De coolste huisdieren op reis

door januari 10, 2017

Sommige mensen nemen geen huisdier omdat ze veel willen reizen; anderen nemen gewoon hun huisdier mee op vakantie! Instagram staat vol met foto’s van dieren op reis die de meeste mensen jaloers zouden maken. Niet alleen honden en katten, maar zelfs konijnen en egels reizen met hun baasjes de wereld rond. Hier onze favoriete huisdieren op reis!

Sir Quincey, het hikende konijn

Het is niet ongewoon om een huisdier op vakantie mee te nemen, maar dit is toch wel een van de uniekste dieren op reis die wij tegenkwamen. Konijn Sir Quincey vergezelde zijn baasje op een meerdaagse hike door bossen en langs meren. Het pluizige knaagdier bleek het hartstikke leuk te vinden om op de rugzak van zijn baasje van het uitzicht te genieten en af en toe zelf door de natuur rond te springen.

Bolt en Keel, twee kamperende katten

De broertjes Bolt en Keel werden helemaal alleen in de bosjes gevonden. De volgende dag zouden hun ontdekkers op een tweedaags kano- en kampeeravontuur vertrekken. Zij zagen geen andere mogelijkheid dan de dieren op reis mee te nemen. Sindsdien is het viertal een hecht reisgezelschap geworden, dat houdt van wandelen, kajakken, zeilen en kamperen.

Monique, kip op een zeilschip

De Franse twintiger Guirec begon zijn zeilreis rond de wereld in 2014. Vanaf de Canarische Eilanden vertrok hij via de Caribische Eilanden naar Groenland. Hij wilde graag een huisdier op vakantie meenemen en een hen leek een logische keuze – Monique legt eieren, kan zwemmen en heeft niet veel verzorging nodig.

In 2016 werd Guirec de jongste persoon en Monique de eerste kip die de Noordwestelijke doorvaart overstaken. In Alaska werd onlangs een derde reiziger aan het gezelschap toegevoegd: de puppy Bosco.

Miami, de hond die reist in stijl

Tussen de coolste huisdieren op reis zit natuurlijk ook een hond. Niet zomaar een hond – deze viervoeter reist in stijl. De chihuahua Miami wordt afgebeeld in luxe hotelkamers, op romantische plekjes in Europa en de hipste locaties in New York.

Zo vaak ging dit huisdier mee op vakantie dat het Italiaanse hondje door Condé Nast werd uitgeroepen tot ’s werelds meest bereisde hond. Met zijn wisselende outfits en zijn relaxte oogjes is Miami bovendien een extreem fotogenieke wereldreiziger.

Biddy, de egel op reis

Dit is zonder twijfel een van de schattigste huisdieren op reis dat wij kennen. Tussen 2010 en 2015 reisde egel Biddy door een aantal van de mooiste delen van de Verenigde Staten. Zijn baasje legde hem vast met adembenemende uitzichten en bijzondere natuurmonumenten. In korte tijd verzamelde de Instagram-pagina van Biddy honderdduizenden volgers die verliefd werden op het aandoenlijke reismaatje.

In maart 2015 eindigde het avontuur voor Biddy toen hij overleed, tot groot verdriet van zijn baasjes en volgers.

Comments

comments