Live dieren kijken: de beste webcam dieren van Europa

door maart 7, 2017

Voor outdoor-liefhebbers is het niet altijd makkelijk om te bedenken wat te doen met slecht weer. Toch kunnen we tegenwoordig ook van huis uit genieten van de natuur. Wie de nieuwe afleveringen van Planet Earth al heeft verslonden, kan nu ook live dieren kijken!

Het internet staat vol met dierenfilmpjes, maar nog spannender zijn deze Europese webcam dieren. Kom dus even naar deze pagina de volgende keer dat je niet weet wat te doen met slecht weer. Live dieren kijken is de ideale remedie voor een regenachtige dag: spot zeehonden, tijgers en valken op een online safari.

live dieren kijken webcam dieren beer

Beer in winterslaap, Zweden

Er zijn weinig dingen zo rustgevend als het kijken naar de winterslaap van deze bruine beer. Het dier leeft in een Zweedse dierentuin en ligt de hele winter vredig te snurken in het hok.

live dieren kijken webcam dieren urdaibai

Moeras vol vogels in Spanje

Veel webcam dieren leven in een dierentuin of opvangcentrum. Wie liever gaat dieren kijken in het wild, kan terecht bij dit biosfeerreservaat in het Spaanse Baskenland. Dit moerassige natuurgebied is een plek waar veel Europese vogels overwinteren. Geniet van het panoramische uitzicht over dit prachtige stukje Spaanse wildernis. De bewegende camera zoomt af en toe in op de vele verschillende vogelsoorten die in beeld zijn.

live dieren kijken webcam dieren

Olifanten en tijgers in Zürich

In Europa leven geen olifanten en tijgers in het wild, maar ook deze dieren zijn vertegenwoordigd in onze favoriete dierenfilmpjes. Via de verschillende camera’s in de dierentuin van Zürich kunnen natuurliefhebbers live dieren kijken op de website. Wij zijn vooral fan van het kleine olifantje dat in februari dit jaar werd geboren.

live dieren kijken webcam dieren ezelopvang

Ezelopvang in Sidmouth

Wie meer geïnteresseerd is in gezellige boerderijdieren, zal zich prima vermaken met de beelden uit deze Engelse ezelopvang. Er zijn camera’s gericht op zowel de binnen- als de buitenverblijven van de ezels, dus er valt altijd wel wat te zien.

live dieren kijken webcam dieren zeehonden

Zeehonden van Pieterburen

Ook in Nederland kunnen we live dieren kijken: de koddige zeehonden van Pieterburen zijn de hoofdpersonen in hun eigen internet-show. Kijk hoe de webcam dieren zwemmen, luieren en gevoederd worden.

live dieren kijken webcam dieren valken

Valkenfamilie in Nottingham

Wie deze webcam dieren wil bewonderen, heeft geduld nodig. De slechtvalken die een nest hebben op dit universiteitsgebouw in Nottingham, zijn niet altijd thuis. Wanneer de roofvogels in de lente eieren leggen en de broedperiode begint, zal er hopelijk meer te zien zijn op dit live-kanaal.

live dieren kijken webcam dieren pinguinparadijs

Pinguïnparadijs in Cornwall

Volg de grappige bewegingen van deze groep pinguïns in het dierenpark Paradise Park in Cornwall, Engeland. Zwemmend en waggelend verplaatsen de pinguïns zich over hun woonplek, waarvan het grootste deel in beeld is. Het voederen van de pinguïns gebeurt elke dag rond twaalf uur ’s middags Nederlandse tijd.

Hopelijk kom je met deze tips de winter door, maar ook de lente komt er weer aan! Plan vooruit en neem een kijkje naar onze wandeltochten in Engeland, Schotland en Ierland. Wie weet zie je sommige van deze dieren dit jaar – nou ja… waarschijnlijk niet de olifanten, beren of pinguïns – in het wild tijdens een hike!

Comments

comments