De 9 ultieme wandelbestemmingen

door december 23, 2018

Een nieuw jaar betekent nieuwe wandelbestemmingen. Wij kozen deze ultieme wandelbestemmingen omdat we het jaar willen afsluiten met een fijne dosis wandelinspiratie. Blijf in Europa of reis naar de andere kant van de wereld voor deze onvergetelijke wandeltochten!

Ultieme wandelbestemmingen

Van de kokospalmen in zuid-India tot het historisch erfgoed in Ierland: deze plekken bieden voor elke wandelaar wat wils.

1. Serra da Estrela, Portugal

Het natuurgebied rond de hoogste berg van Portugal bestaat uit indrukwekkende gletsjervalleien, heldere bergmeren en meanderende rivieren. In de winter kan hier geskied worden, maar in de zomer is het nationaal park een toevluchtsoord voor wandelliefhebbers. Met zo’n 375 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden valt er voor elk type wandelaar iets te beleven.

2. Kerala, India

Diepgroene theeplantages, hoge kokospalmen en een lange kustlijn vol tropische stranden: Kerala is een district in het zuidwesten van India. He staat bekend als een van de plekken in het land waar de meeste ongerepte wildernis te vinden is. Wandel over paradijselijke stranden, tussen thee- en kruidenplantages, en langs de brede rivieren die door het binnenland van de regio stromen.

ultieme wandelbestemmingen 2019 cotswolds engeland

Foto: Ivy Barn / Unsplash

3. De Cotswolds, Engeland

Dit gebied in het hart van het Engelse platteland biedt een combinatie van adembenemende natuurgebieden, charmante dorpjes en aangename wandelroutes. Maak daarom kennis met de gezelligheid en de traditionele architectuur van de plaatsjes in deze Zuid-Engelse regio. De Cotswold Way leidt bijvoorbeeld met ruim 160 kilometer dwars door deze sprookjesachtige landschappen.

Cotswold Way
Individuele wandelvakanties vanaf £409! Accommodatie en bagage vervoer inbegrepen.
Ontdek nu!

4. Patagonië, Argentinië/Chili

Echte avonturiers zullen zich thuis voelen tussen de massieve gletsjers en vulkanische pieken van Patagonië. Het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika bestaat immers uit ruige landschappen en ongerepte wildernis. Kortom: een ideale omgeving om adembenemende wandelingen in te maken.

5. Transsylvanië, Roemenië

Dit bergachtige gebied in Roemenië is vooral bekend vanwege de griezelverhalen over Dracula. ’s Nachts zien de kastelen van deze regio er misschien angstaanjagend uit, maar overdag wordt duidelijk dat Transsylvanië vooral bestaat uit prachtige natuur. Wandel door de bergen, bossen en dorpen van dit romantische Roemeense landschap!

6. Canadian Rockies, Canada

Deze uitgestrekte bergketen in het westen van Canada biedt een gigantische hoeveelheid aan natuurlijke schoonheid. Geniet daarom in 2019 van de helderblauwe bergmeren, besneeuwde rotsformaties en glooiende gletsjers zijn te zien in de zeven nationale parken van de Canadian Rockies.

ultieme wandelbestemmingen 2019 sicilie

Foto: Samuel Ferrara / Unsplash

7. Sicilië, Italië

Beklim een actieve vulkaan, kuier door idyllische Italiaanse dorpjes en geniet van het uitzicht op het glinsterende oppervlak van de Middellandse Zee… Sicilië is sowieso een van de ultieme wandelbestemmingen in Europa voor 2019. Unieke landschappen en de aantrekkelijke Italiaanse cultuur gaan hier hand in hand.

8. Shikoku, Japan

Rond dit Japanse eiland loopt een pelgrimstocht van zo’n 1.200 kilometer langs 88 tempels. De volledige tocht is misschien een beetje veel voor de gemiddelde wandelaar, maar het is ook goed mogelijk om etappes van de route af te leggen. Omdat Shikoku een dunbevolkt eiland is, maakt de natuur nog op veel plekken de dienst uit. Dit is de ultieme wandelbestemming voor wie geïnteresseerd is in bergen, bossen en traditionele tempels.

9. Wicklow, Ierland

Ten zuiden van Dublin ligt misschien wel het mooiste graafschap van Ierland. In Wicklow liggen namelijk niet alleen dramatische bergen en meren, maar ook fascinerend historisch erfgoed. Glendalough is een zesde-eeuws kloosterdorp in de gelijknamige gletsjervallei. Een ronde toren, een kerkgebouw en een begraafplaats zijn te bewonderen tijdens het wandelen van de Wicklow Way.

Wicklow Way
Individuele wandelvakanties vanaf €399! Accommodatie en bagage vervoer inbegrepen.
Ontdek nu!

Comments

comments