8 redenen om op wandelvakantie te gaan

door augustus 18, 2017

1. Iedereen kan wandelen

Wandelen is voor iedereen toegankelijk: jonge kinderen, bejaarde stellen en huisdieren kunnen allemaal mee. Van de meest uitdagende wandelroutes voor sportieve lieden tot rustige lange afstandswandelingen over vlak terrein – er is voor elk wat wils als het om wandelen gaat.

2. Je leert je wandelmaatje goed kennen

Wandelen met vrienden of met een partner is misschien wel de beste manier om elkaar beter te leren kennen. Hoe gaat jouw wandelmaatje ermee om als er iets mis gaat? Kunnen jij en je nieuwe vlam het aan om een aantal dagen op elkaars lip te zitten? Lange afstandswandelingen zijn de ultieme relatietest.

3. Digitale detox: afkicken en ontspannen

Vandaag de dag is het lastig om te ontsnappen aan de constante stroom van informatie door het internet en sociale media. Op wandelvakantie is het mogelijk om even af te kicken van technologie en mentale rust te vinden.

4. Je komt fitter terug

Waarom zou je op vakantie niet kunnen werken aan je conditie? Een wandelvakantie is een van de weinige reizen waarvan je fitter terugkomt.

5. De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden lijken gemaakt voor wandelaars. Het uitzicht op deze adembenemende landschappen is dan ook een van de beste redenen om op wandelvakantie te gaan.

6. Een wandelvakantie is goedkoop

Als je eenmaal de juiste uitrusting in huis hebt, is een wandelvakantie een goedkope manier om op reis te gaan. Europa is gezegend met talloze onvergetelijke wandelbestemmingen die goedkoop te bereiken zijn.

7. Je onthoudt de vakantie beter

Op wandelvakantie heb je de tijd om even echt na te denken. Hierdoor zullen de ervaringen tijdens een lange afstandswandeling langer in je geheugen blijven hangen.

8. Combineer wandelen met andere hobby’s

Ben je geïnteresseerd in het spotten van verschillende vogels of plantensoorten? Wil jij alles weten over de geschiedenis van een gebied? Geniet je van een culinaire reisbestemming? Een wandelvakantie is perfect te combineren met andere hobby’s door de juiste bestemming te kiezen.

Klaar voor een nieuw avontuur? Laat je inspireren door onze wandelreizen in Europa. Geniet van de lokale Spaanse keuken tijdens de Camino de Santiago, ervaar de ruige Hooglanden van Schotland tijdens een wandelvakantie over de Great Glen Way en leer al wandelend over de geschiedenis van de Muur van Hadrianus.

Comments

comments