Kies uw Wandelreis

We bieden verschillende wandelniveaus, afhankelijk van de balans tussen fysieke uitdaging en comfortniveau die je nodig hebt

Rustige Wandelreizen

Onze rustige wandelreizen zijn ontworpen met de parttime wandelaar in gedachten.

Bedoeld voor mensen voor wie het nemen van foto’s, het ontmoeten van de plaatselijke bevolking en het genieten van een lange lunch net zo belangrijk zijn als de wandeling zelf.

Gemiddelde Wandelafstand: 12-16km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 4-5 uur per dag

4-Dagen / 3-Nachten Rustig (Heart of Wicklow) Luswandelingen rondom Laragh & Glendalough vanaf €399 per persoon Bekijk Reisplan
4-Dagen / 3-Nachten Rustig (Wicklow Way) Enniskerry - Laragh vanaf €399 per persoon Bekijk Reisplan
5-Dagen / 4-Nachten Rustig (Heart of Wicklow) Rathdrum - Laragh, incl. St Kevin’s Way vanaf €499 per persoon Bekijk Reisplan
5-Dagen / 4-Nachten Rustig (Wicklow Way) Glenmalure - Enniskerry vanaf €499 per persoon Bekijk Reisplan
6-Dagen / 5-Nachten Rustig (Heart of Wicklow) Rathdrum - Enniskerry, incl. St Kevin’s Way vanaf €599 per persoon Bekijk Reisplan
7-Dagen / 6-Nachten Rustig (Wicklow Way) Iron Bridge - Enniskerry, incl. luswandeling Glendalough vanaf €699 per persoon Bekijk Reisplan

Gemiddelde Wandelreizen

Onze gemiddelde wandelreizen zijn geschikt voor mensen die gewend zijn aan regelmatige lichaamsbeweging.

Wandelaars zullen de mogelijkheid om elke dag voldoende afstand af te leggen, zonder daarbij over hun grenzen te gaan, waarderen.

Kijk uit voor het 👣 symbool: Dit programma omvat de gehele Wicklow Way route uit Bunclody naar Marlay Park, Dublin.

Gemiddelde Wandelafstand: 15-19km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 5-7 uur per dag

4-Dagen / 3-Nachten Gemiddeld (Wicklow Way) Glenmalure - Laragh vanaf €399 per persoon Bekijk Reisplan
5-Dagen / 4-Nachten Gemiddeld (Wicklow Way) Glenmalure - Enniskerry vanaf €499 per persoon Bekijk Reisplan
6-Dagen / 5-Nachten Gemiddeld (Wicklow Way) Moyne - Enniskerry vanaf €599 per persoon Bekijk Reisplan
7-Dagen / 6-Nachten Gemiddeld (Wicklow Way) Moyne - Enniskerry, incl. Glendalough Loop Walk vanaf €699 per persoon Bekijk Reisplan
8-Dagen / 7-Nachten Gemiddeld (Wicklow Way) Tallon’s - Enniskerry, incl. luswandeling Glendalough vanaf €799 per persoon Bekijk Reisplan
10-Dagen / 9-Nachten Gemiddeld (Wicklow Way) 👣 Clonegal - Marlay Park vanaf €999 per persoon Bekijk Reisplan

Uitdagende Wandelreizen

Het type wandelaar dat vroeg in de ochtend start en niet stopt totdat het eindpunt is bereikt?

Zo ja, dan zijn onze uitdagende wandelreizen heel geschikt voor u.

Kijk uit voor het 👣 symbool: Dit programma omvat de gehele Wicklow Way route uit Bunclody naar Marlay Park, Dublin.

Gemiddelde Wandelafstand: 22-27km per dag Gemiddelde Wandeltijd: 6-8 uur per dag

5-Dagen / 4-Nachten Uitdagend (Wicklow Way) Tinahely - Enniskerry vanaf €499 per persoon Bekijk Reisplan
6-Dagen / 5-Nachten Uitdagend (Wicklow Way) Tinahely - Enniskerry, incl. luswandeling Glendalough vanaf €599 per persoon Bekijk Reisplan
7-Dagen / 6-Nachten Uitdagend (Wicklow Way) 👣 Clonegal - Marlay Park, Dublin vanaf €699 per persoon Bekijk Reisplan
8-Dagen / 7-Nachten Uitdagend (Wicklow Way) 👣 Clonegal - Marlay Park, incl. luswandeling Glendalough vanaf €799 per persoon Bekijk Reisplan

Het Pad

De Wicklow Mountains

De Wicklow Mountains, net ten zuiden van Dublin, de hoofdstad van Ierland, vormen het grootste gebied van ononderbroken heuvels en bergen in Ierland met meer dan 500 km2 op een hoogte van meer dan 300 meter. Ze strekken zich bijna 70 kilometer van Dublin in het noorden uit tot de grens met de provincies Wexford en Carlow in het zuiden. De hoogste top, Lugnaquilla (925 m), is de hoogste Ierse berg gelegen buiten County Kerry en er zijn in totaal 39 toppen hoger dan 600 meter in Wicklow.

De Wicklow Mountains ontstonden 400 miljoen jaar geleden maar ze danken hun huidige vorm grotendeels aan de effecten van de laatste ijstijd, toen gletsjers de valleien verdiepten en de vele meren creëerden. Veel van de hooglanden bestaan uit moeras, heide en hooggelegen grasland terwijl de valleien voornamelijk bestaan uit een mix van naald- en loofbossen. 

De beroemde vroeg christelijke klooster nederzetting in Glendalough werd in de 6e eeuw gesticht. Veel vroege Middeleeuwse kerken kunnen er nog steeds worden bezichtigd, evenals de indrukwekkende, bijna 1000 jaar oude ronde toren. Van de 12e tot de 19e eeuw waren de Wicklow Mountains een vesting en schuilplaats voor Ierse stammen en rebellen tegen de Engelse overheersing. Dit stopte na de aanleg van de Military Road door de bergen in het begin van de 19e eeuw. 

Vandaag de dag zijn de Wicklow Mountains een belangrijke bestemming voor toerisme en recreatie. De gehele hooglanden zijn beschermd gebied bij de wet en het Wicklow Mountains National Park is het grootste nationaal park van Ierland.

