10 Redenen om Antrim te bezoeken

door juni 6, 2017

De ruige kustlijn lang de Giant’s Causeway, pittoreske plaatsjes en unieke natuurgebieden – graafschap Antrim heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie in Noord-Ierland. Ontdek Antrim op een van onze wandeltochten in Noord-Ierland. Nog niet overtuigd? Hier zijn onze 10 favoriete redenen om Antrim te bezoeken.

1. Carrick-a-Rede touwbrug

Wie hoogtevrees heeft, bewondert deze iconische hangbrug misschien liever van een afstandje. Toch is het een van de mooiste plekken in Noord-Ierland. De touwbrug, die vervaarlijk tussen twee klifwanden hangt, werd zo’n 350 jaar geleden gebouwd door lokale vissers. Sindsdien is de brug meerdere malen herbouwd en verstevigd, waardoor het nu een veilige – zij het angstaanjagende – attractie vormt in Antrim!

antrim mooiste plekken noord ierland

De Carrick-a-Rede touwbrug is geen aanrader voor mensen met hoogtevrees. Foto: Alan Bruce / CC BY 2.0

 

2. Antrim (stad)

Dit sfeervolle stadje ligt op zo’n 35 kilometer van Belfast. Hoewel het een stuk kleiner is dan de hoofdstad van Noord-Ierland, is Antrim een onmisbare bestemming voor wie het gelijknamige graafschap bezoekt. Het kasteel met prachtige tuinen, de eeuwenoude ronde toren en de bruisende binnenstad zijn de hoogtepunten

3. De oudste whiskey van Ierland

Al in 1608 kreeg de whiskey-stokerij in Bushmills haar vergunning – daarmee is de Old Bushmills Distillery ’s werelds oudste distilleerderij met licentie! Deze zeldzame “oer-whiskey” smaakt natuurlijk het best wanneer zij op locatie wordt gedronken: in het historische gebouw van de stokerij in Bushmills.

4. Glenariff Forest Park

Een bezoek aan Antrim is niet compleet zonder een wandeling door Glenariff Forest Park, een van de mooiste natuurgebieden in Noord-Ierland. Een combinatie van kleine bospaden, majestueuze watervallen en uitgestrekte meren maken het park een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Ontdek een deel van de duizend hectare van de pure natuur die Antrim rijk is.

5. Ballycastle

Dit knusse kustplaatsje ligt in een adembenemende setting: de ruige kliffen en kalme stranden van de Giant’s Causeway. Ballycastle staat bekend om het jaarlijkse dorpsfeest waarbij men handelt in lokale producten, vee en kunst. De kleurrijke haven, gastvrije bevolking en toegankelijke stranden maken het stadje echter het hele jaar door een aantrekkelijke plek om de nacht door te brengen.

6. Het eiland Rathlin

Vanuit Ballycastle vaart een veerpont naar het ruwe eiland Rathlin, dat zo’n 6 kilometer van de kust ligt. Dit kleine eiland is het thuis van een grote zeehondenkolonie en een variatie aan zeevogels. Leer op Rathlin Island over de rijke flora en fauna in Noord-Ierland en de vele mysterieuze verhalen over dit deel van Antrim. Bijvoorbeeld dat van de Schotse koning Robert the Bruce, die ooit zou hebben geschuild op het eiland.

7. Dunluce Castle

De dramatische ligging op een klif maakt dit kasteel een populaire filmlocatie. Het middeleeuwse kasteel komt bijvoorbeeld voor in de populaire televisieserie Game of Thrones. Maar behalve de Hollywood-glamour, is de fascinerende geschiedenis van het bouwwerk reden genoeg om een bezoek te brengen aan Dunluce Castle. Sinds de bouw van het kasteel, rond het jaar 1500, is er veel over en weer gevochten om deze strategische plek in handen te krijgen.

antrim mooiste plekken noord ierland torr head

Torr Head in Antrim. Foto: Guiseppe Milo / CC BY 2.0

8. Torr Head

Adembenemende uitzichten en ruige kliffen: Torr Head is een van de mooiste plekken langs de Noord-Ierse kustlijn. In de negentiende eeuw was dit een belangrijke plek om trans-Atlantische schepen te zien varen. De unieke omgeving is opgebouwd uit kalksteen en vulkanische rotsen.

9. Portrush

Een klein lieflijk kustplaatsje als Portrush is de perfecte plek om tot rust te komen tijdens een vakantie in Noord-Ierland. Voor een dagje aan een van de twee zandstranden of een paar uur op de beroemde golfbaan zit je hier helemaal goed.

10. Runkerry Beach

Sterke golven, een maanvormige baai en een bijzondere natuurlijke geschiedenis – Runkerry Beach (door locals ook wel Bushfoot Strand genoemd) is een van de aantrekkelijkste stranden in Ierland. Een walhalla voor surfers en een droomplek voor vogelspotters.

Benieuwd geworden naar dit magische deel van Noord-Ierland? Vrijwel al de genoemde locaties komen voorbij op onze wandeltour langs de Antrim Glens & Coastline.

 

Comments

comments