Kies uw Wandelreis

We bieden verschillende wandelniveaus, afhankelijk van de balans tussen fysieke uitdaging en comfortniveau die je nodig hebt

Rustige Wandelreizen

Onze rustige wandelreizen zijn ontworpen met de parttime wandelaar in gedachten.

Bedoeld voor mensen voor wie het nemen van foto’s, het ontmoeten van de plaatselijke bevolking en het genieten van een lange lunch net zo belangrijk zijn als de wandeling zelf.

Gemiddelde Wandelafstand: 14km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 4-6 uur per dag

5-Dagen / 4-Nachten Rustig Lewes - Eastbourne vanaf £569 per persoon Bekijk Reisplan
6-Dagen / 5-Nachten Rustig Pyecombe - Eastbourne vanaf £679 per persoon Bekijk Reisplan
7-Dagen / 6-Nachten Rustig Bramber - Eastbourne vanaf £799 per persoon Bekijk Reisplan
8-Dagen / 7-Nachten Rustig Amberley - Eastbourne vanaf £899 per persoon Bekijk Reisplan

Gemiddelde Wandelreizen

Onze Gemiddelde wandelreizen zijn geschikt voor mensen die gewend zijn aan regelmatige lichaamsbeweging.

Wandelaars zullen de mogelijkheid om elke dag voldoende afstand af te leggen, zonder daarbij over hun grenzen te gaan, waarderen.

Kijk uit voor het 👣 symbool: Deze reisplannen omvatten de gehele South Downs Way route van Winchester tot Eastbourne

Gemiddelde Wandelafstand: 19km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 5-7 uur per dag

4-Dagen / 3-Nachten Gemiddeld Kingston-near-Lewes - Eastbourne vanaf £449 per persoon Bekijk Reisplan
5-Dagen / 4-Nachten Gemiddeld Pyecombe - Eastbourne vanaf £569 per persoon Bekijk Reisplan
6-Dagen / 5-Nachten Gemmiddeld Steyning - Eastbourne vanaf £679 per persoon Bekijk Reisplan
7-Dagen / 6-Nachten Gemiddeld Amberley - Eastbourne vanaf £799 per persoon Bekijk Reisplan
8-Dagen / 7-Nachten Gemiddeld Cocking - Eastbourne vanaf £899 per persoon Bekijk Reisplan
11-Dagen / 10-Nachten Gemiddeld 👣 Winchester - Eastbourne vanaf £1209 per persoon Bekijk Reisplan

Uitdagende Wandelreizen

Het type wandelaar dat vroeg in de ochtend start en niet stopt totdat het eindpunt is bereikt?

Zo ja, dan zijn onze Uitdagende Wandelreizen heel geschikt voor u.

Kijk uit voor het 👣 symbool: Deze reisplannen omvatten de gehele South Downs Way route van Winchester tot Eastbourne.

Gemiddelde Wandelafstand: 24km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 6-8 uur per dag

9-Dagen / 8-Nachten Uitdagend 👣 Winchester - Eastbourne vanaf £999 per persoon Bekijk Reisplan

Het Pad

Route

Onze volledige South Downs Way-tours beginnen in de historische stad Winchester, vinden hun weg naar de lage uitlopers van de Downs en passeren Cheesefoot Head. Hier sprak Eisenhower de geallieerde troepen toe vóór de D-Day-landingen in 1944. De route leidt vervolgens naar Beacon Hill, een natuurreservaat hoog boven het dorp Exton, met verreikende uitzichten op de Solent en het eiland Wight.

Vanuit Exton bezoekt het pad Old Winchester Hill, met zijn ijzertijdvestigingen en een verrassende wijngaard. Stop voor een korte pauze bij de vliegvisbasis in Meon Springs of het leuke café in het Sustainability Center voordat de route naar Butser Hill klimt. Met slechts 270 meter is dit het hoogste punt op de hele South Downs Way. Bospaden leiden wandelaars door de bossen van het Queen Elizabeth Country Park naar het kleine dorpje Buriton.

Na wat glooiend landbouwgrond klimt het pad omhoog en loopt het over de lage krijtheuvels van de South Downs. De route volgt nu de geleidelijk bochten van de Downs langs de noordrand met vaak prachtige uitzichten op de landschappen en dorpen in het noorden. De South Downs Way passeert Cocking en leidt vervolgens door een bosgebied, gevolgd door een meer open landschap. De route volgt kort de oude Romeinse weg van Stane Street in de buurt van Bignor Roman Villa alvorens af te dalen naar de rivier de Arun en het mooie dorpje Amberley.

Het pad loopt meestal langs de top van de Downs naar het beroemde Chanctonbury Ring heuvelfort en gaat dan zuidwaarts rond de steden Steyning en Bramber, steekt de rivier de Adur over en herwint vervolgens de hoogte van de Downs. Uitzichtpunten bieden vaak een spectaculair uitzicht van 360 graden en de indrukwekkende droge vallei van Devil’s Dyke, in de buurt van Pyecombe, is een ander hoogtepunt van de route. Het pad passeert Jack en Jill, de twee windmolens in Clayton en dan het hoogste punt van de South Downs in Sussex bij Ditchling Beacon (248m) voordat het naar het zuiden draait om de lijn van de Downs langs de historische stad Lewes te volgen.

De route passeert nu Rodmell, waar Virginia Woolf woonde, en steekt dan de Ouserivier over. De lijn van de Downs leidt wandelaars vervolgens naar het charmante, oude dorp Alfriston. Een wandeling langs de rivier en dan een wandeling door een oud bos leiden naar de oude meanders van de Cuckmere-rivier voordat de route omhoog klimt om het  kanaal te ontmoeten bij de witte krijtrotsen van de Seven Sisters. Het pad volgt de kliffen naar het spectaculaire Beachy Head en verder naar de Victoriaanse badplaats Eastbourne.

Waarom de route van west naar oost lopen?

