> Hillwalk Tours Reisblog > Buiten de Gebaande Paden > Camino blogs en wandelblogs voor reisinspiratie
hillwalk team
POSTED BY januari 25, 2018

De onderstaande Camino blogs en wandelblogs bevatten onze favoriete reisverhalen over de Camino en over wandelen in het algemeen. Ideaal voor wie op zoek is naar wandeltips, ervaringen van eerdere pelgrims en leuke wandelverhalen.

Tijdens het plannen van een tocht over de Camino Frances zal je wat tijd kwijt zijn aan de voorbereiding van deze wandelreis. Wandelschoenen inlopen, de juiste uitrusting bij elkaar verzamelen en een paar woordjes Spaans leren: het is allemaal onderdeel van de voorpret die zo’n reis met zich mee brengt.

Het beste onderdeel van de voorbereiding is natuurlijk het opdoen van reisinspiratie, dus geniet van deze inspirerende wandelblogs en Camino reisverhalen – zo ga je voorbereid op reis!

Mijn Camino

Meerdere malen liep Phil naar Santiago en beschreef hij elke dag van de tocht op zijn blog, Mijn Camino.Een van onze favoriete posts is zijn verslag van de afdaling naar Samos en verblijf in een herberg aldaar.

Dat het wandelen niet altijd van een leien dakje gaat, is een van de belangrijkste lessen die we leren van deze Camino blog. Zo krijgt Phil te maken met blaren, eenzaamheid en zware weersomstandigheden. Toch blijft hij positief en bewijst hij dat de aanhouder wint!

Safe Healthy Travel

Jacomijn is een echte globetrotter en heeft de hele wereld rondgereisd. Op haar website Safe Healthy Travel doet ze verslag van haar ervaringen en geeft ze handige reistips. Haar verhalen zijn getint met enthousiasme, nieuwsgierigheid en een vleugje yoga. Onze favoriet is het stuk over liefde op de Camino waar Jacomijn een interessante man tegenkomt. Hoe dat afloopt? Lees het zelf!

Frank Wandelt

In 2016 werd deze website door Skafit verkozen tot de beste wandelblog van Nederland en België! Wandelblogger Frank komt uit Amsterdam, maar dat weerhoudt hem er niet van om regelmatig de natuur in te trekken. Hij heeft te voet al veel kilometers afgelegd in Nederland en daarbuiten. Wie op zoek is naar Nederlandse wandelroutes om te trainen voor de Camino Frances, kan inspiratie opdoen met de mooiste wandeling per provincie.

Dré en Mo naar Santiago

De weg naar Santiago de Compostella is voor veel pelgrims gevuld met bijzondere ontmoetingen, intieme gesprekken en belangrijke levenslessen. André en Monique beschrijven dit unieke Camino-gevoel uitstekend in hun Camino blog Dré en Mo naar Santiago.

De emotionele aankomst in Santiago is een van die mooie momenten. Hun diepgaande blog gaat gepaard met een grote hoeveelheid foto’s – wij krijgen er alvast wandelkriebels van!

Hillwalk Tours Camino blogs

Nou willen we onszelf niet een al te hard schouderklopje geven, maar uiteraard bevat ons Camino blog ook een aantal belangrijke wandeltips, interessante verhalen en diverse bronnen van reisinspiratie. Lees bijvoorbeeld ons verhaal waar we deze 9 grappige feitjes over de Camino bespreken.

Echte foodies zijn misschien eerder geïnteresseerd in de allerlekkerste gerechten van de Galicische keuken, die langs de Camino Frances zijn uit te proberen. Of gebruik de lijst met tips die wij samenstelden om jouw Camino ervaring zo duurzaam mogelijk te houden.

Wandelvrouw

Terwijl haar passie voor wandelen ontwikkelde, ontdekte Bregje ook dat ze er klaar voor was om haar jarenlange carrière in te ruilen voor een leven met meer voldoening. Daarop begon ze haar website en wandelblog. Wandelverhalen over Nederlandse en Europese routes, maar ook tips over de beste wandeluitrusting, zijn te vinden op haar blog. Hoewel ze niet heeft geschreven over de Camino Frances, staan er wel een paar Camino blogs (met veel foto’s!) over de Portugese route op haar website.

Sta je naar het lezen van deze Camino blogs te springen om jouw avontuur naar Santiago te beginnen? Lees meer over onze wandelreis over de fantastische Camino Frances om voorbereid op reis te gaan. Wij regelen alles – van verblijfplaatsen tot bagagetransport – zodat reizigers volledig kunnen genieten van de Galicische natuur en de ultieme Camino ervaring.