10 Redenen om Ierland te bezoeken

door maart 31, 2019

,Van de Noord-Ierse kustlijn tot de verborgen stranden in graafschap Kerry en van historische monumenten op de Aran-eilanden tot de natuurlijke schoonheid rond het meer Glendalough – Ierland is dé bestemming van 2021. Landschappen die elke wandelaar gezien moet hebben, een enorme rijkdom aan historisch erfgoed en een altijd vriendelijke bevolking: hier zijn onze ultieme redenen om in Ierland te bezoeken in 2021!

1. Het einde van de wereld

Om het drieduizend jaar oude fort Dun Aengus te bezoeken op de Aran-eilanden (én te genieten van het uitzicht over de kliffen). Deze eilandengroep voor de westkust van Ierland wordt door lokale bewoners ook wel “het einde van de wereld” genoemd. Op die indrukwekkende locatie ligt een van Ierlands belangrijkste archeologische vindplaatsen, het fort Dun Aengus, dat duizenden jaren geleden op de kliffen van het eiland werd gebouwd.

Dingle Way
Individuele wandelvakanties vanaf €399! Accommodatie en bagage vervoer inbegrepen.
Ontdek nu!

2. Voetjes van de vloer

Om een avond in een pub door te brengen met traditionele Ierse live-muziek. Er zijn veel plekken om te genieten van authentieke Ierse volksmuziek, maar het knusse plaatsje Dingle is een van de beste plekken in het land voor een muzikale avond. Gelegen aan de Wild Atlantic Way staat Dingle bekend om de verschillende traditionele pubs waar elke avond live-muziek gespeeld wordt.

3. Op bezoek in Westeros

Om beroemde scènes van Game of Thrones na te spelen in Noord-Ierland. De Giant’s Causeway groeide de afgelopen jaren uit tot een van de populairste bestemmingen van Europa en ook in 2021 zal Noord-Ierland voor veel reizigers op het verlanglijstje staan. Nu seizoen acht van de serie wordt uitgezonden, is dat des te meer reden om zelf op ontdekkingstocht te gaan in de omgeving waar draken zomaar eens tot leven zouden kunnen komen. Naast het feit dat veel plekken als filmlocatie werden gebruikt voor de populaire televisieserie, is de dramatische kustlijn van Noord-Ierland ook gewoon adembenemend mooi.

Beara Way
Individuele wandelvakanties vanaf €429! Accommodatie en bagage vervoer inbegrepen.
Ontdek nu!

4. De beauty van Beara

Om te hiken door de ruige wildernis van het Beara-schiereiland. De Beara Way is misschien het minst bekend van alle wandelroutes in Ierland. Deze rondreis leidt over kronkelende paden door een aantal van de mooiste bergen en valleien van Ierland. Typisch Ierse dorpjes, weidse uitzichten over de oceaan en een flinke dosis natuur liggen op het pad.

5. Naar de vroege middeleeuwen

Om helemaal tot rust te komen in de omgeving van het zesde-eeuwse monastieke dorp Glendalough aan het gelijknamige meer. Dit is zonder meer het hoogtepunt van een bezoek aan de Wicklow Mountains ten zuiden van Dublin. Daarom is het ook prima te combineren met een wandeling langs de Wicklow Way.

West of Ireland/Connemara
Individuele wandelvakanties vanaf €619! Accommodatie en bagage vervoer inbegrepen.
Ontdek nu!

6. Fijnproeven in West-Ierland

Om het allerbeste Ierse eten en drinken te proeven. Galway, een bruisende stad aan de westkust van Ierland, staat bekend als het Ierse paradijs voor foodies. Proef bijvoorbeeld wijnen in een van de vele knusse wijnbars van de kustplaats, of ga naar een van de vele toprestaurants die lokale en internationale specialiteiten serveren. De stad heeft een eigen whisky-tour, lokale bierbrouwerijen en talloze pubs om te genieten van een hapje of drankje. Een bezoek aan Galway kan perfect gecombineerd worden met een tour door Connemara, het fascinerende nationaal park ten noorden van Galway.

7. Strandvakantie

Om een duik te nemen in de oceaan tijdens een tocht over het langste wandelpad van Ierland (214 kilometer!). De Kerry Way bestaat uit fascinerende landschappen vol bergen, meren en het prachtige Nationaal Park Killarney. Maar misschien nog belangrijker is dat er talloze verlaten stranden en baaitjes op de route liggen. Het strand bij Waterville is bijvoorbeeld de perfecte plek om een frisse duik te nemen – deze badplaats was niet voor niets de favoriete zomerbestemming van Charlie Chaplin!

Sheep's Head Way
Individuele wandelvakanties vanaf €559! Accommodatie en bagage vervoer inbegrepen.
Ontdek nu!

8. Schaapjes tellen

Om schaapjes te tellen langs de Sheep’s Head Way. Het Ierse landschap zou er een stuk minder leuk uitzien zonder hier en daar een verdwaald schaap. Dus ga op zoek naar deze iconische Ierse dieren op een van de meest afgelegen plaatsen op het Smaragdgroene Eiland. Behalve wollige viervoeters zijn er op deze reliëfrijke route oude kerken, prehistorische steencirkels en een kopermijn te bewonderen.

9. Flora en fauna

Om te leren over de unieke geologie van de Burren, een van de grootste kalksteengebieden van Europa. Hoewel het uiterlijk van dit karstlandschap nogal bar is, zijn er een bijzonder groot aantal dier- en plantensoorten rond de Burren te zien.

Burren Way
Individuele wandelvakanties vanaf €449! Accommodatie en bagage vervoer inbegrepen.
Ontdek nu!

10. Ontdek de craic

Om kennis te maken met de Ieren en hun craic. De Ierse bevolking is misschien wel de beste reden om een kijkje te nemen in dit land. Ieren staan namelijk bekend om hun gastvrijheid, vriendelijkheid en craic. Craic is in feite lol, plezier en vermaak – iets waar de Ieren niet snel genoeg van krijgen. Dus of het nou gaat om een gezellig praatje in het park of een avond in de pub, de Ieren weten er altijd iets gezelligs van te maken!

Comments

comments