> Hillwalk Tours Reisblog > Buiten de Gebaande Paden > Wicklow Way route: 5 bezienswaardigheden onderweg
POSTED BY september 23, 2017

Wie voet zet op de Wicklow Way bevindt zich niet ver van de Ierse hoofdstad, maar voelt zich werelden verwijderd van het drukke stadsleven. De historische bouwwerken, gletsjervalleien en sprookjesachtige watervallen van Wicklow Mountains National Park zijn een paradijs voor herten, vogels én wandelaars! De Wicklow Way route start in het plaatsje Clonegal en loopt door tot in de zuidelijke buitenwijken van Dublin.

De Wicklow Way route is een wandelreis van 130 kilometer over bospaden, langs bergweggetjes en door kleine dorpjes. Ervaar deze onvergetelijke tocht nu zelf en bezoek deze 5 ultieme bestemmingen!

 

Powerscourt Waterfall

Een groot deel van de Wicklow Way route loopt door Wicklow Mountains National Park, een beschermd natuurgebied rond de bergachtige regio ten zuiden van Dublin. Hoewel er talloze fascinerende zaken te zien zijn in dit park, is de Powerscourt Waterfall zonder meer een van de bijzonderste attracties in het nationaal park. De waterval is ruim 120 meter hoog en dus de hoogste waterval in Ierland.

Djouce

Met ruim 700 meter is de Djouce een van de hoogste pieken in de Wicklow Mountains. Het uitzicht vanaf deze berg is dan ook fenomenaal: kijk uit over de groene valleien, spiegelende meren en glooiende heuvels van dit unieke natuurgebied. Verschillende wandelpaden leiden rond de berg, waar verschillende prehistorische monumenten en begraafplaatsen zijn gevonden.

Glendalough

Een 30 meter hoge ronde toren, de resten van een flinke kathedraal en een lieflijk stenen kerkje – het zijn de indrukwekkende restanten van het vroegmiddeleeuwse kloosterdorp in de Glendalough-vallei. Deze serene omgeving van bergen, meren en bossen werd gevormd door een gletsjer tijdens de laatste ijstijd. Monniken bewoonden het gebied vele eeuwen lang vanaf de zesde eeuw n.Chr. Herinneringen aan deze geschiedenis liggen verspreid over de idyllische vallei, waardoor Glendalough een belangrijke bezienswaardigheid is op zowel historisch als natuurlijk gebied!

Lough Tay

Dit meer is niet bijzonder groot, maar wel uitzonderlijk schilderachtig! Genesteld tussen de bergen Djouce en Luggala vormt Lough Tay een van de mooiste plekken in Wicklow Mountains National Park. Door het donkere water en witte zandstrand wordt dit waterlichaam ook wel eens vergeleken met een van Ierlands beroemdste dranken: lokale bewoners kennen Lough Tay als het “Guinness-meer”.

Marlay Park

De Wicklow Way route eindigt in de buitenwijken van Dublin. Zelfs in de Ierse hoofdstad is echter nog wat groens te bewonderen. Marlay Park bestaat uit bossen, vijvers en uitgestrekte grasvelden. Wandel door het rustige park en wen geleidelijk aan de geluiden van de stad die steeds dichterbij komen naarmate de wandeltocht haar einde nadert.

Benieuwd geworden naar de Wicklow Way route? Lees hier meer over de Wicklow Way en stel een individuele wandeltocht samen die perfect past bij jouw wensen en niveau!