> Hillwalk Tours Reisblog > Wandelingen Engeland > De Cotswolds Engeland: 8 hoogtepunten
POSTED BY juli 20, 2018

Een van de populairste natuurgebieden van Engeland is de Cotswolds, een bestemming met authentieke Engelse dorpjes, eeuwenoude kastelen en landhuizen met magnifieke tuinen. Te voet over de Cotswold Way, een wandelroute die de Cotswolds dwars doorkruist, is de ultieme manier om deze bestemming te verkennen. Wij zetten de hoogtepunten van dit prachtige gebied op een rij.

1. Chipping Campden

Er zijn weinig dorpen in Engeland waar nog zo’n authentieke sfeer hangt als in Chipping Campden. Dit marktplaatsje, dat in de middeleeuwen een centrale rol speelde in de wolhandel, is het beginpunt van de Cotswold Way. De zeventiende-eeuwse markthal en vijftiende-eeuwse kerk in het centrum van Chipping Campden dragen bij aan het schilderachtige uiterlijk van dit typische dorpje in de Cotswolds.

2. Broadway Tower

Dit indrukwekkende achttiende-eeuwse kasteel heeft een kleurrijke geschiedenis meegemaakt. Tegenwoordig is de toren een van de ultieme uitkijkposten langs de Cotswold Way. Kijk uit over het glooiende platteland dat dit deel van de Cotswolds kenmerkt. Op de drie verdiepingen van het hoge kasteelgebouw zijn bovendien tentoonstellingen te bewonderen. Naast de toren ligt ook een nucleaire bunker die werd gebouwd tijdens de Koude Oorlog.

3. Cirencester

Een van de aantrekkelijkste elementen van de Cotswolds zijn de lieflijke marktplaatsjes die in dit deel van Engeland liggen. Cirencester is daar een perfect voorbeeld van. Romeins erfgoed, een lange boerentraditie en pittoreske architectuur maken Cirencester een mooie bestemming binnen de Cotswolds. De achttiende-eeuwse tuinen bij Cirencester House mogen niet worden gemist!

4. Painswick Rococo Garden

Als we het dan toch over tuinen hebben: de Rococo Garden van Painswick lijkt wel uit een sprookje getrokken. Een vijver met lelies, charmante tuinhuisjes en een heus doolhof sieren deze romantische plek rond Painswick House. Kom tot rust in de enige volledig bewaard gebleven rococo-tuin van Engeland!

de cotswolds engeland cotswold way hillwalk tours

Foto: Colin Watts / Unsplash

5. Bezoek Shakespeare’s huis

Het geboortehuis van William Shakespeare ligt in Stratford-upon-Avon, ten noorden van het beginpunt van de Costwold Way. Het zestiende-eeuwse pand is gerenoveerd en ingericht als museum over het leven en werk van de wereldberoemde schrijver. Loop in de voetsporen van een van ’s werelds grootste literaire helden.

6. Romeinse baden Bath

De Cotswold Way eindigt in Bath, de enige Engelse plaats waarvan de volledige binnenstad UNESCO-Werelderfgoed is. En terecht, want het centrum van Bath is gevuld met waardevol historisch erfgoed. De belangrijkste attractie zijn zonder meer de Romeinse baden waar de stad haar naam aan dankt. Wie een dagje in Bath inplant om tot rust te komen, kan eerst de historische baden bezoeken om vervolgens in een moderne variant vertroeteld te worden.

7. Winchcombe

Dit onopvallende dorpje ten noordoosten van Cheltenham herbergt een lange geschiedenis. Van neolithische begraafplaatsen tot de dertiende-eeuwse ruïnes van een abdij, en van het majestueuze kasteel Sudeley tot het oude politiebureau. Dit plaatsje is voor veel wandelaars een van de grote verrassingen in de Cotswolds.

8. Bourton-on-the-Water

De rivier Windrush doorkruist dit dorpje en draagt grotendeels bij aan haar idyllische karakter. Van de schattige bruggetjes tot de bankjes die op het water uitkijken: er is geen betere picknickplek te bedenken dan dit aantrekkelijke dorp. Wie dat alles van een ander perspectief wil bekijken, kan als een reus tussen het schaalmodel van het dorp wandelen, dat in de jaren dertig werd voltooid.