West Highland Way: 7 hoogtepunten van de Schotse Hooglanden

door november 30, 2017

De ongerepte omgeving van Nationaal Park Loch Lomond en de Trossachs, de wilde uitdaging van Ben Nevis en de magische treinreis van The Jacobite (de Zweinsteinexpres): deze 7 hoogtepunten van de Schotse Hooglanden liggen allemaal langs de West Highland Way. Wandel langs prachtige meren, ruige gletsjervalleien en idyllische dorpjes – de Schotse Hooglanden worden niet mooier dan dit!

1. Loch Lomond

Dit meer is een van de eerste plekken op de West Highland Way waar wandelaars zich helemaal omgeven voelen door de natuur van de Schotse Hooglanden. Het grootste meer van Groot-Brittannië is gelegen in Nationaal Park Loch Lomond en de Trossachs, een van de twee nationale parken die Schotland rijk is. Dit natuurgebied is een van de ultieme wandelbestemmingen van Schotland en beslaat een groot deel van de West Highland Way.

2. Fort William

Wie na een lange wandelreis over de West Highland Way aankomt in dit knusse Hooglandendorp, heeft het gevoel thuis te komen. De gemoedelijke sfeer en de idyllische ligging nodigen reizigers uit om even helemaal te ontspannen. In het West Highland Museum staan archeologische vondsten en historische artefacten tentoon die bezoekers het verhaal vertellen over de geschiedenis van de regio.

3. The Jacobite (Zweinsteinexpres)

Deze stoomtrein staat beter bekend als de “Zweinsteinexpres” sinds de pittoreske spoorrails van de Schotse Hooglanden schitterde in de beroemde Harry Potter-filmreeks. Fans fan Harry Potter óf de Schotse Hooglanden zullen verheugd zijn om te horen dat het mogelijk is om een ritje te maken over deze iconische treinroute van Fort William naar Mallaig.

Een reis met The Jacobite kan worden toegevoegd aan een boeking van de West Highland Way – wat ons betreft is er geen mooiere afsluiting van deze onvergetelijke wandeltocht!

4. Ben Nevis

Wie graag een uitdaging aangaat en altijd op zoek is naar een nieuw avontuur, zal Ben Nevis wel al op zijn of haar bucket list hebben staan. Deze 1.345 meter hoge berg is het hoogste punt van de Schotse Hooglanden én die van het Verenigd Koninkrijk. Dit is dus een van de letterlijke hoogtepunten van de Schotse Hooglanden!

Eindig jij de West Highland Way met de ultieme uitdaging van de Schotse Hooglanden? Kies deze avontuurlijke optie als extra activiteit bij het boeken van de West Highland Way wandelreis.

5. Oban

Dit vissersplaatsje is een typisch voorbeeld van een traditioneel dorp in de Schotse Hooglanden. Oban is een plaats die cultureel gezien toebehoort aan de Gaels, een Keltische stam in de Schotse Hooglanden. Een flink deel van de bewoners spreekt dan ook Schots-Gaelisch. Behalve om het lieflijke uiterlijk en de dramatische kustlijn, staat Oban bekend om de vis en zeevruchten – volgens sommigen is hier de allerbeste vis van Schotland te eten!

6. Inverlochy Castle

Vlakbij Fort William ligt een belangrijke archeologische ruïne uit de dertiende eeuw. Inverlochy Castle ligt op een strategische locatie bij de rivier Lochy en het meer Loch Linnhe. Leer op deze prachtige locatie over de geschiedenis van de familie Comyn, door wie het kasteel gebouwd werd, en de veldslagen van Inverlochy, die hier werden uitgevochten. Een oude militaire weg loopt nog steeds van het kasteel naar Fort William.

7. Glencoe

De etappe van Kingshouse tot aan Kinlochleven is voor veel wandelaars een van de mooiste stukken van de West Highland Way. Diep in het hart van de Schotse Hooglanden leidt deze route langs Glencoe, een prachtig ruige vallei die is uitgesleten door een gletsjer. Het beklimmen van Ben Nevis is een populaire uitdaging onder hikers en outdoorliefhebbers die Schotland bezoeken.

Kan je niet wachten om deze hoogtepunten van de Schotse Hooglanden met eigen ogen te zien? De voorpret begint al bij het boeken! Ga naar de overzichtspagina van onze West Highland Way wandelroute voor meer informatie en neem contact met ons op om vragen te stellen of een reservering te maken.

Comments

comments