door november 3, 2018

Wie net begint met wandelen, is misschien niet direct van plan een hooggebergte op te zoeken. Toch hoeven wandelingen voor beginners helemaal niet saai te zijn. Het is mogelijk om dramatische natuurlijke landschappen van IJsland of de Schotse Hooglanden te combineren met een toegankelijke wandelroute. Ervaar het zelf op deze mooie wandelingen voor beginners in Europa!

1. Hardangervidda, Noorwegen

Op deze bijzondere wandelbestemming kan je een tocht maken zonder al te veel hoogteverschillen, maar mét onweerstaanbare vergezichten over het Noorse landschap. Hardangervidda is een bergplateau in het zuiden van Noorwegen. Er zijn verschillende wandelroutes in het natuurgebied, van een cirkelvormige wandeling voor beginners van nog geen 2 kilometer tot de uitdagende beklimming van de Gaustatoppen.

mooiste wandelingen voor beginners in europa dingle way ierland

Foto: Ian Schneider / Unsplash

2. De Dingle Way, Ierland

Prachtige klfifen, verlaten stranden en avontuurlijke bergpaden: deze route rond het schiereiland Dingle is een van de mooiste wandelingen in Ierland. Hoewel Dingle een heuvelachtig gebied is, vallen de hoogteverschillen mee. De enige uitdaging is het beklimmen van de berg Masatiompan (650 meter), maar het is mogelijk om een pad te kiezen dat geleidelijk omhoogloopt.

3. Het Zwarte Woud, Duitsland

In het Zwarte Woud liggen talloze wandelroutes van verschillende moeilijkheidsgraden. De Westweg is misschien het beroemdste pad in heel Duitsland. Het is ook een van de mooiste wandelingen voor beginners die eens een meerdaagse route willen uitproberen. Wie de volledige route loopt, kan daar zo’n twee weken voor uittrekken, maar het is ook mogelijk om een deel van de Westweg te doen. Geniet van uitgestrekte bossen, intens groene weilanden en de toppen van de Alpen aan de horizon.

4. Muur van Hadrianus, Engeland

De lange afstandswandeling langs de Muur van Hadrianus is een van de mooiste wandelingen voor beginners in het Verenigd Koninkrijk. Met al het historische erfgoed dat langs de route te zien valt, is het bovendien een van de spannendste wandelingen in Europa. Er liggen niet veel heftige klimmen en afdalingen op het pad, dat door het idyllische Engelse platteland voert.

mooiste wandelingen voor beginners in Europa bohinj slovenie

Foto: Ales Krivec / Unsplash

5. Rondje Bohinj, Slovenië

Op slechts een uur rijden van de Sloveense hoofdstad, Ljubljana, ligt deze prachtige wandelbestemming. Bohinj is het grootste gletsjermeer van Slovenië en ligt in de schaduw van de imposante pieken van de Julische Alpen. Een rondje rond het meer kan rustig in een dag gelopen worden – de route is ongeveer 11 kilometer lang. Verken afgelegen strandjes, dramatische watervallen en een onvergetelijk uitzicht over het meer.

6. West Highland Way

De iconische uitzichten over de Schotse Hooglanden zijn toegankelijker dan je zou denken! Zolang het weer meewerkt, is de beroemde West Highland Way in Schotland een erg geschikte wandeling voor beginners. De lange afstandswandeling kan op een rustig tempo in ongeveer een week worden gelopen. Hoewel er een paar stijgingen en dalingen op de route liggen, is het pad over het algemeen makkelijk begaanbaar en duidelijk aangegeven.

7. Laugavegur, IJsland

Neem op zijn minst vijf dagen de tijd om deze wandeling van 55 kilometer af te leggen. De dramatische natuurgebieden van IJsland, waaronder nationaal park Thórsmörk, vragen om een rustig tempo. Dan is er immers meer tijd om de adembenemende omgeving in je op te nemen! De ruige omgeving van vulkanische bergen, diepe dalen en kronkelende rivieren is zonder meer een onvergetelijke wandelbestemming.

Comments

comments