Al onze South Downs Way wandelvakanties volgen het pad van west naar oost en al onze reizen eindigen in Eastbourne, aan de kust. Hier zijn drie redenen voor: één is dat de wind meestal achter u zal zijn, in plaats van in het gezicht. Ten tweede houden we er altijd van om een ​​wandeling aan zee af te maken. Maar het belangrijkste is dat alhoewel het platteland van Hampshire erg aantrekkelijk is, de witte krijtrotsen op Beachy Head echt spectaculair zijn! We willen ervoor zorgen dat elke wandelaar die een South Downs Way-tour met ons boekt, ze te zien krijgt.

Wandelaars, fietsers en paarden

Het is de moeite waard eraan te denken dat de South Downs Way een openbaar ruiterpad is, open voor wandelaars, fietsers en ruiters. Met uitzondering van twee kortere stukken en de wandeling van Alfriston naar Eastbourne, delen wandelaars de route met mountainbikers en ruiters. Op sommige dagen ontmoet je misschien meer fietsers dan wandelaars (omdat ze je eerder zullen inhalen), maar er is altijd voldoende ruimte voor iedereen en wandelaars en fietsers delen het parcours met wederzijds respect en vriendelijkheid.

Terreinoverzicht

De South Downs Way wordt beschouwd als een van de gemakkelijkste nationale wandelroutesroutes en er wordt gezegd dat iedereen die redelijk fit is, het parcours kan voltooien. Er is echter een beetje ‘op en neer’ op elk deel van de route, aangezien het pad de golvingen van de glooiende heuvels volgt en het in en uit de riviervalleien klimt. Wandelaars moeten ook hun weg vinden naar en van hun accommodaties aan de voet van de Downs.

Maar de heuvels zijn zelden hoger dan 200 m (650 ft) en veel van de dagelijkse beklimming is verspreid over de dag. Er zijn geen significante steile beklimmingen en slechts een handvol iets steilere afdalingen die je misschien een beetje zouden zien joggen, als je niet oppast. De totale stijging over de hele route is ongeveer 4.200 meter.

Gedurende bijna de hele wandeling volgt het pad goede paden, sporen en open grasland, geschikt voor wandelen en mountainbikes. Wandelen langs een krijtrug betekent in de regel dat veel van het pad goed afloopt en snel uitdroogt, d.w.z. het oppervlak is het hele jaar door goed met weinig natte of modderige delen na regen. Maar op een paar plaatsen zijn de kalksporen geërodeerd zodat de vuurstenen, die in het krijt zijn ingebed, door het oppervlak breken waar u op loopt. Dit kan zwaar voor de voeten zijn en we raden schoenen of wandelschoenen met goede zolen aan om op die oppervlakken te lopen. Wandelstokken kunnen hier ook helpen, evenals met de ups en downs, omdat ze een deel van het gewicht van de voeten overnemen.

De South Downs Way loopt door een gevarieerd landschap van beschermde habitats, waaronder internationaal belangrijke kalkrivieren, internationaal zeldzame plant-en diersoorten, rijke kalkgraslanden en prachtig oud bos. De route loopt door of in de buurt van vijf nationale natuurreservaten en tientallen locaties van speciaal wetenschappelijk belang waar u kunt genieten van prachtige dieren in het wild in de directe omgeving.

De verhoogde positie voor het grootste deel van het parcours zorgt ervoor dat je regelmatig wordt beloond met een adembenemend uitzicht over het Kanaal en het eiland Wight in het zuiden en over de beboste Weald tussen de North en South Downs in het noorden. Houd er rekening mee dat deze blootgestelde positie ook betekent dat het pad, met name ten oosten van Amberley, vaak zeer weinig beschutting biedt tegen zon, wind of regen.

Hoogteprofiel

South Downs Way Elevation Profile

 

Terrein in Etappes

Winchester – Exton: Goede paden en sporen door landbouwgrond, weiden en kleine stukjes bos. Soms lopen op weg en geasfalteerde paden.

Exton – Buriton: Paden en sporen door landbouwgrond, weiden en langere stukken bos. Soms mogelijk een modderig gedeelte, na regen, tot Meon Springs, daarna beter ondervoet. Sommige steilere maar korte beklimmingen. Soms lopen op wegen en geasfalteerde paden.

Buriton – Cocking: Paden en een gedeelte langs een landweg om te beginnen; dan sporen, een voetpad over Harting Down en meestal betere paden door bossen en velden. Enkele kortere en niet moeilijke beklimmingen en een paar mogelijk modderige gedeeltes, na regen.

Cocking – Amberley: Sporen en voetpaden, sommige mogelijk modderige gedeeltes, na regen. Twee gemakkelijke beklimmingen bij de start en bij Upwaltham.

Amberley – Steyning/Bramber: Overal goede sporen en voetpaden, enkele ruige stukken. Twee gemakkelijke beklimmingen: aan het begin en nabij Washington. Weinig beschutting (d.w.z. bomen, gebouwen, enz.) langs de route.

Steyning/Bramber – Pyecombe: Goede paden en voetpaden, enkele ruige stukken. Twee steile maar korte beklimmingen: bij de start en bij Saddlescombe.

Pyecombe – Kingston-near-Lewes: Goed gemarkeerde paden en sporen langs de top van de Downs. Twee langere, maar gemakkelijke beklimmingen: aan het begin en vóór Kingston. Een afdaling op een ruig pad naar Kingston.

Kingston-near-Lewes – Alfriston: Goed gemarkeerde sporen en paden langs de top van de Downs. Twee steilere beklimmingen: aan het begin en na Southease.

Alfriston – Eastbourne: Rivier- en bospaden en sporen gevolgd door een voetpad langs de top van Seven Sisters en Beachy Head naar Eastbourne. Veelvoudige kortere beklimmingen langs de Seven Sisters en één langere klim naar Beachy Head zorgen voor een aanzienlijke totale klim. Sommige secties kunnen een beetje modderig zijn in tijden van regen.

