National Trails: Engelands lange afstandswandelingen

door juni 21, 2017

Op dit moment zijn er zestien verschillende wandelroutes in Engeland en Wales die als ‘National Trails’ worden beschouwd. Deze lange afstandswandelingen worden onderhouden door een aparte organisatie en zijn volgens veel wandelaars de mooiste en uitdagendste wandeltochten die Engeland te bieden heeft.

Ongerepte natuurgebieden, idyllische boerendorpjes en archeologische schatten liggen verspreid langs de lange afstandswandelingen in Engeland en Wales. Een lijstje van onze favoriete National Trails!

national trails lange afstandswandelingen wandeltochten engeland norfolk coast path

De ochtendzon schijnt het eerste licht op de kustlijn van Norfolk. Foto: Steve Walker / CC BY-ND 2.0

Peddars Way & Norfolk Coast Path

Het is niet moeilijk om oude Romeinse wegen te herkennen: ze lopen volledig recht. Zo ook de Romeinse weg waar een groot deel van deze wandeltocht langs loopt. De rest van de route voert langs afgelegen zandstranden met indrukwekkende kliffen – ideaal voor wie slechts een stukje van een van de lange afstandswandelingen zou willen lopen. De gehele route is zo’n 150 kilometer lang.

Offa’s Dyke Path

Over ongeveer 285 kilometer volgt dit wandelpad de grens tussen Engeland en Wales. De gemiddelde wandelaars heeft ongeveer twaalf dagen nodig om de volledige lange afstandswandeling af te leggen. Onderweg passeer je bergen, valleien, onuitspreekbare plaatsnamen en historisch erfgoed. De hoogtepunten onderweg zijn de prachtige uitzichten vanaf Hatterrall Hill en de vele gezellige pubs met gastvrije locals.

Hadrian’s Wall Path

Ontdek heuvelachtig platteland, knusse plaatsjes en aangrijpende verhalen van vroeger. Het pad langs de muur van Hadrianus is doordrenkt met geschiedenis. Ooit de noordelijkste grens van het Romeinse Rijk, biedt dit deel van Engeland een reis naar het verleden. Wandelaars genieten van een rustgevende omgeving, maar leren ook over de Romeinse vestigingen die hier eeuwen geleden hun bloeitijd meemaakten. De muur, die vaak vanaf het pad zichtbaar is, herinnert constant aan het historische belang van deze plek. De tocht, van kust naar kust, is ongeveer 135 kilometer.

Benieuwd naar deze route? Wij organiseren wandeltochten langs Hadrian’s Wall Path voor alle niveaus.

Pennine Way

Wie houdt van lange afstandswandelingen, kan deze route meteen op zijn bucket list zetten. Vanaf het populaire Peak District loopt de wandeltocht voor zo’n 430 kilometer noordwaarts. Het noordelijkste stukje loopt net over de grens met Schotland. Behalve door Peak District Nationaal Park, loopt de Pennine Way ook nog door Yorkshire Dales Nationaal Park en Northumberland Nationaal Park – geen gebrek aan bergketens, bossen en ander natuurschoon om te bewonderen!

national trails lange afstandswandelingen wandeltochten engeland theems

De Theems loopt door het hart van miljoenenstad Londen, maar ook door idyllische Britse dorpjes zoals Goring. Foto: Timo Newton-Syms / CC BY-SA 2.0

Thames Path

Wie wel eens in Londen is geweest, heeft ongetwijfeld de Theems gezien, de brede meanderende rivier die de metropool doorklieft. Volg deze beroemde rivier over een route van bijna 300 kilometer – dwars door het hart van de Britse hoofdstad, maar ook door authentieke dorpen en vredige weiden. Weinig lange afstandswandelingen zullen zo veel variatie in zo’n korte tijd bevatten.

South Downs Way

In het zuiden van Engeland liggen de iconische witte krijtrotsen. Verken dit natuurlijke wonder, evenals de flora en fauna die goed gedijen in dit unieke landschap. Niet alleen dat: ook de eerste hoofdstad van Engeland, Winchester, komt voorbij op deze route van zo’n 160 kilometer.

Benieuwd naar deze route? Wij organiseren wandeltochten langs South Downs Way voor alle niveaus.

Comments

comments