• Dag 1 Aankomst in Amroth

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om de reis naar Amroth te maken.

 • Dag 2 Amroth - Lydstep

  20 km 6-8 Uur 650 Meter

  De wandeling van vandaag biedt een gevarieerd en prachtig landschap, beginnend bij het relatief rustige dorpje Amroth. De eerste paar kilometers zijn vrij eenvoudig met een pad dat afwisselt tussen de kustlijn, het bos en de klif, met een prachtig uitzicht over de helderblauwe zee. Eenmaal voorbij de kleine badplaats Saundersfoot, volgt het pad met gras begroeide klifpaden en beboste valleien naar Tenby met enkele ups en downs, maar ook een prachtig uitzicht op afgelegen baaien, kalkstenen kliffen en stranden, evenals Caldey eiland, voordat het opnieuw afdaalt vanuit de kliffen naar het goudenkleurige strand van het charmante badplaatsje Tenby. Het pad passeert de laatste gouden zandstranden van Tenby, klimt terug naar de kliffen en volgt vervolgens een relatief eenvoudig, met gras begroeid pad langs de kalkstenen kliffen richting Skrinkle Haven, waardoor meer kleine tekenen van industrialisatie uit eerdere eeuwen worden onthuld, die ooit deze kustlijn zo’n ander karakter gaven. Richting Lydstep, let op de overblijfselen van een oude kalksteenoven links en vervolgens een indrukwekkend en steil zijdelings geologisch blaasgat aan uw rechterkant, voordat u afdaalt naar het strand van Lydstep.

 • Dag 3 Lydstep - Bosherston

  21 km 7-9 Uur 670 Meter

  Vanaf Lydstep klimt het pad terug naar de kliffen en gaat verder naar Skrinkle Haven. Het pad begint ruiger aan te voelen en er zijn meer ups en downs terwijl het pad rond wat meer militaire gebouwen leidt en terug naar de rand van de klif om verder te gaan richting Manorbier Beach. Vanaf het strand, net onder het indrukwekkende kasteel van Manorbier, herwint het pad snel de kliffen. Er is veel kliflandschap en houd ook de indrukwekkende lagen, richels en kloven in de zandstenen kliffen in de gaten, met een scala aan kleuren. Het pad gaat verder langs de zandduinen aan de achterkant van Freshwater East, alvorens opnieuw te klimmen naar de kliffen richting Stackpole en het mooie Barafundle-strand. Vanaf Barafundle klimt het pad opnieuw naar de top van de kliffen en gaat het verder langs Stackpole Head voordat het weer afdaalt naar het strand bij Broadhaven. Van daaruit biedt het pad twee opties naar Bosherston, een kortere optie via de beroemde lelievijvers of een langere optie langs de kliffen en naar de kapel van St. Govan, verborgen onder de kliffen.

 • Dag 4 Vertrek vanuit Bosherston

  Er is een regelmatige busdienst van Bosherston naar Tenby of Pembroke en verder naar Cardiff en andere bestemmingen in het VK.

Meer informatie over de Pembrokeshire Coast Path