Kies uw Wandelreis

We bieden verschillende wandelniveaus, afhankelijk van de balans tussen fysieke uitdaging en comfortniveau die je nodig hebt

Rustige Wandelreizen

Onze rustige wandelreizen zijn ontworpen met de parttime wandelaar in gedachten.

Bedoeld voor mensen voor wie het nemen van foto’s, het ontmoeten van de plaatselijke bevolking en het genieten van een lange lunch net zo belangrijk zijn als de wandeling zelf.

Gemiddelde Wandelafstand: 14-16km (9-10 miles) per dag Gemiddelde Wandeltijd: 4-6 hours per dag

4-Dagen Rustig Tenby - Bosherston vanaf £419 per persoon Bekijk Reisplan
5-Dagen Rustig Amroth - Bosherston vanaf £569 per persoon Bekijk Reisplan
6-Dagen Rustig Tenby - Angle vanaf £689 per persoon Bekijk Reisplan
7-Dagen Rustig Tenby - Pembroke vanaf £789 per persoon Bekijk Reisplan
8-Dagen Rustig Amroth - Pembroke vanaf £869 per persoon Bekijk Reisplan

Gemiddelde Wandelreizen

Onze Gemiddelde wandelreizen zijn geschikt voor mensen die gewend zijn aan regelmatige lichaamsbeweging.

Wandelaars zullen de mogelijkheid om elke dag voldoende afstand af te leggen, zonder daarbij over hun grenzen te gaan, waarderen.

Gemiddelde Wandelafstand: 17-19 km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 4-7 hours per dag

4-Dagen Gemiddeld Amroth - Bosherston vanaf £419 per persoon Bekijk Reisplan
5-Dagen Gemiddeld Lydstep - Angle vanaf £569 per persoon Bekijk Reisplan
6-Dagen Gemiddeld Lydstep - Pembroke vanaf £689 per persoon Bekijk Reisplan
7-Dagen Gemiddeld Amroth - Pembroke vanaf £789 per persoon Bekijk Reisplan

Uitdagende Wandelreizen

Het type wandelaar dat vroeg in de ochtend start en niet stopt totdat het eindpunt is bereikt?

Zo ja, dan zijn onze Uitdagende Wandelreizen heel geschikt voor u.

Gemiddelde Wandelafstand: 25-32 km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 6-9 hours per dag

5-Dagen Uitdagend Amroth - Pembroke vanaf £569 per persoon Bekijk Reisplan

Het Pad

Route

Beginnend in het dorpje Amroth, volgt het pad langs een mooi strand en klimt dan snel omhoog naar de beboste klif, van waar het op en neer langs kliffen en stranden loopt, en dan door het mooie havendorpje Saundersfoot voordat het opnieuw afdaalt in de charmante, kleurrijke havenstad Tenby.

Vanaf de gouden zandstranden van Tenby, klimt het pad weer opmhoog naar de kliffen met een prachtig uitzicht, en volgt dan langs Lydstep en het kleine strand van Skrinkle Haven met zijn beroemde ‘kerkdeuren’ een natuurlijk kenmerk in de kliffen. Het pad gaat verder langs de kliffen voordat het een omweg maakt langs de Royal Military Range bij Manorbier en dan vervolgens terugkeert naar de klifrand richting Manorbier Beach, en langs de King’s Quoit cromlech – een neolithische grafkamer.

Vanaf Manorbier klimt het pad terug naar de kliffen en langs afgelegen baaien en mooie stranden, waaronder het prachtige Barafundle-strand – vaak het beste strand in Wales genoemd – voordat het Broadhaven South beach bereikt, vanwaar er twee opties zijn richting het kleine dorp van Bosherston.

De kortere optie leidt door de duinen en langs de beroemde lelievijvers van Bosherston en de iets langere optie loopt verder langs het strand en gaat door militair gebied richting St. Govan’s chapel, een kapelletje verborgen in de rotswand, van waar de weg landinwaarts voert richting Bosherston.

Vanuit Bosherston, als het militaire bereik open is, gaat het pad verder langs een vlak klifpad voordat het landinwaarts gaat richting Castlemartin en Freshwater West. Als het bereik gesloten is, leidt het binnenlandpad langs de rand van het militaire land voordat het zich aansluit bij het kustpad langs de Merrion-kazerne en vervolgens verder gaat naar Castlemartin en het prachtige strand van Freshwater West.

Het pad keert vervolgens terug naar de kliffen en leidt langs een ruig en uitdagend gedeelte, rond de landtong richting Angle, met uitzicht over Milfort Haven, een van de diepste natuurlijke havens ter wereld. Van Angle tot Pembroke is het karakter van de wandelingen meer industrieel, langs een olieraffinaderij en met uitzicht op de bijbehorende activiteit in Milford Haven, voordat u eindigt bij het indrukwekkende Pembroke Castle.

