> Engeland Wandelreizen > South Downs Way > Rustige Wandelreizen > 8-Dagen / 7-Nachten Rustig

South Downs Way

Lesen Sie mehr über den South Downs Way

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf £899 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Amberley of Arundel

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Amberley of Arundel te maken.

 • Dag 2 Amberley - Steyning

  17/18 km 5-7 Uur 420 Meter

  Na een mogelijke korte treinrit van Arundel naar Amberley passeert u een aantal dauwvijvers, een beroemd kenmerk van de Downs. Bezoek dan de beroemde Chanctonbury Tree Circle, de locatie van een heuvelfort uit de ijzertijd daterend uit de 6e eeuw voor Christus. BC – het zou hier moeten rondspoken! Geniet vanaf hier van een fantastisch uitzicht. Met wat geluk kunt u een stukje verder de prachtige abdij op de heuvels van het Lancing College en de kust van Brighton zien. Loop door naar Steyning, waar u de nabijgelegen overblijfselen van een indrukwekkend Normandisch kasteel met uitzicht op de rivier de Adur kunt bezoeken.

 • Dag 3 Steyning - Pyecombe

  14 km 4-6 Uur 470 Meter

  Deze wandeling biedt een spectaculair uitzicht van 360 graden, met name vanaf Fulking Hill. Misschien wilt u ook de indrukwekkende dorre vallei van Devil’s Dyke verkennen, die de Duivel zelf zou hebben opgegraven om de parochianen van het land tussen de North en South Downs te verdrinken. Tegen het einde van de dag passeert u het 1000 jaar oude gehucht en de boerderij van Saddlescombe, ooit eigendom van de Tempeliers.

 • Dag 4 Pyecombe - Lewes

  15 km 4-6 Uur 300 Meter

  Prachtig uitzicht over de downs evenals richting het noorden naar de dorpjes en het landschap aan de voet van de downs. Af ​​en toe uitzicht op Brighton en de zee tijdens de hele wandeling. U passeert Jack en Jill, de tweelingmolens in Clayton, evenals verschillende dauwvijvers en het hoogste punt van de South Downs in Sussex bij Ditching Beacon. Een korte transfer brengt u naar uw accommodatie in de aantrekkelijke, historische stad Lewes, waar veel te ontdekken is – van een van de oudste Normandische kastelen in Engeland tot het Anne of Cleves House, gegeven door Henry de VIII’s aan zijn vierde vrouw.

 • Dag 5 Lewes - Southease

  11 km 3-5 Uur 230 Meter

  Na een transfer naar het pad en een korte klim kunt u genieten van een vrij gemakkelijke wandeling langs de toppen van de Downs met weids uitzicht naar het noorden en zuiden. Wandel langs Rodmell, waar Virginia Woolf in het 16e-eeuwse Monk’s House woonde, voordat u de rivier de Ouse oversteekt. U kunt wat verfrissingen krijgen in het nabijgelegen YHA South Downs Hostel, terwijl u wacht op de transfer naar uw B&B.

 • Dag 6 Southease - Alfriston

  11 km 3-5 Uur 275 Meter

  Een transfer naar het pad en dan een zeer eenvoudige, gemakkelijke wandeling langs de top van de Downs met met rondom prachtig uitzicht. Geniet van het uitzicht op Mount Caburn, een uitbijter van de Downs in het noorden, voordat u het hoogtepunt van deze wandeling bij Firle Beacon passeert. Het pad gaat vervolgens zuidwaarts naar het charmante, oude dorpje Alfriston, ooit beroemd vanwege smokkel en de thuisbasis van twee van de oudste herbergen in Engeland.

 • Dag 7 Alfriston - Eastbourne

  17 km 6-8 Uur 695 Meter

  Deze dag is zonder twijfel het hoogtepunt van de hele South Downs Way. Het begint met een mooie wandeling langs de rivier, gevolgd door een bezoek aan het historische Friston Forest. Vanaf daar passeert u de eeuwenoude bochten van de Cuckmere-rivier voordat de route omhoog klimt om het Engelse kanaal te ontmoeten bij de iconische en glorieuze krijtrotsen van de Seven Sisters. Volg de kliffen (op veilige afstand) naar Beachy Head, met zijn spectaculaire vuurtoren, voordat de tocht eindigt in de aangename Victoriaanse badplaats Eastbourne.

 • Dag 8 Vertrek vanuit Eastbourne

  Er zijn regelmatige bus- en treindiensten van Eastbourne naar London en andere bestemmingen in het VK. Volledige details worden verstrekt bij het boeken.

Meer informatie over de South Downs Way