De Routes

 • The Wicklow Way: Tijdens de meeste van onze tochten op de Wicklow Way wandelt men de route van zuid naar noord (naar Dublin toe). Op die manier heeft men de zon en in de meeste gevallen de wind en regen in de rug in plaats van in het gezicht. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het grootste deel van het reizen door middel van vervoer op de eerste dag plaatsvindt en dat wandelaars zich dichter bij het stadscentrum van Dublin bevinden wanneer ze hun tocht beëindigen. De Wicklow Way begint in het kleine dorpje Clonegal in County Carlow en doorkruist tijdens de eerste 50 km een serie eenvoudig begaanbare uitlopers. De route voert u vervolgens de centrale Wicklow Mountains in, met zijn hoge ronde bergkammen en diepe valleien. Dit gedeelte is voornamelijk bosgebied en het landschap verandert regelmatig wanneer de bomen worden gekapt of herplant. De route gaat door de afgelegen en wilde gletsjervallei in Glenmalure, de langste van zijn soort in Ierland en Brittanië, voordat deze het het prachtige Glendalough in gaat met zijn oude kloosterplaats. Van daaruit voert het wandelpad u dieper de hoge heidevelden met dophei in, vaak met weidse vergezichten over de bergdalen en bergen, voordat u de zuidelijke buitenwijken van Dublin achter u laat. De Wicklow Way is oorspronkelijk ontworpen om door de bergen van de ene afgelegen herberg of kosthuis naar de andere te leiden en de route gaat niet door dorpen of stadjes. Hoewel het pad zich nooit echt ver van een openbare weg bevindt, heerst er een sterk gevoel van afzondering tijdens veel van de wandelingen. Vaak is vervoer tussen het wandelpad en de slaapplaats dan ook vereist. Het is een zeer gevarieerde route, met een dramatisch landschap van bergen en meren aan de noordkant. De hoogtepunten bevatten Glenmalure, Glendalough, Lough Tay en het voormalige landgoed van Guinness en de Powerscourt waterval.
 • Glenealo Valley & The Spinc (luswandeling Glendalough): Dit is een populaire wandeling die eenvoudige toegang geeft tot een paar van de meest spectaculaire landschappen in Wicklow. Na een bezoek aan de vredige vallei van Glendasan volgt het de Miners Road in Glendalough naar het oude ‘mijnwerkersdorp’. Een verkwikkende klim leidt naar de brug aan de top van de vallei van waaruit honderden houten treden naar een kam boven het meer leiden, met een spectaculair uitzicht achteruit op Glendalough. De afdaling gaat via de Poulanass Waterfall naar de twee meren en het kloosterdorp.
 • Trooperstown Hill: Een rustige wandeling vanuit het dorp Laragh leidt door een gemengd bosgebied en vervolgens omhoog naar de top van Trooperstown Hill van waaruit wandelaars vaak prachtige uitzichten hebben over de Wicklow Mountains en de zee in het oosten. De route daalt af door Trooperstown Wood en over de Avonmore River naar Laragh.
 • Avonmore Way: De route volgt de Avonmore rivier vanuit het dorp Rathdrum door het prachtige Claravale natuurreservaat. Vanuit de pittoreske nederzetting Clara met zijn oude brug, voert het pad omhoog door bossen naar een weg met uitzicht over de vallei. U kunt ervoor kiezen om Trooperstown Hill te beklimmen voordat u afdaalt door meer bossen en over de Avonmore River op weg naar Laragh.
 • St Kevin’s Way: Deze wandeling treedt in de voetsporen van middeleeuwse pelgrims die naar het oude klooster in Glendalough trokken. Het pad loopt gestaag omhoog naar de spectaculaire Wicklow Gap met zijn reservoir en waterkrachtcentrale. De route passeert herinneringen aan een rijk mijnerfgoed voordat het de afdaling van de Glendasan River volgt en een vredige rivierwandeling de Valley of Glendalough in voert.

Terrein overzicht (Wicklow Way)

Het terrein aan de Wicklow Way bestaat uit boswegen, stille landweggetjes, groene boreens (een Gaelisch woord dat letterlijk vertaald ‘kleine weg’ betekent) en bergpaden door open heidevelden. Enkele delen kunnen soms wat nat en modderig zijn, maar meestal zijn ze dan verbeterd met houten wandelpaden. 

Grote delen van de routen volgen kiezelpaden door land dat eigendom is van Coillte, een door de staat beheerd bosbouwbedrijf. Dit betekent dat het landschap rondom deze delen vaak verandert omdat bomen worden gekapt, herplant, gekweekt en vervolgens volgroeien in de cyclus van de commerciële bosbouw.

Ongeveer 39 km of 30% van de totale Wicklow Way route volgt lokale wegen, om het bewandelen van privéterrein te voorkomen. Dit percentage kan echter veel lager liggen, afhankelijk van de wandelreis die u kiest. Over het algemeen wandelt u meer over paden in het zuidelijke deel van de route.

Omdat onze Wicklow Mountains wandelreizen door een landschap van heuvels en bergen lopen bestaat natuurlijk een groot deel van alle wandelroutes uit ‘klimmen en dalen’ en maakt dit onderdeel uit van iedere wandeldag. De totale som van de stijging is zo’n 3.300 m over de gehele route en de langere klimmen bevatten een aantal steile delen. Het hoogste punt ligt op White Hill, vlakbij Lough Tay, waar het wandelpad een hoogte van iets meer dan 600 m bereikt.

Hoogteprofiel (Wicklow Way):

Elevation Profile Wicklow Way

Terrein in Etappes

U vindt meer info over de route, afstanden, wandeltijden en dagelijkse klim op de overzichtspagina’s voor de wandelreizen die we bieden in de Wicklow Mountains.

Clonegal – Shillelagh (Wicklow Way): Dit deel bestaat uit stille landweggetjes en bospaden door glooiende heuvelgebieden.

Shillelagh – Tinahely (Wicklow Way): Bospaden, boerenland en stille landwegen vormen dit deel van het pad. Een stuk kan modderig raken met natte weersomstandigheden.

Tinahely – Iron Bridge: Een mengeling van met gras begroeide bergpaden, bossporen en kleine wegen. Veel stijgingen en dalingen, maar niet erg steil.

Iron Bridge – Glenmalure (Wicklow Way): Het grootste deel van deze wandeling is op bospaden en wegen met enkele delen op rustige bergwegen. Er is een lange klim over goed oppervlak. Mogelijke gebieden met gekapte en/of herplante bossen.

