South West Coast Path (Cornwall)

Lesen Sie mehr über den South West Coast Path (Cornwall)

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
 • Krijg onderweg toegang tot uw tourgegevens en documenten met uw aangewezen Hillwalk Tours-account
vanaf £1039 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Padstow

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Padstow te maken.

 • Dag 2 Padstow naar Mawgan Porth

  29 km 7-10 Uur 670 Meter

  Een werkelijk prachtige wandeling, langs het relatief zachte kustterrein en lange zandstranden maken dit deel van de route tot een absoluut genot van begin tot eind. Kijk uit naar de Bronstijd ‘kruiwagens’ (oude begraafplaatsen), The Scarlet en een grote instortingsdoline vlak bij Dinas Head.

 • Dag 3 Mawgan Porth - Perranporth

  23/33 km 8-11 Uur 910-960 Meter

  Aanvankelijk een verre wandeling voordat u verder gaat naar de meer stedelijke omgeving van Newquay – de surfhoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Na het passeren van de rivier Gannel (houd het tij in de gaten), volgt de route vervolgens de met gras begroeide klifpaden voordat u aankomt bij de zandduinen (goed voor de kuitspieren!) en langs lange zandstranden – met name Perran Beach net voorbij de Penhale legertrainingsgebied. Vanuit Perranporth brengt een korte transfer u naar uw accommodatie.

 • Dag 4 Perranport - Hell’s Mouth

  27 km 7-10 Uur 860 Meter

  Van Perranporth, gaat u langs een gebied met een rijk mijnverleden. Na een paar korte, maar steile, beklimmingen uit Porthtowan (en later uit Portreath) wordt de route rustiger en gaat deze verder op een meer zachte helling tot aan het café van Hell’s Mouth Bay – net voorbij Deadman’s Cove. De namen zijn heel morbide, maar de vers gebakken hapjes in het café zijn hemels! Vanuit Hell’s Mouth brengt een transfer u naar uw accommodatie in St Ives.

 • Dag 5 Hell’s Mouth - St Ives

  21 km 5-7 Uur 340 Meter

  Een mooie wandeling rond Godrevy Head wordt gevolgd door een uitdagend deel langs de duinen of, als de getijden het toelaten, een stuk van prachtig zandstrand zover Hayle. Een verlengd gedeelte van de weg van Hayle brengt u naar het binnenland rond de monding van de rivier de Hayle. Vanuit Lelant, leidt een prachtige kustpad u helemaal naar St Ives.

 • Dag 6 St Ives - Pendeen Village

  25 km 7-10 Uur 1160 Meter

  Het wandelpad wordt ruiger ten zuiden van St Ives maar beloont met een prachtig, ongerept en spectaculair landschap. Met talrijke beklimmingen in en uit baaien en inhammen, vereist de wandeling een goed uithoudingsvermogen en een vroege start. Verzamel voorzieningen voordat u vertrekt, want onderweg zijn er geen winkels of cafés.

 • Dag 7 Pendeen Village - Porthcurno (via Land's End)

  26 km 7-10 Uur 960 Meter

  De rijkdom van de mijnbouw ruïnes die het landschap van Cornwall karakteriseren is een bewijs van het rijke erfgoed van de mijnbouw in het gebied. Na het passeren van Kaap Cornwall (waar de Atlantische Oceaan het Engels Kanaal ontmoet), is er een mooie wandeling rond Whitesand Bay in Sennen Cove. Vanaf hier is het een korte wandeling naar Land’s End – het meest zuidwestelijke punt van het Verenigd Koninkrijk.

 • Dag 8 Porthcurno (via Land's End) - Penzance

  18 km 4-6 Uur 520 Meter

  Aanvankelijk is de route vrij afgelegen, met pittoreske baaien en kleine nederzettingen vanuit Porthcurno tot het heerlijk genaamde dorp Mousehole – een goede plek om te stoppen voor een drankje. Van Mousehole volgt de route voornamelijk geasfalteerde wegen/paden door de vissershaven van Hamlyn en verder naar Penzance.

 • Dag 9 Vertrek vanuit Penzance

  Er zijn regelmatige bus- en treinverbindingen beschikbaar vanuit Penzance naar Londen en andere bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie over de South West Coast Path (Cornwall)