Pembrokeshire Coast Path

Lesen Sie mehr über den Pembrokeshire Coast Path

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
 • Krijg onderweg toegang tot uw tourgegevens en documenten met uw aangewezen Hillwalk Tours-account
vanaf £569 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Amroth

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om de reis naar Amroth te maken.

 • Dag 2 Amroth - Manorbier

  25 km 7-9 Uur 870 Meter

  De wandeling van vandaag biedt een gevarieerd en prachtig landschap, en de eerste paar kilometers zijn relatief eenvoudig met een pad dat afwisselt tussen de kustlijn, het bos en de klif, met een prachtig uitzicht over de helderblauwe zee. Eenmaal voorbij de kleine badplaats Saundersfoot, volgt het pad met gras begroeide klifpaden en beboste valleien naar Tenby met enkele ups en downs, maar ook een prachtig uitzicht op afgelegen baaien, kalkstenen kliffen en stranden, evenals Caldey eiland, voordat het opnieuw afdaalt vanuit de kliffen naar het goudenkleurige strand van het charmante badplaatsje Tenby.

  Het pad passeert de laatste gouden zandstranden van Tenby, klimt terug naar de kliffen en volgt vervolgens een relatief eenvoudig, met gras begroeid pad langs de kalkstenen kliffen richting Skrinkle Haven, waardoor meer kleine tekenen van industrialisatie uit eerdere eeuwen worden onthuld, die ooit deze kustlijn zo’n ander karakter gaven. Richting Lydstep, let op de overblijfselen van een oude kalksteenoven links en vervolgens een indrukwekkend en steil zijdelings blaasgat aan uw rechterkant, voordat u afdaalt naar het strand van Lydstep. Het pad klimt vervolgens terug naar de kliffen en gaat verder naar Skrinkle Haven. Het pad begint ruiger aan te voelen en er zijn meer ups en downs terwijl het pad rond wat meer militaire gebouwen leidt en dan terug naar de rand van de klif om verder te gaan richting Manorbier Beach.

 • Dag 3 Manorbier - Freshwater West

  32 km 8-10 Uur 710 Meter

  Vanaf Manorbier herwint het pad snel de kliftoppen. Er is veel kliflandschap en houd ook de indrukwekkende lagen, richels en kloven in de zandstenen kliffen in de gaten, met een scala aan kleuren. Het pad gaat verder langs de zandduinen aan de achterkant van Freshwater East, alvorens opnieuw te klimmen naar de kliffen richting Stackpole en het mooie Barafundle-strand. Vanaf Barafundle klimt het pad opnieuw naar de top van de kliffen en gaat het verder langs Stackpole Head voordat het weer afdaalt naar het strand bij Broadhaven. Van daaruit biedt het pad twee opties naar Bosherston, een kortere optie via de beroemde lelievijvers of een langere optie langs de kliffen en naar de kapel van St. Govan, verborgen onder de kliffen.

  Als het Castlemartin-legerbereik gesloten is, moet de kortere binnenlandse route worden gevolgd, via de lelievijvers richting Bosherston en vervolgens verder langs het binnenlandse Castlemartin Range-pad, dat langs de randen van het schietterrein en door landbouw richting Castlemartin en Freshwater West loopt. Als het bereik open is, leidt de kustroute langs een makkelijk pad langs het kapelletje van St. Govan en over de platte kliffen naar de beroemde geologische kenmerken van de Elegug-stapels, waar zeehonden meestal te vinden zijn, en de ‘Groene Brug van Wales’ natuurlijke boog, voordat het pad landinwaards draait richting Castlemartin.

  De twee paden ontmoeten elkaar net voorbij de Merrion-kazerne en gaan door naar Castlemartin en vervolgens naar het gouden zand met het weidse uitzicht van Freshwater West.

  Het militaire schietterrein van Castlemartin is over het algemeen gesloten op weekdagen (en daarom moet de alternatieve binnenlandse route worden gebruikt) en open in het weekend (hoewel dit niet gegarandeerd is).
 • Dag 4 Freshwater West - Pembroke

  33 km 8.5-10 Uur 720 Meter

  Het gouden zand van Freshwater West achterlatend, voelt het pad ruig en afgelegen aan terwijl het de klifrand helemaal naar Angle volgt. Er zijn verschillende steile, maar korte, hellingen langs dit traject en enkele interessante tekenen van industrie en wachttorens. Terwijl het pad zich rond de landtong naar het strand van West Angle slingert, worden meer tekenen van industrie zichtbaar, over de diepe haven van Milford Haven. Vanuit Angle Beach voert u de laatste paar kilometers rond Angle, langs het militaire kapelfort en museum voordat u via de Old Point House Inn terugkeert naar het dorp.

  Het grootste gedeelte van de hellingen zijn nu voorbij terwijl het pad vanuit Angle leidt en de hoge schoorstenen van de olieraffinaderij de skyline domineren. Hoewel de wandeling richting Pembroke vandaag zeker een meer industrieel gevoel heeft, is het pad eigenlijk vrij afgelegen omdat het door landbouw en bosbouw leidt en een aantal mooie en interessante uitzichten biedt over Milford Haven. De overblijfselen van oude kalkovens en militaire forten worden af ​​en toe gezien en het laatste deel van de wandeling loopt door de buitenwijken van Pembroke naar het indrukwekkende en majestueuze Pembroke Castle.

 • Dag 5 Vertrek vanuit Pembroke

  r zijn regelmatige bus- en treindiensten vanuit Pembroke naar Cardiff en andere bestemmingen in het VK.

Meer informatie over de Pembrokeshire Coast Path