> Hillwalk Tours Reisblog > Buiten de Gebaande Paden > Inspirerende spreuken over de natuur: 13 wijsheden [2020 update]
hillwalk team
POSTED BY januari 29, 2020

Hoewel het keer op keer wetenschappelijk bewezen is dat de natuur onze geestelijke gesteldheid ten goede komt, wisten mensen dit al lang voordat we psychologisch onderzoek verrichtten. Inspirerende spreuken over de natuur werden al opgeschreven in de tijd van filosofen als Confucius en Aristoteles, en zijn nog altijd razend populair. Onze liefde voor natuurlijke schoonheid wordt tegenwoordig bezongen door dichters, natuurkundigen en reisbloggers.

Zeker nu onze wereld gevuld is met technologische vernieuwingen en metropolen, verlangen veel mensen naar ervaringen in een natuurlijke omgeving. Van machtige bergen tot sprookjesachtige valleien: leun achterover en geniet van deze inspirerende spreuken over de natuur!

inspirerende spreuken over de natuur spreuken en wijshedenWat een fijne herinnering dat we soms best een pauze mogen inlassen om van het moment te genieten. Lao Zi leefde waarschijnlijk in de vijfde of zesde eeuw v.Chr. en was een Chinees filosoof. Hij wordt beschouwd als een van de stichters van het taoïsme. Wordt het je allemaal even te veel op het werk? Lees dan deze inspirerende spreuk, maak een wandeling in de buitenlucht en relax.

inspirerende spreuken over de natuur spreuken en wijsheden inspirerende uisprakenWanneer de taken zich opstapelen, voelt het wel eens alsof we voor een enorme berg staan die we moeten beklimmen. De twintigste-eeuwse Amerikaanse dichter Theodore Roethke begrijpt dit gevoel maar al te goed. Toch stelt hij ons gerust met zijn inspirerende uitspraken: bergen zijn immers te overbruggen!

inspirerende spreuken over de natuur spreuken en wijsheden hillwalk toursDit is misschien wel een van de meest romantische spreuken over de natuur. Ingrid Bergman was een Zweedse actrice, met name bekend van haar rol in de film Casablanca. Bergman zou deze wijsheid in 1970 gezegd hebben, maar de spreuk stond al in de jaren veertig beschreven in het “Komische Woordenboek” van Evan Esar, een Amerikaanse komiek.

Als de ‘vader’ van de moderne geneeskunde dit heeft gezegd, dan zal er wel iets van waarheid in zitten. En ja hoor, sinds de tijd van Hippocrates heeft wetenschappelijk onderzoek meerdere malen bevestigd dat zijn uitspraak klopt. Wandelen is ontzettend gezond voor het lichaam!

inspirerende spreuken over de natuur spreuken en wijsheden spreuken over de natuurDeze beroemde Canadese dichter, schrijver, uitvinder en milieuactivist is een van de belangrijkste schrijvers van de afgelopen eeuw. Dit poëtische citaat schept een speels beeld van onze relatie met de natuur. In de lente horen we nou eenmaal buiten te spelen, impliceert Atwood. Helemaal juist als je het ons vraagt!

inspirerende spreuken over de natuur spreuken en wijsheden reisinspiratieMet zijn inspirerende spreuken over de natuur is Friedrich Nietzsche een van de beroemdste wandelliefhebbers uit de geschiedenis. De Duitse filosoof verklaarde dat de beste ideeën altijd in hem opkwamen tijdens een wandeltocht. Een perfect excuus om zelf die wandelschoenen aan te trekken en inspiratie in de natuur te vinden!

inspirerende spreuken over de natuur spreuken en wijsheden klimWe weten helaas niet precies waar deze inspirerende spreuk vandaan komt, maar vonden hem te mooi om niet op te nemen in ons lijstje met spreuken en wijsheden. De spreuk kan letterlijk genomen worden, maar slaat ook op het leven. We kunnen niet genieten van de mooie dingen in het leven zonder daar eerst hard voor te werken!

inspirerende spreuken over de natuur spreuken en wijsheden wandelenWie zich graag in de buitenlucht begeeft, zal zich hier zeker in herkennen. De uitspraak is afkomstig van John Muir, een Schots-Amerikaanse schrijver en natuurbeschermer. Zijn activisme leidde tot de eerste beschermde nationale parken in de Verenigde Staten.

inspirerende spreuken over de natuur spreuken en wijsheden wandelinspiratieOok Nederlandse beroemdheden hadden wat te zeggen over de natuur. Vincent van Gogh was verzot op natuurlijke landschappen en schilderde dan ook vaak in de buitenlucht. Zo worden er regelmatig grassprieten en zelfs resten van sprinkhanen gevonden vermengd in de verf van zijn schilderijen.

inspirerende spreuken over de natuur spreuken en wijsheden wandeltipsWij kunnen niet alleen onze apparaten opladen door middel van wind- en zonne-energie, maar ook onze geest. De natuur geeft ons kracht, aldus Rachel Carson. En zij kan het weten: als biologe en milieuactivist schreef Carson meerdere boeken over de natuur en onze oceanen.

inspirerende spreuken over de natuur spreuken en wijsheden quotesVeel inspirerende uitspraken over de natuur zijn gedaan door schrijvers en dichters, zo ook deze prachtig geschreven zin. Henriëtte Roland Holst (onder vrienden ook wel bekend als ’tante Jet’) was een Nederlands dichter in de negentiende en twintigste eeuw.

inspirerende spreuken over de natuur spreuken en wijsheden wandelspreukenActeur Robin Williams wist de lente mooi te omschrijven in deze grappige en kleurrijke uitspraak. En het is waar, de lente is een feest voor wandelaars en natuurliefhebbers. Wat is een beter moment om te genieten van de buitenlucht dan tijdens de meivakantie, wanneer alles in bloei staat en de temperaturen aangenaam zijn?

inspirerende spreuken over de natuur spreuken en wijsheden einsteinDe natuur was niet alleen een inspiratiebron voor dichters en kunstenaars: ook wetenschappers kwamen dankzij de natuur op belangrijke ontdekkingen. Albert Einstein zag het als een uitdaging om natuurlijke processen te begrijpen en verklaren door middel van wetenschap. Verschillende spreuken over de natuur zijn dan ook toegeschreven aan de uitvinder.

Welk van deze inspirerende spreuken over de natuur vond jij het mooist? De speelse aanmoediging van Margaret Atwood of de poëtische uitspraak van Henriëtte Roland Holst? Inspireer jouw familie en vrienden door jouw favoriete afbeelding te delen op sociale media onder vermelding van Hillwalk Tours!