Reis checklist: ultieme inpaklijst wandelvakantie

door augustus 24, 2016

Geen idee wat er thuishoort in je wandelrugzak? Of waar je de beste wandelschoenen vindt? Misschien sta je op het punt een persoonlijke assistent in te schakelen, maar een goede inpaklijst is waarschijnlijk alles wat je nodig hebt. Zoek niet verder: in onze ultieme reis checklist hebben we aan alles gedacht!

Een vakantie hoort ontspannend te zijn, maar in realiteit bezorgt het plannen ervan ons vaak verrassend veel onrust. Een van de meest stressvolle onderdelen van de reisvoorbereiding is zonder twijfel het inpakken. Gelukkig heeft dit probleem een simpele oplossing: een inpaklijst. Omdat we – niet alleen tijdens de reis, maar ook daarvoor al – aan onze loopgrage fans denken, delen we onze Hillwalk Tours-inpaklijst met essentiële wandelkleding en handige wandeltips.

Download hier het pdf-bestand van de ultieme reis checklist, maar kijk eerst even naar deze vijf uitgelichte objecten die hoe dan ook thuishoren in je wandelrugzak:

#1 – De beste wandelschoenen

Er is natuurlijk geen paar schoenen dat in elke situatie het beste is. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de wandelingen die je ermee gaat maken: loop je over bergen, door bossen, in natte gebieden of hele warme klimaten? Een aantal zaken zijn echter universeel: wandelschoenen die waterdicht zijn en goed ademen, verkleinen de kans op blaarvorming en vermoeide voeten tijdens een wandelvakantie.

#2 – Insectenspray

Geloof het of niet: veel mensen willen na hun eerste bezoek niet terug naar de Schotse Hooglanden. De voornaamste reden? Midges, kleine bijtende muggen die veel vakanties – laat staan wandelvakanties – verpest hebben. Zonde, want met het juiste middel kan je ongestoord van de prachtige omgeving genieten.

#3 – Opladers

Hoe ver je ook de natuur ingaat, tegenwoordig kan je technologie niet vergeten. Of je je telefoon gebruikt om foto’s te maken, onderweg te tweeten of enkel voor noodgevallen, een oplader kan een redder in nood zijn. Met name bij meerdaagse wandeltochten en afgezonderde gebieden is een draagbare oplader aan te raden, zodat je nooit op zoek hoeft te gaan naar een stopcontact.

#4 – Sportwandelstokken

Sommige wandelaars onderschatten de toegevoegde waarde van sportwandelstokken en noemen dit een ‘hype’. Ons advies: probeer het op zijn minst een keer uit. De betere balans en ondersteuning op elk soort ondergrond draagt bij aan het uithoudingsvermogen. Daarnaast geven de stokken een goede work-out voor de armen!

#5 – Wandelsokken

We hebben het belang van de beste wandelschoenen al besproken, maar zonder goede wandelsokken word je waarschijnlijk alsnog geteisterd door blaren en koude voeten. Zorg dat je sokken kiest tot over de enkels of halverwege de schenen voor optimale comfort en warmte. Wat betreft de stof is het belangrijk te kiezen voor een ademend materiaal. Dit geldt overigens ook voor de basislagen van de kleding. Vermijd katoen en kies voor sokken die voornamelijk bestaan uit wol of polymere kunststoffen.

Comments

comments