Prijzen/Inbegrepen

Tour lengte Prijs Per Persoon ( £ ) Eenpersoonstoeslag ( £ ) :¹
4 dagen / 3 nachten 449 220 BOEK NU
5 dagen / 4 nachten 569 330 BOEK NU
6 dagen / 5 nachten 679 400 BOEK NU
7 dagen / 6 nachten 799 500 BOEK NU
8 dagen / 7 nachten 899 550 BOEK NU
9 dagen / 8 nachten 999 640 BOEK NU
11 dagen / 10 nachten 1209 790 BOEK NU
¹Een eenpersoonstoeslag is een toeslag voor wandelaars die een eenpersoonskamer willen boeken. De totale tourprijs per persoon die een eenpersoonskamer aanvraagt, is de prijs per persoon plus de eenpersoonstoeslag.

What is bij de prijs inbegrepen?

 • Verblijf in vriendelijke, familie gerunde gasthuizen
 • Ontspan in een comfortabele en-suite slaapkamer*
 • Een stevig ontbijt geeft u energie voor de hele dag
 • Bagage? Geen zorgen, wij vervoeren het voor u!
 • Gedetailleerde routebeschrijvingen, kaarten en GPS-tracks zorgen ervoor dat u nooit verdwaalt
 • Routebeschrijvingengeschreven en bijgewerkt door het Hillwalk Tours-team
 • Alternatieve/aanvullende route-opties op basis van lokale kennis
 • Onze waterdichte kaartenhoes houdt uw kaarten en documenten droog
 • Als u contact met ons wilt opnemen, staan we 24/7 voor u klaar
 • Tips van insiders voor de beste plekken om te eten en drinken**
 • Verken de lokale geschiedenis en cultuur met onze fascinerende gids
 • Ontdek de interessantste attracties op de route
 • Reisinformatie nodig? Wij helpen u graag

* Tenzij reeds volgeboekt, in welk geval we zullen proberen een privé badkamer vast te leggen

** U heeft elke dag de mogelijkheid picknicklunches en avondmaaltijden te kopen. Als u in een afgelegen locatie verblijft, dan kan uw gastheer of -vrouw dit meestal op verzoek voor u verzorgen.

Let op:

Af en toe rekenen we extra toeslagen op de South Downs Way voor tours die in het hoogseizoen beginnen. Dit is te wijten aan de hogere kosten die gemoeid zijn met het boeken van onze upgrade-optie of in gevallen waarin onze normale accommodatie leveranciers geen beschikbaarheid hebben, en een alternatieve, duurdere leverancier wordt gezocht met uw goedkeuring.

Opmerking over Transfers: Vanwege de populariteit van de South Downs en de afgelegen ligging van sommige delen van het pad, zijn transfers naar en vanaf het pad vereist, net als mogelijk meerdere overnachtingen in sommige accommodatie locaties. Standaard transfers staan ​​vermeld op onze reisplanpagina’s, maar er kunnen er meer nodig zijn om uw tour te boeken. De kosten van alle transfers zijn in de prijs ingebouwd, maar voor groepen van 4 wandelaars of meer kunnen extra transfers nodig zijn, waarvoor een kleine toeslag kan gelden.

Opmerking over accommodatie: Driepersoonskamers (drie eenpersoonsbedden) en familiekamers (een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed) zijn niet beschikbaar in veel accommodaties op de South Downs Way. Als alternatief kunnen we proberen om twee aparte kamers te boeken die mogelijk een toeslag in rekening brengen.

Extra Dagen/Activiteiten

Gun uw vermoeide benen wat rust en verken enkele van de attracties langs de South Downs!

Winchester: Ontdek meer dan 2000 jaar geschiedenis in de oude hoofdstad van Engeland. Sta versteld van Europa’s langste middeleeuwse kathedraal en bezoek het kasteel van Wolvesey Castle en de Grote Zaal van het kasteel van Winchester, waar u de Ronde Tafel van koning Arthur kunt zien.

Amberley / Arundel: Het charmante, kleine dorpje Amberley met zijn vuurstenen huisjes met rieten dak en middeleeuws kasteel (nu een hotel) is perfect gelegen voor een tussenstop. Vlakbij liggen het internationaal bekende natuurreservaat Wild Brooks en de Romeinse villa Bignor. In het historische stadje Arundel, op slechts 5 minuten met de trein van Amberley, bevindt zich het indrukwekkende en perfect bewaard gebleven kasteel van Arundel, waar de hertog van Norfolk woont.

Lewes: Er is veel te ontdekken in deze aantrekkelijke, historische stad – van een van de oudste Normandische kastelen in Engeland tot de vele prachtige boekhandels en het Anne of Cleves House, dat Henry VIII aan zijn vierde vrouw gaf.

Eastbourne: Deze Victoriaanse badplaats heeft het record als de zonnigste stad van Groot-Brittannië. Op warme dagen nodigen de stranden u uit om te ontspannen en uw voeten in het water te dompelen na uw wandeling, terwijl de elegante kust en de beroemde pier u inviteren voor een ontspannen wandeling.

Boek Extra Dagen

 1. Kies WAAR u wilt verblijven.
 2. Beslis HOEVEEL NACHTEN u nodig heeft.
 3. Ga naar het  BOEKINGSFORMULIER en vul de ‘Extra Nachten/Andere Verzoeken’ sectie in.

De kosten voor een extra nacht op al onze South Downs Way wandelreizen zijn vanaf £ 70 per persoon per nacht of vanaf  £ 90 voor individuele wandelaars met eigen privékamer. 

Let op: Als u extra nachten boekt op een locatie die niet langs de route van uw tour ligt, moet u uw eigen arrangementen treffen om uw bagage naar deze locatie over te zetten. 

Uw Accommodatie

Een verblijf in de beste B&B’s gedurende uw tijd in Engeland kan van een “goede” wandelreis een “geweldige” reis maken.

Daarom hebben we iedere B&B, pension of hotel waar u zult verblijven persoonlijk gecheckt.