Glenmalure – Laragh (Wicklow Way): De dag begint met een lange klim over boswegen, gevolgd door een steile maar korte klim op stenen treden. Afdaling via vlonders en bergpaden naar Glendalough/Laragh. 

Avonmore Way (Rathdrum – Laragh): Goede bospaden en paden aan de rivieroever, met de optie om de Trooperstown Hill te beklimmen, enig wandelen over wegen, waarvan delen kunnen worden vermeden door alternatieve routes. Een aantal kortere klimmen, een van hen vrij steil.

Glenealo Valley & The Spinc (Glendalough Loop Walk): Goede wegen en bergpaden, vlonders over natte of lastigere delen. Een korte, eenvoudige klim aan het begin en een lange, gemiddelde klim naar de top van de vallei, gevolgd door een lange geleidelijke afdaling met een steil deel op spoorbielzen. 

Trooperstown Hill (Laragh Loop Walk): Secundaire wegen, land- en boswegen en hoogland paden. Een lange maar redelijk beheersbare klim naar Trooperstown Hill, gevolgd door een iets steile afdaling.

St Kevin’s Way (Ballinagee Bridge – Glendalough): Paden en vlonders door bosgebieden, bergpaden, beperkt wandelen op de weg. Eenvoudige klim naar de Wicklow Gap voor een lange afdaling naar Glendalough. 

Laragh – Roundwood (Wicklow Way): Een kalm en goed onderhouden bergpad gevolgd door een lange wandeling over een rustige weg. De route-optie naar de top van Scarr gaat over een ruig, maar goed te volgen bergpad.

Roundwood – Enniskerry (Wicklow Way): Bossporen en een kort deel over een stille weg, daarna overgaand in bergpaden en een wandelweg. Halverwege wordt het hoogste punt van de wandeling bereikt bij Djouce (600 meter). Er zijn een aantal lange stijgingen, waarvan één korter en enigszins steiler.

Enniskerry – Marlay Park (Wicklow Way): Dit deel heeft rustige bergwegen, paden en sporen. Twee klimmen voor een lange afdaling tot de buitenwijken van hoofdstad Dublin.

Prijzen/Inbegrepen

Tour lengte Prijs Per Persoon ( € ) Eenpersoonstoeslag ( € ) :¹
4 dagen / 3 nachten 399 250 BOEK NU
5 dagen / 4 nachten 499 300 BOEK NU
6 dagen / 5 nachten 599 360 BOEK NU
7 dagen / 6 nachten 699 410 BOEK NU
8 dagen / 7 nachten 799 450 BOEK NU
10 dagen / 9 nachten 999 500 BOEK NU
¹Een eenpersoonstoeslag is een toeslag voor wandelaars die een eenpersoonskamer willen boeken. De totale tourprijs per persoon die een eenpersoonskamer aanvraagt, is de prijs per persoon plus de eenpersoonstoeslag.

What is bij de prijs inbegrepen?

 • Verblijf in vriendelijke, familie gerunde gasthuizen
 • Ontspan in een comfortabel en-suite slaapkamer*
 • Een goed ontbijt geeft u energie voor de hele dag
 • Bagage? Geen zorgen, wij vervoeren het voor u!
 • Gedetailleerde routebeschrijvingen, kaarten en GPS-tracks zorgen ervoor dat u nooit verdwaalt
 • Routebeschrijvingengeschreven en bijgewerkt door het Hillwalk Tours-team
 • Alternatieve/aanvullende route-opties op basis van lokale kennis
 • Onze waterdichte kaartenhoes houdt uw kaarten en documenten droog
 • Als u contact met ons wilt opnemen, staan we 24/7 voor u klaar
 • Tips van insiders voor de beste plekken om te eten en drinken**
 • Verken de lokale geschiedenis en cultuur met onze fascinerende gids
 • Ontdek de interessantste attracties op de route
 • Reisinformatie nodig? Wij helpen u graag

* Tenzij reeds volgeboekt. In dit geval zullen we proberen een privé badkamer vast te leggen

** U heeft elke dag de mogelijkheid picknicklunches en avondmaaltijden te kopen. Als u op een afgelegen locatie verblijft, dan zal de B&B eigenaar op verzoek een smaakvolle verrassing voorbereiden.

Let op:

 • Af en toe rekenen we extra toeslagen op de Wicklow Mountains voor tours die in het hoogseizoen beginnen. Dit is te wijten aan de hogere kosten die gemoeid zijn met het boeken van onze upgrade-optie of in gevallen waarin onze normale accommodatie leveranciers geen beschikbaarheid hebben, en een alternatieve, duurdere leverancier wordt gezocht met uw goedkeuring.
 • Als gevolg van een gebrek aan accommodatie langs de meer afgelegen delen van de Wicklow Mountains, zijn transfers af en toe nodig tussen het wandelpad en uw accommodatie. De kosten van deze transfers zijn bij de tour prijs inbegrepen. Echter, voor grotere groepen (bijv. 4 of meer wandelaars) zijn extra transfers soms nodig wat een extra toeslag kan oplopen. Neem contact met ons op voor meer informatie.
 • Voor rondleidingen die eindigen in Marlay Park (Dublin) is het niet mogelijk om een ​​vooraf betaalde taxi-transfer naar uw accommodatie in Dun Laoghaire te organiseren. Het is echter gemakkelijk om een ​​taxi te nemen en de kosten van deze transfer zijn al in mindering gebracht op uw tourprijs.

Extra Dagen/Activiteiten

Geef die vermoeide benen eens wat rust en ontdek enkele van de andere bezienswaardigheden in en rond het gebied Wicklow!

Glendalough (Laragh): Deze spectaculaire glaciale vallei met het 6e eeuwse monastieke dorp heeft een zeldzame spiritualiteit en charme. De schilderachtige wandelingen rond de meren zijn een hoogtepunt. (Houd er a.u.b. Rekening mee dat veel van onze wandelreizen de wandeling rond de meren al bevatten, evenals een of meer dagen in Laragh / Glendalough waar u ook tijd hebt om de vallei en bezienswaardigheden te bezoeken.)

Dublin (Dún Laoghaire): Een levendig kustplaatsje 12 km ten zuiden van Dublin City Centre, gebouwd rond een 200 jaar oude haven, met een overvloed aan winkels, restaurants, cafés en pubs. Bezoek het National Maritime Museum of neem een ​​duik in de Forty Foot, volgens de New York Times een van de tien beste plekken in de wereld om te zwemmen.

