Culinaire wandeling: 5 hikes voor foodies!

door oktober 17, 2016

Waarmee beloon je jezelf het liefst na een stevige hike: lekker uit eten, een kopje koffie met gebak of een drankje in de pub?

Wandelen en eten gaan goed samen, al helemaal wanneer je een culinaire route volgt! Met deze tips verander je de programma’s van Hillwalk Tours in culinaire wandelingen.

Elke eet- of drinkervaring ligt op de route of in de buurt van een van onze tours.

Proef bijvoorbeeld whisky in Schotland, bezoek een echte Engelse boerenmarkt en maak een culinaire stadswandeling in Noord-Ierland. Welk van deze opties is jouw favoriete culinaire wandeling?

1. Schotse cuisine – Toprestaurants in Glasgow

Voordat je begint aan het bewandelen van de uitdagende lange afstandswandeling over de West Highland Way, kan je nog even genieten van het gastronomische aanbod in Glasgow.

Neem deel aan een culinaire stadswandeling of bezoek een van de vele toprestaurants in de Schotse stad.

In The Ubiquitous Chip vind je bijvoorbeeld uitmuntende voorbeelden van de hedendaagse Schotse keuken. Iets exotischer is het Vietnamese menu van The Hanoi Bike Shop, een kleurrijke tent met een ongedwongen sfeer. Zie de gerechten als tapas: het eten komt wanneer het klaar is in willekeurige volgorde.

Bij Mother India eet je het beste Indiaas van Glasgow – of misschien zelfs Schotland. Vergeet alles wat je weet van Indiaas eten: de gerechten hier zijn een mix van modern Indiase recepten met een Schotse twist.

2. Galway Coffee Trail – Een cafeïne-boost in een of twee dagen

De bruisende kustplaats Galway is de uitvalbasis voor wandelingen in het unieke kalklandschap van de Burren én het ruige Connemara in West-Ierland.

Met de vele restaurants, pubs en cafés is deze omgeving misschien wel de beste plek in Ierland voor een culinaire wandeling.

Verblijf bijvoorbeeld een extra nacht in Galway om de beste koffie van Ierland te proeven.

Het Galway Coffee Trail is een culinaire stadswandeling langs de beste cafés.

Zie hoe de perfecte espresso gemaakt wordt, waar de lekkerste bonen vandaan komen en wat de sfeervolste straatjes van Galway zijn.

Bepaal zelf het tempo en leg de route af in één of twee dagen.

coffeewerk+press Galway coffee trail culinaire stadswandeling

Coffeewerk+Press is een van de cafés op het Galway Coffee Trail. Foto: Coffeewerk+Press/Facebook.

3. Cumbria Farmers Market – Lokale producten van de boer

Bij het plannen van een wandeling over het historisch beladen pad langs de Muur van Hadrianus, loont het om de overnachting in Carlisle samen te laten vallen met de Cumbria Farmers Market.

Twee keer per maand vindt in Carlisle zo’n boerenmarkt plaats. Lokale boeren (van niet verder dan 50 kilometer van de markt) mogen hier hun producten aan de man brengen.

En die vallen niet tegen: regio Cumbria staat bekend als een culinaire hotspot in England! Je vindt er producten als worst uit Cumberland, kruidige gemberkoek, lokale gin en lam dat heeft gegraasd op zoutmoerassen.

4. Speyside Malt Whisky Trail – Het beste van de Schotse malt

Een culinaire wandeling hoeft uiteraard niet alleen om eten te draaien.

De gevarieerde Great Glen Way eindigt in de buurt van de Speyside Way Whisky Trail, volgens velen het walhalla van de Schotse whisky.

Ongeveer de helft van alle Schotse single malt whisky wordt geproduceerd in deze regio ter grootte van de provincie Limburg.

Tientallen distilleerderijen liggen er verspreid, elk met een eigen geschiedenis en een uniek recept. Boek een georganiseerde toer van meerdere dagen, of maak zelf een lijst van je favoriete distilleerderijen. 

Speyside whisky trail glendonach culinaire wandeling

GlenDronach is een van de vele distilleerderijen in het Schotse Speyside. Foto: Nigab Pressbilder / CC BY 2.0.

5. Belfast food tour – Culinaire stadswandeling in Noord-Ierland

Niet veel mensen denken bij Belfast aan culinaire hoogstandjes.

Deze opkomende bestemming is echter een perfecte plek voor foodies.

Combineer onze indrukwekkende Antrim Glens & Coastline hike met een bezoek aan de beste restaurants en traditionele bars in de Noord-Ierse hoofdstad.

Tijdens een culinaire stadswandeling door Belfast proef je tientallen verschillende producten, terwijl je leert over de bewogen geschiedenis van de stad.

Een goede voorbereiding op de meerdaagse kustwandeling – of juist een geweldige beloning achteraf!

Comments

comments