Terreinoverzicht

Het wandelen op het Pembrokeshire Coast Path is over het algemeen niet al te inspannend en hoewel het omhoog en omlaag lopen soms steil kan zijn, zijn deze klimen kort, en het hoogste punt van de kliffen is slechts 70 meter. De paden volgen vaak dicht bij de rand van de klif, vandaar naar beneden naar het strand en weer terug, en zijn goed onderhouden en bewegwijzerd. Sommige secties zijn iets ruiger en wandelaars met hoogtevrees vinden sommige gedeeltes misscien wat moeilijk, maar iedereen met een redelijke conditie zou geen probleem moeten hebben om het pad te volgen. Het gedeelte tussen Amroth en Manorbier loopt door verschillende gezellige kustplaatsen, waarna het pad een wat afgelegen wordt, voordat het meer geïndustrialiseerde gedeelte tussen Angle en Pembroke wordt bereikt. Deze laatste etappe voelt echter nog steeds vrij afgelegen, en loopt voor het grootste gedeel door landerijen en bosbouw en over rustige weggetjes.

Hoogteprofiel

Pcp Elevation Profile

Terrein in Etappes

Amroth tot Tenby: Weggedeelte langs het strand uit Amroth, en vervolgens met gras begroeide, beboste en beschutte klifpaden met een prachtig uitzicht. Een mooie strandwandeling bij Tenby.

Tenby tot Manorbier: Mooie strandwandeling vanuit Tenby, dan ruiger en open terrein met meestal goede, met gras begroeide klifpaden helemaal naar Manorbier, omlaag naar het strand bij Lydstep, maar al snel weer omhoog naar de kliffen. Een licht blootgesteld gedeelte over de kliffen loopt langs Skrinkle Beach en wat militaire gebouwen richting Manorbier, met een alternatieve binnenlandse omweg beschikbaar.

Manorbier tot Bosherston: Goed onderhouden paden, een paar korte maar inspannende klimmetjes aan het begin, en dan gemakkelijker lopen als je het café bij Stackpole en het strand van Barafundle bereikt, voordat je de kliffen terug beklimt richting het strand bij Broadhaven. Vanaf hier zijn er twee opties voor Bosherston, het kortere binnenlandse pad langs de beroemde Lelievijvers of, als het militaire bereik open is, de kustroute langs de kliffen naar de kapel van St. Govan voordat het binnenlands keert richting Bosherston.

Bosherston tot Freshwater West: Van Bosherston tot Castlemartin zijn er twee route-opties, afhankelijk van of het militaire bereik open is voor wandelaars die dag of niet. De kustroute biedt gemakkelijke wandelingen op goede paden door het legerbereik, langs St. Govans Kapel verborgen aan de kliffen aan het begin van de wandeling, en de beroemde natuurlijke boog de ‘Green Bridge of Wales’ aan het einde van dit gedeelte. De tweede helft van de wandeling loopt weg van de kust en sluit aan bij de binnelandse optie, door meer militaire en landbouwgronden richting Castlemartin en vervolgens vlak langs de weg verder naar het gouden strand van Freshwater West. De binnenlandse route loopt landinwaarts vanuit Bosherston langs het Castlemartin Range-pad en loopt langs de binnenlandranden van het militaire bereik, voordat het weer aansluit bij de kustroute en verder gaat naar Castlemartin en vervolgens Freshwater West.

Freshwater West tot Angle: Goede paden langs een ruig klifgedeelte helemaal naar Angle, met verschillende steile, hoewel korte, ups en downs. Afgelegen en geïsoleerd, zonder kortere opties, maar met een prachtig, weids uitzicht over de open zee en vervolgens Milford Haven.

Angle tot Pembroke: Een lange maar redelijk gemakkelijke wandeling langs goede paden. De hoge kliffen liggen nu achter u en het pad kronkelt langs de kust over landbouwgrond en beboste paden. Wat asfalt lopen vanuit Angle en dan weer op het laatste stuk door de buitenwijken van Pembroke.

Prijzen/Inbegrepen

Tour lengte Prijs Per Persoon ( £ ) Eenpersoonstoeslag ( £ ) :¹
4 dagen 399 180 BOEK NU
5 dagen 519 270 BOEK NU
6 dagen 649 330 BOEK NU
7 dagen 729 390 BOEK NU
8 dagen 799 440 BOEK NU
¹Een eenpersoonstoeslag is een toeslag voor wandelaars die een eenpersoonskamer willen boeken. De totale tourprijs per persoon die een eenpersoonskamer aanvraagt, is de prijs per persoon plus de eenpersoonstoeslag.

What is bij de prijs inbegrepen?

