Londen te voet: 5 unieke stadswandelingen

door februari 14, 2017

In een stad zo groot als Londen is het verleidelijk om de metro te nemen, maar soms is het veel waardevoller om Londen te voet te doorkruisen. Wandelen in Londen kan op veel manieren: door de natuurlijke parken, langs de hoogtepunten van de bezienswaardigheden of in de voetsporen van historische figuren. Trek je wandelschoenen aan en kies jouw favoriet van deze 5 unieke stadswandelingen door Londen!

Van Klein Venetië naar Vietnamees street food

Afstand: 4 kilometer
Route: Klein Venetië naar Camden Lock

De Jubilee Greenway is een 60 kilometer lange route door het hart van Londen. De stadswandeling is opgedeeld in tien secties, elk met hun eigen bezienswaardigheden onderweg. Het stuk van Klein Venetië naar Camden Lock loopt langs het sfeervolle Regent’s Canal en dwars door Regent’s Park. Geniet van de schattige woonboten in Klein Venetië, breng eventueel een bezoekje aan de dierentuin van Londen in Regent’s Park en eindig in het altijd bruisende Camden Town. Trakteer jezelf bij een van de internationale street food-kraampjes op de markt van Camden Lock.

Griezelige geschiedenis: het spoor van Jack The Ripper

Afstand: 5 kilometer
Route: Jack the Ripper stadswandeling

Een van de grootste mysteries van Londen is na ruim 100 jaar nog altijd onopgelost: wie was Jack the Ripper? De negentiende-eeuwse seriemoordenaar is een duister icoon van de stad geworden. Verken Londen te voet tijdens deze gratis stadswandeling langs de belangrijkste plaatsen delict en ga op zoek naar nieuw bewijs. Naast de gratis wandelroute worden er ook verschillende tours aangeboden, waarbij een gids vertelt over de macabere details van dit Londense raadsel.

londen te voet stadswandelingen door londen hampstead heath

Hampstead Heath is een groen wandelparadijs weg van de chaos in het centrum van Londen. Foto: Ashley Coates / CC BY 2.0

Hampstead Heath: wandelen in het wild

Afstand: 2,5 – 10 kilometer
Route: Wandelroutes Hampstead Heath

Deze wandeling door Londen is vrij van uitlaatgassen en hordes toeristen: geniet van een panoramisch uitzicht over de betonnen jungle van de Britse hoofdstad vanaf de natuurrijke heuvels in Hampstead Heath. Het is een van de grootste groene gebieden in Londen en is gevuld met bossen, heuvels en weiden. Het uitgestrekte park is de ideale plek om even te ontsnappen van de drukke straten en lawaaiige metro van Londen. Drie wandelroutes van verschillende afstanden en niveaus zijn met kleuren gemerkt, maar voel je ook vrij om Hampstead Heath op eigen houtje te verkennen. Tijd voor een pauze? Bewonder de kunstcollectie in het statige Kenwood House.

Hoogtepunten van Londen te voet

Afstand: 10 kilometer
Route: Langs de zuidelijke oevers van de Theems

De brede voetpaden langs de zuidelijke oever van de Theems zijn een van de meest iconische plekken om te wandelen in Londen. Ontdek de hoogtepunten van Londen te voet op deze sfeervolle route. Het Parlementsgebouw met de beroemde Big Ben, de Tower of London, St. Paul’s Cathedral, het Tate Modern en Shakespeare’s Globe komen allemaal voorbij. Voor wandelliefhebbers is er geen prettigere manier om de stad te leren kennen. Het rustgevende water van de brede rivier Theems laat je bijna vergeten dat je wandelt door een van de grootste en drukste metropolen ter wereld.

Terug in de tijd langs de stadsmuur

Afstand: 3 kilometer
Route: Wandeling langs de oude stadsmuur van Londen

Deze stadswandeling door Londen is als een reis terug in de tijd. Volg de resten van de Romeinse stadsmuur, die vanaf het jaar 200 eeuwenlang het belangrijkste kenmerk van de stad vormde. Verken Londen te voet en leer onderweg over de geschiedenis van de stad en haar positie in het Romeinse Rijk. De stadswandeling loopt langs oorspronkelijke delen van de muur, resten van wachttorens en een uitgebreid museum over de London Tower.

Geïnspireerd door deze wandelingen? Neem eens een kijkje naar de wandeltochten die wij aanbieden in het Verenigd Koninkrijk, zoals een historische route langs de Muur van Hadrianus of dit adembenemende pad door de Schotse Hooglanden.

Comments

comments