> Engeland Wandelreizen > South Downs Way > Uitdagende Wandelreizen > 9-Dagen / 8-Nachten Uitdagend 👣

South Downs Way

Lesen Sie mehr über den South Downs Way

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf £999 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Winchester

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Winchester te maken.

 • Dag 2 Winchester - Meon Springs

  27-30 km 7-9 Uur 600-640 Meter

  Dit lonende gedeelte is een geweldige introductie tot de South Downs Way. U begint in het hart van de historische stad Winchester, maar het pad laat de stad snel achter als u de lage uitlopers van de Downs ingaat. Het pad voert door een heuvelachtig landschap dat vaak verrassend afgelegen aanvoelt en veel mooie uitzichten biedt, vooral vanaf Old Winchester Hill, met zijn mooie heuvelfort uit de ijzertijd.

 • Dag 3 Meon Springs - Cocking

  32 km 8-10 Uur 800-810 Meter

  Vandaag gaat het pad rechts de South Downs in bij Butser Hill, met slechts 270 meter het hoogste punt van de hele South Downs Way. Wandel door de oude gemengde bossen in Queen Elizabeth Country Park voordat het pad opnieuw klimt naar de top van de Downs en zijn zachte heuvels volgt met vaak een prachtig uitzicht op de landschappen en dorpjes in het noorden. Andere hoogtepunten zijn Upark House ten zuiden van de route, Telegraph House en de eeuwenoude grafheuvels bij Devil’s Jumps.

 • Dag 4 Cocking - Amberley

  19 km 5-7 Uur 410 Meter

  Het eerste deel van deze wandeling wordt gedomineerd door bossen, met enkele interessante grafheuvels uit de bronstijd. Later loopt het pad door een uitgestrekt landschap met een weids uitzicht vanaf de Downs en volgt het voor een korte tijd de oude Romeinse weg van Stane Street. Vanaf de top van Bignor Hill kunt u vaak genieten van een enorm panorama. Het Downs-bereik strekt zich voor u uit en de moeraslanden van Amberley Wild Brooks en de Arun-rivier liggen nu onder u. Overnachting in Amberley of in Arundel (na een korte treinrit).

 • Dag 5 Amberley - Bramber

  23 km 6-8 Uur 480 Meter

  Na een mogelijke korte treinrit van Arundel naar Amberley passeert u een aantal dauwvijvers, een beroemd kenmerk van de Downs. Bezoek dan de beroemde Chanctonbury Tree Circle, de locatie van een heuvelfort uit de ijzertijd daterend uit de 6e eeuw voor Christus. BC – het zou hier moeten rondspoken! Vanaf hier is het genieten van een fantastisch uitzicht. Met wat geluk kunt u verderop de prachtige abdij op een heuvel op Lancing College en de kust in Brighton zien. Loop verder naar Steyning of Bramber, waar u de nabijgelegen overblijfselen van een indrukwekkend Normandisch kasteel met uitzicht op de rivier de Adur kunt bezoeken.

 • Dag 6 Bramber - Lewes

  28 km 7-9 Uur 720 Meter

  Verken de indrukwekkende droge vallei van Devil’s Dyke, naar verluidt gegraven door de Duivel zelf, om de parochianen van het land tussen de North en South Downs te verdrinken. Daarnaa passert u het 1000 jaar oude gehucht en de boerderij van Saddlescombe, ooit eigendom van de Tempeliers. Als u wilt kunt u Jack en Jill, de tweelingmolens in Clayton, bezoeken voordat de route u naar Ditching Beacon brengt, het hoogste punt van de South Downs in Sussex. Een korte transfer brengt u naar uw accommodatie in de aantrekkelijke, historische stad Lewes, waar veel te ontdekken is – van een van de oudste Normandische kastelen in Engeland tot het Anne of Cleves House, gegeven door Henry de VII’s aan zijn vierde vrouw.

 • Dag 7 Lewes - Alfriston

  22 km 6-8 Uur 510 Meter

  Na een transfer naar het pad en een korte klim kunt u genieten van een vrij gemakkelijke wandeling langs de toppen van de Downs met weids uitzicht naar het noorden en zuiden. Wandel langs Rodmell, waar Virginia Woolf in het 16e-eeuwse Monk’s House woonde, voordat u de rivier de Ouse oversteekt, waar u kunt lunchen in het nabijgelegen YHA South Downs Hostel. De heuvellijn van de Downs leidt u vervolgens langs Firle Beacon naar het charmante, oude dorp Alfriston, ooit beroemd vanwege smokkel en de thuisbasis van twee van de oudste herbergen in Engeland.

 • Dag 8 Alfriston - Eastbourne

  17 km 5-7 Uur 695 Meter

  Deze dag is zonder twijfel het hoogtepunt van de hele South Downs Way. Het begint met een mooie wandeling langs de rivier, gevolgd door een bezoek aan het historische Friston Forest. Vanaf daar passeert u de eeuwenoude bochten van de Cuckmere-rivier voordat de route omhoog klimt om het Engelse kanaal te ontmoeten bij de iconische en glorieuze krijtrotsen van de Seven Sisters. Volg de kliffen (op veilige afstand) naar Beachy Head, met zijn spectaculaire vuurtoren, voordat de tocht eindigt in de aangename Victoriaanse badplaats Eastbourne.

 • Dag 9 Vertrek vanuit Eastbourne

  Er zijn regelmatige bus- en treindiensten van Eastbourne naar London en andere bestemmingen in het VK. Volledige details worden verstrekt bij het boeken.

Meer informatie over de South Downs Way