South West Coast Path

Lesen Sie mehr über den South West Coast Path

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf £1119 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Newquay

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Padstow te maken.

 • Dag 2 Newquay - Perranporth

  17/27 km 5-8 Uur 550/600 Meter

  Na het passeren van de rivier Gannel (houd het tij in de gaten), volgt de route vervolgens de met gras begroeide klifpaden voordat u aankomt bij de zandduinen (goed voor de kuitspieren!) en langs lange zandstranden – met name Perran Beach net voorbij de Penhale legertrainingsgebied. Vanuit Perranporth brengt een korte transfer u naar uw accommodatie.

 • Dag 3 Perranporth - Portreath

  20 km 5-7 Uur 680 Meter

  Van Perranporth, gaat u langs een gebied met een rijk mijnverleden, zoals blijkt uit de oude schoorstenen die het landschap karakteriseren. Wilde brem- en heidestruikgewassen vervangen landbouwbedrijven als u richting St Agnes Head gaat en verder naar Porthtowan en Portreath.

 • Dag 4 Portreath - Hayle

  19 km 5-7 Uur 410 Meter

  Na een paar korte maar steile beklimming uit Portreath wordt het pad rustiger en gaat het verder op een minder steile helling. Een mooie wandeling rond Godrevy Head wordt gevolgd door een uitdagend deel langs de duinen of, als de getijden het toelaten, een stuk van prachtig zandstrand zover Hayle. Vanuit Hayle brengt een korte transfer u naar uw accommodatie in St Ives.

 • Dag 5 Hayle - St Ives

  10 km 2-3 Uur 190 Meter

  Een korte (en optionele) wandeling geeft u voldoende gelegenheid om de prachtige badplaats van St Ives te verkennen, met zijn vele kunstgaleries en eigenzinnige kleine winkeltjes. Een verlengd gedeelte van de weg van Hayle brengt u naar het binnenland rond de monding van de rivier de Hayle. Vanuit Lelant, leidt een prachtige kustpad u helemaal naar St Ives.

 • Dag 6 St Ives - Gurnard’s Head

  15 km 5-7 Uur 750 Meter

  Het pad wordt ruiger ten zuiden van St Ives maar beloont met een prachtig, ongerept en spectaculair landschap. Met talrijke beklimmingen in en uit baaien en inhammen, vereist de wandeling een goed uithoudingsvermogen en een vroege start. Verzamel voorzieningen voordat u vertrekt, want onderweg zijn er geen winkels of cafés. Vanuit Gurnard’s Head brengt een transfer u naar uw accommodatie.

 • Dag 7 Gurnard’s Head - St Just

  20 km 6-8 Uur 715 Meter

  De rijkdom van de mijnbouw ruïnes die het landschap van Cornwall karakteriseren is een bewijs van het rijke erfgoed van de mijnbouw in het gebied. Na het passeren van Kaap Cornwall, waar de Atlantische Oceaan het Engels Kanaal ontmoet, verlaat u het pad en begeeft u zich naar het bruisende stadje St Just.

 • Dag 8 St Just - Porthcurno

  19 km 5-7 Uur 700 Meter

  Uw dag begint met een mooie wandeling rond Whitesand Bay en verder naar Sennen Cove. Vanaf hier is het niet lang voordat u Land’s End bereikt – het meest zuidwestelijke punt van het VK. Nadat u dit drukke gebied bent gepasseerd, wordt het pad weer afgelegen. Perfect voor het verkennen van de vele kliffen bezaaid met bogen en gaten totdat u Porthcurno, met het beroemde openlucht Minack-theater, bereikt.

 • Dag 9 Porthcurno - Penzance

  18 km 5-7 Uur 520 Meter

  Aanvankelijk is de route vrij afgelegen, met pittoreske baaien en kleine nederzettingen vanuit Porthcurno tot het heerlijk genaamde dorp Mousehole – een goede plek om te stoppen voor een drankje. Van Mousehole volgt de route voornamelijk geasfalteerde wegen/paden door de vissershaven van Hamlyn en verder naar Penzance.

 • Dag 10 Vertrek vanuit Penzance

  Er zijn regelmatige bus- en treinverbindingen beschikbaar vanuit Penzance naar Londen en andere bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie over de South West Coast Path