West Highland Way tips: boek op tijd!

door januari 19, 2018

De West Highland Way is het populairste wandelpad van Groot-Brittannië. Elk jaar zijn er tienduizenden mensen van over de hele wereld die de West Highland Way lopen. Geen wonder dat de accommodatie langs de route in rap tempo volloopt. Voor mei 2018 is er nu al bijna geen plek meer! Een van onze belangrijkste West Highland Way tips is daarom: boek op tijd.

Wie ervan droomt om deze fantastische lange afstandswandeling te lopen, kan het beste vele maanden vooruit plannen. De verblijfplaatsen langs de wandelroute zijn tot en met mei 2018 al bijna volledig volgeboekt. Ook de zomermaanden zijn immens populair en zullen algauw bezet raken.


Boek snel voordat er geen plek meer is langs de route!

Bekijk onze West Highland Way wandelreizen


Waarom de West Highland Way lopen?

Startend ten noorden van Glasgow loopt de West Highland Way omhoog naar Fort William – dwars door de dramatische landschappen van de Schotse Hooglanden en dwars door het fascinerende Nationaal Park Loch Lomond en de Trossachs. Prachtige bergen, valleien, dorpjes en meren liggen op deze populaire wandelroute.

De adembenemende uitzichten, de vriendelijke locals, de wereldberoemde wollige runderen en de overweldigende kalmte maken de Schotse Hooglanden tot een van de meest gewilde bestemmingen van 2021. Ondanks het groeiende aantal reizigers blijft de West Highland Way over het algemeen een oase van rust en sereniteit.

Enkele hoogtepunten langs de route vormen het magische Loch Lomond, een van de diepste meren van Schotland, en de indrukwekkende vallei Glencoe. Bekend als een van de prachtigste plaatsen in de Schotse Hooglanden, is Glencoe een onmisbare bezienswaardigheid voor reizigers die de West Highland Way lopen.

West Highland Way tips van Hillwalk Tours

Uit ervaring merken wij dat de West Highland Way elk jaar vroeger vol komt te zitten. De belangrijkste West Highland Way tips zijn daarom om een reis vroeg te plannen en op tijd te boeken. Wie in de zomer een wandelreis wil ondernemen, zou het beste al in de winter kunnen beginnen met plannen.

Niet alleen goed om accommodatie te verzekeren, maar ook een mooie manier om de winterkou even te vergeten en alvast over de zomer te fantaseren!

Een andere belangrijke wandeltip voor wie de Schotse Hooglanden bezoekt is het rekening houden met midges, de vervelende steekvliegjes die hier ’s zomers soms rondzwermen. Neem dus voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat je huid vol met jeukende bultjes komt te zitten!

Een laatste belangrijke tip voor een positieve ervaring langs de West Highland Way is: verwacht elke dag vier seizoenen mee te maken! Het weer in de Hooglanden is erg veranderlijk en kan in één dag meerdere malen omslaan. Wees altijd voorbereid op regen, wind, zonneschijn en kou door veel laagjes te dragen!


Pak de laatste beschikbare plaatsen door vroeg te boeken!

Bekijk onze West Highland Way wandelreizen


Comments

comments