotel hillwalk tours

Grotere hotels

Soms is een groter hotel of een hotelketen de enige optie in een gebied. Deze hotels zijn meestal te vinden in de drukke stedelijke en voorstedelijke gebieden of toeristische bestemmingen langs uw route. Deze hotels hebben meer kamers dan kleinere boetiekhotels en de kamers kunnen ook ruimer zijn. Hoewel deze hotels misschien niet hetzelfde niveau van persoonlijke aandacht en charme bieden als de eerder genoemde accommodatietypes, maken ze dit goed met een breder scala aan voorzieningen, en u kunt meestal ook al uw maaltijden in een hotel krijgen.

An example of a larger hotel in Scotland - Milngaive Premier Inn

Accommodatie in Spanje (aan de Camino Francés)

Als u van plan bent om het pelgrimspad Camino Francés in Spanje te lopen, verblijft u tijdens uw wandeltocht meestal in familiehotels, boetiekpensions (pensions), casas rurales (landhuisjes) en traditionele pazos (herenhuizen).

Hotels in familiebezit

Deze betoverende hotels bieden genereuze gastvrijheid en een ongeëvenaarde lokale kennis. Met aandacht voor detail en het creëren van een gastvrije, huiselijke sfeer, doen deze door een familie gerunde etablissementen er alles aan om aan de behoeften van hun gasten te voldoen.

albergue de la cason de sarria camino de santiago

Boutique Pensiones

Boutique Pensiones zijn kleine zelfstandige accommodaties die gericht zijn op het bieden van een unieke en stijlvolle ervaring. Met een beperkt aantal kamers bieden deze etablissementen een intieme sfeer vergelijkbaar met het eerder genoemde gastenverblijf.

pension the way

Casas Rurales

Casa Rurales, of landhuisjes in het Nederlands, zijn landelijke huizen of kleine villatjes in schilderachtige plattelandsgebieden. Dit type accommodatie biedt een meer authentieke ervaring, dichter bij de natuur. Vaak versierd met rustieke en traditionele kenmerken, gaat de architectuur meestal op in de landelijke omgeving. Bovendien bieden gastheren vaak lokaal geproduceerd voedsel en kunnen ze aanbevelingen doen voor buitenactiviteiten en culturele ervaringen in de omgeving.

casa roan

Traditionele Pazo’s

Traditionele Pazos zijn landhuizen die uniek zijn voor de regio Galicië in Spanje. Dit zijn herenhuizen of adellijke woningen die zijn omgebouwd tot gastenverblijven. Deze panden dateren uit verschillende eeuwen en hebben vaak een indrukwekkende architectuur.

Pazo Xan Xordo  in Lavbacolla, an example of a traditional Pazo in the Gallica region of Spain

Uw kamer selecteren

Soms kan het lastig zijn om sommige termen te begrijpen die worden gebruikt bij het boeken van accommodatie. Termen als “Double” en “Twin” kunnen bijvoorbeeld verwarrend zijn. Beide betekenen een kamer voor twee personen, maar welke betekent dat de bewoners elk een bed voor zichzelf hebben, en dat betekent dat de bewoners slechts één bed hebben om te delen?

Raadpleeg onze handige gids om u te helpen bepalen welk kamertype u moet selecteren voor uw boeking – Kamertypes uitgelegd.

Bij Hillwalk Tours

Het boeken van de juiste accommodatie tijdens uw wandelvakantie kan tijdrovend en soms behoorlijk stressvol zijn. Zodra u uw wandelvakantie bij Hillwalk Tours heeft geboekt, nemen wij uw accommodatie volledig uit handen, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Ook zorgen wij ervoor dat uw bagage dagelijks naar uw volgende accommodatie wordt vervoerd terwijl u geniet van uw wandeltocht. Onze kernmissie bij Hillwalk Tours is tenslotte het creëren van gelukkige ervaringen die mensen gelukkig maken!

Voorafgaand aan uw vertrek krijgt u een lijst met alle accommodaties waarin u tijdens uw reis zult verblijven. Na de definitieve betaling van uw boeking ontvangt u een digitaal PDF-wandelpakket met routebeschrijvingen, accommodatie details, opties voor avondmaaltijden en meer.

Over het algemeen proberen we accommodatie van hoge kwaliteit te boeken die zo dicht mogelijk bij het pad en de lokale voorzieningen ligt. Als u in een accommodatie verblijft waar geen lokale pubs of restaurants op loopafstand zijn, of als u niet in een accommodatie in de buurt van het pad verblijft, zorgen wij ervoor dat er standaard vervoer van en naar een pub / restaurant wordt verzorgd, samen met transfers die u van en terug naar het pad brengen om uw wandeltochten te hervatten. Als u in een accommodatie op een zeer afgelegen locatie verblijft, zorgen wij ervoor dat uw accommodatie-gastheer u een avondmaaltijd biedt om u goed te voeden.