Het stadscentrum van Dublin, met bezienswaardigheden zoals het Guinness Storehouse, Kilmainham Gaol en het Book of Kells, is gemakkelijk te bereiken via openbaar vervoer.

Boek Extra Dagen

 1. Kies WAAR u wilt verblijven
 2. Beslis HOEVEEL NACHTEN u nodig heeft.
 3. Ga naar het  BOEKINGSFORMULIER en vul de ‘Extra Nachten/Andere Verzoeken’ sectie in

De kosten voor extra nachten tijdens uw Wicklow Way tour beginnen vanaf € 60 per persoon per nacht en vanaf € 80 voor individuele wandelaars met eigen privékamer. 

U kunt ook extra nachten toevoegen op een aantal andere populaire locaties in Ierland: Dublin (Dún Laoghaire), Cork, Galway etc. Informeer a.u.b. bij het reserveren. De kosten van deze extra nachten variëren per locatie en geboekte datum.

Let op: als u extra nachten boekt op een locatie die niet langs de route van uw tour ligt, moet u uw eigen arrangementen treffen om uw bagage naar deze locatie over te zetten.

Uw Accommodatie

Een verblijf gedurende uw tijd in Ierland in de beste B&B’s kan van een “goede” wandelreis een “geweldige” wandelreis maken.

Daarom hebben we iedere B & B waar u zult verblijven persoonlijk gecheckt.

Als fervente wandelaars, weten we dat u een plek wilt waar u ’s avonds heerlijk kunt ontspannen.

Een plek waar een warme glimlach van uw gastheer/gastvrouw u direct, zodra u binnenkomt, welkom doet voelen.

Wanneer uw wandeluitrusting nat wordt, wordt deze van u overgenomen en de volgende ochtend weer droog teruggegeven.

Comfortabele bedden, en-suite badkamers, een interessant ontbijtmenu – dit zijn allemaal dingen waar wij van houden, dus vertrouw erop dat we ons best doen om u dezelfde ervaring te bieden.

Als u een extra nacht in één van de locaties wilt verblijven, laat ons dit gewoon even weten.

Let op:

Vanwege beperkte accommodatieopties op sommige locaties tijdens uw tour, zijn we soms genoodzaakt om u te boeken in een accommodatie waarvoor vervoer van/naar het vertrek-/eindpunt van uw wandeling nodig is. Mogelijk moeten we u ook meerdere nachten in dezelfde accommodatie boeken om meerdere locaties te dekken. De kosten hiervan zijn inbegrepen in uw standaard tourprijs en hebben geen invloed op uw wandelroute.

In het algemeen proberen we accommodaties te boeken die zo dicht mogelijk bij de plaatselijke voorzieningen zijn. Als u op een afgelegen locatie verblijft (waar toegang tot lokale pubs en restaurants niet haalbaar is), zal de eigenaar van de B & B waarin u verblijft ervoor zorgen dat u goed te eten krijgt.

Reisinformatie

Reizen naar en van uw Wicklow Mountains wandelreis is makkelijk… als u weet hoe!

In uw wandelreispakket ontvangt u alle informatie over openbaarvervoer die u nodig heeft om uw reis zo makkelijk als mogelijk te maken.

In de tussentijd, als u van te voren zelf al wat wilt plannen, hier zijn onze tips:

Zowel Aer Lingus als Ryanair bieden directe vluchten van over de gehele wereld naar Ierland.

De meeste startlocaties kunnen eenvoudig bereikt worden per trein of bus, maar sommige vereisen mogelijk het gebruik van een taxi.

Gebruik a.u.b. deze link voor informatie met betrekking tot de huidige bus- en treindiensten.

Vertrek vanuit Laragh, Enniskerry of Dun Laoghaire/Dublin na afloop van uw reis:

Er gaan regelmatige vervoersdiensten die Laragh, Enniskerry of South Dublin verbinden met Dublin City/Dublin Airport.

Reist u met de auto?

Als je jouw auto voor de duur van de rondreis bij de eerste of laatste accommodatie van de rondreis wilt laten staan, dan kun je voor aanvang van de rondreis rechtstreeks contact opnemen met de accommodatie-eigenaren om te controleren of dit mogelijk is. Wij zullen de contactgegevens van de accommodatie doorgeven.

 

Veelgestelde Vragen

Over onze Ierland wandelvakanties

Wat is een individuele wandelvakantie?

Een individuele wandelvakantie geeft u de vrijheid om op eigen tempo van het Ierse landschap te genieten. U wandelt zonder een gids. We zullen u voorzien met alles dat u nodig heeft om de wandeling alleen of met goede vrienden met succes te voltooien. Wij plannen uw route, vervoeren uw bagage en tonen u alle plaatsen die een bezoek waard zijn. Maar u besluit zelf of u liever ’s ochtends een uurtje langer in bed blijft!

Biedt u ook wandelvakanties met gids aan?

Wandelvakanties met gids zijn niet beschikbaar bij Hillwalk Tours.

Wanneer kunnen we onze Hillwalk Tours wandelvakantie beginnen?

Over het algemeen kunnen onze wandelreizen plaatsvinden tussen maart en oktober, maar er zijn enkele uitzonderingen. Informatie over de mogelijke start- en einddatums van tours vindt u op de individuele tour paginas.

Betekent een 7-daagse reis 7 dagen wandelen?

Op onze 7-daagse reizen zult u 5 dagen wandelen. De eerste en de laatste dagen van al onze wandeltochten zijn reisdagen naar/uit de stad waar uw wandeling zal beginnen/eindigen. Als u 7 dagen wilt wandelen, kies dan voor één van onze 9-daagse reizen.

Betekent een 7-daagse reis 7 nachten accommodatie?

Op onze 7-daagse reizen worden 6 nachten accommodatie aangeboden – de eerste 6 nachten van uw wandelvakantie. Uw reis eindigt op dag zeven, zodra u bij de laatste B & B uitcheckt.

Wat is de eenpersoonstoeslag?

De eenpersoonstoeslag is een toeslag voor wandelaars die een eenpersoonskamer willen. De totale tourprijs per persoon die een eenpersoonskamer aanvraagt, is de prijs per persoon plus de eenpersoons toeslag. De toeslag dekt de extra kosten in verband met het accommoderen van een persoon in hun eigen kamer.

