> Hillwalk Tours Reisblog > Buiten de Gebaande Paden > 7 Meerdaagse wandeltochten langs historisch erfgoed
hillwalk team
POSTED BY mei 4, 2018

Wie houdt van wandelen én geschiedenis kan die twee zonder al te veel moeite combineren. Meerdaagse wandeltochten langs historisch erfgoed zijn over de hele wereld te vinden. Van eeuwenoude pelgrimstochten tot routes langs Romeinse ruïnes – dit zijn 7 van de mooiste wandelingen langs historisch erfgoed!

1. Door de Heilige Vallei, Peru

Peru is natuurlijk een fantastische bestemming voor meerdaagse wandeltochten langs historisch erfgoed. De Heilige Vallei, tussen Cuzco en het Amazonegebied, biedt een fascinerende combinatie van cultureel erfgoed, natuurlijke landschappen en gezellige dorpen.

 

2. Langs de Muur van Hadrianus, Verenigd Koninkrijk

Wie graag leer over het Romeinse Rijk met de keizers, soldaten en imposante bouwwerken, hoeft niet naar Rome af te reizen. Nog dichterbij, in Noord-Engeland, ligt een historische schat klaar om ontdekt te worden. De wandelroute langs de Muur van Hadrianus is een van de mooiste meerdaagse wandeltochten in het Verenigd Koninkrijk. Bewonder oude Romeinse dorpen, overblijfselen van wachttorens en natuurlijk de fascinerende muur zelf.

3. Historisch erfgoed in de Afrikaanse bush, Oeganda/Zuid-Soedan

Het Baker Historical Trail (eigenlijk: Sir Samuel and Lady Florence Baker Historical Trail) is een route door adembenemende natuurgebieden. Dit pad door Oeganda en Zuid-Soedan is een van de aantrekkelijkste meerdaagse wandeltochten in Afrika. Wandel door de bush en leer over de geschiedenis van deze regio aan de hand van de historische hotspots op de avontuurlijke route.

4. Te voet naar Santiago, Spanje

De Camino de Santiago is natuurlijk een van de belangrijkste historische wandeltochten. Het historisch erfgoed langs de Camino Frances bestaat uit eeuwenoude kloosters, traditionele dorpjes en majestueuze kerken. Wie de Camino bewandelt, zal zich verbonden voelen met de miljoenen pelgrims die door de eeuwen heen dezelfde reis hebben gemaakt.

meerdaagse wandeltochten langs historisch erfgoed koyasan japan.jpg

Foto: Meishang / Unsplash

5. Maak de klim naar Koyasan, Japan

Een heel andere pelgrimstocht is te vinden in Azië. Kumano Kodo verwijst naar een aantal pelgrimsroutes door de zuidelijke Kansai-regio van Japan. Een van de pelgrimsbestemmingen in dit gebied – en tevens een van de mooiste dorpjes in Japan – is Koyasan. Traditionele architectuur van tempels en huizen maakt deze plaats een iconisch voorbeeld van het Japan van vroeger. Dwaal over de enorme begraafplaats en omringende bossen van dit idyllische bergdorpje.

6. Pony Express National Historic Trail, VS

Reis af naar het Wilde Westen voor een wandeltocht langs de route van de postbodes die, voor de tijd van telegraafverbindingen, hun werk te paard deden. De lange route loopt van Missouri naar Californië, maar kan in etappes gelopen worden. Sommige stukken kunnen erg uitdagend zijn, dus ga goed voorbereid op pad!

7. Naar ‘s werelds oudste tempelcomplex, Turkije

Hoewel nog niet eens 2 procent van Göbekli Tepe is opgegraven, heeft dit historische monument in Zuid-Turkije nu al een wereldrecord op haar naam staan. Het ruim 11.000 jaar oude bergheiligdom is het oudste tempelcomplex ter wereld. Het bouwwerk is twee keer zo oud als de Egyptische piramiden of de Britse Stonehenge. De Urfa-etappe van het Abrahampad leidt langs dit historische monument – en vele andere.