Reisinspiratie: beste boeken ooit over Camino de Santiago

door oktober 4, 2017

Op zoek naar reisinspiratie voor het ondernemen van de beroemde Camino Frances voettocht? Benieuwd naar de belevenissen en tips van pelgrims die jou voorgingen? Of heb je nog een handig gidsje nodig voor tijdens de reis van je leven? Dit zijn de beste boeken ooit over de Camino de Santiago. Laat je inspireren en plan hier jouw avontuur.

Monique Teggelove – Mijn Camino

Toen Monique besloot om de Camino Frances te lopen, had ze niet kunnen voorspellen hoe intens deze reis voor haar zou worden. Dit intieme reisverslag neemt lezers mee naar een voettocht vol bijzondere ontmoetingen, plezier en zelfreflectie – maar ook met momenten van angst en verdriet. Een intrigerend verhaal inclusief de herkenbare hoogte- en dieptepunten die elke pelgrim onderweg zal meemaken.

Paulo Coelho – De Pelgrimstocht naar Santiago: dagboek van een magiër

Dit reisverhaal is zonder twijfel een van de beste boeken ooit over de Camino de Santiago. Mede dankzij dit werk van Paulo Coelho ontstond er een hernieuwde interesse in de Camino Frances – niet alleen religieuze mensen, maar iedereen wilde nu deze wandeltocht ondernemen. Voor de Braziliaanse auteur was de Camino een ervaring die zijn leven veranderde. Zijn boek, waarin hij zoekt naar wijsheid en bezinning, is een eindeloze bron van reisinspiratie: deze moet je lezen voordat je begint aan jouw Camino route!

Karin Snoep, Nelleke Bos – Pelgrimeren: Onderweg naar Santiago de Compostela. Een inspiratieboek

Dit boek is iets anders dan de persoonlijke reisverslagen waarbij de Camino van begin tot eind wordt beleefd. Dit is een praktischer boek, waarin zeven thema’s worden besproken aan de hand van interviews met pelgrims. Wat drijft deze verschillende personen ertoe om de tocht naar Santiago de Compostella te maken? Hoe nemen zij afscheid en wat verandert in hen onderweg? Een aanrader voor iedereen die speelt met de gedachte om de Camino te bewandelen, of dit al heeft gedaan!

Simone Awhina – Ik ga op reis en laat achter

Het ongelofelijke verhaal van Simone is even wonderbaarlijk als dat het tragisch is. Na twee keer in korte tijd een zwaar verlies te hebben geleden, besluit de jonge vrouw naar Amerika te gaan op zoek naar geluk. Daar komt weinig van terecht, dus besluit ze op 37-jarige leeftijd om moederziel alleen van de Pyreneeën naar Santiago de Compostella te lopen. Onderweg beschrijft ze de ingrijpende gebeurtenissen uit haar leven en de emoties die tijdens de wandeling naar boven komen op een nuchtere en grijpbare wijze.

Hape Kerkeling – Ik ben er even niet

Een Duitse tv-presentator en komiek wandelt op de Camino Frances: het klinkt als het begin van een grap. Dit boek blijkt echter een stuk serieuzer dan je zou verwachten van een internationaal bekende cabaretier. Gaandeweg omarmt Kerkeling de eenzaamheid die hij voelt tijdens zijn pelgrimstocht, laat hij zijn status als beroemdheid los en begint hij na te denken over existentialistische kwesties. Een herkenbare vertelling met een spiritueel randje.

Hans Annink – Een late pelgrim op de melkweg

In 1977 maakt Hans Annink een voettocht van maar liefst 5500 kilometer naar Santiago en terug. Deze klassieker, die vol staat met zijn belevenissen, had het effect in Nederland dat Paulo Coelho’s werk over de hele wereld veroorzaakte: een wedergeboorte van de populariteit van de Camino onder een breed publiek. De eerste nacht deden zijn voeten al vreselijk zeer, maar toch wist de schrijver zijn reis te voltooien – als dat geen reisinspiratie is voor aanstaande pelgrims, dan weten wij het ook niet meer!

Paco Nadal – Te voet naar Santiago de Compostela

Deze reisgids is gevuld met praktische informatie en tips voor een pelgrimstocht naar Santiago. Elke etappe van de Camino Frances is uitgebreid beschreven door iemand die zelf ook te voet naar Santiago is gereis: dat maakt het een van de beste boeken ooit voor wie de Camino wil lopen. Hoewel het boekje al zo’n vijf jaar oud is, is het in de meeste gevallen nog erg relevant. Een leuk item om mee te nemen op reis en onderweg te lezen over de geschiedenis en bezienswaardigheden langs de Camino Frances route.

Genoeg leesvoer vol reisinspiratie – nu alleen nog de reis plannen! Ga naar deze overzichtspagina voor praktische informatie, prijzen en extra mogelijkheden voor onze individuele Camino Frances wandelreizen.

Comments

comments