17 Star Wars filmlocaties om te bezoeken

Alex Hiking in Connemara with Hillwalk Tours
door augustus 30, 2016

Ben je nieuwsgierig naar de filmlocaties van Star Wars? Wat inspireert de  buitenaardse achtergronden die in alle films te zien zijn? Waar werd The Force Awakens gefilmd? Hier het antwoord op je vragen! In dit artikel introduceren we 17 bereikbare bestemmingen die behoren tot de Star Wars set (waaronder een aantal geweldige wandelplekken!).

#1 – Skellig Michael, Graafschap Kerry, Ierland

Skellig Michael, een eiland gelegen aan de kust van graafschap Kerry in Ierland, werd gebruikt voor de slotscène van The Force Awakens. Dit UNESCO-Werelderfgoed wordt beschermd door het toelaten van slechts enkele bezoekers per dag en is daarom een populaire bestemming langs de Kerry Way.

Skellig Michael Filmlocatie

#2 – Malin Head, Graafschap Donegal, Ierland

Als je het hebt over adembenemende achtergronden, heeft Ierland een overvloed aan geschikte filmlocaties – en al helemaal voor Star Wars. Het noordelijkte puntje van Ierland, Malin Head in graafschap Donegal, werd gebruikt als parkeerplaats voor de Millenium Falcon.

Star Wars Filmlocatie - Malin Head

#3 – Derwentwater, Lake District, Engeland

Er is geen gebrek aan schilderachtige en dramatische landschappen in het Lake District, dus wat is een betere filmlocatie dan een van de meren in dit gebied – Derwentwater? Met een aantal (overduidelijke) Hollywood-bewerkingen, scheren X-Wings over het wateroppervlak. Bovendien biedt dit heuvelachtige terrein uitstekende mogelijkheden voor wandelingen, met name als een begin- of eindpunt voor Alfred Wainwright’s beroemde ‘Coast to Coast’-route.

Lake District - Star Wars Filmlocatie

#4 – Krafla-vulkaan, IJsland

Een andere achtergrond in The Force Awakens is de ingestorte, maar actieve Krafla-vulkaan. Deze omgeving kwam ook voor in verschillende andere Hollywood-films, zoals Prometheus.

Star Wars Filmlocatie

#5 – Abu Dhabi

Voor droge, dorre woestijnscènes is Abu Dhabi een natuurlijke mededinger. Het Hajargebergte is niet alleen een geweldige filmlocatie, maar ook een mooie wandelbestemming – als je tenminste voorbereid bent op een dosis afmattende hitte.

Star Wars Filmlocatie - Abu Dhabi

#6 – Yuma-woestijn, Arizona

Een andere optie is de Yuma-woestijn vanwege het schaarse en onbewoonbare landschap. Om die reden is het gebruikt als Star Wars filmlocatie voor Episode VI: Return of the Jedi.

Yuma Valley - Star Wars Filmlocatie

#7 – Paleis van Caserta

Het Paleis van Caserta in Zuid-Italië werd gebruikt als het Koninklijke Paleis op Naboo. Ondanks deze verschijning is het majestueuze en enorme gebouw blijkbaar het slachtoffer geworden van verwaarlozing. Het UNESCO-Werelderfgoed heeft tegenwoordig helaas haar glans verloren.

Star Wars Filmlocatie - Caserta Palace

#8 – Guilin, China

De foto zegt genoeg over deze locatie. Wie houdt er niet van dramatische bergen van achteren verlicht door een heldere zonsondergang?

Star Wars Filmlocatie - China

#9 – Death Valley, California

Een panoramisch beeld van Death Valley is te zien in Episode IV: A New HopeDeath Valley’s Nationale Park vormt een uitstekende, maar grimmige wandelomgeving. Om die redenen is het ook de perfecte filmlocatie.

Death Valley - Star Wars Filmlocatie

#10 – Forest of Dean, Engeland

Het beboste district Forest of Dean in Engeland is waar Jar Jar Binks zijn intrede doet. Behalve Star Wars, is het bos ook gebruikt in een van de laatste Harry Potter-films.

Filmlocatie - Forest of Dean

#11 – Greenham Common

Als verlaten luchtbasis van de Royal Air Force, wordt Greenham Common in Star Wars gebruikt voor een totaal ander luchtvoertuig dan waarvoor het oorspronkelijk was bedoeld.

Greenham Common - Star Wars

#12 – Hardangerjøkulengletsjer, Noorwegen

Er zijn geen wegen die deze afgelegen gletsjer met de bewoonde wereld verbinden, dus het is alleen per trein bereikbaar. Als gevolg is het een verlaten en prachtige wandelbestemming. Het verbaast ons ook niets dat de plek is gekozen als een van de Star Wars filmlocaties.

Noorwegen - Star Wars Filmlocaties

#13 – Palacio Español, Sevilla

Spanje heeft geen tekort aan fantastische steden en inspirerend platteland. Het Palacio Español komt voor in Star Wars V: The Empire Strikes Back als een uniek en koninklijk paleis. Sevilla is ook een populaire bestemming langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

Palacio Espanol - Star Wars Filmlocatie

#14 – Baai van Phang Nga, Thailand

De baai van Phang Nga is een beroemde filmlocatie dankzij de unieke kalksteenrotsen in het water. Het gebied komt voor in zowel Star Wars als James Bond, waardoor het ook een populaire vakantiebestemming is.

Star Wars Filmlocatie - Thailand

#15, #16 and #17 – Tunesië

Met maar liefst drie filmlocaties heeft Star Wars Tunesië min of meer op de kaart gezet. Het eiland Djerba, het plaatsje Matmata en de beroemde zoutvlaktes hebben allemaal een rol gespeeld in verschillende delen van de Star Wars-films.

Tunesië - Filmlocaties Star Wars

Neem hier een kijkje naar onze volledige Star Wars-infographic!

Comments

comments