Beste nieuwjaarsfeesten: vier nieuwjaar in Europa!

door december 27, 2016

Waar ga jij nieuwjaarsavond vieren dit jaar? Steeds meer mensen kiezen ervoor om nieuwjaar in het buitenland te vieren. En waarom ook niet? Die vrije dagen aan het einde van het jaar komen goed van pas voor een lastminute stedentrip! Wij zetten de beste nieuwjaarsfeesten in Europa op een rijtje, van sfeervol Edinburgh tot hip Berlijn!

Edinburgh, Schotland

Misschien wel de beste vuurwerkshow van Europa is te vinden in de hoofdstad van Schotland. Een beroemde versie van nieuwjaar in Europa is de Schotse viering van Hogmanay. Geniet van uitzicht op het prachtige kasteel van Edinburgh terwijl de lucht wordt verlicht in alle kleuren van de regenboog.

Van plan om door te gaan tot de vroege ochtend? Bevecht de kou met een flinke slok Scotch en beklim Calton Hill voor een fenomenaal uitzicht over de stad bij zonsopkomst.

Berlijn, Duitsland

Als ultieme feeststad heeft Berlijn uiteraard een aantal van de beste nieuwjaarsfeesten van Europa. Wees voorbereid op technomuziek en dansfeesten die doorgaan tot in de vroege uurtjes.

Maak hoe dan ook een wandeling over de ‘feestmijl’, een twee kilometer lange aaneenschakeling van podia, feesttenten en lichtshows.

Dubrovnik, Kroatië

Voor een milde winter tijdens de nieuwjaarsfeesten reizen we naar de Middellandse Zee. De schilderachtige architectuur van Dubrovnik ziet er nóg betoverender uit met de verlichting die voor de feestdagen wordt opgehangen.

Met een gemiddelde temperatuur van rond de 10 graden is het misschien zelfs mogelijk om voor het nieuwjaarsavond vieren een stranddag in te plannen!

Reykjavik, IJsland

Gegarandeerd sneeuw en misschien zelfs een persoonlijke noorderlichtshow in de nachthemel – IJsland is een ideale locatie om in de winterse feeststemming te komen. Dit is zonder twijfel een van de beste plekken om nieuwjaar in Europa te vieren.

Probeer gerechten van de gerenommeerde IJslandse keuken bij een knisperend haardvuur en geniet van het vuurwerk dat over de hele stad wordt afgestoken.

Brussel, België

De beste nieuwjaarsfeesten in Europa zijn niet allemaal ver weg. Sommige kunnen zelfs met de trein bereikt worden. De Grote Markt van Brussel is een van de gezelligste plekken om nieuwjaar in het buitenland te beleven.

Neem ook de tijd om de sfeervolle kerstmarkt te verkennen en een rondje te schaatsen op de ijsbaan.

Lissabon, Portugal

Geen zin in koukleumen deze nieuwjaarsavond? Neem een kijkje bij de nieuwjaarsfeesten van Lissabon. Aangename temperaturen, geweldige culinaire verrassingen en een gastvrije bevolking maken Portugal een perfecte plek om nieuwjaar in Europa te vieren.

Neem deel in de festiviteiten op Comercia Square – het grootste plein van Portugal – en verken de omgeving van de stad.

Londen, Engeland

Vrijwel iedereen zal zich vermaken op de nieuwjaarsfeesten van Londen. Ga naar exclusieve feesten en gala’s in de stad, bewonder de beroemde vuurwerkshow of bezoek een aantal Londense attracties.

Dit is ook een van de beste nieuwjaarsfeesten voor het gezin, dankzij het jaarlijkse Winter Wonderland in Hyde Park en de traditionele pantomime voorstellingen die leuk zijn voor kinderen.

Comments

comments