• Dag 1 Aankomst in Lewes

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Lewes te maken.

 • Dag 2 Lewes - Southease

  11 km 3-5 Uur 230 Meter

  Na een transfer naar het pad en een korte klim kunt u genieten van een vrij gemakkelijke wandeling langs de toppen van de Downs met weids uitzicht naar het noorden en zuiden. Wandel langs Rodmell, waar Virginia Woolf in het 16e-eeuwse Monk’s House woonde, voordat u de rivier de Ouse oversteekt. U kunt wat verfrissingen krijgen in het nabijgelegen YHA South Downs Hostel, terwijl u wacht op de transfer naar uw B&B.

 • Dag 3 Southease - Alfriston

  11 km 3-5 Uur 275 Meter

  Een transfer naar het pad en dan een zeer eenvoudige, gemakkelijke wandeling langs de top van de Downs met met rondom prachtig uitzicht. Geniet van het uitzicht op Mount Caburn, een uitbijter van de Downs in het noorden, voordat u het hoogtepunt van deze wandeling bij Firle Beacon passeert. Het pad gaat vervolgens zuidwaarts naar het charmante, oude dorpje Alfriston, ooit beroemd vanwege smokkel en de thuisbasis van twee van de oudste herbergen in Engeland.

 • Dag 4 Alfriston - Eastbourne

  17 km 6-8 Uur 695 Meter

  Deze dag is zonder twijfel het hoogtepunt van de hele South Downs Way. Het begint met een mooie wandeling langs de rivier, gevolgd door een bezoek aan het historische Friston Forest. Vanaf daar passeert u de eeuwenoude bochten van de Cuckmere-rivier voordat de route omhoog klimt om het Engelse kanaal te ontmoeten bij de iconische en glorieuze krijtrotsen van de Seven Sisters. Volg de kliffen (op veilige afstand) naar Beachy Head, met zijn spectaculaire vuurtoren, voordat de tocht eindigt in de aangename Victoriaanse badplaats Eastbourne.

 • Dag 5 Vertrek vanuit Eastbourne

  Er zijn regelmatige bus- en treindiensten van Eastbourne naar London en andere bestemmingen in het VK. Volledige details worden verstrekt bij het boeken.

Meer informatie over de South Downs Way