Als fervente wandelaars, weten we dat u een plek wilt waar u ’s avonds heerlijk kunt ontspannen.

Een plek waar een warme glimlach van uw gastheer/gastvrouw u direct, zodra u binnenkomt, welkom doet voelen.

Het is fijn om te weten dat wanneer uw wandeluitrusting nat wordt, dat u het kunt drogen of, als u het vraagt, het zelfs mogelijk van u wordt afgenomen en de volgende ochtend heerlijk droog weer wordt teruggegeven.

Comfortabele bedden, en-suite badkamers, een interessant ontbijtmenu – dit zijn allemaal dingen waar wij van houden, dus vertrouw erop dat we ons best doen om u dezelfde ervaring te bieden.

Als u een extra nacht in één van de locaties wilt verblijven, laat ons dit gewoon even weten.

Let op:

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van accommodatie langs de ‘South Downs Way’ zijn wij soms genoodzaakt om u voor meer dan één nacht in dezelfde locatie onder te brengen. U zult dan door de eigenaar van de B&B of door een lokaal taxibedrijf van en naar het pad worden gebracht. De kosten van deze transfers zitten bij de prijs inbegrepen. De wijziging zal geen invloed hebben op het reisschema.

In het algemeen proberen we accommodaties te boeken die zo dicht mogelijk bij de plaatselijke voorzieningen zijn. Als u op een afgelegen locatie verblijft (waar toegang tot lokale pubs en restaurants niet haalbaar is), zal de eigenaar van de B & B waarin u verblijft ervoor zorgen dat u goed te eten krijgt.

Reisinformatie

Reizen naar en van uw South Downs Way wandelreis is makkelijk… als u weet hoe!

In uw wandelreispakket ontvangt u alle informatie over openbaarvervoer die u nodig heeft om uw reis zo makkelijk als mogelijk te maken.

In de tussentijd, als u van te voren zelf al wat wilt plannen, zijn hier onze tips:

Vertrek vanuit Eastbourne na uw wandelreis:

Maak gebruik van de bus- of treindienst naar London, Gatwick of Southampton

Reist u met de auto?

Als je jouw auto voor de duur van de rondreis bij de eerste of laatste accommodatie van de rondreis wilt laten staan, dan kun je voor aanvang van de rondreis rechtstreeks contact opnemen met de accommodatie-eigenaren om te controleren of dit mogelijk is. Wij zullen de contactgegevens van de accommodatie doorgeven.

Veelgestelde Vragen

Over onze Ierland wandelvakanties

Wat is een individuele wandelvakantie?

Een individuele wandelvakantie geeft u de vrijheid om op eigen tempo van het Ierse landschap te genieten. U wandelt zonder een gids. We zullen u voorzien met alles dat u nodig heeft om de wandeling alleen of met goede vrienden met succes te voltooien. Wij plannen uw route, vervoeren uw bagage en tonen u alle plaatsen die een bezoek waard zijn. Maar u besluit zelf of u liever ’s ochtends een uurtje langer in bed blijft!

Biedt u ook wandelvakanties met gids aan?

Wandelvakanties met gids zijn niet beschikbaar bij Hillwalk Tours.

Wanneer kunnen we onze Hillwalk Tours wandelvakantie beginnen?

Over het algemeen kunnen onze wandelreizen plaatsvinden tussen maart en oktober, maar er zijn enkele uitzonderingen. Informatie over de mogelijke start- en einddatums van tours vindt u op de individuele tour paginas.

Betekent een 7-daagse reis 7 dagen wandelen?

Op onze 7-daagse reizen zult u 5 dagen wandelen. De eerste en de laatste dagen van al onze wandeltochten zijn reisdagen naar/uit de stad waar uw wandeling zal beginnen/eindigen. Als u 7 dagen wilt wandelen, kies dan voor één van onze 9-daagse reizen.

Betekent een 7-daagse reis 7 nachten accommodatie?

Op onze 7-daagse reizen worden 6 nachten accommodatie aangeboden – de eerste 6 nachten van uw wandelvakantie. Uw reis eindigt op dag zeven, zodra u bij de laatste B & B uitcheckt.

Wat is de eenpersoonstoeslag?

De eenpersoonstoeslag is een toeslag voor wandelaars die een eenpersoonskamer willen. De totale tourprijs per persoon die een eenpersoonskamer aanvraagt, is de prijs per persoon plus de eenpersoons toeslag. De toeslag dekt de extra kosten in verband met het accommoderen van een persoon in hun eigen kamer.

Mogen we onze hond meenemen?

Het is niet mogelijk een hond op een Hillwalk Tours wandelvakantie mee te nemen. Helaas zijn huisdieren bij de meeste van onze accommodaties niet toegestaan.

Kunnen we in afwachting van onze reis bus-/treinkaartjes kopen?

Ja, bus- en treinkaartjes kunnen online voorafgaand aan uw reis gekocht worden. Specifieke vervoersinformatie is beschikbaar op de reispagina’s over elk wandelgebied.

Indien we met de auto komen, waar kunnen we tijdens onze wandelvakantie parkeren?

Als je jouw auto voor de duur van de rondreis bij de eerste of laatste accommodatie van de rondreis wilt laten staan, dan kun je voor aanvang van de rondreis rechtstreeks contact opnemen met de accommodatie-eigenaren om te controleren of dit mogelijk is. Wij zullen de contactgegevens van de accommodatie doorgeven.

Over bagagevervoer en accommodatie

Moeten we onze eigen bagage tijdens de wandeltocht dragen?

Nee, op al onze Ierland wandelreizen wordt uw bagage iedere dag tijdens uw wandeling naar uw volgende accommodatie gebracht. De bagage zal voor 4 uur ’s middags arriveren. Het maximale gewicht toegestaan voor deze dienst is 15 kg per persoon.

In wat voor soort accommodatie zullen we verblijven?

