Milieuvriendelijke cadeaus voor de natuurliefhebber in jouw leven

door december 13, 2016

Iedereen kent wel een natuurliefhebber: die Greenpeace-tante, een fanatiek recyclende huisgenoot of een vriend die niks van plastic moet weten. Of misschien ben je zelf verzot op duurzame producten en wil je iemand in jouw omgeving blij maken met een groen geschenk? Doe alle natuurliefhebbers – en de aardbol – een plezier met deze milieuvriendelijke cadeaus!

Herbruikbare koffiebeker

Dit is een perfect duurzaam cadeau voor de natuurliefhebber die niet kan zonder zijn bakkie pleur in de ochtend. Een herbruikbare koffiebeker kan duizenden papieren en plastic bekertjes besparen. Dat maakt het dus goed voor het milieu, maar vooral ook een ontzettend origineel en hip geschenk.

Stoffen boodschappentas

Duurzame producten hoeven absoluut niet suf te zijn. De canvas tas is niet alleen een trendy accessoire in de modewereld, maar ook een geliefd object onder milieubewuste winkelaars. Kies uit de eindeloze opdrukken of maak het cadeau extra persoonlijk door zelf een blanco tas te versieren.

Gerecyclede geschenken

Een douchemat van oude slippers, een fotolijstje van een fietsketting of een klok van een lp-plaat – objecten gemaakt van gerecyclede rommel zijn helemaal in. Met een van deze originele, milieuvriendelijke cadeaus zal je niet alleen natuurliefhebbers blij verrassen. Ben je in een creatieve bui? Maak dan zelf een van deze duurzame producten!

(Biologische) losse thee

Wat veel mensen niet weten, is dat de meeste theezakjes plastic bevatten. Maar jouw natuurliefhebber weet dit waarschijnlijk wel. Maak hem of haar blij met (biologische!) losse thee en een hip thee-ei om de koude maanden door te komen.

Een oplader op zonne-energie

Is jouw natuurliefhebber gek op technologie? Verras hem of haar met een hippe oplader die werkt op zonne-energie! Goed voor het milieu, maar ook een toffe gadget om indruk mee te maken.

Bamboe bestek

Dit is een duurzaam cadeau dat werkelijk iedereen kan gebruiken; op de camping, tijdens een wandeling, of voor die meegebrachte salade op het kantoor. Het fijne aan bamboe is dat het makkelijk valt schoon te maken en lang meegaat. Plastic vorken en lepels worden direct vervangen door deze unieke milieuvriendelijke cadeaus.

Biologische wijn

Ook milieuliefhebbers houden van een feestje. Biologische wijn is tegenwoordig niet moeilijk te vinden en de voordelen zijn eindeloos: minder chemicaliën, minder belasting voor het milieu en – misschien wel het belangrijkste! – een minder heftige kater!

Zeep of shampoo bars

Ooit erover nagedacht hoe zinloos die grote plastic flessen voor zeep en shampoo zijn? Jouw milieubewuste vriend of familielid waarschijnlijk wel! Koop gewoon een ouderwets blok zeep of shampoo, zonder conserveermiddelen of verpakking. Deze milieuvriendelijke cadeaus zijn ook ideale souvenirs – in bijna elk dorpje verkoopt wel iemand zelfgemaakte zeep met lokale ingrediënten.

Donatie aan een goed doel

Is jouw natuurliefhebber echt hardcore en heeft hij of zij alle bovenstaande milieuvriendelijke cadeaus al thuis liggen? Een duurzaam cadeau dat nooit oud wordt, is een donatie in zijn of haar naam. Het voelt misschien een beetje onpersoonlijk, maar als deze persoon écht toegewijd is tot een bepaald goed doel, dan zal waarschijnlijk niets hem of haar gelukkiger maken.

Comments

comments