 • Verblijf in vriendelijke, familie gerunde gasthuizen*
 • Ontspan in een luxe en-suite slaapkamer**
 • Een stevig ontbijt geeft u energie voor de hele dag
 • Bagage? Geen zorgen, wij vervoeren het voor u!
 • Gedetailleerde kaarten en beschrijvingen zorgen ervoor dat u niet verdwaald
 • Als u ons nodig heeft, wij zijn 24/7 bereikbaar
 • Onze waterdichte kaartenhouder houdt uw kaarten droog
 • Insidertips voor de beste eet- en drinkplekjes***
 • Verken de lokale geschiedenis in onze boeiende gids
 • Ontdek de opwindendste attracties op de route
 • Informatie nodig over vervoer? Wij helpen u graag

* Tenzij reeds volgeboekt, in welk geval we zullen proberen een privé badkamer vast te leggen

** U heeft elke dag de mogelijkheid picknicklunches en avondmaaltijden te kopen. Als u op een afgelegen locatie verblijft, dan kan uw gastheer of -vrouw dit meestal op verzoek voor u verzorgen

Extra Dagen/Activiteiten

Het Pembrokeshire Coast Path loopt door een aantal charmante kustplaatsjes. Geef die vermoeide benen wat rust – er is veel te ontdekken!

Here are some places we recommend you stop and spend an extra day. We will organise any additional accommodation required – just let us know when you are booking your hiking tour.

Tenby: Met een kleurrijk klein haventje, kilometers lange gouden stranden, interessante geschiedenis en tal van cafés, musea en winkels, is het bruisende, charmante stadje Tenby een ideale plek om van de sfeer te genieten

Manorbier: Neem een ​​pauze van al dat wandelen en verken het mooie middeleeuwse kasteel, de interessante Normandische kerk en de prachtige baai in Manorbier – een favoriete plek van de auteurs Virginia Woolf en George Bernard Shaw. Ontspan daarna in de gezellige sfeer van een van de dorpscafés of -herbergen voor een heerlijke maaltijd.

Pembroke: Bezoek een van de meest complete Normandische kastelen in Wales, de geboorteplaats van Henry VII. De vele kamers, torentjes, wenteltrappen en de prachtige donjon houden veel interessante historische tentoonstellingen. Maak daarna een wandeling langs de goed bewaarde middeleeuwse stadsmuren en molenvijvers van deze charmante vestingstad.

Boek Extra Dagen

 1. Kies WAAR u wilt verblijven.
 2. Beslis HOEVEEL NACHTEN u nodig heeft.
 3. Ga naar het  BOEKINGSFORMULIER en vul de ‘Extra Nachten/Andere Verzoeken’ sectie in.

De kosten voor een extra nacht op al onze Pembrokeshire Coast Path wandelreizen zijn vanaf £ 55 per persoon per nacht of  vanaf £ 70 voor individuele wandelaars met eigen privékamer.

Let op: als u extra nachten boekt op een locatie die niet langs de route van uw tour ligt, moet u uw eigen arrangementen treffen om uw bagage naar deze locatie over te zetten.

Uw Accommodatie

Een verblijf in de beste B&B’s gedurende uw tijd in Engeland kan van een “goede” wandelreis een “geweldige” wandelreis maken.

Daarom hebben we iedere B & B waar u zult verblijven persoonlijk gecheckt.

Als fervente wandelaars, weten we dat u een plek wilt waar u ’s avonds heerlijk kunt ontspannen.

Een plek waar een warme glimlach van uw gastheer/gastvrouw u direct, zodra u binnenkomt, welkom doet voelen.

Het is fijn om te weten dat wanneer uw wandeluitrusting nat wordt, deze van u overgenomen wordt en de volgende ochtend heerlijk droog weer wordt teruggegeven.

Comfortabele bedden, en-suite badkamers, een interessant ontbijtmenu – dit zijn allemaal dingen waar wij van houden, dus vertrouw erop dat we ons best doen om u dezelfde ervaring te bieden.

Als u een extra nacht in één van de locaties wilt verblijven, laat ons dit gewoon even weten.

Let op:

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van accommodatie langs de ‘Pembrokeshire Coast Path’ zijn wij soms genoodzaakt om u voor meer dan één nacht in dezelfde locatie onder te brengen. U zult dan door de eigenaar van de B&B of door een lokaal taxibedrijf van en naar het pad worden gebracht. De kosten van deze transfers zitten bij de prijs inbegrepen. De wijziging zal geen invloed hebben op het reisschema.

In het algemeen proberen we accommodaties te boeken die zo dicht mogelijk bij de plaatselijke voorzieningen zijn. Als u op een afgelegen locatie verblijft (waar toegang tot lokale pubs en restaurants niet haalbaar is), zal de eigenaar van de B & B waarin u verblijft ervoor zorgen dat u goed te eten krijgt.

Reisinformatie

Reizen naar en van uw Pembrokeshire Coast Path wandelreis is makkelijk… als u weet hoe!

In uw wandelreispakket ontvangt u alle informatie over openbaarvervoer die u nodig heeft om uw reis zo makkelijk als mogelijk te maken.

In de tussentijd, als u van te voren zelf al wat wilt plannen, hier zijn onze tips:

Gunstig gelegen vluchthavens

Openbaar vervoer

Hoe u bij het begin van uw wandeltocht komt:

Vertrek uit Pembrokeshire na uw wandelreis:

Maak gebruik van de trein- en busdiensten naar Cardiff, Bristol of London.

Reist u met de auto?

Het is meestal mogelijk om uw auto bij uw eerste B&B te parkeren en deze simpelweg na de wandelreis weer op te halen.