U verblijft tijdens uw wandelvakantie in traditionele Ierse Bed & Breakfasts (B&B’s). Om zeker van uw comfort te zijn, is elke B & B waarin u verblijft persoonlijk door een lid van het Hillwalk Tours team bezocht. U kunt een warm welkom, eigen badkamer en iedere ochtend een stevig ontbijt verwachten. Voor meer informatie over de accommodatie waar u verblijft, zie het tabblad Accommodatie voor elk van onze tourregio’s.

Kunnen we voor vertrek een lijst met al onze accommodaties krijgen?

Ja, gewoonlijk sturen we een maand voor de startdatum van uw reis uw wandelpakketje (inclusief de details van verblijf) naar uw thuisadres. Dit kan op verzoek eerder naar u toegestuurd worden.

Zal onze B & B dichtbij een stad/dorp zijn?

In het algemeen proberen we accommodaties te boeken die zo dicht mogelijk bij de plaatselijke voorzieningen gelegen zijn. Als u op een afgelegen locatie verblijft (waar toegang tot plaatselijke pubs en restaurants niet haalbaar is), zal de eigenaar van de B & B waarin u verblijft voor een goede maaltijd zorgdragen.

Houd er alstublieft rekening mee dat wij, naar aanleiding van de beschikbaarheid van de B&Bs, soms genoodzaakt zijn om een B&B the boeken in andere aangrenzende plaatsen. Wij regelen het vervoer van en naar de wandelroute. Op de meeste locaties zal dit geen probleem zijn, echter op sommige locaties kan de beschikbaarheid voor problemen zorgen. Voor meer informatie, kunt u gerust contact opnemen met diegene die uw tour aan het boeken is.

Wat is het verschil tussen een ‘twin’ en een ‘double’ kamer?

Een ‘twin’ kamer is een kamer voor twee personen met twee losse bedden. Een ‘double’ kamer heeft één groot bed (voor twee personen).

Over uw wandelpakket

Wat is in mijn wandelpakket inbegrepen?

– Routebeschrijving (persoonlijk voorbereid door een lid van het Hillwalk Tours team, dat elke stap van de tour heeft gelopen)
– Gedetailleerde wandelkaart(en)
– Waterdichte kaarthouder
– Een voorkijkje waar u zult verblijven
– Onze tips voor de meest interessante bezienswaardigheden op uw route
– Een kijkje in de fascinerende plaatselijke geschiedenis
– Een gids voor de beste lokaties voor eten en drinken
– Informatie over bergveiligheid, contactgegevens in geval van nood & de landcode

Verstrekt u GPS coördinaten?

U vindt GPS-coördinaten voor alle overnachtingen op uw tour in uw persoonlijke reisschema, dat u ontvangt na het boeken. GPS-tracks voor uw wandelroute worden ook verstrekt en kunnen worden gedownload. Hoewel we er redelijk zeker van zijn dat de tracks correct en up-to-date zijn, raden we aan dat ze niet worden gebruikt als het enige hulpmiddel voor navigatie. De belangrijkste navigatiemiddelen blijven altijd de markeringen langs het parcours, onze routebeschrijvingen en de kaarten die we in het wandelpakket verstrekken.

Hoeveel wandel pakketten krijgen wij?

U krijgt één wandel pakket per vier persoon. Dus,voor een groep van 1-4 persoon wordt één wandel pakket verstuurd, voor een groep van 5-8 persoon worden twee wandel pakketen verstuurd enz.

In welke taal is mijn wandel pakket beschikbaar?

Houd er alstublieft rekening mee dat alle informatie in onze Walking Packs, in het Engels zal zijn.

Over conditieniveaus

Hoe goed moet onze conditie zijn om op een wandelvakantie te gaan?

We zijn van mening dat iedereen van de schoonheid van het Ierse landschap moet kunnen genieten. Met dit in gedachten hebben we onze wandelreizen voor alle conditieniveaus ontworpen. Onze niveaus ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ en ‘Uitdagend’ voor wandelingen in alle regio’s stellen u in staat te beslissen hoe ver u elke dag wilt lopen. Dus, of u nu een beginnende wandelaar of een ervaren hiker bent, wij hebben de reis die bij u past.

Wat is het verschil tussen Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandelreizen?

Het verschil tussen deze reizen zit hem in de afstand die u elke dag loopt:

 • Rustige reizen dekken een gemiddelde afstand van 12-16 km (7.5 – 10 mijl) per dag
 • Gemiddelde reizen dekken een gemiddelde van 18-22 km (11 – 14 mijl) per dag
 • Uitdagende reizen een gemiddelde van 24-28 km (15-18 mijl) per dag

Voor een gedetailleerd overzicht van hoe we onze wandeltochten beoordelen, zie het groene tabblad ‘Wandeltocht Niveaus’ bovenaan het gedeelte met de veelgestelde vragen.

Kunnen we een rustdag nemen?

Ja, we regelen met plezier een aanvullende nacht voor u, waar u maar wilt. Suggesties voor interessante plaatsen voor een rustdag zijn beschikbaar op de reispagina’s over iedere wandelregio.

Over geld, vluchten en verzekeringen

Zijn bankmachines/creditcard faciliteiten op de route beschikbaar?

Backmachines zijn in de meeste steden langs de route beschikbaar. Creditcards worden door de meeste bars en restaurants geaccepteerd. Echter, we bevelen aan dat u voor de zekerheid ook een redelijk bedrag aan contant geld meeneemt.

Maken ze in Ierland gebruik van de Euro?

De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro (€). De munteenheid in Noord Ierland is het Pond Sterling (£). Daarom, als u een Antrim wandelvakantie boekt, heeft u Ponden nodig en voor al onze andere regio’s, heeft u Euro’s nodig.

Zijn vluchten en vervoer naar de start van de wandeltocht inbegrepen?

Vluchten en vervoer naar het begin van de wandeltocht zijn niet in onze prijzen inbegrepen. Echter, we bieden wel gedetailleerde reisbeschrijvingen op onze reispagina’s aan die u helpen te beslissen hoe u het beste met het openbaar vervoer bij het startpunt kunt komen. Voor meer informatie zie het tabblad Reisinformatie voor elk van onze tourregio’s.