Mogen we onze hond meenemen?

Het is niet mogelijk een hond op een Hillwalk Tours wandelvakantie mee te nemen. Helaas zijn huisdieren bij de meeste van onze accommodaties niet toegestaan.

Kunnen we in afwachting van onze reis bus-/treinkaartjes kopen?

Ja, bus- en treinkaartjes kunnen online voorafgaand aan uw reis gekocht worden. Specifieke vervoersinformatie is beschikbaar op de reispagina’s over elk wandelgebied.

Indien we met de auto komen, waar kunnen we tijdens onze wandelvakantie parkeren?

Als je jouw auto voor de duur van de rondreis bij de eerste of laatste accommodatie van de rondreis wilt laten staan, dan kun je voor aanvang van de rondreis rechtstreeks contact opnemen met de accommodatie-eigenaren om te controleren of dit mogelijk is. Wij zullen de contactgegevens van de accommodatie doorgeven.

Over bagagevervoer en accommodatie

Moeten we onze eigen bagage tijdens de wandeltocht dragen?

Nee, op al onze Ierland wandelreizen wordt uw bagage iedere dag tijdens uw wandeling naar uw volgende accommodatie gebracht. De bagage zal voor 4 uur ’s middags arriveren. Het maximale gewicht toegestaan voor deze dienst is 15 kg per persoon.

In wat voor soort accommodatie zullen we verblijven?

U verblijft tijdens uw wandelvakantie in traditionele Ierse Bed & Breakfasts (B&B’s). Om zeker van uw comfort te zijn, is elke B & B waarin u verblijft persoonlijk door een lid van het Hillwalk Tours team bezocht. U kunt een warm welkom, eigen badkamer en iedere ochtend een stevig ontbijt verwachten. Voor meer informatie over de accommodatie waar u verblijft, zie het tabblad Accommodatie voor elk van onze tourregio’s.

Kunnen we voor vertrek een lijst met al onze accommodaties krijgen?

Ja, gewoonlijk sturen we een maand voor de startdatum van uw reis uw wandelpakketje (inclusief de details van verblijf) naar uw thuisadres. Dit kan op verzoek eerder naar u toegestuurd worden.

Zal onze B & B dichtbij een stad/dorp zijn?

In het algemeen proberen we accommodaties te boeken die zo dicht mogelijk bij de plaatselijke voorzieningen gelegen zijn. Als u op een afgelegen locatie verblijft (waar toegang tot plaatselijke pubs en restaurants niet haalbaar is), zal de eigenaar van de B & B waarin u verblijft voor een goede maaltijd zorgdragen.

Houd er alstublieft rekening mee dat wij, naar aanleiding van de beschikbaarheid van de B&Bs, soms genoodzaakt zijn om een B&B the boeken in andere aangrenzende plaatsen. Wij regelen het vervoer van en naar de wandelroute. Op de meeste locaties zal dit geen probleem zijn, echter op sommige locaties kan de beschikbaarheid voor problemen zorgen. Voor meer informatie, kunt u gerust contact opnemen met diegene die uw tour aan het boeken is.

Wat is het verschil tussen een ‘twin’ en een ‘double’ kamer?

Een ‘twin’ kamer is een kamer voor twee personen met twee losse bedden. Een ‘double’ kamer heeft één groot bed (voor twee personen).

Over uw wandelpakket

Wat is in mijn wandelpakket inbegrepen?

– Routebeschrijving (persoonlijk voorbereid door een lid van het Hillwalk Tours team, dat elke stap van de tour heeft gelopen)
– Gedetailleerde wandelkaart(en)
– Waterdichte kaarthouder
– Een voorkijkje waar u zult verblijven
– Onze tips voor de meest interessante bezienswaardigheden op uw route
– Een kijkje in de fascinerende plaatselijke geschiedenis
– Een gids voor de beste lokaties voor eten en drinken
– Informatie over bergveiligheid, contactgegevens in geval van nood & de landcode

Verstrekt u GPS coördinaten?

U vindt GPS-coördinaten voor alle overnachtingen op uw tour in uw persoonlijke reisschema, dat u ontvangt na het boeken. GPS-tracks voor uw wandelroute worden ook verstrekt en kunnen worden gedownload. Hoewel we er redelijk zeker van zijn dat de tracks correct en up-to-date zijn, raden we aan dat ze niet worden gebruikt als het enige hulpmiddel voor navigatie. De belangrijkste navigatiemiddelen blijven altijd de markeringen langs het parcours, onze routebeschrijvingen en de kaarten die we in het wandelpakket verstrekken.

Hoeveel wandel pakketten krijgen wij?

U krijgt één wandel pakket per vier persoon. Dus,voor een groep van 1-4 persoon wordt één wandel pakket verstuurd, voor een groep van 5-8 persoon worden twee wandel pakketen verstuurd enz.

In welke taal is mijn wandel pakket beschikbaar?

Houd er alstublieft rekening mee dat alle informatie in onze Walking Packs, in het Engels zal zijn.

Over conditieniveaus

Hoe goed moet onze conditie zijn om op een wandelvakantie te gaan?

We zijn van mening dat iedereen van de schoonheid van het Ierse landschap moet kunnen genieten. Met dit in gedachten hebben we onze wandelreizen voor alle conditieniveaus ontworpen. Onze niveaus ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ en ‘Uitdagend’ voor wandelingen in alle regio’s stellen u in staat te beslissen hoe ver u elke dag wilt lopen. Dus, of u nu een beginnende wandelaar of een ervaren hiker bent, wij hebben de reis die bij u past.

Wat is het verschil tussen Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandelreizen?

Het verschil tussen deze reizen zit hem in de afstand die u elke dag loopt:

 • Rustige reizen dekken een gemiddelde afstand van 12-16 km (7.5 – 10 mijl) per dag
 • Gemiddelde reizen dekken een gemiddelde van 18-22 km (11 – 14 mijl) per dag
 • Uitdagende reizen een gemiddelde van 24-28 km (15-18 mijl) per dag

Voor een gedetailleerd overzicht van hoe we onze wandeltochten beoordelen, zie het groene tabblad ‘Wandeltocht Niveaus’ bovenaan het gedeelte met de veelgestelde vragen.

Kunnen we een rustdag nemen?

