Bezienswaardigheden Santiago: genieten na de Sint-Jacobsroute

door september 27, 2017

De Camino de Santiago pelgrimsroute is natuurlijk een ontzettend bijzondere ervaring op zich. Toch eindigt de reis niet direct zodra de kathedraal van Santiago de Compostela in zicht is. De mooiste stad van de Camino (of Sint-Jacobsroute) is natuurlijk de eindbestemming. Neem de tijd om met deze bezienswaardigheden Santiago beter te leren kennen en na te genieten van een magische reis over de Camino Frances!

1. Galicisch Museum van Hedendaagse Kunst

Wie denkt aan welke bezienswaardigheden Santiago rijk is, zal vooral historische bouwwerken en religieuze kunstwerken voor zich zien. Het eindpunt van de Sint-Jacobsroute heeft daarentegen ook genoeg te bieden voor wie geïnteresseerd is in moderne attracties. Het Galicisch Museum van Hedendaagse Kunst heeft een uitgebreide internationale collectie, tentoongesteld in een minimalistisch decor.

2. Museo das Peregrinacións

Wie zojuist de Camino Frances heeft gewandeld, zal waarschijnlijk graag een bezoek brengen aan dit museum gewijd aan de Camino de Santiago en pelgrimage in het algemeen. Leer over de Camino en de historische ontwikkeling van pelgrimstochten.

3. Mercado de Abastos

Deze voedselmarkt is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Santiago – alleen in populariteit overtroffen door de kathedraal. Geniet van lokale producten en een authentieke sfeer op de gezellige markt in het centrum van de Galicische hoofdstad.

4. Kerk van Santa María a Real do Sar

Ten oosten van het historische centrum van de stad ligt dit charmante kerkje. Het religieuze bouwsel stamt uit de twaalfde eeuw – met toevoegingen uit de zeventiende en achttiende eeuw – en is een van de mooiste voorbeelden van Romaanse architectuur in Santiago.

5. San Martiño Pinario

Het Benedictijnse klooster van San Martiño Pinario is een van de grootste kloosters in Spanje. Het middeleeuwse bouwwerk is grotendeels gereconstrueerd na de zestiende eeuw, maar dat maakt haar niet minder indrukwekkend!

6. Dak van de kathedraal

De kathedraal van Santiago de Compostela is uiteraard een must-see voor pelgrims en een van de beroemdste Spaanse bezienswaardigheden; Santiago is gebouwd rond deze imposante constructie. De kathedraal van Santiago heeft echter meer te bieden dan een dagelijkse pelgrimsmis. Een onmisbare ervaring is een rondleiding op het dak van de kathedraal, vanwaar reizigers een uitzicht over de hele stad genieten.

7. Monte de Gozo

Wie de Sint-Jacobsroute heeft gelopen, is mogelijk al langs deze plek gekomen voor de aankomst in Santiago de Compostela. De 370 meter hoge heuvel biedt een episch uitzicht over de stad en is daarom al sinds het begin van de Camino de Santiago een populaire verzamelplaats voor pelgrims. Voor hen was hier dan eindelijk het einde in zicht: vanaf dit punt is het nog ongeveer een uur lopen naar de kathedraal van Santiago.

8. Galicische delicatessen

De hoofdstad van Galicië is natuurlijk de uitgelezen plek om alle gerechten te proeven die uit deze culinaire regio komen. Na een meerdaagse wandeltocht over de Camino Frances verdien je immers een verse, lokale maaltijd! Lees deze blog over onze favoriete Galicische lekkernijen om te zien welke delicatessen jij in Santiago wil uitproberen!

9. Kaap Finisterre

Op zo’n negentig kilometer van Santiago de Compostela ligt deze betoverende plek die “het einde van de wereld” wordt genoemd. Het wilde landschap van rotsen die in de Atlantische Oceaan storten en spectaculaire stranden is ideaal om uit te waaien en te genieten van onvergetelijke uitzichten.

10. Alameda park

Wie nog niet genoeg gewandeld heeft na het lopen van de Sint-Jacobsroute kan zich uitleven in dit sfeervolle park in het hart van Santiago de Compostela. Geniet van kalmte, groen en uitzichten op de kathedraal.

Zelf ontdekken welke bezienswaardigheden Santiago nog meer te bieden heeft? Stel hier een individuele wandelreis samen over de Camino Frances en eindig de reis in deze unieke bestemming!

Comments

comments