Moet ik een verzekering aanschaffen?

Hillwalk Tours raadt u sterk aan voorafgaand aan uw reis voor voldoende verzekeringsdekking te zorgen.

Wandeltocht Niveaus

Welke Ierland Wandeltocht Moet U Kiezen?

Het kiezen van de juiste wandel tocht kan moeilijk zijn. Het is belangrijk om de balans van fysieke uitdaging en het comfort niveau dat u nodig heeft te overwegen. Om het u de beslissing wat makkelijker te maken, hebben wij een menu van Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandeltochten opgesteld.

Voordat we het verschil tussen de diverse niveaus uitleggen, is het belangrijk op te merken dat elke wandeltocht binnen een bepaalde regio dezelfde officiële wandelroute volgt. Bijvoorbeeld, als u in Kerry gaat wandelen, maakt het niet uit of u een ‘Rustige of een ‘Uitdagende’ tocht kiest – u wandelt langs het officiële ‘Kerry Way’ pad. Om deze wandelroute toegangkelijk te maken voor alle wandelaars, hebben wij ofwel 1) de minder veeleisende secties van de route uitgezocht, of 2) de gemiddelde dagelijkse wandeling tussen de accommodaties verkort.

 1. Dezelfde route, gemakkelijker secties: In Kerry, zijn onze ‘Rustige’ wandeltochten beperkt tot de minder veeleisende secties van de Kerry Way, terwijl onze ‘Uitdagende’ wandeltochten de gehele route omvatten, inclusief de moeilijkste secties.
 2. Dezelfe Route, Kortere Afstanden: In Wicklow kunt u de gehele route lopen op een 7-Daagse Uitdagende wandeltocht of een 10-Daagse Rustige wandeltocht. Echter, terwijl u voor de Uitdagende tocht een vlot tempo moet houden van 27 km (17 mijl) per dag, geeft de Rustige tocht een iets meer ontspannen tempo van een gemiddelde 16 km (10 mijl) per dag.

Hieronder vindt u een algemeen overzicht van elke moeilijkheidsgraad. Merk op dat de cijfers voor de ‘Gemiddelde Dagelijkse Wandeling’ en ‘Wandeltijd’ kunnen verschillen tussen de regio’s. Slechte weeromstandigheden kunnen de gemiddelde wandeltijd, die is gebaseerd op een persoon van normale fitness lopende met een gematigde snelheid van ongeveer 4 km/u, beïnvloeden. De wandel tijd houdt rekening met het terrein, maar niet met de benodigde tijd voor pauzes, fotos enz.

Voor meer details over de dagelijkse aftstanden, het niveau van de klim en het terrein dat het wandelpad doorkruist, verwijzen wij u naar de reisroute pagina van elke individuele wandeltocht.

Rustige

12-18km 3-6 uur
Onze Rustige wandelreizen zijn ontworpen met de parttime wandelaar in gedachten. Terwijl u toch een aantal beklimmingen kunt verwachten, bieden deze wandeltochten de kortste dagelijkse wandelingen, wat dus ook minder omhoog- en omlaag klimmen betekent. Dit geeft u ruim de tijd om van het landschap en de vergezichten te genieten, foto’s te maken, een lange lunch pauze te nemen en, indien nodig, de meer lastige delen van de wandeling te ondernemen.

Gemiddelde

16-23km 4-7 uur
Onze Gemiddelde wandelreizen zijn geschikt voor mensen die gewend zijn aan regelmatige lichaamsbeweging. Ze bieden langere, maar toch haalbare dagelijkse wandelingen en geven u wat meer van een uitdaging zonder verder te gaan dan uw persoonlijke limieten. Er zijn meer beklimmingen per dag, maar hardere dagen worden in het algemeen gevolgd door rustigere dagen. U zult natuurlijk ook nog tijd hebben voor een ontspannen lunch pauze en om foto’s te nemen.

Uitdagende

22-30km 5-9 uur
Onze Uitdagende wandelreizen zijn ontworpen voor de ervaren wandelaar en wandelaars die van een goede uitdaging houden. Ze bieden u de langste dagelijkse wandelingen met de hoogste beklimmingen aan en zullen uw uithoudingsvermogen testen door u vaak de hele dag te laten lopen. Zoals met al onze wandeltochten staat u natuurlijk een warme douche en de beste lokale gastvrijheid te wachten aan het einde van uw dagelijkse wandeling, zodat u elke avond lekker kunt ontspannen en uw batterijen opniew kunt opladen.

Hoe Boeken

Hoe boek ik mijn wandelvakantie?

1. Selecteer simpelweg het wandelgebied in Ierland dat uw voorkeur heeft

2. Kies het type wandelreis dat u wilt nemen: ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ of ‘Uitdagend’

3. Vervolgens, besluit hoeveel dagen u op reis wilt zijn

4. Klik op de ‘Boek Nu’ knop, rechtsboven op onze webpagina

5. Vul tenslotte ons boekingsformulier in en maak een aanbetaling van €100 per persoon

Wat gebeurt er nadat ik heb geboekt?

1. Als u betaald hebt met een creditcard ontvangt u binnen 24 uur een e-mail met een bevestiging van het boekingsformulier en de betaling. In deze e-mail zult u worden gevraagd de gegevens te bevestigen.

Wanneer u betaalt via een overschrijving, kan het een aantal dagen duren voordat de betaling ons heeft bereikt. In dit geval ontvangt u een bevestigingse-mail met het verzoek uw gegevens te bevestigen zodra wij de betaling aan uw boekingsformulier hebben gekoppeld. Het zou kunnen dat u een automatische e-mail ontvangt met het bericht dat uw boekingsformulier is ontvangen, maar dat er geen betaling is binnengekomen – u kan dit bericht dan negeren.

2. Zodra uw bevestiging is ontvangen, beginnen wij met het maken van de boekingen voor uw reis. Daarom geldt: hoe eerder u ons deze bevestiging stuurt, des te eerder wij kunnen beginnen met het boeken van uw tour.