Neem van te voren  contact met ons op, zodat wij de nodige regelingen voor u kunnen treffen.

Veelgestelde Vragen

Over onze Wales wandelvakanties

Wat is een individuele wandelvakantie?

Een individuele wandelvakantie geeft u de vrijheid om op eigen tempo van het Welse landschap te genieten. U wandelt zonder een gids. We zullen u voorzien met alles dat u nodig heeft om de wandeling alleen of met goede vrienden met succes te voltooien.

Wij plannen uw route, vervoeren uw bagage en laten u alle plaatsen die een bezoek waard zijn zien, maar u besluit zelf of u liever een uurtje langer in bed blijft ’s ochtends!

Bieden wij u ook wandelvakanties met gids aan?

Wandelvakanties met gids zijn niet beschikbaar bij Hillwalk Tours.

Wanneer kunnen we onze Hillwalk Tours wandelvakantie beginnen?

Over het algemeen kunnen onze wandelreizen plaatsvinden tussen maart en oktober, maar er zijn enkele uitzonderingen. Informatie over de mogelijke start- en einddatums van tours vindt u op de individuele tour paginas.

Betekent een 7-daagse reis 7 dagen wandelen?

Onze 7-daagse reizen omvatten 5 dagen wandelen. De eerste en de laatste dagen van al onze wandeltochten zijn reisdagen voor vervoer naar/uit de stad waar uw wandeling zal beginnen/eindigen. Als u 7 dagen wilt wandelen, kies dan één van onze 9-daagse reizen.

Bevat een 7-daagse reis 7 nachten accommodatie?

Onze 7-daagse reizen omvatten 6 nachten accommodatie – de eerste 6 nachten van uw wandelvakantie. Uw reis eindigt op dag zeven zodra u bij de laatste B & B uitcheckt.

Wat is de eenpersoonstoeslag?

De eenpersoonstoeslag is een toeslag voor wandelaars die een eenpersoonskamer willen. De totale tourprijs per persoon die een eenpersoonskamer aanvraagt, is de prijs per persoon plus de eenpersoons toeslag. De toeslag dekt de extra kosten in verband met het accommoderen van een persoon in hun eigen kamer.

Mogen we onze hond meenemen?

Het is niet mogelijk een hond op een Hillwalk Tours – Wales wandelvakantie mee te nemen. Helaas zijn bij de meeste van onze accommodaties geen huisdieren toegestaan.

Kunnen we in afwachting van onze reis bus-/treinkaartjes kopen?

Ja, bus- en treinkaartjes kunnen online voorafgaand aan uw reis gekocht worden. Specifieke vervoersinformatie is beschikbaar op de reispagina’s voor elk wandelgebied.

Indien we met de auto komen, waar kunnen we tijdens onze wandelvakantie parkeren?

In het algemeen kunnen we parkeergelegenheid regelen bij uw eerste B&B. Indien u met de auto komt, laat ons dit van te voren weten.

Over bagagevervoer en accommodatie

Moeten we onze eigen bagage tijdens de wandelvakantie dragen?

Nee, op al onze Wales wandelreizen wordt uw bagage iedere dag naar uw volgende accommodatie gebracht, terwijl u wandelt. De bagage zal voor 4 uur ’s middags arriveren. Het maximale gewicht toegestaan voor deze dienst is 20 kg per persoon.

In wat voor soort accommodatie zullen we verblijven?

U verblijft tijdens uw wandeltocht in traditionele Welse Bed & Breakfasts (B & B’s) en landelijke herbergen. Om zeker van uw comfort te zijn, is elke B & B waarin u verblijft persoonlijk door een teamlid van het Hillwalk Tours-team gecheckt. U kunt een warm welkom verwachten, eigen badkamer en elke ochtend een stevig ontbijt. Voor meer informatie over de accommodatie waar u verblijft, zie het tabblad Accommodatie voor elk van onze tourregio’s.

Kunnen we een lijst met al onze accommodaties voor vertrek krijgen?

Ja, gewoonlijk sturen we een maand voor de startdatum van uw reis uw wandelpakketje (inclusief de details van waar u zult verblijven) naar uw thuisadres toe. Dit kan op verzoek eerder naar u toegestuurd worden.

Zal onze B & B dichtbij de plaatselijke stad/dorp zijn?

In het algemeen proberen we accommodaties te boeken die zo dicht mogelijk bij de plaatselijke voorzieningen zijn. Als u op een afgelegen locatie verblijft (waar toegang tot lokale pubs en restaurants niet haalbaar is), zal de eigenaar van de B & B waarin u verblijft ervoor zorgen dat u goed te eten krijgt.

Wat is het verschil tussen een ‘twin’ en een ‘double’ kamer?

Een ‘twin’ kamer is een kamer voor twee personen met twee losse bedden. Een ‘double’ kamer heeft één groot bed (voor twee personen).

Over uw wandelpakket

Wat is in mijn wandelpakket inbegrepen?

