• Dag 1 Aankomst in Mawgan Porth

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om de reis naar Mawgan Porth te maken.

 • Dag 2 Mawgan Porth - Newquay

  10 km 3-4 Uur 320 Meter

  Er zijn prachtige baaien en gouden stranden om elke hoek terwijl u verder zuidwaarts gaat langs de kust van Cornwall. Bestel een lunch in een van de vele leuke restaurants in Watergate voordat u verder gaat naar de meer stedelijke omgeving van Newquay – de surfhoofdstad van het Verenigd Koninkrijk en de perfecte plek om om van het nachtleven te genieten, met vele levendige pubs, bars, restaurants en winkels.

 • Dag 3 Newquay - Holywell

  11/16 km 3-6 Uur 310 Meter

  Na het passeren van de rivier Gannel (houd het tij in de gaten), volgt de route vervolgens de met gras begroeide klifpaden. Ontdek bij Kelsey Head enkele grondwerken van een rotsfort uit de ijzertijd voordat u aankomt bij de zandduinen (goed voor de kuitspieren!). Overnachting in Holywell of korte transfer naar Newquay.

 • Dag 4 Holywell - St Agnes

  14 km 4-6 Uur 450m Meter

  Vandaag loopt u langs lange zandstranden – met name Perran Beach net voorbij de Penhale legertrainingsgebied. Van Perranporth, gaat u langs een gebied met een rijk mijnverleden, zoals blijkt uit de oude schoorstenen die het landschap stippelen. Wild brem en heide struikgewas vervangen boerderijbedrijven terwijl het pad u naar St Agnes leidt.

 • Dag 5 St Agnes - Portreath

  13 km 4-5 Uur 430 Meter

  Begin uw wandeling door rond St Agnes Head te lopen en verder naar Porthtowan Village. Na een paar korte, maar steile, beklimmingen uit Porthtowan volgt de route verder over met gras begroeide klifpaden voordat u afdaalt naar het stranddorp Portreath.

 • Dag 6 Portreath - Gwithian

  13 km 4-5 Uur 340 Meter

  Na de klim uit Portreath, vestigt het pad zich en gaat het wat rustiger verder op een zachtere helling. Baant u een weg door een gebied genaamd de “Knavocks” waar wilde pony’s kunnen grazen. Na een mooie wandeling rond Godrevy Head bereikt u de nederzetting van Gwithian. Vanuit Gwithian brengt een transfer u naar uw accommodatie in St Ives.

 • Dag 7 Gwithian - St Ives

  16 km 4-6 Uur 260 Meter

  Vandaag begint met een wandeling door de duinen of, als de getijden het toelaten, een wandeling op een prachtig zandstrand tot Hayle. Een lang stuk asfalt-wandelen vanuit Hayle brengt u landinwaarts rond de riviermonding van Hayle. Vanuit Lelant leidt een prachtig kustpad u helemaal naar St Ives.

 • Dag 8 Vertrek uit St Ives

  Er zijn regelmatige bus- en treinverbindingen beschikbaar vanuit St Ives naar Bristol / Londen en andere bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie over de South West Coast Path