3. Zodra alle regelingen voor uw reis zijn bevestigd (dit proces duurt gewoonlijk zeven tot tien werkdagen), ontvangt u van ons een uitsplitsing van het uitstaande saldo en de uiterste betaaldatum.

4. Zodra de laatste betaling is ontvangen, sturen wij u een bevestigingsemail toe.

5. Uw wandelpakket wordt een maand voor de start van uw reis per post naar uw huisadres gezonden (op verzoek kunnen we dit eerder doen). Als de begindatum van de tour minder dan een maand in het verschiet ligt, wordt uw wandelpakket verstuurd naar de eerste B&B waar u verblijft, zodat u deze op het moment van aankomst kan ophalen. In dit geval zullen wij ook de digitale kopieën van de documenten uit het pakket versturen per e-mail.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Aanbetalingen en betaling van uitstaand saldo kunnen worden gedaan via:

1. Creditcard – via PayPal, gebruikt door 180 miljoen mensen over de hele wereld voor het maken van veilige online creditcard betalingen). Let op: als u in het verleden reeds een PayPal rekening heeft geopend, dan moet u om een betaling te doen inloggen op deze rekening.

2. Overboeking – neem voor de rekeninggegevens contact met ons op.

Vergeet Niet..

ONMISBAAR:

Let op: een gedetailleerde lijst met aanbevolen uitrusting wordt bijgevoegd in uw wandelpakket

◻ WATERBESTENDIGE JAS EN REGENBROEK – Je weet maar nooit wanneer je onverwachts bescherming nodig hebt tegen wind en regen. Bereid je dus goed voor door een ademende, waterbestendige jas en regenbroek in te pakken.

◻ BASISLAGEN – Een dunne basislaag op de huid kan het beste gemaakt zijn van een ademend, vochtafvoerend materiaal. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een katoenen T-shirt voeren deze stoffen vocht weg van het lichaam – dit maakt het wandelen een stuk comfortabeler.

◻ FLEECE – Dit materiaal is ideaal om warm te blijven in de koele maanden en op bergtoppen. ’s Zomers geeft het de mogelijkheid om lagen uit te trekken wanneer er hard gewandeld wordt.

◻ LICHTE, COMFORTABELE BROEK – Zorg ervoor dat je een broek kiest met stretch, of met genoeg ruimte om vrij te bewegen. Spijkerstof is niet geschikt voor wandelingen door heuvelachtig gebied en is duurt lang om te drogen.

◻ VOCHTAFVOERENDE SOKKEN – Kies goed passende sokken die niet van katoen gemaakt zijn. Sokken die het vocht wegvoeren van de voeten werken goed tegen een zweterig gevoel. Ook verminderen deze sokken de kans op blaren en pijnlijke plekken.

◻ SCHOEISEL – We raden aan om comfortabele, waterbestendige en lichte “wandel- of bergschoenen mee te nemen. Let erop dat de schoenen een goede ondersteuning van de enkel bieden en dat het profiel grip geeft op rotsen, gras en modder. Denk eraan dat de paden in veel van onze regio’s nat en modderig kunnen worden, met name langs de westkust van Ierland. Bovendien, bij een wandeling in de Burren, het West of Ireland of Dingle raden wij aan om het schoeisel zorgvuldig te kiezen en schoenen mee te nemen die geschikt zijn voor lange wandelingen over asfalt. Onze tip: Zorg ervoor dat je nieuwe berg- of wandelschoenen altijd uitprobeert op een of twee lange wandelingen voordat je ze meeneemt op een wandelvakantie.

◻ RUGZAK (met waterbestendige hoes) – Om alle benodigdheden in op te bergen, inclusief extra lagen kleding, regenbroek en -jas, EHBO-kit, camera, lunch, tussendoortjes en drinken. Onderschat niet hoe belangrijk het is om gehydrateerd te blijven! Neem elke dag op zijn minst 1 tot 2 liter water mee per persoon, afhankelijk van het weer.

◻ WARME MUTS & HANDSCHOENEN – Essentieel, zelfs in de zomer, bij hoge hoogten en open vlakten.

◻ CONTANT GELD – Neem voldoende mee voor de duur van de tour/hike: toegang tot pinautomaten en de mogelijkheid om met creditcard te betalen, zijn mogelijk beperkt.

◻ EHBO-KIT & ISOLATIEDEKEN– Het is verstandig om een simpele EHBO-kit bij te hebben voor hulp bij schaafwonden, blaren en verstuikingen. Handig om mee te nemen zijn pleisters & wondzalfjes, steriele schoonmaakdoekjes, pijnstillers, een pincet (voor splinters en teken), verband, zinkoxide-tape of sporttape (voor blaren of verstuikingen) en een isolatiedeken van aluminiumfolie om warm – of koel – te blijven in het geval van een ongeluk.

◻ FLUITJE & ZAKLAMP – Voor het onwaarschijnlijke geval dat je een noodsignaal moet uitzenden (fluitje/zaklamp) of wanneer de wandeling langer duurt dan verwacht (zaklamp).

◻ MOBIELE TELEFOON – We raden iedereen aan om een mobiele telefoon aan te schaffen/mee te nemen. Dit stelt je in staat om contact op te nemen met de accommodaties en transfers van het pad, en eventueel om nooddiensten te bereiken in een geval van nood.