– Routebeschrijving (samengesteld door een lid van het Hillwalk Tours team, die zelf de route heeft bewandeld)
– Gedetailleerde wandelkaart(en)
– Waterdichte kaarthouder
– Een voorkijkje waar u zult verblijven
– Onze tips voor de meest interessante bezienswaardigheden op uw route
– Een kijkje in de fascinerende plaatselijke geschiedenis
– Een gids voor de beste plaatsen voor eten en drinken
– Informatie over bergveiligheid, contactgegevens in geval van nood & de landcode

Verstrekt u GPS coördinaten?

U vindt GPS-coördinaten voor alle overnachtingen op uw tour in uw persoonlijke reisschema, dat u ontvangt na het boeken. GPS-tracks voor uw wandelroute kunnen op verzoek worden verstrekt. Hoewel we er redelijk zeker van zijn dat de tracks correct en up-to-date zijn, raden we aan dat ze niet worden gebruikt als het enige hulpmiddel voor navigatie. De belangrijkste navigatiemiddelen blijven altijd de markeringen langs het parcours, onze routebeschrijvingen en de kaarten die we in het wandelpakket verstrekken.

Hoeveel wandel pakketten krijgen wij?

U krijgt één wandel pakket per vier persoon. Dus,voor een groep van 1-4 persoon wordt één wandel pakket verstuurd, voor een groep van 5-8 persoon worden twee wandel pakketen verstuurd enz.

In welke taal is mijn wandel pakket beschikbaar?

Houd er alstublieft rekening mee dat alle informatie in onze Walking Packs, in het Engels zal zijn.

Over conditieniveaus

Hoe goed moet onze conditie zijn om op een wandelvakantie te gaan?

We zijn van mening dat iedereen van de schoonheid van het Welse landschap moet kunnen genieten. Met dit in gedachten hebben we onze wandelreizen voor alle conditieniveaus ontworpen. Onze niveaus ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ en ‘Uitdagend’ voor wandelingen in de meeste regio’s stellen u in staat te beslissen hoe ver u elke dag wilt lopen. Dus, of u nu een beginnende wandelaar of een ervaren hiker bent, we hebben de reis die bij u past.

Wat is het verschil tussen Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandelreizen?

Het verschil tussen deze reizen zit hem in de afstand die u elke dag loopt:

 • Rustige reizen dekken een gemiddelde afstand van 12-16 km (7.5 – 9 mijl) per dag
 • Gemiddelde reizen dekken een gemiddelde van 18-22 km (11 – 14 mijl) per dag
 • Uitdagende reizen een gemiddelde van 26-30 km (16-19 mijl) per dag

Voor een gedetailleerd overzicht van hoe we onze wandeltochten beoordelen, zie het groene tabblad ‘Wandeltocht Niveaus’ bovenaan het gedeelte met de veelgestelde vragen.

Kunnen we een rustdag nemen?

Ja, we regelen met plezier een aanvullende nacht voor u waar u maar wilt. Suggesties voor interessante plaatsen om een rustdag te nemen zijn beschikbaar op de reispagina’s voor iedere wandelregio.

Over geld, vluchten en verzekeringen

Zijn pinautomaten/creditcard faciliteiten op de route beschikbaar?

Pinautomaten zijn in de meeste steden langs de route beschikbaar. Creditcards worden ook door de meeste bars en restaurants geaccepteerd. Echter, we bevelen aan dat u voor de zekerheid ook een redelijk bedrag aan contant geld meeneemt.

Maken ze in Wales gebruik van de Euro?

Euro’s worden niet in Wales geaccepteerd – de munteenheid in Wales is het Pond Sterling (£).

Zijn vluchten en vervoer naar de start van de wandelreis inbegrepen?

Vluchten en vervoer naar het begin van de wandeltocht zijn niet in onze prijzen inbegrepen. Echter, we bieden wel gedetailleerde reisschema’s op onze reispagina’s aan hoe u het best met het openbaar vervoer bij het startpunt kunt komen. Voor meer informatie zie het tabblad Reisinformatie voor elk van onze tourregio’s

Moet ik verzekering afsluiten?

Hillwalk Tours raadt u sterk aan voor voldoende verzekeringsdekking te zorgen voorafgaand aan uw reis.

Wandeltocht Niveaus

Welke Wales Wandeltocht Moet U Kiezen?

Het kiezen van de juiste wandel tocht kan moeilijk zijn. Het is belangrijk om de balans van fysieke uitdaging en het comfort niveau dat u nodig heeft te overwegen. Om het u de beslissing wat makkelijker te maken, hebben wij een menu van Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandeltochten opgesteld.

Hieronder vindt u een algemeen overzicht van elke moeilijkheidsgraad. Merk op dat de cijfers voor de ‘Gemiddelde Dagelijkse Wandeling’ en ‘Wandeltijd’ kunnen verschillen tussen de regio’s. Slechte weeromstandigheden kunnen de gemiddelde wandeltijd, die is gebaseerd op een persoon van normale fitness lopende met een gematigde snelheid van ongeveer 4 km/u, beïnvloeden. De wandel tijd houdt rekening met het terrein, maar niet met de benodigde tijd voor pauzes, fotos enz.

