Westkust Ierland: top 10 bezienswaardigheden

door augustus 22, 2017

Aan de Ierse westkust liggen de Aran-eilanden en Connemara, twee natuurlijke gebieden die gemaakt lijken te zijn voor onvergetelijke wandelingen. Ontdek de mooiste plekken langs de westkust Ierland tijdens onze meerdaagse wandelreizen door Connemara. Ruige bergen, een uniek Iers fjord, muzikale dorpjes en prehistorische constructies liggen klaar om bewonderd te worden: welkom in de westkust Ierland!

Maumturks

Deze prachtige bergketen in Connemara Ierland is niet zo bekend als de nabijgelegen Twelve Bens, maar op zijn minst even adembenemend. Wie van de ongerepte Maam-vallei naar de schilderachtige Inagh-vallei trekt, doorkruist de ‘pas van de vogels’ in de Maumturkbergen. Het is even klimmen, maar het pad is goed begaanbaar en het uitzicht aan de top is het dubbel en dwars waard!

Westport

Dit typisch Ierse westkust-stadje staat bekend als een muzikale smeltkroes. Traditionele volksmuziek en dansbare deuntjes worden hier regelmatig in de pubs gespeeld, zoals The Clock Tavern en J.J. O’Malleys. In juni vindt het Westport Folk & Bluegrass Festival plaats, een van de bijzonderste muzikale evenementen in de omgeving!

Connemara Nationaal Park

Een van de indrukwekkendste natuurgebieden van de westkust Ierland is Connemara met haar ruige bergen, serene meren, uitgestrekte moerasgebieden en verlaten stranden. In Connemara Nationaal Park is een deel van dit alles in bescherming gesteld. Neem een kijkje in het bezoekerscentrum om meer te leren over de geschiedenis en natuur van de omgeving.

Dun Aengus

De Ierse Aran-eilanden liggen voor de Ierse westkust van Galway en hebben in totaal ongeveer 1.200 inwoners. Deze afgelegen plek herbergt echter een aantal fascinerende prehistorische forten. Het beroemdste hiervan is Dun Aengus, gelegen op de rand van een honderd meter hoge klif. De geschiedenis van Dun Aengus begint meer dan drieduizend jaar geleden. De resten en locatie van het fort tonen de veerkracht en het vakmanschap van de vroegere eilandbewoners.

Leenane

Het kleurrijke dorpje Leenane is de perfecte uitvalsbasis voor actieve uitjes in Connemara Ierland. Het prachtige landschap rond de enige fjord van Ierland is ideaal voor een avontuur in de buitenlucht. Kajakken, surfen, abseilen en bungeejumpen behoren tot de mogelijkheden!

Benieuwd naar deze top 10 bezienswaardigheden aan de westkust Ierland? Bekijk hier de reizen die wij aanbieden in dit gebied.

Croagh Patrick

Deze unieke puntvormige berg domineert de horizon in de omgeving ten zuiden van Westport. Het is een van de heiligste plekken in Ierland – elk jaar, op de laatste zondag in juli, klimmen duizenden pelgrims naar de 764 meter hoge top. Bij goed weer is het panoramische uitzicht van dat punt fenomenaal.

Kylemore Abbey

Idyllisch gelegen aan een meer tussen de bergen van Connemara ligt dit iconische West-Ierse bouwwerk. Het Victoriaanse gebouw is doordrenkt met geschiedenis: een fascinerend liefdesverhaal, Indiase prinsessen en Belgische benedictijnse nonnen spelen hierin een rol. Bezoek ook de neogotische kerk en kleurrijke ommuurde tuinen die bij de abdij liggen.

Oughterard

Oughterard is een piepklein dorpje waar weinig te beleven valt, maar de omgeving is prima geschikt voor unieke activiteiten. Het Corribmeer staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om te forelvissen. Breng een dag door op een bootje op dit rustige meer vlakbij de westkust Ierland.

Killary

Waan je in Noorwegen bij het zien van de adembenemende omgeving van Killary, Ierlands enige fjord. Dit natuurlijke landschap werd eeuwen geleden gevormd door een gletsjer en bestaat nu uit een zeearm aan de westkust Ierland. De ruige bergen, kalme wateren en lieflijke dorpjes aan het water maken dit tot een van de mooiste natuurgebieden van de Ierse westkust. Onmisbaar in de top 10 bezienswaardigheden!

Dún Dúchathair

Net als Dun Aengus ligt dit ringfort op het grootste van de Aran-eilanden, Inishmore. Dit erfgoed is minder bekend dan het veel bezochte Dun Aengus, maar de ligging is even indrukwekkend en de geschiedenis van de ruïnes net zo fascinerend als dat van andere prehistorische sites in de omgeving.

Bezoek zelf deze adembenemende locaties op de Aran-eilanden en in Connemara, Ierland tijdens een van onze ontspannende wandelvakanties aan de Ierse westkust.

Comments

comments