Ja, we regelen met plezier een aanvullende nacht voor u, waar u maar wilt. Suggesties voor interessante plaatsen voor een rustdag zijn beschikbaar op de reispagina’s over iedere wandelregio.

Over geld, vluchten en verzekeringen

Zijn bankmachines/creditcard faciliteiten op de route beschikbaar?

Backmachines zijn in de meeste steden langs de route beschikbaar. Creditcards worden door de meeste bars en restaurants geaccepteerd. Echter, we bevelen aan dat u voor de zekerheid ook een redelijk bedrag aan contant geld meeneemt.

Maken ze in Ierland gebruik van de Euro?

De munteenheid in de Republiek Ierland is de Euro (€). De munteenheid in Noord Ierland is het Pond Sterling (£). Daarom, als u een Antrim wandelvakantie boekt, heeft u Ponden nodig en voor al onze andere regio’s, heeft u Euro’s nodig.

Zijn vluchten en vervoer naar de start van de wandeltocht inbegrepen?

Vluchten en vervoer naar het begin van de wandeltocht zijn niet in onze prijzen inbegrepen. Echter, we bieden wel gedetailleerde reisbeschrijvingen op onze reispagina’s aan die u helpen te beslissen hoe u het beste met het openbaar vervoer bij het startpunt kunt komen. Voor meer informatie zie het tabblad Reisinformatie voor elk van onze tourregio’s.

Moet ik een verzekering aanschaffen?

Hillwalk Tours raadt u sterk aan voorafgaand aan uw reis voor voldoende verzekeringsdekking te zorgen.

Wandeltocht Niveaus

Welke Ierland Wandeltocht Moet U Kiezen?

Het kiezen van de juiste wandel tocht kan moeilijk zijn. Het is belangrijk om de balans van fysieke uitdaging en het comfort niveau dat u nodig heeft te overwegen. Om het u de beslissing wat makkelijker te maken, hebben wij een menu van Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandeltochten opgesteld.

Voordat we het verschil tussen de diverse niveaus uitleggen, is het belangrijk op te merken dat elke wandeltocht binnen een bepaalde regio dezelfde officiële wandelroute volgt. Bijvoorbeeld, als u in Kerry gaat wandelen, maakt het niet uit of u een ‘Rustige of een ‘Uitdagende’ tocht kiest – u wandelt langs het officiële ‘Kerry Way’ pad. Om deze wandelroute toegangkelijk te maken voor alle wandelaars, hebben wij ofwel 1) de minder veeleisende secties van de route uitgezocht, of 2) de gemiddelde dagelijkse wandeling tussen de accommodaties verkort.

 1. Dezelfde route, gemakkelijker secties: In Kerry, zijn onze ‘Rustige’ wandeltochten beperkt tot de minder veeleisende secties van de Kerry Way, terwijl onze ‘Uitdagende’ wandeltochten de gehele route omvatten, inclusief de moeilijkste secties.
 2. Dezelfe Route, Kortere Afstanden: In Wicklow kunt u de gehele route lopen op een 7-Daagse Uitdagende wandeltocht of een 10-Daagse Rustige wandeltocht. Echter, terwijl u voor de Uitdagende tocht een vlot tempo moet houden van 27 km (17 mijl) per dag, geeft de Rustige tocht een iets meer ontspannen tempo van een gemiddelde 16 km (10 mijl) per dag.

Hieronder vindt u een algemeen overzicht van elke moeilijkheidsgraad. Merk op dat de cijfers voor de ‘Gemiddelde Dagelijkse Wandeling’ en ‘Wandeltijd’ kunnen verschillen tussen de regio’s. Slechte weeromstandigheden kunnen de gemiddelde wandeltijd, die is gebaseerd op een persoon van normale fitness lopende met een gematigde snelheid van ongeveer 4 km/u, beïnvloeden. De wandel tijd houdt rekening met het terrein, maar niet met de benodigde tijd voor pauzes, fotos enz.

Voor meer details over de dagelijkse aftstanden, het niveau van de klim en het terrein dat het wandelpad doorkruist, verwijzen wij u naar de reisroute pagina van elke individuele wandeltocht.

Rustige

12-18km 3-6 uur
Onze Rustige wandelreizen zijn ontworpen met de parttime wandelaar in gedachten. Terwijl u toch een aantal beklimmingen kunt verwachten, bieden deze wandeltochten de kortste dagelijkse wandelingen, wat dus ook minder omhoog- en omlaag klimmen betekent. Dit geeft u ruim de tijd om van het landschap en de vergezichten te genieten, foto’s te maken, een lange lunch pauze te nemen en, indien nodig, de meer lastige delen van de wandeling te ondernemen.

Gemiddelde

16-23km 4-7 uur
Onze Gemiddelde wandelreizen zijn geschikt voor mensen die gewend zijn aan regelmatige lichaamsbeweging. Ze bieden langere, maar toch haalbare dagelijkse wandelingen en geven u wat meer van een uitdaging zonder verder te gaan dan uw persoonlijke limieten. Er zijn meer beklimmingen per dag, maar hardere dagen worden in het algemeen gevolgd door rustigere dagen. U zult natuurlijk ook nog tijd hebben voor een ontspannen lunch pauze en om foto’s te nemen.

Uitdagende

22-30km 5-9 uur
Onze Uitdagende wandelreizen zijn ontworpen voor de ervaren wandelaar en wandelaars die van een goede uitdaging houden. Ze bieden u de langste dagelijkse wandelingen met de hoogste beklimmingen aan en zullen uw uithoudingsvermogen testen door u vaak de hele dag te laten lopen. Zoals met al onze wandeltochten staat u natuurlijk een warme douche en de beste lokale gastvrijheid te wachten aan het einde van uw dagelijkse wandeling, zodat u elke avond lekker kunt ontspannen en uw batterijen opniew kunt opladen.

Hoe Boeken

Hoe boek ik mijn wandelvakantie?

1. Selecteer simpelweg het wandelgebied in Ierland dat uw voorkeur heeft

2. Kies het type wandelreis dat u wilt nemen: ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ of ‘Uitdagend’

3. Vervolgens, besluit hoeveel dagen u op reis wilt zijn

4. Klik op de ‘Boek Nu’ knop, rechtsboven op onze webpagina

5. Vul tenslotte ons boekingsformulier in en maak een aanbetaling van €100 per persoon

Wat gebeurt er nadat ik heb geboekt?