Voor meer details over de dagelijkse aftstanden, het niveau van de klim en het terrein dat het wandelpad doorkruist, verwijzen wij u naar de reisroute pagina van elke individuele wandeltocht.

Rustige

12-18km 3-6 uur
Onze Rustige wandelreizen zijn ontworpen met de parttime wandelaar in gedachten. Terwijl u toch een aantal beklimmingen kunt verwachten, bieden deze wandeltochten de kortste dagelijkse wandelingen, wat dus ook minder omhoog- en omlaag klimmen betekent. Dit geeft u ruim de tijd om van het landschap en de vergezichten te genieten, foto’s te maken, een lange lunch pauze te nemen en, indien nodig, de meer lastige delen van de wandeling te ondernemen.

Gemiddelde

16-23km 4-7 uur
Onze Gemiddelde wandelreizen zijn geschikt voor mensen die gewend zijn aan regelmatige lichaamsbeweging. Ze bieden langere, maar toch haalbare dagelijkse wandelingen en geven u wat meer van een uitdaging zonder verder te gaan dan uw persoonlijke limieten. Er zijn meer beklimmingen per dag, maar hardere dagen worden in het algemeen gevolgd door rustigere dagen. U zult natuurlijk ook nog tijd hebben voor een ontspannen lunch pauze en om foto’s te nemen.

Uitdagende

22-30km 5-9 uur
Onze Uitdagende wandelreizen zijn ontworpen voor de ervaren wandelaar en wandelaars die van een goede uitdaging houden. Ze bieden u de langste dagelijkse wandelingen met de hoogste beklimmingen aan en zullen uw uithoudingsvermogen testen door u vaak de hele dag te laten lopen. Zoals met al onze wandeltochten staat u natuurlijk een warme douche en de beste lokale gastvrijheid te wachten aan het einde van uw dagelijkse wandeling, zodat u elke avond lekker kunt ontspannen en uw batterijen opniew kunt opladen.

Hoe Boeken

Hoe boek ik mijn wandelvakantie?

1. Kies het type wandelreis die u wilt nemen: ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ of ‘Uitdagend’

2. Vervolgens, besluit hoeveel dagen u op reis wilt zijn

3. Klik op de ‘Maak een Boeking’ knop rechtsboven op onze webpagina

4. Vul tenslotte ons boekingsformulier in en maak een aanbetaling van 100 £ per persoon

Wat gebeurt er nadat ik heb geboekt?

1. Als u betaald hebt met een creditcard (door middel van Stripe) ontvangt u binnen 24 uur een e-mail met een bevestiging van het boekingsformulier en de betaling. In deze e-mail zult u worden gevraagd de gegevens te bevestigen.

Wanneer u betaalt via een overschrijving, kan het een aantal dagen duren voordat de betaling ons heeft bereikt. In dit geval ontvangt u een bevestigingse-mail met het verzoek uw gegevens te bevestigen zodra wij de betaling aan uw boekingsformulier hebben gekoppeld. Het zou kunnen dat u een automatische e-mail ontvangt met het bericht dat uw boekingsformulier is ontvangen, maar dat er geen betaling is binnengekomen – u kan dit bericht dan negeren.

2. Zodra uw bevestiging is ontvangen, beginnen wij met het maken van de boekingen voor uw reis. Daarom geldt: hoe eerder u ons deze bevestiging stuurt, des te eerder wij kunnen beginnen met het boeken van uw tour.

3. Zodra alle regelingen voor uw reis zijn bevestigd (dit proces duurt gewoonlijk zeven tot tien werkdagen), ontvangt u van ons een uitsplitsing van het uitstaande saldo en de uiterste betaaldatum.

4. Zodra de laatste betaling is ontvangen, sturen wij u een bevestigingsemail toe.

5. Uw wandelpakket wordt een maand voor de start van uw reis per post naar uw huisadres gezonden (op verzoek kunnen we dit eerder doen). Als de begindatum van de tour minder dan een maand in het verschiet ligt, wordt uw wandelpakket verstuurd naar de eerste B&B waar u verblijft, zodat u deze op het moment van aankomst kan ophalen. In dit geval zullen wij ook de digitale kopieën van de documenten uit het pakket versturen per e-mail.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Aanbetalingen en betaling van uitstaand saldo kunnen worden gedaan via:

1. Creditcard – via Stripe, een snelle en veilige manier voor het maken van online betalingen met Credit- of Debit kaart. Stripe behandeld elk jaar miljoenen transakties voor bedrijven over de hele wereld en is nu de geprefereerde betalingspartner voor veel grote bedrijven.

2. Overboeking – neem alstublieft contact met ons op voor de bank- en rekeninggegevens.

Vergeet Niet..

ONMISBAAR:

Let op: een gedetailleerde lijst met aanbevolen uitrusting wordt bijgevoegd in uw wandelpakket

◻ WATERBESTENDIGE JAS EN REGENBROEK – Je weet maar nooit wanneer je onverwachts bescherming nodig hebt tegen wind en regen. Bereid je dus goed voor door een ademende, waterbestendige jas en regenbroek in te pakken.