 • Bezoekers van andere Europese landen: De meeste Europese prepaid- en abonnementsklanten kunnen roaming gebruiken in Ierland en Noord-Ierland, maar informeer bij de provider voor de goedkoopste optie.
 • Bezoekers van buiten de EU (Verenigde Staten, Canada, etc.): Zorg ervoor dat je een GSM/UMTS-telefoon hebt die compatibel is voor Europese netwerken. Let er vooral op dat de telefoon beschikt over roaming of een geschikt buitenlandplan voor het land van bestemming (Ierland of Verenigd Koninkrijk voor onze Antrim tours). Als de GSM/UMTS-telefoon simlockvrij is, is het ook mogelijk om een Ierse of Britse SIM-kaart te kopen en deze tijdens het verblijf te gebruiken. Een andere mogelijkheid is om een goedkope prepaid-telefoon aan te schaffen bij aankomst.
 • Deze zijn vaak al beschikbaar vanaf €20 of £15. Het beltegoed kan vervolgens met een creditcard worden bijgevuld.
 • Zorg ervoor dat je telefoon volledig is opgeladen voordat je begint aan een wandeltocht. Er zijn misschien plekken waarop er geen bereik is, maar over het algemeen dekt het mobiele signaal een groot gebied.

◻ REISADAPTER – In Ierland en het Verenigd Koninkrijk gebruikt men stopcontact type G, met drie pinnen – het voltage is 230V.

 

EXTRA SUGGESTIES:

◻ ZONNEBRANDCRÈME, ZONNEBRIL EN (ZONNE)HOED (april tot september) – Laten we hopen dat deze van pas zullen komen!

◻ INSECTENSPRAY & KLAMBOE (alleen mei tot september) – Meest belangrijk voor Schotland maar ook goed om te hebben voor andere regio’s. Onze tip: Avon ‘Skin So Soft’ body lotion.

◻ CAMERA – Absoluut noodzakelijk om de adembenemende landschappen vast te leggen, wat weer helpt wanneer je tegen je vrienden en familie wilt opscheppen over de reis.

◻ KOMPAS – Een kompas (en de vaardigheid om ermee om te gaan) is een goed idee maar niet noodzakelijk voor onze Ierse tours.

◻ WANDELSTOKKEN – Dit hulpmiddel vergroot balans en verlicht de druk op de knieën, met name op moeilijker terrein. Een paar is het beste, maar ook één stok kan al veel doen.

◻ GAMASCHEN – Door het bovenste deel van de schoenen en het onderste deel van de benen te bedekken, blijven je voeten en broek droog – zelfs in nat gras of moerassig terrein.

◻ OORDOPPEN – We weten hoe belangrijk het is om een goede nachtrust te hebben tussen het wandelen door. Het kan echter zo zijn dat er gasten in het gasthuis verblijven die andere plannen hebben voor hun nacht. En simpel paar oordopjes verzekert een diepe slaap en fijne dromen!

Tijdens Uw Wandelreis

Wanneer is mijn kamer beschikbaar

Uw kamer is elke dag uiterlijk om 4 uur ’s middags beschikbaar, soms eerder

Hoe laat arriveert mijn bagage?

Uw bagage komt iedere dag voor 4 uur ‘s middags aan

Wat voor soort ontbijt is beschikbaar?

Zowel continentaal ontbijt als warm ontbijt is iedere ochtend beschikbaar

Waar kan ik een lunchpakket halen? Kan ik dit ook langs de route kopen?

Lunchpakketjes moeten elke ochtend, voordat u met de wandeling begint, gekocht worden. U zult hoogstwaarschijnlijk gedurende de dag geen winkels of cafés tegenkomen.

Waar kan ik een avondmaaltijd halen?

Over het algemeen kunt u een avondmaaltijd kopen in één van de plaatselijke restaurants, cafés of pubs dichtbij uw accommodatie. Als er geen restaurants/cafés/pubs in de buurt zijn, dan kunt u een maaltijd bij uw gastheer/gastvrouw kopen.

Zijn er droogvoorzieningen beschikbaar bij mijn accommodatie?

Het merendeel van uw gastvrouwen en -heren kunnen u helpen bij het drogen van uw wandelspullen.

Wat is het verschil tussen kilometers en mijlen?

1 kilometre = 0.621371192 mijl

1 mijl = 1.609344 kilometres

Hoe ga ik om met dieren die ik tijdens mijn wandeling tegenkom?

In Ierland zijn veel wandelpaden gelegen op privé terrein. Dit betekent dat boeren vaak hun vee in dezelfde velden laten grazen. Sommig vee kan best intimiderend zijn en zelf af en toe naar u toe lopen.Maar maakt u zich geen zorgen. U zult er al snel achterkomen dat deze dieren juist erg timide zijn. Blijf gewoon normaal doorwandelen (niet rennen) en u zult geen problemen hebben.

Hieronder hebben we een aantal tips opgesomd hoe u problemen met vee op uw wandeling kunt voorkomen:

Wandel, indien mogelijk, niet tussen de koeien en hun kalveren
Loop om de kudde heen, niet door de kudde
Kalveren en jonge stieren zijn erg nieuwsgierig en kunnen naar u toelopen. Geen zorgen, spring en schreeuw, en ze zullen weer wegrennen.

Zal ik bereik op mijn mobiele telefoon hebben?

De meeste gebieden hebben mobiele telefoon bereik, zelfs op de wandelroutes. Echter, het kan zijn dat u door een aantal afgelegen gebieden wandelt, waar bereik of beperkt is, of zelfs helemaal niet beschikbaar is.

Heeft onze accommodatie Wi-Fi verbinding?

Ja, in de meeste Bed and Breakfast is Wi-Fi beschikbaar.

Zijn de paden duidelijk aangegeven?

Ja, alle routes zijn duidelijk aangegeven met een wegwijzer bij elke afslag, met uitzondering van Antrim: deze route is zelden gemarkeerd.

Klimaat

Ierland, ook wel bekend als het Smaragden Eiland, kent een mild zeeklimaat, vanwege de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Golfstroom. De warmste maanden zijn juli en augustus met gemiddelde temperaturen tussen de 16 en 20°C. Regen valt het hele jaar door en weersomstandigheden in Ierland zijn vaak wisselvallig. Jaarlijkse regenval in de bergen en het westen van het land kan oplopen tot meer dan 2.000 milimeter, maar in andere gebieden ligt het gemiddelde beneden de 1.000 milimeter. De droogste maanden zijn april, mei en juni.

Weather Ireland