1. Als u betaald hebt met een creditcard ontvangt u binnen 24 uur een e-mail met een bevestiging van het boekingsformulier en de betaling. In deze e-mail zult u worden gevraagd de gegevens te bevestigen.

Wanneer u betaalt via een overschrijving, kan het een aantal dagen duren voordat de betaling ons heeft bereikt. In dit geval ontvangt u een bevestigingse-mail met het verzoek uw gegevens te bevestigen zodra wij de betaling aan uw boekingsformulier hebben gekoppeld. Het zou kunnen dat u een automatische e-mail ontvangt met het bericht dat uw boekingsformulier is ontvangen, maar dat er geen betaling is binnengekomen – u kan dit bericht dan negeren.

2. Zodra uw bevestiging is ontvangen, beginnen wij met het maken van de boekingen voor uw reis. Daarom geldt: hoe eerder u ons deze bevestiging stuurt, des te eerder wij kunnen beginnen met het boeken van uw tour.

3. Zodra alle regelingen voor uw reis zijn bevestigd (dit proces duurt gewoonlijk zeven tot tien werkdagen), ontvangt u van ons een uitsplitsing van het uitstaande saldo en de uiterste betaaldatum.

4. Zodra de laatste betaling is ontvangen, sturen wij u een bevestigingsemail toe.

5. Uw wandelpakket wordt een maand voor de start van uw reis per post naar uw huisadres gezonden (op verzoek kunnen we dit eerder doen). Als de begindatum van de tour minder dan een maand in het verschiet ligt, wordt uw wandelpakket verstuurd naar de eerste B&B waar u verblijft, zodat u deze op het moment van aankomst kan ophalen. In dit geval zullen wij ook de digitale kopieën van de documenten uit het pakket versturen per e-mail.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Aanbetalingen en betaling van uitstaand saldo kunnen worden gedaan via:

1. Creditcard – via PayPal, gebruikt door 180 miljoen mensen over de hele wereld voor het maken van veilige online creditcard betalingen). Let op: als u in het verleden reeds een PayPal rekening heeft geopend, dan moet u om een betaling te doen inloggen op deze rekening.

2. Overboeking – neem voor de rekeninggegevens contact met ons op.

Vergeet Niet..

ONMISBAAR:

Let op: een gedetailleerde lijst met aanbevolen uitrusting wordt bijgevoegd in uw wandelpakket

◻ WATERBESTENDIGE JAS EN REGENBROEK – Je weet maar nooit wanneer je onverwachts bescherming nodig hebt tegen wind en regen. Bereid je dus goed voor door een ademende, waterbestendige jas en regenbroek in te pakken.

◻ BASISLAGEN – Een dunne basislaag op de huid kan het beste gemaakt zijn van een ademend, vochtafvoerend materiaal. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een katoenen T-shirt voeren deze stoffen vocht weg van het lichaam – dit maakt het wandelen een stuk comfortabeler.

◻ FLEECE – Dit materiaal is ideaal om warm te blijven in de koele maanden en op bergtoppen. ’s Zomers geeft het de mogelijkheid om lagen uit te trekken wanneer er hard gewandeld wordt.

◻ LICHTE, COMFORTABELE BROEK – Zorg ervoor dat je een broek kiest met stretch, of met genoeg ruimte om vrij te bewegen. Spijkerstof is niet geschikt voor wandelingen door heuvelachtig gebied en is duurt lang om te drogen.

◻ VOCHTAFVOERENDE SOKKEN – Kies goed passende sokken die niet van katoen gemaakt zijn. Sokken die het vocht wegvoeren van de voeten werken goed tegen een zweterig gevoel. Ook verminderen deze sokken de kans op blaren en pijnlijke plekken.

◻ SCHOEISEL – We raden aan om comfortabele, waterbestendige en lichte “wandel- of bergschoenen mee te nemen. Let erop dat de schoenen een goede ondersteuning van de enkel bieden en dat het profiel grip geeft op rotsen, gras en modder. Denk eraan dat de paden in veel van onze regio’s nat en modderig kunnen worden, met name langs de westkust van Ierland. Bovendien, bij een wandeling in de Burren, het West of Ireland of Dingle raden wij aan om het schoeisel zorgvuldig te kiezen en schoenen mee te nemen die geschikt zijn voor lange wandelingen over asfalt. Onze tip: Zorg ervoor dat je nieuwe berg- of wandelschoenen altijd uitprobeert op een of twee lange wandelingen voordat je ze meeneemt op een wandelvakantie.

◻ RUGZAK (met waterbestendige hoes) – Om alle benodigdheden in op te bergen, inclusief extra lagen kleding, regenbroek en -jas, EHBO-kit, camera, lunch, tussendoortjes en drinken. Onderschat niet hoe belangrijk het is om gehydrateerd te blijven! Neem elke dag op zijn minst 1 tot 2 liter water mee per persoon, afhankelijk van het weer.

◻ WARME MUTS & HANDSCHOENEN – Essentieel, zelfs in de zomer, bij hoge hoogten en open vlakten.

◻ CONTANT GELD – Neem voldoende mee voor de duur van de tour/hike: toegang tot pinautomaten en de mogelijkheid om met creditcard te betalen, zijn mogelijk beperkt.

◻ EHBO-KIT & ISOLATIEDEKEN– Het is verstandig om een simpele EHBO-kit bij te hebben voor hulp bij schaafwonden, blaren en verstuikingen. Handig om mee te nemen zijn pleisters & wondzalfjes, steriele schoonmaakdoekjes, pijnstillers, een pincet (voor splinters en teken), verband, zinkoxide-tape of sporttape (voor blaren of verstuikingen) en een isolatiedeken van aluminiumfolie om warm – of koel – te blijven in het geval van een ongeluk.

◻ FLUITJE & ZAKLAMP – Voor het onwaarschijnlijke geval dat je een noodsignaal moet uitzenden (fluitje/zaklamp) of wanneer de wandeling langer duurt dan verwacht (zaklamp).

◻ MOBIELE TELEFOON – We raden iedereen aan om een mobiele telefoon aan te schaffen/mee te nemen. Dit stelt je in staat om contact op te nemen met de accommodaties en transfers van het pad, en eventueel om nooddiensten te bereiken in een geval van nood.

