Pembrokeshire Coast Path

Lesen Sie mehr über den Pembrokeshire Coast Path

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
 • Krijg onderweg toegang tot uw tourgegevens en documenten met uw aangewezen Hillwalk Tours-account
vanaf £689 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Tenby

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om de reis naar Tenby te maken.

 • Dag 2 Tenby - Manorbier

  12 km 3-5 Uur 300 Meter

  Het pad passeert de laatste gouden zandstranden van Tenby, klimt terug naar de kliffen en volgt vervolgens een relatief eenvoudig, met gras begroeid pad langs de kalkstenen kliffen richting Skrinkle Haven, waardoor meer kleine tekenen van industrialisatie uit eerdere eeuwen worden onthuld, die ooit deze kustlijn zo’n ander karakter gaven. Richting Lydstep, let op de overblijfselen van een oude kalksteenoven links en vervolgens een indrukwekkend en steil zijdelings geologisch blaasgat aan uw rechterkant, voordat u afdaalt naar het strand van Lydstep. Het pad klimt vervolgens terug naar de kliffen en gaat verder naar Skrinkle Haven. Het pad begint ruiger aan te voelen en er zijn meer ups en downs terwijl het pad rond wat meer militaire gebouwen leidt en dan terug naar de rand van de klif om verder te gaan richting Manorbier Beach.

 • Dag 3 Manorbier - Bosherston

  16 km 5-7 Uur 530 Meter

  Beginnend op het strand, net onder het indrukwekkende kasteel van Manorbier, herwint het pad snel de kliffen. Er is veel kliflandschap en houd ook de indrukwekkende lagen, richels en kloven in de zandstenen kliffen in de gaten, met een scala aan kleuren. Het pad gaat verder langs de zandduinen aan de achterkant van Freshwater East, alvorens opnieuw te klimmen naar de kliffen richting Stackpole en het mooie Barafundle-strand. Vanaf Barafundle klimt het pad opnieuw naar de top van de kliffen en gaat het verder langs Stackpole Head voordat het weer afdaalt naar het strand bij Broadhaven. Van daaruit biedt het pad twee opties naar Bosherston, een kortere optie via de beroemde lelievijvers of een langere optie langs de kliffen en naar de kapel van St. Govan, verborgen onder de kliffen.

 • Dag 4 Bosherston - Freshwater West

  16 km 4-6 Uur 180 Meter

  De wandeling van vandaag passeert het schietterrein van Castlemartin, en er zijn daarom twee opties, de binnenlandseroute of de kustroute, afhankelijk van of het schietbereik open is voor het publiek. Als het bereik open is, leidt de kustroute langs een makkelijk pad langs het kapelletje van St. Govan en over de platte kliffen naar de beroemde geologische kenmerken van de Elegug-stapels, waar zeehonden meestal te vinden zijn, en de ‘Groene Brug van Wales’ natuurlijke boog, voordat het pad landinwaards draait richting Castlemartin.

  Als het schietterein gesloten is, leidt het pad landinwaards vanuit Bosherston en loopt langs de randen van het schietterrein en door landbouw richting Castlemartin.

  De twee paden ontmoeten elkaar net voorbij de Merrion-kazerne en gaan door naar Castlemartin en vervolgens naar het gouden zand met het weidse uitzicht van Freshwater West.

  Het militaire schietterrein van Castlemartin is over het algemeen gesloten op weekdagen (en daarom moet de alternatieve binnenlandse route worden gebruikt) en open in het weekend (hoewel dit niet gegarandeerd is).
 • Dag 5 Freshwater West - Angle

  14 km 4-6 Uur 400 Meter

  Het gouden zand van Freshwater West achterlatend, voelt het pad ruig en afgelegen aan terwijl het de klifrand helemaal naar Angle volgt. Er zijn verschillende steile, maar korte, hellingen langs dit traject en enkele interessante tekenen van industrie en wachttorens. Terwijl het pad zich rond de landtong naar het strand van West Angle slingert, worden meer tekenen van industrie zichtbaar, over de diepe haven van Milford Haven. Vanuit Angle Beach voert u de laatste paar kilometers rond Angle, langs het militaire kapelfort en museum voordat u via de Old Point House Inn terugkeert naar het dorp.

  Hoewel deze wandeltocht in zijn geheel als rustig wordt aangemerkt, wordt deze specifieke wandeling beschouwd als een veeleisend stuk van het Pembrokeshire Coast Path, zonder sluipweggetjes of afsnijdings mogenlijkheden totdat u bij West Angle strand aankomt.
 • Dag 6 Vertrek uit Angle

  Er is een regelmatige busdienst van Angle naar Pembroke en verder naar Cardiff en andere bestemmingen in het VK.

Meer informatie over de Pembrokeshire Coast Path