> Engeland Wandelreizen > South Downs Way > Rustige Wandelreizen > 12-Dagen / 11-Nachten Rustig 👣

South Downs Way

Lesen Sie mehr über den South Downs Way

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
 • Krijg onderweg toegang tot uw tourgegevens en documenten met uw aangewezen Hillwalk Tours-account
vanaf £1419 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
Hoewel deze route als ‘zacht’ is geclassificeerd, zijn er sommige dagen uitdagender dan andere.
 • Dag 1 Aankomst in Winchester

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Whinchester te maken.

 • Dag 2 Winchester - Beauworth

  14 km 4-5 Uur 300 Meter

  Dit niet veeleisende en lonende gedeelte is een geweldige introductie tot de South Downs Way. Je begint in het hart van de historische stad Winchester, maar het pad laat de stad al snel achter je terwijl je je een weg baant naar de lage uitlopers van de Downs. De route voert door een glooiend landschap dat vaak verrassend afgelegen aandoet en mooie uitzichten biedt. Je wandeling eindigt bij een traditionele landelijke pub in de buurt van het kleine dorpje Beauworth.

 • Dag 3 Beauworth - Meon Springs / East Meon

  13 / 16 km 4-5 Uur 280 Meter

  Een aangename wandeldag in een pastoraal landschap van lage, glooiende heuvels met verreikende uitzichten. Passeer een ‘verloren dorp’ terwijl het pad zachtjes langs het bos klimt naar de top van Beacon Hill. Bij het dorp Exton steekt u de door een bron gevoede rivier de Meon over voordat het pad u naar Old Winchester Hill leidt, met zijn mooie heuvelfort uit de ijzertijd. Ga verder naar Meon Springs, waar je vaak vissers ziet die op forel vissen.

 • Dag 4 Meon Springs / East Meon - Buriton

  14 km 4-5 Uur 330 Meter

  Na een korte klim naar de top van Salt Hill heb je de mogelijkheid om het inspirerende Sustainability Centre in het voormalige huis van de Royal Navy Communications and Navigation School te bezoeken. Terwijl je doorgaat naar de top van Butser Hill, met slechts 270 meter het hoogste punt van de hele South Downs Way, komt het pad de eigenlijke South Downs binnen. U passeert de eeuwenoude gemengde bossen van het Queen Elizabeth Country Park voordat u naar het kleine dorpje Buriton gaat.

 • Dag 5 Buriton - Cocking

  18 km 5-7 Uur 470 Meter

  Vandaag is het iets langer maar niet minder de moeite waard met vaak prachtige uitzichten op de landschappen en dorpen in het noorden. Na wat zacht glooiende landbouwgronden klimt het pad naar de top van de Downs en volgt het de zachte bochten langs de noordelijke rand. Hoogtepunten zijn Upark House ten zuiden van de route, Telegraph House en de oude grafheuvels bij Devil’s Jumps.

 • Dag 6 Cocking - Amberley

  19 km 5-7 Uur 410 Meter

  Het eerste deel van deze wandeling wordt gedomineerd door bossen, met enkele interessante grafheuvels uit de bronstijd. Later loopt het pad door een uitgestrekt landschap met een weids uitzicht vanaf de Downs en volgt het voor een korte tijd de oude Romeinse weg van Stane Street. Vanaf de top van Bignor Hill kunt u vaak genieten van een enorm panorama. Het Downs-bereik strekt zich voor u uit en de moeraslanden van Amberley Wild Brooks en de Arun-rivier liggen nu onder u. Overnachting in Amberley of in Arundel (na een korte treinrit).

 • Dag 7 Amberley - Steyning

  17 / 18 km 5-7 Uur 420 Meter

  Na een mogelijke korte treinrit van Arundel naar Amberley passeert u een aantal dauwvijvers, een beroemd kenmerk van de Downs. Bezoek dan de beroemde Chanctonbury Tree Circle, de locatie van een heuvelfort uit de ijzertijd daterend uit de 6e eeuw voor Christus. BC – het zou hier moeten rondspoken! Geniet vanaf hier van een fantastisch uitzicht. Met wat geluk kunt u een stukje verder de prachtige abdij op de heuvels van het Lancing College en de kust van Brighton zien. Loop door naar Steyning, waar u de nabijgelegen overblijfselen van een indrukwekkend Normandisch kasteel met uitzicht op de rivier de Adur kunt bezoeken.

 • Dag 8 Steyning - Pyecombe

  14 km 4-6 Uur 470 Meter

  Deze wandeling biedt een spectaculair uitzicht van 360 graden, met name vanaf Fulking Hill. Misschien wilt u ook de indrukwekkende dorre vallei van Devil’s Dyke verkennen, die de Duivel zelf zou hebben opgegraven om de parochianen van het land tussen de North en South Downs te verdrinken. Tegen het einde van de dag passeert u het 1000 jaar oude gehucht en de boerderij van Saddlescombe, ooit eigendom van de Tempeliers.

 • Dag 9 Pyecombe - Kingston-near-Lewes

  19 km 6-7 Uur 460 Meter

  Prachtig uitzicht over de downs evenals richting het noorden naar de dorpjes en het landschap aan de voet van de downs. Af ​​en toe uitzicht op Brighton en de zee tijdens de hele wandeling. U passeert Jack en Jill, de tweelingmolens in Clayton, evenals verschillende dauwvijvers en het hoogste punt van de South Downs in Sussex bij Ditching Beacon. Een korte transfer brengt u naar uw accommodatie in de aantrekkelijke, historische stad Lewes, waar veel te ontdekken is – van een van de oudste Normandische kastelen in Engeland tot het Anne of Cleves House, gegeven door Henry de VIII’s aan zijn vierde vrouw.

 • Dag 10 Kingston-near-Lewes - Alfriston

  19 km 5-7 Uur 345 Meter

  Na een transfer naar het pad en een korte klim kunt u genieten van een vrij gemakkelijke wandeling langs de toppen van de Downs met weids uitzicht naar het noorden en zuiden. Wandel langs Rodmell, waar Virginia Woolf in het 16e-eeuwse Monk’s House woonde, voordat u de rivier de Ouse oversteekt, waar u kunt lunchen in het nabijgelegen YHA South Downs Hostel. De heuvellijn van de Downs leidt u vervolgens langs Firle Beacon naar het charmante, oude dorp Alfriston, ooit beroemd vanwege smokkel en de thuisbasis van twee van de oudste herbergen in Engeland.

 • Dag 11 Alfriston - Eastbourne (via The Seven Sisters)

  17 km 5-7 Uur 695 Meter

  Deze dag is zonder twijfel het hoogtepunt van de hele South Downs Way. Het begint met een mooie wandeling langs de rivier, gevolgd door een bezoek aan het historische Friston Forest. Vanaf daar passeert u de eeuwenoude bochten van de Cuckmere-rivier voordat de route omhoog klimt om het Engelse kanaal te ontmoeten bij de iconische en glorieuze krijtrotsen van de Seven Sisters. Volg de kliffen (op veilige afstand) naar Beachy Head, met zijn spectaculaire vuurtoren, voordat de tocht eindigt in de aangename Victoriaanse badplaats Eastbourne.

 • Dag 12 Vertrek vanuit Eastbourne

  Er zijn regelmatige bus- en treindiensten van Eastbourne naar London en andere bestemmingen in het VK. Volledige details worden verstrekt bij het boeken.

Meer informatie over de South Downs Way