Alleen wandelen of op zoek naar een wandelmaatje?

door december 20, 2016

Individuele wandelvakanties kunnen erg ontspannend en bevredigend zijn, maar soms ook eenzaam. Niet iedereen heeft echter een wandelmaatje beschikbaar. Wie geen wandelvrienden heeft om mee te nemen op een aankomende trip, heeft iets aan deze wandeltips. Er zijn verschillende manieren om een wandelmaatje te vinden, maar ook alleen wandelen wordt een stuk minder eenzaam met de juiste aanpak.

Alleen wandelen (zonder eenzaamheid)

Een groot nadeel van individuele wandelvakanties is natuurlijk de veiligheid. Vooral wanneer je door ongerepte terreinen trekt, is het belangrijk om altijd iemand op de hoogte te stellen van je locatie.

Voorbereiding is misschien nog belangrijker dan voor een groepswandeling, maar ook alleen wandelen kan veel voldoening brengen. De stilte geeft meer tijd om na te denken, de omgeving te bestuderen en dus ook bijzondere dieren of natuurverschijnselen te zien.

Neem een notitieboekje mee om gedachten en ervaringen op te schrijven. Als we iets moois zien, willen we dat vaak delen. Door deze belevenissen op te schrijven, kunnen we later alles vertellen aan onze geliefden.

Een andere mogelijkheid is om een aantal ansichtkaarten of briefpapier mee te nemen. Beschrijf deze tijdens een rustmoment in de wandeling en stuur ze op naar familie en vrienden.

Verblijf in een hostel of ga naar de lokale pub om onder de mensen te zijn na een lange dag wandelen. Wie alleen reist, zal sneller worden aangesproken. Bovendien heb je waarschijnlijk een hoop verhalen te vertellen die je tijdens de wandeling hebt opgeschreven!

Hoe vind je een wandelmaatje?

Een perfecte manier om wandelvrienden tegen te komen is via georganiseerde wandeltochten. Op zulke groepswandelreizen zijn waarschijnlijk gelijkgestemden te vinden die van hetzelfde soort wandelingen houden als jij. Wees niet verlegen en vraag om de contactgegevens van een potentieel wandelmaatje, zodat jullie misschien opnieuw samen kunnen wandelen.

Er zijn ook verschillende websites en organisaties die mensen helpen bij het vinden van een wandelmaatje. Typ bijvoorbeeld ‘wandelmaatje’ in bij Google en zoek de optie die het beste past bij jouw wandelwensen.

De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk om je directe omgeving eens te vragen of zij iemand kennen die graag wandelt. Misschien ontdek je tot je verbazing dat de buren regelmatig op individuele wandelvakanties gaan, of dat die neef of nicht verzot is op lange afstandswandelingen.

Comments

comments