> Engeland Wandelreizen > South Downs Way > Uitdagende Wandelreizen > 8-Dagen / 7-Nachten Uitdagend 👣

South Downs Way

Lesen Sie mehr über den South Downs Way

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
 • Krijg onderweg toegang tot uw tourgegevens en documenten met uw aangewezen Hillwalk Tours-account
vanaf £919 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Winchester

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Winchester te maken.

 • Dag 2 Winchester - Meon Springs

  27-30 km 7-9 Uur 600-640 Meter

  Dit lonende gedeelte is een geweldige introductie tot de South Downs Way. U begint in het hart van de historische stad Winchester, maar het pad laat de stad snel achter als u de lage uitlopers van de Downs ingaat. Het pad voert door een heuvelachtig landschap dat vaak verrassend afgelegen aanvoelt en veel mooie uitzichten biedt, vooral vanaf Old Winchester Hill, met zijn mooie heuvelfort uit de ijzertijd.

 • Dag 3 Meon Springs - Cocking

  32 km 8-10 Uur 800-810 Meter

  Vandaag gaat het pad rechts de South Downs in bij Butser Hill, met slechts 270 meter het hoogste punt van de hele South Downs Way. Wandel door de oude gemengde bossen in Queen Elizabeth Country Park voordat het pad opnieuw klimt naar de top van de Downs en zijn zachte heuvels volgt met vaak een prachtig uitzicht op de landschappen en dorpjes in het noorden. Andere hoogtepunten zijn Upark House ten zuiden van de route, Telegraph House en de eeuwenoude grafheuvels bij Devil’s Jumps.

 • Dag 4 Cocking - Amberley

  19 km 5-7 Uur 410 Meter

  Het eerste deel van deze wandeling wordt gedomineerd door bossen, met enkele interessante grafheuvels uit de bronstijd. Later loopt het pad door een uitgestrekt landschap met een weids uitzicht vanaf de Downs en volgt het voor een korte tijd de oude Romeinse weg van Stane Street. Vanaf de top van Bignor Hill kunt u vaak genieten van een enorm panorama. Het Downs-bereik strekt zich voor u uit en de moeraslanden van Amberley Wild Brooks en de Arun-rivier liggen nu onder u. Overnachting in Amberley of in Arundel (na een korte treinrit).

 • Dag 5 Amberley - Pyecombe

  32 km 8-10 Uur 850 Meter

  Na een eventuele korte treinrit van Arundel naar Amberley, passeer je een aantal dauwvijvers, een beroemd kenmerk van de Downs. Je bezoekt dan de beroemde Chanctonbury Tree Circle, de locatie van een heuvelfort uit de ijzertijd dat dateert uit de 6e eeuw voor Christus – en waarvan wordt gezegd dat het spookt. Geniet vanaf hier van een fantastisch uitzicht rondom. Met een beetje geluk kun je verderop de prachtige abdij op een heuvel zien bij Lancing College en de kust bij Brighton. Misschien wilt u de indrukwekkende droge vallei van Devil’s Dyke verkennen, naar verluidt door de duivel zelf gegraven om de parochianen van het land tussen de North en South Downs te verdrinken. Tegen het einde van de dag passeer je het 1.000 jaar oude gehucht en de boerderij van Saddlescombe, ooit eigendom van de Tempeliers.

 • Dag 6 Pyecombe - Alfriston

  36 km 9-11 Uur 840 Meter

  Prachtig uitzicht langs de downs en naar het noorden richting de dorpen en het landschap aan de voet van de downs en af en toe uitzicht op Brighton en de zee gedurende de hele wandeling. Je passeert Jack en Jill, de tweelingmolens in Clayton, evenals verschillende dauwvijvers en het hoogste punt van de South Downs in Sussex bij Ditching Beacon. Passeer Rodmell, waar Virginia Woolf woonde in het 16e-eeuwse Monk’s House, voordat je de rivier de Ouse oversteekt, waar je kunt stoppen voor de lunch in het nabijgelegen YHA South Downs Hostel. De lijn van de Downs leidt je vervolgens langs Firlie Beacon naar het charmante, oude dorp Alfriston, ooit beroemd om smokkel en de thuisbasis van twee van de oudste herbergen in Engeland.

 • Dag 7 Alfriston - Eastbourne (via The Seven Sisters)

  17 km 5-7 Uur 695 Meter

  Deze dag is zonder twijfel het hoogtepunt van de hele South Downs Way. Het begint met een mooie wandeling langs de rivier, gevolgd door een bezoek aan het historische Friston Forest. Vanaf daar passeert u de eeuwenoude bochten van de Cuckmere-rivier voordat de route omhoog klimt om het Engelse kanaal te ontmoeten bij de iconische en glorieuze krijtrotsen van de Seven Sisters. Volg de kliffen (op veilige afstand) naar Beachy Head, met zijn spectaculaire vuurtoren, voordat de tocht eindigt in de aangename Victoriaanse badplaats Eastbourne.

 • Dag 8 Vertrek vanuit Eastbourne

  Er zijn regelmatige bus- en treindiensten van Eastbourne naar London en andere bestemmingen in het VK. Volledige details worden verstrekt bij het boeken.

Meer informatie over de South Downs Way