◻ BASISLAGEN – Een dunne basislaag op de huid kan het beste gemaakt zijn van een ademend, vochtafvoerend materiaal. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een katoenen T-shirt voeren deze stoffen vocht weg van het lichaam – dit maakt het wandelen een stuk comfortabeler.

◻ FLEECE – Dit materiaal is ideaal om warm te blijven in de koele maanden en op bergtoppen. ’s Zomers geeft het de mogelijkheid om lagen uit te trekken wanneer er hard gewandeld wordt.

◻ LICHTE, COMFORTABELE BROEK – Zorg ervoor dat je een broek kiest met stretch, of met genoeg ruimte om vrij te bewegen. Spijkerstof is niet geschikt voor wandelingen door heuvelachtig gebied en is duurt lang om te drogen.

◻ VOCHTAFVOERENDE SOKKEN – Kies goed passende sokken die niet van katoen gemaakt zijn. Sokken die het vocht wegvoeren van de voeten werken goed tegen een zweterig gevoel. Ook verminderen deze sokken de kans op blaren en pijnlijke plekken.

◻ SCHOEISEL – We raden aan om comfortabele, waterbestendige en lichte “wandel- of bergschoenen mee te nemen. Let erop dat de schoenen een goede ondersteuning van de enkel bieden en dat het profiel grip geeft op rotsen, gras en modder. Denk eraan dat de paden in veel van onze regio’s nat en modderig kunnen worden. Onze tip: Zorg ervoor dat je nieuwe berg- of wandelschoenen altijd uitprobeert op een of twee lange wandelingen voordat je ze meeneemt op een wandelvakantie.

◻ RUGZAK (met waterbestendige hoes) – Om alle benodigdheden in op te bergen, inclusief extra lagen kleding, regenbroek en -jas, EHBO-kit, camera, lunch, tussendoortjes en drinken. Onderschat niet hoe belangrijk het is om gehydrateerd te blijven! Neem elke dag op zijn minst 1 tot 2 liter water mee per persoon, afhankelijk van het weer.

◻ WARME MUTS & HANDSCHOENEN – Essentieel, zelfs in de zomer, bij hoge hoogten en open vlakten.

◻ CONTANT GELD – Neem voldoende mee voor de duur van de tour/hike: toegang tot pinautomaten en de mogelijkheid om met creditcard te betalen, zijn mogelijk beperkt.

◻ EHBO-KIT & ISOLATIEDEKEN– Het is verstandig om een simpele EHBO-kit bij te hebben voor hulp bij schaafwonden, blaren en verstuikingen. Handig om mee te nemen zijn pleisters & wondzalfjes, steriele schoonmaakdoekjes, pijnstillers, een pincet (voor splinters en teken), verband, zinkoxide-tape of sporttape (voor blaren of verstuikingen) en een isolatiedeken van aluminiumfolie om warm – of koel – te blijven in het geval van een ongeluk.

◻ FLUITJE & ZAKLAMP – Voor het onwaarschijnlijke geval dat je een noodsignaal moet uitzenden (fluitje/zaklamp) of wanneer de wandeling langer duurt dan verwacht (zaklamp).

◻ MOBIELE TELEFOON – We raden iedereen aan om een mobiele telefoon aan te schaffen/mee te nemen. Dit stelt je in staat om contact op te nemen met de accommodaties en transfers van het pad, en eventueel om nooddiensten te bereiken in een geval van nood.

 • Bezoekers van andere Europese landen: De meeste Europese prepaid- en abonnementsklanten kunnen roaming gebruiken in het Verenigd Koninkrijk, maar informeer bij de provider voor de goedkoopste optie.
 • Bezoekers van buiten de EU (Verenigde Staten, Canada, etc.): Zorg ervoor dat je een GSM/UMTS-telefoon hebt die compatibel is voor Europese netwerken. Let er vooral op dat de telefoon beschikt over roaming of een geschikt buitenlandplan voor het land van bestemming. Als de GSM/UMTS-telefoon simlockvrij is, is het ook mogelijk om een Britse SIM-kaart te kopen en deze tijdens het verblijf te gebruiken. Een andere mogelijkheid is om een goedkope prepaid-telefoon aan te schaffen bij aankomst.
 • Deze zijn vaak al beschikbaar vanaf £15. Het beltegoed kan vervolgens met een creditcard worden bijgevuld.
 • Zorg ervoor dat je telefoon volledig is opgeladen voordat je begint aan een wandeltocht. Er zijn misschien plekken waarop er geen bereik is, maar over het algemeen dekt het mobiele signaal een groot gebied.

◻ REISADAPTER – In het Verenigd Koninkrijk gebruikt men stopcontact type G, met drie pinnen – het voltage is 230V.

 

EXTRA SUGGESTIES:

◻ ZONNEBRANDCRÈME, ZONNEBRIL EN (ZONNE)HOED (april tot september) – Laten we hopen dat deze van pas zullen komen!

