Cadeautips voor wandelaars: 9 geschenken voor de feestdagen

door december 9, 2018

De feestdagen komen er weer aan. Voor velen een fijne tijd, afgezien van het jaarlijkse dilemma om geschikte cadeaus te vinden voor vrienden en familie. Heb jij een wandelliefhebber in jouw naaste omgeving? Dan is het zoeken van een geschenk ineens een stuk makkelijker met deze cadeautips voor wandelaars.

Het is niet altijd simpel om een cadeau voor wandelaars te vinden. Hoe weet je wat zij nog nodig hebben in hun wandeluitrusting? Is hun volgende wandelbestemming de winderige westkust van Ierland of juist de heuvels van het zonnige Galicië? Hebben we het over een kalme wandelaar die netjes het pad volgt of een avontuurlijke outdoor-freak die op meerdaagse tochten in de wildernis gaat?

9 cadeautips voor wandelaars

Van kleding tot gereedschappen en van wandelinspiratie tot ultieme ontspanning: bij deze cadeautips voor wandelaars zit een geschenk voor elke mogelijke wandelaar.

Wandelsokken

Ze worden nat, er komen gaten in of ze worden opgegeten door de wasmachine – als er iets is waar een wandelaar altijd nog meer van kan hebben, dan zijn het wel sokken. Wol is een van de populairste materialen voor wandelsokken, omdat het een natuurlijke temperatuurregelaar is en geuren minder vasthoudt dan andere materialen. Een mix van wol en synthetische materialen zorgt ervoor dat de sokken langer meegaan een sneller drogen.

Waterfilter

Er is weinig dat zo belangrijk is voor een wandelaar als schoon drinkwater. Met een persoonlijke waterfilter is het mogelijk om elke waterbron drinkbaar te maken: een handige gadget voor wie zich regelmatig in de natuur begeeft!

Reisdagboek

Wandelaars maken nogal wat mee onderweg. Een van de beste cadeautips voor wandelaars is een plek waar ze deze ervaringen kunnen bundelen. Een reisdagboek is iets waar wandelaars zelf misschien niet aan denken, maar wat vaak juist heel persoonlijk voelt; of iemand het nou gebruikt om ervaringen op te schrijven, tekeningetjes te maken of gespotte vogelsoorten te noteren. Kies wel een klein en licht boekje, dat makkelijk mee te nemen is tijdens een wandeltocht.

cadeautips voor wandelaars cadeau voor wandelaars cadeaubon hillwalk tours

Foto: Holly Mandarich / Unsplash

Individuele wandeltocht

Het cadeau dat voor werkelijk elke wandelaar geschikt is, is natuurlijk een wandeling zelf. Geef bijvoorbeeld deze cadeaubon waarmee hij of zij zelf een wandeltocht in Europa kan boeken. Er zit iets tussen voor wandelaars van elk niveau: rustige wandelroutes langs Ierse dorpjes, uitdagende tochten door de Schotse Hooglanden en de onvergetelijke pelgrimstocht naar Santiago. Een origineler wandelcadeau is bijna niet te bedenken!

(Voet)massage

Wie veel tijd doorbrengt in de natuur, vergeet soms hoe goed het kan voelen om even te baden in luxe. Wandelaars zijn soms zo bezig met het plannen van de volgende tocht, dat ze even vergeten voor zichzelf te zorgen. Die wandelaar in jouw leven zal je dus eeuwig dankbaar zijn als je hem of haar verrast met een ontspannende (voet)massage.

Nekwarmer

Een onmisbaar kledingstuk voor de outdoor-liefhebber is een nekwarmer. Dit cadeau voor wandelaars is makkelijk te personaliseren, omdat nekwarmers in alle mogelijke kleuren en ontwerpen te vinden zijn.

Multitool

Dit is een van de cadeautips voor wandelaars die meerdaagse tochten maken en echt van uitdagingen houden. Een goede multitool is een essentieel gereedschap voor de avontuurlijke wandelaar. Ken jij iemand die graag de wildernis intrekt en in elk mogelijk landschap kan overleven? Dit is het ideale cadeau voor hem of haar!

cadeautips voor wandelaars cadeau voor wandelaars cadeaubon hillwalk tours wandelsokken

Foto: rawpixel / Unsplash

Wandelinspiratie

Wat is een goed cadeau voor wandelaars die hun hele uitrusting al op orde hebben? Iets waar je nooit genoeg van hebt, is inspiratie. Geef de wandelaar die alles verder al heeft een mooi boek over wandelen, een kalender met natuurfoto’s of een mok met een inspirerende wandelquote.

Thermoskan

Weer zo’n onmisbaar item voor de gemiddelde wandelaar. Als je niet zo goed weet wat voor maat sokken iemand nodig heeft of welke multitool het beste bij iemand past, dan kan je altijd nog gaan voor een thermoskan. Er zijn weinig wandelaars die niet blij worden van een rustpauze met een warme kop thee.

Comments

comments