Hoogtepunten Noord-Ierland: Antrim in 9 foto’s

door september 16, 2019

Bossen, gletsjervalleien, kastelen, een epische kustlijn en talloze Game of Thrones filmlocaties – Antrim is misschien wel het veelzijdigste gebied in Noord-Ierland. Ontdek de hoogtepunten van Noord-Ierland op de Antrim Way. Deze populaire lange afstandsroute verbindt onder meer de Giant’s Causeway, Rathlin Island en Glenariff Forest Park met elkaar.

Hoogtepunten Noord-Ierland: Antrim in 9 foto’s

Wandelaars die deze regio in Noord-Ierland bezoeken, beleven een onvergetelijke reis door betoverende landschappen. Droom weg bij deze foto’s van de hoogtepunten Noord-Ierland en laat je inspireren tot een persoonlijk avontuur over de Antrim Way.

1. Carrick-a-rede

hoogtepunten noord-ierland antrim in 8 foto's carrick-a-rede

Foto: Adam Strong / Unsplash

De Carrick-a-rede touwbrug is misschien wel de meest iconische attractie langs de Antrim Way. De griezelig hoge hangbrug vormt een goede uitdaging voor wie zijn hoogtevrees te lijf wil gaan. Hoewel de brug zelf maar 20 meter lang is, hangt het gevaarte maar liefst 30 meter boven het water van de Atlantische Oceaan! En dan wiebelt de brug uiteraard ook nog een beetje wanneer er mensen overheen lopen.

Het is dus misschien beter om tijdens het oversteken niet naar beneden te kijken, maar de prachtige omgeving te bewonderen. De ruige kustlijn en kliffen van de Giant’s Causeway maken dit een extra speciaal plekje en een van de absolute hoogtepunten Noord-Ierland!

2. Giant’s Causeway

hoogtepunten noord-ierland antrim in 8 foto's giant's causeway

Foto: Zhifei Zhou / Unsplash

Een van de redenen dat de Giant’s Causeway in Antrim zo beroemd is geworden, is vanwege de bijzondere geologie van het gebied. Niet alleen is het een bergachtige regio met ruige kliffen die de zee in storten; ook zijn er de resultaten te zijn van de vulkanische activiteit die het gebied miljoenen jaren geleden vormgaf.

3. Noord-Ierse schapen

hoogtepunten noord-ierland antrim in foto's schaap

Foto: Aaron Kato / Unsplash

Of je nou de Republiek Ierland of Noord-Ierland bezoekt, je zal altijd de nodige schaapjes tegenkomen op het smaragdgroene eiland. Antrim bestaat uit schilderachtige vissersplaatsjes en rollende heuvels vol weilanden. En in die weilanden staan vaak schapen. Om aan te geven hoe veel dat er wel niet zijn, hier een vergelijking: Noord-Ierland heeft zo’n 1,3 miljoen schapen, terwijl er zo’n 1,8 miljoen mensen wonen.

4. Rathlin Island

hoogtepunten noord-ierland antrim in 8 foto's rathlin island

Foto: K. Mitch Hodge / Unsplash

Rathlin Island (in de foto aan de horizon te zien) is het enige bewoonde eiland dat behoort tot Noord-Ierland. Behalve de honderd menselijke bewoners, biedt het eiland huis aan een grote variatie aan dieren, waaronder papegaaiduikers en een zeehondenkolonie. Met het afgezonderde eilandgevoel, de rijke natuur en historische vindplaatsen uit de Steentijd is dit zonder meer een van de uniekste bestemmingen van de hoogtepunten Noord-Ierland.

5. Glenariff Forest Park

Glenariff Forest Park is een van Antrims best bewaarde geheimen, maar begint nu langzamerhand ontdekt te worden door reizigers. Het beboste natuurgebied vol watervallen, uitkijkpunten en wandelpaden is een ideale bestemming voor wandelaars.

6. Bushmills

hoogtepunten noord-ierland antrim in 8 foto's bushmills

Foto: Yves Cosentino / Flickr / CC BY 2.0

De oude distilleerderij van Bushmills werd gebouwd in 1784. Maar dit was het resultaat van een traditie die ruim een eeuw eerder gestart werd door een lokale landeigenaar. In 1608 had deze namelijk al een vergunning om whiskey te stoken. Die jaartelling maakt Bushmills de oudste vergunninghoudende stokerij voor whiskey ter wereld. Wie de Antrim Way bewandelt, zal dus zeker een bezoekje moeten brengen aan de distilleerderij, een van onze favoriete hoogtepunten Noord-Ierland.

7. Vulkanisch proces

hoogtepunten noord-ierland antrim in foto's giant's causway zonsondergang

Foto: Hugo Kemmel / Unsplash

De bizarre zeshoekige pilaren van de Giant’s Causeway lijken onderdeel van een ambitieus kunstproject. Het is bijna niet te geloven dat de tienduizenden basalten staven op natuurlijke wijze hun vorm hebben gekregen – het resultaat van een vulkanisch proces. Geen wonder dat men in de loop der geschiedenis met talloze legendes en mythes heeft geprobeerd te verklaren hoe dit landschap oorspronkelijk is ontstaan.

8. Dunluce Castle

hoogtepunten noord-ierland antrim in 8 foto's dunluce castle

Foto: K. Mitch Hodge / Unsplash

De vestiging van Dunluce Castle ligt op een fenomenaal uitkijkpunt langs de kustlijn van Antrim. Hierdoor is het kasteel, dat gebruikt werd als filmlocatie voor Game of Thrones, een van de beroemdste bestemmingen in Noord-Ierland.

9. Regenboog

hoogtepunten noord-ierland antrim in foto's giant's causeway met regenboog

Foto: Gregory Hayes / Unsplash

Toegegeven: het weer behoort meestal niet tot een van de hoogtepunten van Noord-Ierland. Maar zelfs wanneer het regent, kan dat bijzondere plaatjes opleveren. Zoals deze foto van een dubbele regenboog bij de Giant’s Causeway.

Zelf deze fascinerende landschappen ervaren en deel uitmaken van de geschiedenis en verhalen van de Antrim Way? Plan nu een individuele reis naar deze onvergetelijke wandelroute en bezoek zelf alle hoogtepunten van Antrim, Noord-Ierland!

Antrim Glens & Coastline
Individuele wandelvakanties vanaf €549! Accommodatie en bagage vervoer inbegrepen.
Ontdek nu!

Comments

comments