Winterfoto’s van Europa: het mooiste winterlandschap

door december 13, 2018

Ijzige wind, gladde wegen en veel neerslag: de winter nodigt over het algemeen minder uit tot wandelen dan de zomer. Dat is jammer, want ’s winters veranderen veel natuurgebieden juist in onweerstaanbare spektakels. Wie knus thuiszit met een kerstboom kan toch nog even genieten van deze winterfoto’s. Wat is jouw favoriete winterlandschap in Europa?

winterfoto's winterlandschap winter zwitserland

Foto: Dino Reichmuth / Unsplash

De pieken van de Zwitserse Alpen gaan een groot deel van het  jaar bedekt onder een laagje sneeuw, maar in de winter is deze omgeving echt adembenemend mooi. Deze foto is genomen bij de Aletschgletsjer, de grootste gletsjer van Zwitserland.

winterfoto's winterlandschap winter noorwegen lofoten

Foto: John O’Nolan / Unsplash

Deze traditionele rode huisjes lijken wel gemaakt voor dit winterlandschap in het noorden van Noorwegen. Op de Lofoten, een eilandengroep aan de noordelijke kustlijn van het Scandinavische land, zijn talloze van dit soort uitzichten te vinden. Geen slechte plek om winterfoto’s te maken!

winterfoto's winterlandschap muur van hadrianus hadrian's wall path

Foto: Toa Heftiba / Unsplash

Dat dunne laagje sneeuw maakt het winterlandschap rond de Muur van Hadrianus nóg aantrekkelijker. De dramatische rotsformaties en het lieflijke Engelse boerenland staan met elkaar in contrast. De rode lijn in het landschap is de fundering van de Muur van Hadrianus, die hier door de Romeinen gebouwd werd. Misschien is de winter niet de beste tijd om over Hadrian’s Wall Path te wandelen, maar het is absoluut een goede tijd om indrukwekkende plaatjes te schieten!

 

Hadrian's Wall Path
Individuele wandelvakanties vanaf £359! Accommodatie en bagage vervoer inbegrepen.
Ontdek nu!

 

Van alle bergketens in Europa zijn de Italiaanse Dolomieten misschien wel het meest imposant. De steile rotsformaties van dit gebergte zijn er fascinerend uit, zowel in de zomer als tijdens de wintermaanden.

winterfoto's wanterlandschap ijsland noorderlicht

Foto: Kym Ellis / Unsplash

Een van de bijzonderste Europese winterbestemmingen is misschien wel IJsland. Hier maak je een échte winter mee, inclusief een dik pak sneeuw, onverwachtse stormen en – met een beetje geluk – het magische noorderlicht. Elk winterlandschap ziet er een stuk bijzonderder uit onder de groene lichten van het aurora borealis.

winterfoto's winterlandschap tallinn estland winter

Foto: Ilya Orehov / Unsplash

Niet elk winterlandschap hoeft een natuurlijk landschap te zijn. Dit uitzicht over de oude binnenstad van Tallinn is een van de mooiste winterfoto’s in het lijstje. De hoofdstad van Estland ziet er op zich al sprookjesachtig uit en het laagje sneeuw maakt dat beeld helemaal af.

winterfoto's winterlandschap duitsland hillwalk tours

Foto: thomas henke / Unsplash

Dit mysterieuze plaatje is geschoten in het zuiden van Duitsland, niet ver van de Zwitserse grens. Het losstaande huisje ziet er maar eenzaam uit, afgetekend tegen een dreigende berghelling vol sneeuw en dennenbomen. Het lijkt precies de setting van een van de sprookjes van de gebroeders Grimm.

winterfoto's winterlandschap schotse hooglanden winter schotland winter

Foto: Neil Ingham / Unsplash

De Schotse Hooglanden zijn nog steeds een van de veelzijdigste wandelbestemmingen in Europa. Verschillende populaire wandelroutes lopen door het bergachtige natuurgebied. Winterfoto’s zoals deze laten zien waarom de Hooglanden zo in trek zijn: de ruige bergen, serene meren en verlaten wegen zullen veel wandelaars aanspreken.

Wandelvakanties in Schotland
Individuele wandelvakanties vanaf £409! Accommodatie en bagage vervoer inbegrepen.
Ontdek nu!

Comments

comments