 • Bezoekers van andere Europese landen: De meeste Europese prepaid- en abonnementsklanten kunnen roaming gebruiken in Ierland en Noord-Ierland, maar informeer bij de provider voor de goedkoopste optie.
 • Bezoekers van buiten de EU (Verenigde Staten, Canada, etc.): Zorg ervoor dat je een GSM/UMTS-telefoon hebt die compatibel is voor Europese netwerken. Let er vooral op dat de telefoon beschikt over roaming of een geschikt buitenlandplan voor het land van bestemming (Ierland of Verenigd Koninkrijk voor onze Antrim tours). Als de GSM/UMTS-telefoon simlockvrij is, is het ook mogelijk om een Ierse of Britse SIM-kaart te kopen en deze tijdens het verblijf te gebruiken. Een andere mogelijkheid is om een goedkope prepaid-telefoon aan te schaffen bij aankomst.
 • Deze zijn vaak al beschikbaar vanaf €20 of £15. Het beltegoed kan vervolgens met een creditcard worden bijgevuld.
 • Zorg ervoor dat je telefoon volledig is opgeladen voordat je begint aan een wandeltocht. Er zijn misschien plekken waarop er geen bereik is, maar over het algemeen dekt het mobiele signaal een groot gebied.

◻ REISADAPTER – In Ierland en het Verenigd Koninkrijk gebruikt men stopcontact type G, met drie pinnen – het voltage is 230V.

 

EXTRA SUGGESTIES:

◻ ZONNEBRANDCRÈME, ZONNEBRIL EN (ZONNE)HOED (april tot september) – Laten we hopen dat deze van pas zullen komen!

◻ INSECTENSPRAY & KLAMBOE (alleen mei tot september) – Meest belangrijk voor Schotland maar ook goed om te hebben voor andere regio’s. Onze tip: Avon ‘Skin So Soft’ body lotion.

◻ CAMERA – Absoluut noodzakelijk om de adembenemende landschappen vast te leggen, wat weer helpt wanneer je tegen je vrienden en familie wilt opscheppen over de reis.

◻ KOMPAS – Een kompas (en de vaardigheid om ermee om te gaan) is een goed idee maar niet noodzakelijk voor onze Ierse tours.

◻ WANDELSTOKKEN – Dit hulpmiddel vergroot balans en verlicht de druk op de knieën, met name op moeilijker terrein. Een paar is het beste, maar ook één stok kan al veel doen.

◻ GAMASCHEN – Door het bovenste deel van de schoenen en het onderste deel van de benen te bedekken, blijven je voeten en broek droog – zelfs in nat gras of moerassig terrein.

◻ OORDOPPEN – We weten hoe belangrijk het is om een goede nachtrust te hebben tussen het wandelen door. Het kan echter zo zijn dat er gasten in het gasthuis verblijven die andere plannen hebben voor hun nacht. En simpel paar oordopjes verzekert een diepe slaap en fijne dromen!

Tijdens Uw Wandelreis

Wanneer is mijn kamer beschikbaar

Uw kamer is elke dag uiterlijk om 4 uur ’s middags beschikbaar, soms eerder

Hoe laat arriveert mijn bagage?

Uw bagage komt iedere dag voor 4 uur ‘s middags aan

Wat voor soort ontbijt is beschikbaar?

Zowel continentaal ontbijt als warm ontbijt is iedere ochtend beschikbaar

Waar kan ik een lunchpakket halen? Kan ik dit ook langs de route kopen?

Lunchpakketjes moeten elke ochtend, voordat u met de wandeling begint, gekocht worden. U zult hoogstwaarschijnlijk gedurende de dag geen winkels of cafés tegenkomen.

Waar kan ik een avondmaaltijd halen?

Over het algemeen kunt u een avondmaaltijd kopen in één van de plaatselijke restaurants, cafés of pubs dichtbij uw accommodatie. Als er geen restaurants/cafés/pubs in de buurt zijn, dan kunt u een maaltijd bij uw gastheer/gastvrouw kopen.

Zijn er droogvoorzieningen beschikbaar bij mijn accommodatie?

Het merendeel van uw gastvrouwen en -heren kunnen u helpen bij het drogen van uw wandelspullen.

Wat is het verschil tussen kilometers en mijlen?

1 kilometre = 0.621371192 mijl

1 mijl = 1.609344 kilometres

Hoe ga ik om met dieren die ik tijdens mijn wandeling tegenkom?

In Ierland zijn veel wandelpaden gelegen op privé terrein. Dit betekent dat boeren vaak hun vee in dezelfde velden laten grazen. Sommig vee kan best intimiderend zijn en zelf af en toe naar u toe lopen.Maar maakt u zich geen zorgen. U zult er al snel achterkomen dat deze dieren juist erg timide zijn. Blijf gewoon normaal doorwandelen (niet rennen) en u zult geen problemen hebben.

Hieronder hebben we een aantal tips opgesomd hoe u problemen met vee op uw wandeling kunt voorkomen:

Wandel, indien mogelijk, niet tussen de koeien en hun kalveren
Loop om de kudde heen, niet door de kudde
Kalveren en jonge stieren zijn erg nieuwsgierig en kunnen naar u toelopen. Geen zorgen, spring en schreeuw, en ze zullen weer wegrennen.

Zal ik bereik op mijn mobiele telefoon hebben?

De meeste gebieden hebben mobiele telefoon bereik, zelfs op de wandelroutes. Echter, het kan zijn dat u door een aantal afgelegen gebieden wandelt, waar bereik of beperkt is, of zelfs helemaal niet beschikbaar is.

Heeft onze accommodatie Wi-Fi verbinding?

Ja, in de meeste Bed and Breakfast is Wi-Fi beschikbaar.

Zijn de paden duidelijk aangegeven?

Ja, alle routes zijn duidelijk aangegeven met een wegwijzer bij elke afslag, met uitzondering van Antrim: deze route is zelden gemarkeerd.

Klimaat

Ierland, ook wel bekend als het Smaragden Eiland, kent een mild zeeklimaat, vanwege de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Golfstroom. De warmste maanden zijn juli en augustus met gemiddelde temperaturen tussen de 16 en 20°C. Regen valt het hele jaar door en weersomstandigheden in Ierland zijn vaak wisselvallig. Jaarlijkse regenval in de bergen en het westen van het land kan oplopen tot meer dan 2.000 milimeter, maar in andere gebieden ligt het gemiddelde beneden de 1.000 milimeter. De droogste maanden zijn april, mei en juni.

Weather Ireland