◻ INSECTENSPRAY & KLAMBOE (alleen mei tot september) – Meest belangrijk voor Schotland maar ook goed om te hebben voor andere regio’s. Onze tip: Avon ‘Skin So Soft’ body lotion.

◻ CAMERA – Absoluut noodzakelijk om de adembenemende landschappen vast te leggen, wat weer helpt wanneer je tegen je vrienden en familie wilt opscheppen over de reis.

◻ WANDELSTOKKEN – Dit hulpmiddel vergroot balans en verlicht de druk op de knieën, met name op moeilijker terrein. Een paar is het beste, maar ook één stok kan al veel doen.

◻ GAMASCHEN – Door het bovenste deel van de schoenen en het onderste deel van de benen te bedekken, blijven je voeten en broek droog – zelfs in nat gras of moerassig terrein.

◻ OORDOPPEN – We weten hoe belangrijk het is om een goede nachtrust te hebben tussen het wandelen door. Het kan echter zo zijn dat er gasten in het gasthuis verblijven die andere plannen hebben voor hun nacht. En simpel paar oordopjes verzekert een diepe slaap en fijne dromen!

◻ KOMPAS – Een kompas (en de vaardigheid om ermee om te gaan) is een goed idee maar niet noodzakelijk voor onze Ierse tours.

Tijdens Uw Wandelreis

Wanneer is mijn kamer beschikbaar?

Uw kamer is elke dag uiterlijk om 4 uur ’s middags beschikbaar, soms eerder

Hoe laat zal mijn bagage arriveren?

Uw bagage komt iedere dag voor 4 uur ‘s middags aan

Wat voor soort ontbijt is beschikbaar?

Zowel continentaal ontbijt als warm ontbijt is iedere ochtend beschikbaar

Waar kan ik een lunchpakket halen? Kan ik dit ook langs de route kopen?

Lunchpakketjes moeten elke ochtend, voordat u met de wandeling begint, gekocht worden, aangezien u hoogstwaarschijnlijk gedurende dag geen winkels of cafés zult tegenkomen.

Waar kan een avondmaaltijd halen?

Over het algemeen kunt u een avondmaaltijd kopen in één van de plaatselijke restaurants, cafés of pubs dichtbij uw accommodatie. Als er geen restaurants/cafés/pubs in de buurt zijn, dan kunt een avondmaaltijd bij uw gastheer/gastvrouw kopen.

Zijn er droogvoorzieningen beschikbaar bij mijn accommodatie?

Het merendeel van uw gastvrouwen en -heren kunnen u helpen bij het drogen van uw wandelspullen.

Wat is het verschil tussen kilometers en mijlen?

1 kilometer = 0.621371192 mijl
1 mijl = 1.609344 kilometer

Hoe ga ik om met dieren die ik tijdens mijn wandeling tegenkom?

In Wales zijn veel wandelpaden gelegen op privé terrein. Dit betekent dat boeren vaak hun vee in dezelfde velden laten grazen. Sommig vee kan best intimiderend zijn en zelf af en toe naar u toe lopen.Maar maakt u zich geen zorgen. U zult er al snel achterkomen dat deze dieren juist erg timide zijn. Blijf gewoon normaal doorwandelen (niet rennen) en u zult geen problemen hebben.

Hieronder hebben we een aantal tips opgesomd hoe u problemen met vee op uw wandeling kunt voorkomen:
– Wandel, indien mogelijk, niet tussen de koeien en hun kalveren
– Loop om de kudde heen, niet door de kudde
– Kalveren en jonge stieren zijn erg nieuwsgierig en kunnen naar u toelopen. Geen zorgen, spring en schreeuw, en ze zullen weer wegrennen.

Zal ik bereik op mijn mobiele telefoon hebben?

De meeste gebieden hebben mobiele telefoon bereik, zelfs op de wandelroutes. Echter, het kan zijn dat u door een aantal afgelegen gebieden wandelt, waar bereik of beperkt is, of zelfs helemaal niet beschikbaar is.

Heeft onze accommodatie Wi-Fi verbinding?

Ja, in de meeste Bed and Breakfast is Wi-Fi is beschikbaar.

Zijn de paden duidelijk aangegeven?

Ja, de meeste routes zijn erg duidelijk aangegeven met een wegwijzer bij iedere afslag.

Klimaat

Wales is aan drie kanten omgeven door de zee en ervaart een zeeklimaat. Het kan soms behoorlijk winderig worden, maar de kusten zijn over het algemeen milder, terwijl de binnenlanden de neiging hebben om een ​​beetje kouder te worden. Over het algemeen zijn de temperaturen vrij mild, maar het kan relatief warm zijn tijdens de zomermaanden. De warmste maanden zijn juni, juli en augustus.
Neerslag kan het hele jaar door worden verwacht en het weer in Wales kan behoorlijk veranderlijk zijn, zelfs over de ruimte van één dag. De droogste maanden zijn april mei en juni.

Weather Wales