De 10 beste wandelroutes Europa: zomer 2018

door februari 28, 2018

Terwijl we sneeuwmannen maken en hopen op een Elfstedentocht, komt de zomervakantie steeds dichterbij. Heb jij al een bestemming in gedachten voor de zomer 2018? Zo niet, dan bieden wij graag een dosis reisinspiratie. We verzamelden de beste wandelroutes van Europa door onontdekte natuurgebieden en langs verborgen dorpjes!

1. Hossa, Finland

De wildernis van Hossa Nationaal Park in Noord-Finland is een ideale wandelbestemming in de zomer. Ontdek de kalme omgeving van bossen, kristalheldere meren en tientallen kilometers aan wandelroutes die geschikt zijn voor wandelaars van alle niveaus.

2. Pinzgauer Spaziergang, Oostenrijk

Oostenrijk kan natuurlijk niet ontbreken op een lijst van de beste wandelroutes Europa. Het was moeilijk om maar één pad te kiezen uit de vele fantastische wandelingen in de frisse berglucht van de Oostenrijkse Alpen. De reden dat we deze wandelroute kozen? Wandelen over Alpenpieken, uitrusten in het knusse plaatsje Zell am See, een duik in het Zellermeer… Wat wil je nog meer?

beste wandelroutes europa zomer 2018 hoge tatra

Een van de vele gletsjermeren in de Hoge Tatra.

3. Hoge Tatra, Slowakije

In Slowakije ligt misschien wel het toegankelijkste hooggebergte van Europa: de Hoge Tatra. De adembenemende uitzichten, steile pieken en schilderachtige houten huisjes zijn onweerstaanbaar in de zomer. Berggeiten, marmotten en bruine beren zwerven door het beschermde UNESCO-biosfeerreservaat. Turquoise bergmeren en meerdere watervallen zijn langs de wandelroutes te zien.

4. Sheep’s Head Way, Ierland

Ierland heeft een enorm aantal wandelroutes die ’s zomers razend populair zijn. Een van de plekken die nog enigszins onder de radar is gebleven, is het Sheep’s Head-schiereiland. De Sheep’s Head Way loopt door het ruwe, reliëfrijke landschap van de Ierse westkust. Rotsachtige kliffen, rustgevende landwegen en een pittoreske vuurtoren dragen bij aan de grote variatie langs deze meerdaagse wandelroute.

5. Hoge Venen, België

Wie op zoek is naar een onvergetelijke wandelbestemming hoeft niet ver van huis te gaan. De Hoge Venen, een uniek natuurgebied ten noorden van het Belgische Malmedy, is een van de ultieme plekken om te wandelen in Europa. Een paar van de beste wandelroutes in deze regio zijn bijvoorbeeld het pad door het Trôs-Marets-dal of de beklimming naar het Signaal van Botrange, het hoogste punt van België.

6. Beverpad, Estland

Het Nationaal Park Soomaa bestaat voor een groot deel uit moerassen en turfgrond. In de natuurlijke omgeving leven elanden, herten, wilde zwijnen en wolven. Adelaren zweven hoog in de lucht. Het Beverpad begint bij het bezoekerscentrum en leidt door een bebost deel van het park. Afgeknaagde boomstronken en beverdammen zijn volop te vinden in het waterrijke natuurgebied.

7. Rob Roy Way, Schotland

Op veel manieren bezitten de Schotse wandelroutes Europa’s beste kwaliteiten: vriendelijke locals, betoverende landschappen en een flinke voorraad historisch en cultureel erfgoed. Dit alles is verenigd in de Rob Roy Way, de wandeltocht in de voetsporen van Schotse volksheld Rob Roy. Leer over het leven van deze ‘Robin Hood’ van Schotland, bewonder de meren en bergen van Nationaal Park Loch Lomond en de Trossachs, en ontmoet de lokale bewoners van eindpunt Pitlochry.

8. Vareš, Bosnië-Herzegovina

Dit kleine dorpje in Bosnië-Herzegovina ligt op een wel heel idyllische locatie in de groene vallei van de rivier Stavnja. De lange geschiedenis van Vareš is terug te zien in een rijkdom aan archeologische vondsten in en rond het dorp. Maak een wandeling over de vele bospaden, langs het spiegelende meer en door de bergachtige omgeving van deze verborgen schat in de Balkan.

9. Schwäbische Alb, Duitsland

Duitsland is een wandelland op zich, maar er zijn een aantal regio’s die wel heel moeilijk te weerstaan zijn. Een aantal van de beste wandelroutes van het land liggen in de Schwäbische Alb, een middengebergte in Zuid-Duitsland dat bezaaid is met kastelen, kloosters, fossielen en lokale musea. Bovendien is dit gebied door de vele gemarkeerde wandelroutes Europa’s walhalla voor wandelaars.

10. Kliffen van Møn, Denemarken

In het zuidoosten van Denemarken, in de Baltische Zee, ligt het eiland Møn. Vorig jaar werd deze bestemming vanwege de unieke geologische variatie uitgaroepen tot UNESCO-biosfeerreservaat – dat mag gevierd worden met een wandeling! De iconische witte krijtrotsen aan de oostkust van het eiland zijn een onmisbare bezienswaardigheid van Møn, maar ook de bospaden en stranden van het eiland liggen klaar om verkend te worden.

Comments

comments